Puhdasta, raikasta & pehmeää – Parhaat pyykinpesuaineet!

Minulla on kolme luottotuotetta, joilla pyykistä tulee puhdasta, raikasta ja sopivan tuoksutonta. Useiden kokeilujen jälkeen parhaimmaksi tumman pyykin pesijäksi osoittautui hieman yllättäen Erisanin nestemäinen pesuaine, valkopyykissä luotan Perlana Whiteen ja pyyhepyykin pehmentää tuoksuton Comfort.

Parhaat pyykinpesuaineet - Tuotearvostelu Omakotivalkoinen sisustusblogi

Hajusteeton Erisan pyykinpesuneste kirjopyykille

Mustalle ja tummalle pyykille tarkoitetut pesuaineet haiskahtavat omaan nenääni merkistä riippumatta epämiellyttävältä. En myöskään tykkää niissä mukana olevasta väritehosteaineesta, joka jättää vaatteeseen kummallisen liukkaan tuntuisen pinnan (esim Perlana Black). Perinteiset kirjopyykin pesuaineet Omo, Bio Luvil ja Ariel tuoksahtavat pistävältä, tuoksuttomat kuten LV ja Ekover puolestaan pahalta.

Erisanin kirjopyykille tarkoitettu pesuneste on ainoa tuoksuton poikkeus, joka on samaan aikaan tehokas lianpoistaja ja tuoksultaan raikas. Sillä pesty pyykki on kuivuttuaan aidosti tuoksuton ja hellävaraisuutensa ansiosta mustat vaatteet pysyvät mustana pesusta toiseen. Olen puolittanut annosteluohjeen ja 1/2 korkillisella saa pestyä kokonaisen koneellisen puhtaaksi.

Parhaat pyykinpesuaineet - Tuotearvostelu Omakotivalkoinen sisustusblogi

Kevyesti valkaiseva perlana White vaalealle pyykille

Valkopyykissä Perlana White on ykkönen! Se pitää valkoiset lakanat ja pyyhkeet vitivalkoisina viikosta, kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Tuoksu on melko mieto ja puolikkaalla korkillisella pestynä pyykkiin ei kuivuttuaan jää kuin vieno vivahdus nestemäisen pesuaineen tuoksusta. Annostelussa riittää puolikas korkillinen ja iso pullo onkin erittäin riittoisa. Tällä pesuaineella sain kermaan vivahtavat pellavalakanatkin valkoisemmiksi, samoin kävi myös lautasliinoille sekä pellavaverhoille. 🙂

Parhaat pyykinpesuaineet - Tuotearvostelu Omakotivalkoinen sisustusblogi

Hajusteeton huuhteluaine lakanoille ja pyyhkeille

Moni huuhteluaine jättää pyykkiin niin voimakkaan tuoksun ja niljakkaan liukkauden etten vuosiin käyttänyt huuhtista ollenkaan. Narulla kuivatetut pyyhkeet vaativat kuitenkin pehmennystä ja nykyisin käytän huuhteluainetta lakana- ja pyyhepyykin yhteydessä. Tuoksuton Comfort on paras – tätä annostelen pikkuriikkisen tilkan, noin 1/4-korkillisen verran ja pyykistä tulee sopivan pehmeää jopa narulla kuivatettuna. 

Parhaat pyykinpesuaineet - Tuotearvostelu Omakotivalkoinen sisustusblogi

3 parasta pyykinpesuainetta

Tässä on kolmen koplani, josta en helpolla luovu! Varsinkin Erisanin löytäminen oli monen purtilon läpikäymisen tulos ja sitä pitää aina ostaa pari pulloa kerralla varastoon. 🙂 Perlana Whiten myötä olen päässyt eroon erillisistä valkaisuaineista ja tahranpoistotuotteista, mustikkatahratkin puhdistuvat valkoisesta puuvillapaidasta tavallisella pesulla ilman liotusta ja esikäsittelyjä. 

Olisi mielenkiintoista kuulla millaisia luottotuotteita teillä on? Tykkäättekö käyttää tuoksuvia vai tuoksuttomia pesuaineita, pulveria vai nestemäistä? Pistäkäähän näppäimistö sauhuamaan ja parhaat pyykinpesuvinkkinne kiertoon! 🙂


Seuraa myös Instagramissa 

52 kommenttia “Puhdasta, raikasta & pehmeää – Parhaat pyykinpesuaineet!

 1. Mä luotan nestemäisiin Lumme-pesuaineisiin. Pesutulos on hyvä ja muovijätettä tulee pehmeän pakkauksen ansiosta vähemmän kuin useimmista nestemäisten pesuaineiden pakkauksista. Minulla on nyt uusi Silkki&Villa -pesuaine haussa, joten voisin ehkä ostaa tuon Erisanin testiin kun se käy ilmeisesti myös eläinperäisille tekstiileille. 🙂

  1. Pauliina: Erisanin hellävarainen pesuneste on kehitetty vartavasten vauvojen herkälle iholle vaatteiden, lakanoiden ja pehmolelujen pesuun. Se sopii myös villalle ja silkille, loistava tuote kaikkeen pesuun laatuun ja väriin katsomatta. &hearts; Täällä lisäinfoa pesuaineesta jos haluat tarkemmin tutustua sen sisältämiin ainesosiin:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.erisan.fi/wp-content/uploads/2014/09/Erisan-Pyykinpesuneste-16L-lehdistötiedote.pdf&quot; target="_blank">http://www.erisan.fi/wp-content/uploads/2014/09/Erisan-Pyykinpesuneste-16L-lehdistötiedote.pdf</a&gt;

 2. Olipa hyödyllinen ja ajankohtainen postaus itselle. Olen kanssa kokeillut useita pesuaineita, mutta vielä sitä ehdotonta suosikkia ei ole löytynyt. Arielin pesutyynyjä olen käyttänyt, mutta omaan nenään tuoksu on ollut hieman liian voimakas, mutta parempaakaan ei toistaiseksi ole löytynyt. Erisania ja Comfortia en ole kokeillut, pitää seuraavaksi ottaa testiin. Perlanan Sportia käytän treenivaatteiden pesuun, se on ollut hyvä. Lisäksi Perlanan whitea olen myös käyttänyt, mutta Perlanan huono puoli on sen saatavuus, ei tahdo löytyä kaikista kaupoista :(<br />
  <br />
  Mitkä ovat muuten omat kokemukseksi Samsungin kuivaavasta pesukoneesta nyt pidemmän käytön jälkeen? Haluaisitko tehdä siitä oman postauksen plussista ja miinuksista? Miten olet muuten saanut käytettyä nestemäisiä pesuaineita kyseisen koneen kanssa, kun ymmärsin, että se mittaa pyykinpainoa pyörittelemällä rumpua ympäri ennen pesua, niin valuvatko nuo nestemäiset pesupallosta pois?

  1. Linda: pesutyynyissä on hieman liian voimakas tuoksu omaankin nenääni, ne olivat joskus suosikkejani mutta olen tullut nirsommaksi tuoksujen suhteen. :)<br />
   <br />
   Perlanaa löytyy ihmeen huonosti, cittariin voi aina luottaa mutta Prismasta tuo valkoinen on usein loppu. S-marketien valikoimissa harvemmin edes sitä näkee. <br />
   <br />
   Olen edelleen tyytyväinen kuivaavaan koneeseeni, tekee puhdasta jälkeä ja on vähävirtainen (juuri tuli uusin sähkölasku joka oli kolmelta kuukaudelta vain 52€, vaikka käyn saunassakin viikottain). Nestemäinen pesuaine laitetaan pesuainelokeroon jossa oma paikkansa sille. Se ei valu kipostaan mihinkään ennen kuin pesuohjelma nappaa ensimmäisen satsin pesuainetta veden joukkoon (ensimmäiset kastelut ovat pelkkää vettä ja vasta kun pyykki on märkää menee ensimmäinen annos pesuainetta. 🙂

 3. Meillä on värillisille vaatteille käytössä Serton nestemäinen, zeoliititon Kirjo -pesuaine ja valkopyykille Serton jauhemainen valkopyykille tarkoitettu pesuaine. <br />
  <br />
  Kirjopesuaineeseen olen tyytyväinen, ei mm. ole haalistanut vaatteiden värejä. mutta valkopyykin osalta en niinkään. Tosin mm. valkoisen takkini hihansuut, taskujen kohdat ym. helposti likaantuvat kohdat esipesen tarvittaessa palasappisaippualla, jolla olen saanut monenlaiset liat lähtemään.<br />
  <br />
  Lakanoille ja pyyhkeille sekä mm. T-paidoille yms. käytän Comfortin Snowdrops &amp; winter berries -huuhteluainetta, jonka antamaan raikkaaseen ja huumaavaan tuoksuun olen tykästynyt. Harmi, että pullossa lukee &quot;limited edition&quot;. Onneksi ainakin toistaiseksi löytynyt vielä hyvin kaupoista 🙂

  1. Vanilja: Serto on peruspesuaineista miedoimman tuoksuinen, mutta itse tykkään Erisanista enemmän kuin Serton nesteestä. Pulveria en käytä ollenkaan koska se saostuu pitkässä käytössä koneeseen ja pellavapyykissä jää huuhtoutuu nestemäistä huonommin. <br />
   <br />
   Tuota comfortin tuoksua taisin talvella nuuskaista kaupan hyllyllä, oli pitkästä aikaa sellainen tuoksu jota olisin voinut harkita mutta päädyin ostamaan tuttua ja hyväksi havaittua tuoksutonta versiota. :)<br />
   <br />
   Marseille-saippuaa olen muutaman kerran kokeillut tahroihin, mutta ei tehnyt niille mitään. Universal Stone vuorostaan on huippua tavaraa, sillä olen itsekin puhdistanut vaikka mitä. &hearts;

 4. Minä luotan kotimaiseen Sertoon. Tuoksukin on sopivan mieto ja kuivuttuaan pyykki ei tuoksu oikeastaan yhtään.

 5. Tiesitkö, että froteepyyhkeille ei kannattaisi käyttää huuhteluainetta ollenkaan? Se nimittäin tukkii froteen huokoset tai jtn sinne päin, ja kuivausteho heikkenee.

  1. Saaana: tiedän mutten välitä suosituksesta. 🙂 käyttämäni huuhteluaineen määrä on sen verran pieni etten ole huomannut pyyhkeiden imukuvyssä eroa. Pehmeydessä eroa onkin jo melkoisesti ka tykkään kuivata sellaiseen puolipehmeään pyyhkeeseen, joka imee hyvin muttei kuori ihoa pois. 🙂

 6. Perlana on itselle outo merkki.Tympäsee kun pesee tummaa pyykkiä,niin eiköhän pyykkipulverista jää valkeita länttejä vaatteisiin.Oikein hakemalla saa hakea hyviä pesuaineita,joissa olisi myös ekologisuus mukana.Ei esim.fosfaattia.

  1. Aikku: suosittelen nestemäistä pesuainetta juuri tuosta syystä, pesuaineen määrää kannattaa myös pienentää ja tarkastaa ettei kone ole liian täynnä. Samasta vaivasta nimittäin kärsin pyykkipulveria käyttäessäni mutta nesteisiin siirtymisen jälkeen ei ole tuota ongelmaa esiintynyt kertaakaan. 🙂

 7. Huuhteluainetta ei suositella pyyhkäisin, kun se jättää kalvon pyyhkeen pintaan ja heikentää imukykyä. Itse käytän kaikkeen pyykkiin LV:n kirjopesuainetta ja vaatteisiin ja lakanoihin comfort sensitiven huuhteluainetta. Hajusteherkkänä ja atooppisena nämä tuoksuttomat on parhaita. Lisäksi välttelen zeoliittia sisältäviä pesuaineita, kun ne jättää pesukoneen pahan hajuisiksi.

  1. Eeva: ei suositella, mutta tykkään kuivata hieman pehmoisemman tuntuisiin pyyhkeisiin joten käytän pienen tilkan huuhteluainetta niissä. 🙂 LV:n kirjopyykin pesunestettä olen kokeillut mutta siinä oli tymäkämpi tuoksu kuin Erisanissa. Käytin sitäkin vain puoli korkillista mutta koneeseen jäi &quot;tuoksuttoman pesuaineen&quot; haju, josta en pidä. Comfortin Sensitive huuhtis on paras, ainoa jota käytän pyyhe- ja lakanapyykkiä pestäessä. Se ei tuoksu nimensä veroisesti miltään. &hearts;

 8. Heissan!Olen itse aika &quot;hajuherkkä&quot;.Kaikki vähäänkin vahvemmat ja pistävät hajut/tuoksut saavat aikaan &quot;ällötys&quot;kohtauksen.Kokeilin kerran kun olit aikasemmin myös kertonut tuosta Perlanasta jossakin postauksessa sitä ja hui kauhistus sitä tuoksua!Sehän lähti hetimiten äitin parempiin hoiviin joka taas ei ollut siitä tuoksusta moksiskaan.Minun piti pestä ne kaikki valkoiset pyykit uudestaan koska en saanut sitä hajua pois muuten.Ihan liian voimakas minun nenään.Teholtansa hyvä mutta hajultansa liian voimakas.Olen käyttänyt vuosia jo Omon sensitive nestemäisiä tuotteita tai vastaavasti Bio Luvilin sensiteveä ja ne ei omaan nenääni tuoksu yhtään.Lummekin on hyväksi testattua:)Kiva postaus oli:)

  1. Nuuskis: Perlana Whitessa on myskimäinen vivahdus joka joillekin on liikaa, minullekin pullon suusta nuuskutettuna. Puolikas (tai vähän jopa alle sen) korkillinen tuoksuu puhtaassa pyykissä miedosti ja ihan miellyttävältäkin. 🙂 Teho siinä on loistava, ei ole toista valkopyykille sopivaa pesuainetta joka Perlanan tehon ylittäisi. <br />
   <br />
   Bio Luvilin Sensitiveä käytin joskus pitkään, mutta samaan tapaan kuin LV, se jättää pyykkiin ja koneeseen &quot;tuoksuttoman pesuaineen&quot; hajun. Alussa se ei haitannut, mutta pitkässä juoksussa alkoi tökkimään. Lummetta olen kokeillut myös, sen tuoksu on ihan ok mutta teho ei ole läheskään niin hyvä kuin Erisanin nesteessä. Lumme jätti jopa meikkipuuteritahrat paidan kaulukseen, mitä ei LV ja Erisan ole tehnyt. <br />
   <br />
   Kiva että tykkäsit, ja kokeile ehdottomasti tuota Erisanin hellävaraista pesunestettä. Se ei tuoksu m i l t ä ä n, ei sisällä mitään ylimääräistä ollen silti tehokas puhdistaja. &hearts;

 9. Kokeilin Perlana White'ia noin vuosi sitten, mutta silloin tuoksu oli ihan älyttömän voimakas ja pullo jäi käyttämättä. Onkohan tuoksu sen jälkeen miedontunut, kun kerrot sen olevan &quot;melko mieto&quot;? Erisania pitääkin seuraavaksi kokeilla mustille vaatteille!

  1. Jensku: Olen käyttänyt Perlana Whitea pitkään enkä usko tuoksussa tapahtuneen muutosta. Sitä kannattaa annostella hyvin kitsaasti, täysi koneellinen puhdistuu alle puolikkaallakin korkillisella. Olisikohan sinullakin tökkinyt Perlanassa sen myskimäinen vivahdus? Se on joillekin aivan liian tymäkkä ja pistäväkin… Erisanin hellävaraista pesunestettä kannattaa ehdottomasti kokeilla, se on minulle ihan ykkönen tummissa ja värillisissä vaatteissa, ja valkoisissakin jos Perlana pääsee loppumaan. 🙂

 10. Minä käytän myös erisania , joka sopii myös villalle. Tuoksullista method pyykkiaine ja mega tahroihin vanish, sappisaippua ja Universal stone.. Universal stonella sain mustikkakeiton vaaleasta sohvasta, kun nuo edellä mainitut eivät toimineen.. Ennen käytin belle maisonia mutta se hävisi prismoista:(

  1. mari salone: Belle Maison hävisi aika yllättäen, en ole itsekään nähnyt sitä aikoihin missään myytävän. Universal Stonen nimeen vannotaan täälläkin, paras puhdistusaine siivoukseen sekä kodin, kenkien ja laukkujen tahroille. &hearts; Tekstiilitkin sillä puhdistuvat ja itse olen mm. nahkasohvan pitänyt sen avulla vitivalkoisena. 🙂

 11. Muutama kysymys; mainitset postauksessasi, että olet itse pessyt pellavaverhot. Minulla se olisi ajankohtaista. Jännitän kovasti, kun en haluaisi niiden kovasti menevän kasaan. Miten ne pesit?<br />
  <br />
  Toinen kysymys kuivaavata pesukoneesta. Minulla on tällä hetkellä kuivausrumpu, mutta jossain vaiheessa muutan ja pienen pieneen kodinhoitohuoneeseen en sitä saa laitettua. Kuinka paljon huone lämpenee kuivausaikanaja voiko konetta ajatella käytettäväksi pienemmässäkin tilassa? Olen nimittäin huomannut, että kuivausrumpu ainakin lämmittää huonetta kovasti.

  1. PirjoV: pesin ne koneessa 30°C ja vaikka kangas oli esikutistettu, menivät verhot kasaan silti reilusti. Suosittelen melkeimpä haalealla pesua (max 20°c) jotta kutistumiselta välttyisi, ja pesuaine kannattaa valita niin että se irrottaa likaa myös matalissa asteissa, jottei käy niin kuin minulle. :)<br />
   <br />
   Kylpyhuone ei lämpene ollenkaan kuivaustoiminnon aikana, konekin tuntuu viileältä luukkua ja päällikannen keskiosaa lukuunottamatta. Vanha erillinen kuivuri kuumensi aikoinaan koko kylpyhuoneen ja kun ovea piti auki, ylettyi lämpö muuallekin kotiin, huh niitä aikoja. 🙂 Itse näkisin kuivaavan koneen nimenomaan kompakteihin tiloihin, keskustakodin keittiöihin tai pieniin kylpyhuoneisiin. 🙂

  2. Kiitos kovasti kommentistasi. Juuri tuota pelkään noitten verhojen suhteen. Kutistuneet verhot ovat kauhistus. Verhot ovat joko pitkät tai lyhyet, mutta ei niin, että ovat jossain epämääräisessä pituudessa 🙂 Luuletko, että pesukonnen voi upottaa, niin että siinä on taso päällä. Kuumeneeko päälikannen keskiosa kovinkin kuumaksi?

  3. PirjoV: Liian lyhyeksi jäävät verhot ovat kauheaa katseltavaa, pahimmat ovat juurikin tuollaiset kutistuneen näköiset 15-20cm liian lyhyet. Peukoneen voi upottaa kalusteen sisälle, tasokin sopii hyvin päälle. Kuivausrumpu vaatii ilma-aukon mutta ymmärtääkseni tuo kuivaava pesukone ei. Se kannattaa varmuuden vuoksi vielä selvittää elektroniikkamyyjältä, mutta oma koneeni ei tosiaan kuumene enkä näe syytä miksei sitä voisi asentaa kalusteen sisään tason alle. 🙂

 12. Kiitos tästä postauksesta! Itsellä käytössä Minirisk color pyykinpesuneste, joka on herkkäihoisille ja hajusteeton. Täytyy kokeilla tuota Erisania seuraavaksi. Mustalle pyykille tarkoitetut pyykinpesunesteet (esim. Omo, Bio luvil) haisevat ihan järkyttävälle! Juuri erehdyin kokeilemaan ja jouduin pesemään koko koneellisen uudestaan hajusteettomalla pyykinpesunesteellä. Pyykkien kuivaessa haju levisi koko asuntoon, vaatteiden mukana haju siirtyi vaatekaappiin jne.

  1. Marija: Mustan pyykin pesuaineet ovat kaikki aika kauhean tuoksuisia. Mikähän väriaine siinä tekee sen imelän vivahteen, hyi olkoon sentään. 😡

 13. Meillä taapero- ja vauvaikäiset lapset, joten meidän käytössä todettu Minirisk Color parhaaksi tuotteeksi. Olen käyttänyt, ja itseasiassa nytkin on käytössä Miniriskin huuhteluaine. Mun mielestä pyykkiin ei jää mitään tuoksua. Tykkään silti enemmän tuosta samasta Comfortin huuhteluaineesta, sitä kun tosiaan riittää ihan pieni määrä koneelliseen pyykkiä. Ja täytyy kokeilla tuota Erisania myös, tumma pyykki kun kauhtuu niin helposti :/. <br />
  Pyyhkeet muuten kannattaa vielä rummuttaa, vaikka vain ihan hetken aikaa, niin tulee ihanan pehmeiksi :).

  1. Emmlia: Tuo Erisanin hellävarainen pyykinpesuneste on parasta tummille pyykeille, se säilyttää värin ja on silti tahroille tehokas. Kannattaa kokeilla, uskon että sinäkin tykkäät! &hearts;<br />
   <br />
   Talvella rummutin pyyhkeet kuivaksi mutta meillä on niin kuiva huoneilma, että sen takia olen siirtynyt narukuivaukseen enkä laiskana jaksa niitä siirtää narulta kuivuriin. 🙂 Talvella täytyy kyllä ottaa tuo rumpukuivaus taas käyttöön, ihanan pehmeää tulee ilman huuhteluainettakin. 🙂

 14. Itse käytän mustille vaatteille Rainbow Black nestemäistä pesuainetta. Tuoksu on omasta mielestäni ainakin mieto. <br />
  Pyykkiin ei juurikaan jää tuoksua, tuoksuu purkissa voimakkaammalle.<br />
  Värillisille käytän X-tran värillisille tarkoitettua nestemäistä ja tässäkin tuoksu on tosi mieto.<br />
  Valkoisille käytin aiemmin X-tran valkoisille tarkoitettua nestettä mutta en ole löytänyt sitä enää. Nyt ostin Perlan mutta en ole vielä käyttänyt. <br />
  Kaikki Omot yms ovat kaikki liian voimakkaan tuoksuisia vaikka en hajusteallergikko olekaan.

  1. Minni: rainbown tumman pyykin pesuainetta olen nuuskinut kaupassa pullon suusta, mutten ole testannut millainen tuoksu on pyykissä. Pullossa siinäkin oli sellainen makeahkon imelä vivahde, joka myös Perlana Blackissa. <br />
   <br />
   X-tran valkopyykkiä en ole muuten itsekään nähnyt, onkohan sen merkki muuttunut… Tuota minulle joskus joku ihana suositteli, mutten koskaan löytänyt sitä kaupasta. Minnehän on kadonnut tuo…

 15. Meillä on käytössä tuoksuton ecover eikä pyykki kuivuttuaan mielestäni haise millekkään 😀 lisäksi käytän methodin nestemäisiä pesuaineita, joissa on mieto tuoksu 🙂 villalle on haussa uusi pesuaine, koska omo tuoksuu liian voimakkaalle. Huuhteluaine on meilläkin sama kuin sinulla (vaikka sitä ei käytetä kuin lakanoissa) 🙂 Sisältääkö perlana valkaisuaineita? Pesetkö sillä vain täysin valkoiset pyykit? itsellä usein valkopyykin joukossa myös vaalenapunaista, raidallisia ja keltaista niin jäi mietityttämään 🙂

  1. modernisti maalla: Methodin Fresh Air tuoksuu aivan ihanalta. &hearts; Perlana on kevyesti valkaiseva ja pitää varsinkin valkoiset pyyhkeet ja lakanat hohtavan valkeina. Pesen perlanalla vain valkoiset pyykit – lakanat (ei tytön mustavalkoisia kuusilakanoita), pyyhkeet, valkoiset ja vaaleat vaatteet. Tummat ja värikkäät pesen Erisanilla. Pastellisia vaatteita meillä ei ole kuin muutama ja ne pesen valkoisetn joukossa perlanalla. Eivät ole haalistuneet vaalentavasta vaikutuksesta huolimatta.

 16. Meillä on Lumme pyykinpesupulveri pyykkikoneessa pestäville tekstiileille ja Ecoverin nestemäinen pesuaine rintsikoiden käsipyykkäykseen. Tykkään tosi paljon näistä molemmista, ecover kyllä haisuu ihan vähän sellaiselle tujakalle aineelle. Lumme on hajuton, mutta raikas. Hajustetuista pesuaineista pää menee ihan pökrälle, siksi käytetään hajusteettomia. 🙂 Ihanaa viikkoa Miia &hearts;

  1. Soili: Ecoverissä on aika tyjyt tuoksut, ymmärtääkseni se on aika tehokas ja suositusta pienempi määrä pesuainetta riittää tekemään pyykistä puhdasta. 🙂

 17. Allegro. Kaikkeen pyykkiin. Erisania myös olen käyttänyt jonkun verran. Kemikaaliherkkänä en kestä kaikkia sensitive-tuotteitakaan, varsinkaan nestemäisiä, niiden sisältämien säilöntäaineiden vuoksi.

  1. Meillä on myös Alkegro käytössä , ollut vuosia.<br />
   Ei haise pulveri eikä pyykki ! Paras mitä on tarjolla . <br />
   Konekin pysyy puhtaana . En vaihtais mihinkään ! Pesuainetta siis ?

  2. Valo ja Varjo: Tuota Allegroa en olekaan kokeillut, täytyy laittaa ylös tuo merkki ja tutustua siihen myöhemmin. 🙂

 18. Minä vaihtelen kamalasti pyykinpesuaineita. Ihan tuoksun ja pesutuloksen mukaan sitten joku jää aina pois. Mie tykkään siitä, että pyykinpesuaine tuoksuu vaatteissa.<br />
  Itsekin olen ottanut huuhteluaineen takaisin liinavaatteille. On muuten ihan jumalatonta koppuraa nuo froteepyyhkeet. <br />
  <br />
  Mikähän muuten onkin noissa tummille pyykeille tarkoitetuissa pesuaineissa, kun haisevat todella pahalle? Ja yksi sellainen jätti pyykin todella oudon tuntuiseksi. En pysty niitä käyttämään, mutta värilliselle pyykille tarkoitettu aine ajaa ihan hyvin asiansa tumman pyykinkin kanssa. Ei haalistu.

  1. Minna: Pyyhkeet tuntuvat paremmilta huuhteluaineen jälkeen, itse laitan sitä ihan minilirauksen ja se riittää pehmentämään froteet. :)<br />
   <br />
   Itsekin mietin samaa tuon tumman pyykinpesuaineen kanssa, kummallisen vahvat tuoksut ja jättävät inhottavan limamaisen pinnan pyykkiin. Erisan on suosikkini tummille ja värikkäille vaatteille, hyvin pysyy värit kohdillaan. 🙂

 19. Moikka! Hajusteeton minirisk on aivan parhainta! Ja se miniriskin huuhteluainetiiviste (hyvin pieni ja riittoisa pullo) on niin hurmaava tuote, että ihmettelen todella miksi menin ostamaan jotain muuta välillä. Ei jätä sitä ikävää hajustamattoman pesuaineen hajua pyykkiin tuokaan kombo. <br />
  Erisanissa on minun nenään se hajusteettoman aineen tuoksahdus, mutta välillä käytän sitäkin, sillä MiniRiskiä saa harvasta paikasta myös.

  1. Tanja: Tuo Miniriskin huuhteluaine täytyy laittaa kauppalistalle seuraavaksi, pakko kokeilla miten se toimii. 🙂 Kiitokset vinkistä! &hearts;

 20. Meillä on käytössä Hyvä pyykki pesuaine. Se on hajuton ja zeoliititon. Pyykki ei enää meillä haise ummehtuneelle. Tykkään todella paljon!

 21. Tulin hakusanoilla &quot;musta pyykki tuoksuton&quot; mutta vesiperähän tästä tuli siinä mielessä. Mutta vinkiksi hajusteita ja myrkkyjä karttaville, että pesupähkinöillä tulee puhdasta tuoksuttomasti ja huuhteluaineen sijasta voi käyttää etikkaa (ja ei, pyykki ei sit haise etikalle…). Ja jos pyykkipäivä sattuu aurinkoiseen ja siitepölyttömään päivään niin valkopyykin vaalentaa myös aurinko:D<br />
  <br />
  Hyvä kun kirjoitit tuosta, että vähemmälläkin pesuaineella pärjää! <br />
  <br />
  Mä käyn näköjään sielläsuntäällä spämmäämässä kun tulee pää pipiksi hajusteiden kanssa! Pesen nyt vauvan syntymän myötä yhä useammin pyykkiä taloyhtiön pesutuvassa ja voi jestas miten ihmiset pyykkinsä myrkyttää! Itse teen koneelle (myös ns. hajusteettomiksi sovittuina päivinä) ennen pyykkäystä ylimääräisen huuhtelun mutta SILTIKIN välillä haisee. Ja voi peeveli kun en voi vaikuttaa siihen, mitä tapahtuu jälkeeni. Kuivaushuoneeseen ripustettu myrkytetty pyykki kun hajumyrkyttää kaiken muunkin siellä kuivaushuoneessa. Mur.

  1. Muori: Pesupähkinöitä olen pari kertaa kokeillut mutta niistä jäi jotakin haituvaa mustaan pyykkiin ja jännä rasvainen haju. En tiedä oliko pähkinöissä jotakin vikaa mutta tulin siihen tulokseen että ne eivät ole minun juttuni. 🙂 Etikka on minulle kauhistus, sain traumat nuorempana kun ryhdyin hölmöyksissäni etikkapaastolle (piti juoda etikkavettä päivittäin puolilitraa) ja sen haju aiheuttaa kuvotuksen. En pysty käyttämään etikkaa missään sellaisenaan, haju vie jalat alta. :D<br />
   <br />
   Minulla on nyt huuhteluaineena Erisanin herän ihon hajusteeton huuhteluaine ja se on yhtä hyvä kuin tuo Comfort. Erisanin pesu- ja huuhteluaineita kannattaa kokeilla, puolikkaalla korkillä pesee ja huuhtoo koneellisen pyykkiä eikä niihin jää mitään tuoksua. &hearts;

 22. Kun tai jos haluaa vähemmän myrkkyjä ja ympäristölle. Ole Hyvä pyykinpesuaine (hajusteeton) on hyvä vaihtoehto.

  1. Cristiana: kiitos suosituksesta! 🙂 Käytän tällä hetkellä Erisanin tuoksutonta pesuainetta mutta kokeeksi voisin seuraavalla kerralla ostaa Ole hyvää. 🙂

 23. Me ollaan käytetty jo monta vuotta Allegro -nimistä pyykinpesuainetta. Suomessa valmistettu, pyykit tuoksuu puhtaalta ja raikkaalta, eikä miltään kemikaaleilta, eikä ihokaan ärsyynny!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *