Arjen estetiikkaa & kaunis korurasia!

En ole lapsuusvuosieni jälkeen omistanut minkäänlaista korurasiaa, enkä liiemmin kyllä korujakaan, jos ei vaateketjujen rihkamaa olevia teini-iän koristuksia lasketa mukaan. Nyt tilanne on korujen osalta toinen, sillä minulla on ilo omistaa sormuksien lisäksi myös rannekoru, kaulakoru ja klipsikorvikset – ja tänään ostin niille kannellisen säilytysrasian, jossa korukokoelmani säilyy pölyltä suojassa. ♥︎

Omakotivalkoinen_20092016_7919_6.jpg

Omakotivalkoinen_20092016_7922.jpg

Omakotivalkoinen_20092016_7918_2.jpg

Haluan panostaa arkisiinkin asioihin ja olen hyvin tarkka jopa korurasian ulkomuodosta. En halunnut piilottaa kauniita korujani kokonaan pois silmien ulottuvista ja Nomess Copenhagenin läpinäkyvää akryylimuovia oleva Jewellery box on minulle täydellinen ratkaisu – voin fiiliksen mukaan jatkossakin pitää koruja esillä makuuhuoneen tasolla ja silti ne ovat rasian sisällä siististi tallessa. 🙂

Omakotivalkoinen_20092016_7933_2.jpg

Omakotivalkoinen_20092016_7935_2.jpg

Omakotivalkoinen_20092016_7931_2.jpg

Nomess Copenhagenin Jewellery Box on kooltaan 17x12cm ja se eroaa muista vastaavista muovibokseista laatunsa osalta – siitä puuttuu kokonaan läpinäkyvälle muoville ominainen sinertävyys, joka itseäni aina hieman häiritsee mm. Tigerin ja Palaset -säilytyssarjan tuotteissa. Itse koen hyvänä puolena myös sen että korurasiasta puuttuu kaikki perinteiset pehmikkeet, joten Jewellery Boxia voi käyttää hyödyksi myös muunlaisessa säilytyksessä – pinneille, ponnareille, muistikorteille ja pienelle elektroniikkatavaralle, tee- ja maustepusseille, meikeille, kynille… Säilytystarpeen muutokset on hyvä ottaa huomioon jo valmiiksi ja minulla se onkin nykyisin aina mielessä ostopäätöksen tekohetkellä.

Timanttista tiistai-iltaa kaikille! 🙂

Miia_signerina2015.jpg

(sisältää kaupallisen linkin)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

18 kommenttia “Arjen estetiikkaa & kaunis korurasia!

 1. Ainakin Snön korut kannattaa säilyttää suljetuissa (pimeissä!) laatikoissa, sillä alkavat tummumaan todella nopeasti. . Kyseiset korut eivät ole edes hopeata jotta niitä voisi kiillotella. Mulla on pari Snön korua tummunut niin pahasti etten voi niitä enää käyttää 🙁

  1. Samaa mietin minäkin, snön korut ei tosiaan ole mitään "aitoja koruja" vaan rihkamaa/pukukoruja. Tulipa mieleen etten omista korurasiaa vaikka minulla on ehkä 100 kertaa enemmän ihan oikeitakin koruja, taidan siis olla minimalisti. Korut säilyy omissa rasioissaan tai pussukoissaan kampauspöydän laatikoissa ja halvemmat krääsäkorut roikkuu seinällä koukuissa tai on tarjottimella kaapissa. Joskus olen miettinyt ostavani kauniin rasian ostamisen ilosta, mutta en näe sille tarvetta. Outoa että joku minimalisti todellakin kokee tarvitsevansa erillisen rasian muutaman krääsäkorun säilyttämiseen.

  2. :O Koru se on &quot;rihkama&quot;korukin. Koruiksi lasken myös tyttäreni lävistys- ja venytyskorut. Osa on muovia, jotkut jopa puuta. Ja niillekin on oma korurasiansa. Koruina pidin myös 80-luvun muovikoruja. Ihan olivat oikeita koruja, muovista. Hakaneula korvassa menee vähän siinä ja siinä, että onko koru. On se ainakin korvassa ollessa, mutta pöydällä ollessa ei enää taida olla.<br />
   Ja kaikkia näitä voi säilyttää kauniissa korurasiassa.<br />
   Jessus sentään tuota ihmisten käytöstä. Tälläkin oli oma läpinäkyvä tarkoituksensa.

  3. Selja: Minulle ne ovat oikeita koruja siinä missä tuo sadan euron Efva Attling -rannekorukin. Minusta koruilla on hyvä olla oma paikka, omistaa koruja sitten kolme tai 300kpl. En tykkää säilytellä koruja(kaan) niiden pahvisissa pakkauksissa ja haluaisin tuon Efva Attlingin pahviboksinkin heittää menemään. Jos joskus löydän jonkin pienen valkoisen korutyynyn niin korvaan pahvirasian sillä. 🙂

  4. Minna: Näin on! 🙂 Aarikankin puukorut ovat ihan oikeita koruja, melko hinnakkaitakin sellaisia joten rihkamasta ei voida puhua. 🙂

 2. Offtopic mut ootko koskaan harkinnut ilmankosteuttajan/scent diffusorin ostoa? Tuoksuttaisi huoneilman ihanan tuoksuiseksi, kosteuttaisi ja siinä voisi käyttää eteerisiä öljyjä. Olis aika luksus ja sopisi tyyliin jos on tarkka kodistaan ja sisustuksesta

  1. Jou: Minulla on ollut pari tuoksudiffuusoria (ei sähköisenä) ja ne ovat oikein kivoja. Viimeisin oli Skandinaviskin ja siihen tuli vuoden jälkeen &quot;rasvottunut&quot; tuoksahdus, sellainen eltaantuneen kosteusvoiteen omainen haju. Heitin sen sitten menemään. <br />
   <br />
   Tuollaista höyrystinmallia olen harkinnut mutten ole vielä löytänyt omaa silmääni miellyttävää mallia. Tallinnan Kaubamajan kodin osastolla oli pari kivan näköistä vaihtoehtoa mutten silloin jaksanut keskittyä niiden arviointiin tarpeeksi. 🙂 Täytyisi mennä sinne uudestaan ajan kanssa ja tutkiskella vähän paremmin. 🙂

 3. Tämä ei nyt liity tähän postaukseen, mutta kysyn silti… Millä aineella puhdistat Timberlandin kenkäsi?<br />
  <br />
  Postaustoiveena olisi aihetta liipaten se, kuinka minimalisti hoitaa kenkiään, vaatteitaan ja asusteitaan.

  1. Johanna: En ole puhdistanut niitä vielä kertaakaan, mutta kun sen aika koittaa turvaudun luultavimmin kenkäharjaan, nahalle tarkoitettuun puhdistussuihkeeseen ja pohjien osalta Universal Stoneen. :)<br />
   <br />
   Minulla ei ole mitään erityisiä vaatteiden tai kenkien hoitorutiineja. Nahkaiset kengät (ei mokkaiset) puhdistan aina Universal Stonella, kenkälankkina käytän mustaa Biancon nahkavoidetta jonka hankaan mustiin kenkiin liinalla. Vaatteissa huolto on lähinnä pesua ja kuivatusta, pyrin pesemään vaatteet hellävaraisesti ja kuivaamaan narulla mahdollisuuksien mukaan. Kuivauksen kuumuus haalistaa mustaa väriä jonkin verran joten siksi välttelen koneellista kuivausta. 🙂 Muita ohjeita tai niksejä minulla ei ole. 🙂

 4. Minulla on käytössä lapsena saamani korurasia. Se on aikuisellekin sopiva kukkakuvioinen puurasia, johon mahtuu edelleen korut, kun niitä ei niin kamalasti ole. Toki rasia on jo vähän kulunut ja olin ensin aikeissa ostaa uuden, mutta en sitten kokenut tarpeelliseksi. <br />
  Hiusjutuille olen kyllä ajatellut läpinäkyvää muovirasiaa, tyttösi pinni- ja lenksurasiat näytti niin käteviltä!

  1. K-K: Minulla oli lapsena vaaleanpunainen lasirasia jossa sisällä ballerina pyörimässä. Se hajosi kun olin 15v enkä sen jälkeen ole korurasiaa omistanut. 🙂 Läpinäkyvät rasiat ovat omia lemppareitani kun niiden läpi näkee missä mikäkin on. Varsinkin ponnareiden osalta on kätevää kun yhdellä vilauksella saa selville onko lempiponnarini boksissa vai hävyksissä jossakin muualla. 🙂

  1. Kukka: Heti kun pystyn keskittymään kunnolla kommentteihin vastaamiseen. Ajatukseni ovat nyt hieman toisaalla. Huomenna olisi tarkoitus vastata näiden parin tuoreimman postauksen kommentteihin (kaikkiin muihin tänä vuonna tulleisiin kommentteihin olenkin vastannut), mutta en lupaa sitä varmaksi. Onko sinulla jokin tärkeä asia johon kaipaat vastausta pikaisesti? Minut tavoittaa myös sähköpostitse osoitteesta __REMOVE_ME____REMOVE_ME__miia@omakotivalkoinen.fi

 5. onko tässä rasiassa ollut mukana monivärisiä lokeroita? onkohan stockmannissa myös rasia joissa lokerot ovat kirkkaita? minulla on sen verran enemmän koruja, että tarvitsisin enempi ja kirkkaita rasioita.☺️

  1. pitju: Tätä korurasiaa on kolme eri variaatiota, yhdessä on pelkästään kirkkaita sisäbokseja, toisessa sinisävyisiä ja kolmannessa pinkki-kelta-oransseja. 🙂

  1. Pitju: tämä on jo toinen diorin musta kynsilakka, ensimmäisen ostin Stockmannilta ja tämän jälkimmäisen Emotionista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *