Sisustushaaveena Kartell Bookworm -kirjahyllymato

Helmikuun alussa olohuoneen vanhan järjestyksen aikaan sain mieleeni idean seinällä luikertelevasta Kartell Bookworm -seinähyllystä ja siitä asti sydän on kipinöinyt tämän kalusteen perään. 🙂 Hylly sopisi Flos-valaisimen rinnalle varsin kivasti, ja hyllylle saisin esiin kaikki kauneimmat kirjani, kasvini ja sisustusesineeni. Asiassa on kuitenkin kaksi ongelmaa – olohuoneessa on jo BEdesignin näyttävä Deer-hylly (vastakkaisella seinällä), enkä osaa päättää Bookwormille kokoa saati väriäkään. Alla havainnekuva pienimmästä eli seitsensakaraisesta kirjamadosta…

Omakotivalkoinen_21032017_3_9805.jpg

kartell-bookworm-bookshelf-group.jpg

Kartell Bookworm -hyllyä löytyy kolmessa pituudessa, joista pisimmän voi heti laskea massiivisuutensa vuoksi pois kuvioista. Jäljelle jäävien kahden koon, 7- tai 11-sakaraisen väliltä pitäisi pystyä pelkän mittanauhan ja mielikuvituksen avulla näkemään kumpi valaisimen rinnalle sopisi paremmin. Hyllyn voi taivutella haluamaansa muotoon ja mielessäni siintää kuva vasemmalle painottuvasta isosta koukerosta, joka laskeutuisi oikeaan alaviistoon. Myös värin valinta aiheuttaa päänvaivaa, musta sopisi valaisimen ja sohvatyynyjen kaveriksi, valkoinen vuorostaan integroituisi paremmin sisustukseen ja hyllylle laitetut kirjat sekä tavarat saisivat ilmassa leijuvan olemuksen. Monta on siis muttaa matkassa, puhumattakaan siitä miten suuri haaste ja vaiva tälläisen helposti vinksalleen menevän seinähyllyn asentaminen tulisi olemaan. Havainnevideo Bookwormin seinälle saamisesta alla ja lisää vastaavaa materiaalia löytyy Youtubesta hakusanalla Kartell Wookworm.

Omakotivalkoinen_21032017_23723671.jpgkartell-large-bookworm.jpg

Omakotivalkoinen_Kartell_Bookworm_210320

Tälläisestä siis parhaillaan kuumeilen ja kovasti tekisi mieleni ostaa moinen luikero seinälleni, mutta ensin pitää varmistua väristä ja koosta. BEdesign Deer -hyllyn sijaitseminen samassa tilassa on toki pieni probleema sekin, mutta valkoisena tuo hylly voisi toimia ihan hyvin yhteen Deerin kanssa… Jotenkin tämä Bookworm nyt pääsi kolahtamaan sellaiseen sopukkaan etten pääse siitä enää eroon minkäänlaisella perustelulla. 🙂

Haaveilevin sisustusterveisin,

Miia_signerina2015.jpg

(Tuotekuvat: Kartell, sisältää kaupallisen linkin)


 

27 kommenttia “Sisustushaaveena Kartell Bookworm -kirjahyllymato

 1. Ehdottomasti valkoisena!!!! Siihen ei kyllästyisi niin helposti ja hyllyillä olevat kirjat ja kasvit tuovat väriä seinälle tarpeeksi. Myös Deer-hyllyn kanssa valkoinen sopii paremmin 🙂

 2. Tiedän tuon fiiliksen kun jotain pitää saada niin mikään tai kukaan ei voi päätä enää kääntää. Minä en laittaisi tuota seinällesi..suurin syy juurikin BE hylly mutta myös Flossi jää täsin matohyllyn varjoon eikä nämä kaksi sovi yhtään yhteen.

  1. nounou: Sanos muuta, ärsyttävä juttu kun millään järkipuheella ei pääse pyristelemään irti tuosta ideasta. 🙂 Toista erikoisen muotoista hyllyä ei olohuoneeseen todellakaan tarvittaisi, mutta jokin tuossa hyllyssä minua viehättää… ja nimenomaan sohvan päällä, ei muualla kotona. 🙂

 3. Äh, sinuna unohtaisin. Menisi (minusta) liian sekavaksi olohuoneen ilme. Ja melkein voisin vannoa että itsekin kyllästyisit siihen.. Kun tuntuu että sinulla herkästi kausittain on hinku haalia kaikenlaista tavaraa ja esinettä ja milloin mitäkin, ja sitten hetken päästä ahdistut niihin ja haluatkin hyvin minimalistista ilmettä.<br />
  <br />
  Mites vaikka joku taulu sohvan ylle? Eikö sinulla ole niitä mustavalkoisia printtijulisteitakin? Tai sitten Deer sohvaseinälle ja Stringiä tai joku taulu Deerin nykyiselle paikalle? Tai sitten ihan vaan se sinun nykyinen järjestys..?

  1. Suski: Deerin rinnalle ei samaan tilaan todellakaan tarvittaisi toista erikoisen muotoista seinähyllyä, mutta en saa tuota Bookwormia millään pois mielestä. 🙂 Voi olla että kyllästyisinkin, tai sitten en… paha sanoa tässä vaiheessa. Ihmeen pitkään tuo kirjamato mielessä on jo pyörinyt ja vaikka olen järkipuheella itselleni sanonut ettei se ole lainkaan tarpeen, tekee mieli silti sellainen hankkia. Ja paikka sille on nimenomaan olohuoneessa sohvan päällä, ei muissa tiloissa. <br />
   <br />
   Minulla ei ole varsinaista tahtoa saada sohvan päälle mitään muuta kuin tuo Bookworm, tyhjää tilaa ei siis tarvitse täyttää välttämättä ollenkaan. Täytyy katsoa miten ajatukset tästä alkavat muotoutumaan, alkaisiko Bookworm-innostus laantua näiden havainnekuvien tuijottamisella *sormet ristissä että niin kävisikin*. 🙂

 4. … Miia osta! Hylly ei sovi ollenkaan yhteen Deeren kanssa ja tekee liian levottoman seinästä, jossa on jo persoonallinen valaisin. Joku perinteinen hylly sopisi paremmin, jos haaveilet lisähyllytilasta. Tai sitten matohyllyn sijoitus ihan toiseen huoneeseen tai Deeren tilalle?

  1. Älä: Olet luultavasti täysin oikeassa eikä olohuoneeseen todellakaan tarvita toista seinähyllyä edes säilytystilan takia. 🙂 En vaan millään pääse irti tuosta ajatuksesta Bookwormista sohvan yläpuolella… Matoa en näe muissa huoneissa, ainoastaan olohuoneeseen sen ostaisin jos ostaisin. Täytyy toivoa että haave painuu taka-alalle pikkuhiljaa. 🙂

 5. Ei ei Miia ei!Tuo ei ole kiva:(Tulee liian tukkoista,kumman muotoinen ja deer hylly riittää.Valaisinkaan ei näytä miltään tuon rinnalla!

  1. Nanna: Olohuoneeseen ei tosissaankaan tarvita toista &quot;katseenvangitsijahyllyä&quot;, mutta jokin tuossa Bookwormissa silti viehättää ja saa miettimään miten kivalta se näyttäisi yksittäisenä kalusteena sohvan yläpuolella. 🙂 Toivotaan siis että ihastus menee ohi seuraavan kuukauden parin aikana, tai ainakin helpottaisi. 🙂

 6. Jos mato on pakko saada,osta valkoisena ja sijoita keittiöön. Taulu sit pehmennettynä kaavailemaasi madon paikkaan.<br />
  Tai sit et osta matoa.

  1. mari: Keittiössä ei ole oikein tilaa, ainut ns ehjä seinä on ruokapöydän takana jossa on nyt taulu, toinen mahdollinen seinä olisi eteisen seinä, jossa isot peilit. Taulu ja peilit menevät madon edelle, joten noup. 🙂

 7. En laittaisi minäkään, menee levottoman näköiseksi ja jotenkin ei sopisi koukeroinen hylly sun tyyliin(?). Mutta jos on pakko saada, Entä makuuhuoneeseen sängyn jalkopään puoleiselle seinälle? Voisit ihailla sitä sängystä käsin.

  1. Nora: Makuuhuoneessa tuo näyttäisi varmasti ihan kivalta, mutta tahdon makkarin olevan todella pelkistetty enkä siksi sinne tahdo isoa seinähyllyä kirjoineen ja tavaroineen. Sängyn pääty ja sen yläpuoli on ainoa mahdollisuus, sänkyä vastapäätä on seinän mittainen ikkuna (ikkunat makuuhuoneessa kahdella seinällä, kuvat ikkunoista täällä <a rel="external nofollow" href="https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/05/auringonvaloa-silmille-korville-sydamelle&quot; target="_blank">https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2016/05/auringonvaloa-silmille-korville-sydamelle</a&gt; ).

 8. Sanoisin että älä osta,tai älä ainakaan laita sitä tuohon kohtaan mihin suunnittelit. :)<br />
  Luultavasti kyllästyisit siihen hyvinkin nopeasti,eikä se edes sovi tuohon yhtään.Todella levoton tulisi olohuoneesta.<br />
  Mutta jos päädyt ostamaan niin osta musta,erottuisi ainakin kunnolla 🙂

  1. Katja: koon puolesta päädyin keskikokoiseen bookwormiin mutta värin osalta taidan kallistua valkoisen puolelle. En ole kuitenkaan varma asiasta, joten ainakaan toistaiseksi en hyllyä osta. Pahin himo on alkanut onneksi laantumaan, vaikken missään nimessä ole ajatuksesta vielä irti päässyt kokonaan. 🙂

 9. Joskus vuosia sitten halusin tuota ihan hirveästi. Se oli ja on edelleen hieno tuote. Meillä on kuitenkin sen verran tavaraa, ettei se olisi oikein palvellut eikä toi toinen innostunut ollenkaan.<br />
  En kuitenkaan näkisi Deeriä esteenä sen hankkimiselle. Ennemminkin miettisin yhteensopivuutta lampun kanssa ja siksi valitsisin mustan. Jos sun tekee sitä mieli niin mikset hankkisi. Eihän tuo ole kovin kalliskaan ja aina sen saa myytyä eteenpäin jos mieli muuttuu. Elämä on nauttimista varten ja mistäpä sisustusihminen enemmän nauttisi kuin pikku muutoksista silloin tällöin (siis koko ajan… täällä myös).

  1. Raili: Tuo bookworm on todella upea ilmestys ja niin mielelläni näkisin sen omassa kodissani. &hearts; Nyt kun aikaa on mennyt ja olen viikon verran tuijotellut postauksen ekaa kuvaa tietokoneen taustakuvan muodossa, on pahin vimma mennyt ohi. Lopputuloksena sain päätettyä että keskikokoinen valkoinen Bookworm on oikea valinta, mutta annan asian hautua vielä hetken aikaa keskittyen muihin sisustusjuttuihin. Jos himotus ei mene ohi, ostan sen… ja jos menee, en osta ja olen iloinen ettei rahulit menneet &quot;hukkaan&quot;. 🙂

 10. Minusta &quot;mato&quot; kävisi mustana todella hyvin tuon valaisimen kanssa ja sopisi kyllä hyvin keveytensä vuoksi tuohon suunnittelemaasi kohtaan….paremmin kun tuo nykyinen massiivinen kaapisto. Jostakin kumman syystä musta raikastaa valkoista sisustusta. En usko sen riitelevän Deerin kanssa ollenkaan.

  1. Sari: Musta mato olisi valaisimelle oikea kaveri, mutta pitkän tähtäimen ratkaisuna valkoinen olisi parempi. Valkoinen bookworm häipyisi seinään mustaa enemmän ja mustakantiset kirjat toimisivat kuitenkin valaisimen väriparina. Asia on kuitenkin nyt hautumistilassa ja keskitän ajatukseni muunlaisiin sisustusjuttuihin. 🙂 jaksan kyllä kesään asti odotella madon ostamista, ja jos lopulta päädyn sen ostamaan niin voin olla varma että olen miettinyt asiaa kunnolla tarpeeksi pitkään. 🙂

 11. Mistä tuo kuvassa näkyvä musta torkkupeitto mahtaa olla? Olen etsinyt kaikkialta mustaa, ohuehkoa peittoa, mutta ei vaan löydy…..

 12. Samaa mieltä useimpien kommentoijien kanssa. Vie tilan upealta Flosin lampulta, ja on ehkä liikaa sen toisen hyllyn kanssa. Jos on ihan pakko saada, uppoaisiko valkoinen paremmin seinään ja jättäisi enemmän tilaa? Anna vielä hautua, jos pääsisit tuosta intohimosta eroon?Osta syksyllä, jos vielä silloin on ihan pakko.

  1. Tuuli: Huomiota se kyllä Flosilta hieman vie, aivan totta. Jätin matoasian vielä hautumaan ja katson millä mielellä olen kun kesä koittaa. 🙂

 13. minusta hylly sopisi parhaiten mustana. Osta vain, jos itsestä tuntuu siltä, kyllä sen nykyisten seinäkalusteiden rinnalle saa mahtumaan

  1. musta: valaisimen kanssa musta hylly sopisi valkoista paremmin, mutta valkoisessa olevat tavarat näyttäisivät leijuvammalta ja kevyemmältä. Musta hylly on aika raskas kun sen täyttää tavaroilla, varsinkin mustakantisilla kirjoilla. Jätin asian nyt jatkohautumaan ja katson millä mielellä olen kesällä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *