Kevättrimmaus & kiukustunut Miffe-koira

Miffen trimmaaminen on suuritöinen homma, josta ei nauti sen enempää emäntä kuin koirakaan. Pari kolme kertaa vuodessa tehtävä isompi karvanleikkuusessio vie vähintään nelisen tuntia ja tänään oli tälläinen päivä. Viisi tuntia viuhahti karvakuonon kimpussa, jonka jälkeen kiusasin raasuparkaa vielä pesun ja kuivatuksen muodossa. Nyt Miffellä on lyhyt, takuton ja kevyt kesäturkki, ja hyvin hyvin kiukkuinen mieli. Hirmuinen mökötys ja kiukuttelu menossa eikä edes namit saaneet koiramummua piristymään. Jos koira osaisi puhua, se varmaankin sanoisi hyihyi, nyt mamma oli tosi tuhma…  🙂

Miffe koiran trimmaus cockapoon turkki
Miffe koiran trimmaus cockapoon turkki
Miffe koiran trimmaus cockapoon turkki

Nyt Miffe nukkuu omissa oloissaan eikä halua yhtään rapsuttelua tai hellittelyä, mutta kokemuksesta tiedän että illan tullen Miffeä alkaa paleltaa ja varovaisesti se kömpii sänkyyn kainaloon nukkumaan nuolaisten suukon poskelle. 🙂 Sen jälkeen tuhistaan aamuun asti saman peiton alla ja ollaan taas parhaita kavereita. ♥︎ 

Leppoisaa lauantai-iltaa kaikille!16 kommenttia “Kevättrimmaus & kiukustunut Miffe-koira

 1. Ihanan suloinen Miffe! Niin söpö lyhyessä turkissaan. Meillä leikkautin meidän cotton- pojan viikko sitten aivan lyhyeksi.<br />
  Hän yleensä reagoi samoin ja osoittaa mulle mieltään, kun turkki on viety. Sitten esiintyy myös muutaman päivän sisälle pissailua, joka ärsyttää mua suunnattomasti. Muutoin on täysin sisäsiisti, vaikka on pitkän päivän sisällä. En tiedä johtuisko pissailu myös siitä, että on myös hyvin viluinen. Mä olen muutaman kerran leikannut itse turkkia, mutta siinä on niin kova homma, että maksan mieluusti siitä trimmaajalle.

  1. Marja K: Tuo mielensä osoittaminen ja kiukuttelu on hauska lieveilmiö, josta Miffe vieläkin jaksaa ilmoitella vaikka neiti on jo kohta 12v ja trimmauksia takana kymmeniä kertoja. 🙂 Minun oli pakko opetella itse trimmaamaan kun sitä joutuu tekemään niin usein. Kuukauden parin välein trimmaan päätä, kuonoa ja tassuja, ja 4-6 kk välein koko koiran. 🙂 Ennen näitä takkuturkkeja oli kaksi ja niiden trimmaukseen meni kokonainen viikonloppu. 🙂

 2. Meillä villakoira jonka pesen ja trimmaan kerran kuussa. Ei tykkää, mutta antaa heti anteeksi, kun pääsee suihkusta tai trimmipöydältä vapauteen. Mutta tietää myös saavansa herkkupalan ja paljon kehuja miten 'nätti' on ja tuoksuu ihanalle. 🙂 Miffe on ihana ja koirat yleensäkin, tuovat niin paljon iloa ja elo kotiin!

  1. Tiina: Minäkin kehun koiraneitiä maasta taivaaseen mutta eipä auta, neiti on oikein kiukkunen eikä halua yhtään tulla kainaloon ja pusutella. 🙂 Sitten kun vilu illalla iskee, ollaan niin nöyränä että… 🙂 Olen koko aikuisikäni elänyt koiran kanssa enkä osaisi kuvitella elämää ilman omaa koiraa. &hearts; &hearts; Niin paljon ne antaa rakkautta, kiintymystä ja empatiaa ettei yksikään ihminen maailmassa pysty samaan vaikka kuinka rakkaita olisivatkin. &hearts;

 3. Voi mummelia!! &hearts; Hassu! 🙂 Meillä papparainen pestiin tänään, mutta meillä ei murjoteta, vaan saadaan järkyttävä villihepuli!! Siinä saa matot kyytiä! Föönaaminen on lempparihommaa, sen eteen herra parkkeeraa makoilemaan ja hyvä jos ei nosta tassua, että vielä tuolta… 🙂

  1. Heidi: Meilläkin villihepuloidaan pieni hetki kun trimmauskone sammuu, silloin on &quot;tuli hännän alla&quot; ja juostaan peppu länässä tuhatta ja sataa pitkin huushollia. 🙂 Toinen on se kun trimmauksen jälkeen menee ekaa kertaa ulos, silloin tulee &quot;tuulihepulit&quot;, kun tuuli tuivertaa takalistoa. 😀 Hepulihetkien jälkeen jatketaan apaattisella &quot;olen vihainen ja murjotan&quot; asenteella, käännetään selkä kun pyydän luokse jne. 🙂 Olisipa minullakin tuollainen nautiskeleva papparainen, niin paljon nopeammin saisi trimmauksen suoritettua kun ei tarvitsisi irtirimpuilevaa koiraa pidellä paikoillaan. 🙂

 4. Ihana postaus, ihana Miffe, ihanat kuvat (jotka olen katsonut jo moneen kertaan)! Koirat kyllä osaavat ilmaista mielentilansa paitsi silmillään myös koko kropallaan: &quot;minä olen nyt loukkaantunut&quot;.

  1. niemand: Miffe on niin ilmeikäs, sillä on kiukkuilme (sellainen altakulmain tuima tuijotus), suruilme (silmät sellaiset sisäreunoista kaarevat), hepulinaama (sirittävät sikkurasilmät ja nauravaisen näköinen suu), väsyilme (lurputtavat luomet ja viivaposket) ja perusilme (kirkkaat nappisilmät). 🙂

 5. Haku Miffe, toivottavasti hän on jo toipunut käsittelystä. Vedätkö turkin koneella vai saksilla. Meillä on löwchen, jolla on näyttelyura ohitse ja minäkin trimmailen hänen turkkiaan muutamien kuukausien välein, raskasta puuhaa kaikille. Turkki saksilla ja tassut koneella. Kevään tullen koira kyllä nauttii kevyestä ulkoasustaan ja emäntä myös, koska turkin siivoaminen esim. kurasäällä on huomattavasti helpompaa. Kivaa kevättä ?

  1. Minde: Miffe on jo toipunut, onneksi. 🙂 Leikkaan koneen Wahlin koneella, Miffen karva takkuuntuu sellaiseksi kokonaiseksi isoksi laataksi ja se pitää keriä kuin lammas. 🙂 Saksimisesta ei tule mitään, liian riskaabelia kun Miffe on sellainen karkuun pyrkivä rimpuilija. :)<br />
   <br />
   Kivaa kevättä teillekin ja ihania ulkoilusäitä! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *