Olen innostunut kasvispainotteisen ruokavalion myötä kokkailusta ihan uudenlaisella tarmokkuudella ja hetken huumassa (eli nälkäisenä) päädyin shoppailemaan itselleni kolme erilaista ruokakirjaa.
Basta! – Italialaista ruokaa
Saku Tuomisen, Tuukka Kosken ja Kimmo Kivilahden ihanasti italialainen Basta! on paljon muutakin kuin reseptikirja. Sen ensimmäinen osuus käsittelee italialaista ruokakulttuuria tälläisen tavallisen tallaajan ymmärtämässä muodossa ilman hienostelevia ja vaikeaselkoisia termejä.
Italialainen ruoka on tunnetusti taivaallista ja maualtaan selkeää ja aitoa – sitä puhtainta ja raikkainta mahdollista, kuten Casa di Mamman pizzamainoksessakin todetaan. Viikonloppuna korkkaan pullon viileää valkoviiniä ja testaan herkullisen munakoiso-mozzarellapaistoksen reseptiä.
Vuoden keittokirja – Helppoa kotiruokaa
Henri Alénin ja Annukka Oksasen Vuoden keittokirja edustaa resepteiltään simppeliä kotiruokaa, joiden ainekset löytyvät tavanomaisen lähikaupan valikoimista. Kirjan reseptien makumaailmoissa on pientä aasialaista vivahdetta, joka herätti kiinnostukseni. Ensimmäisenä kokeiluun menee chili con vege sekä vuohenjuusto-vesikrassipasta.
Streetfood – Katuruoan raamattu
Mikko Takalan ja Mika Remeksen Streetfood on katuruoan raamattu. Kirja esittelee maailman mielenkiintoisimpia katuruokapaikkoja ja varsin jänniäkin reseptejä, joiden kokkaajan pitää olla sekä utelias että rohkea. Tämä kirja sai minut hymyilemään tarinoillaan ja tunnelmallaan. Kokeilulistalleni meni mm. Itälaidan kunkkujen punajuuret sekä Korean fried kukkakaali.
Kirjat toivat mieleen nostalgisia välähdyksiä omasta lapsuudesta kun äidin kanssa yhdessä selasimme keittokirjoja viikonloppuisin keksiäksemme jotakin uutta ja mielenkiintoista kokattavaa. Muistan kuinka keskityin katselemaan pääasiallisesti pelkkiä ruokakuvia, joiden perusteella ehdottelin äidille tietysti sitten aina niitä vaivaalloisimpia reseptejä. Ihania muistoja, jollaisia toivottavasti pystyn luomaan myös omalle tytölleni näiden kirjojen avustuksella.
Iloista ja aurinkoista iltaa kaikille ja huomiseen!
Lue myös: Vegemania – Hyvää kasvisruokaa
Seuraa myös somessa