Vegemania – Herkkusuiden ruokakirjavinkki

Olen selaillut läpi kymmeniä kasviskeittokirjoja, mutta monissa niissä toistuu sama arkinen problematiikka – valmistamisen monimutkaisuus. Ei minulla ole arkisin aikaa eikä innostusta juosta erikoiskaupoissa etsimässä reseptien raaka-aineita, saati hauduttaa, kaltata tai marinoida sen enempää lihaa kuin kasviksiakaan. Kirjakaupan alelaarista alle kympillä löytämäni terveellisiä vegereseptejä sisältävä Vegemania-keittokirja on raikas poikkeus, sen resepteistä vastaa entinen huippu-urheilija, nykyinen taiteilija-yrittäjä-perheenäiti Manuela Bosco ja niiden painopisteenä on terveellisyyden lisäksi helppous…

Olen kokeillut nyt kuutta Manuelan reseptiä ja seuraavana testaukseen pääsee kurkku-zoodles, joka korvaa perinteisen vehnäpastan tomaattisen luomupesto-kastikkeen alla. Reseptit ovat helppolukuisia ja kaikki tarvittavat ainekset on saatavilla tavallisista ruokakaupoista. Valmistus sujuu kädenkäänteessä ihan tavallisilla keittiövälineillä, näissä ohjeissa terävällä veitsellä, laadukkaalla leikkuulaudalla ja sekoituskulholla pääsee jo hyvinkin pitkälle. 🙂

Tykkään kovasti Manuelan maanläheisestä otteesta, kirjassa ei turhia hienostella eikä hienoilla termeillä temmelletä. Tämä on herkullisilla havainnekuvilla varustettu makuteos meille tavallisille ihmisille, jotka haluamme syödä hyvää kasvisruokaa mahdollisimman vähällä vaivannäöllä. 🙂

Siispä suosittelen Vegemaniaa hyvin hyvin lämpimästi kaikille – erityisesti teille jotka olette kokeneet että vegeruoan valmistaminen on liian hidasta ja monivaiheista houkutellakseen kokeilemaan. 🙂

Makoisaa keskiviikon jatkoa kaikille!

4 kommenttia “Vegemania – Herkkusuiden ruokakirjavinkki

    1. Heidi: Kannattaa, niin hyviä ohjeita ja ne mitä olen kirjasta ehtinyt kokeilemaan ovat olleet tosi hyviäkin, kelpasivat meidän neidillekin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *