Koulutie alkaa – Ekaluokkalaisen huoneessa

Viikonloppuna teimme tytön kanssa suursiivouksen hänen huoneessaan ja laitoimme kaikki nurkat valmiiksi koulun aloitusta varten. Kävimme läpi sängyn alla olevat lelulaatikot ja ison Clas Ohlson kassillisen verran keräsimme turhia leluja lahjoitettavaksi Marskin Muksuille. Jäljelle jäi aika vähän varsinaisia leluja, mutta toisaalta eipä tuo neiti ole kevään ja kesän aikana leluillaan juuri leikkinytkään Shopkins -figuureja ja Moster High -nukkeja lukuunottamatta, jotka ovat lemppareista ne kaikista parhaimmat. 🙂

Tyttö tykkää kovasti pinkistä ja Prismasta löysimme Quattro Colorin kirjoitusalustan, teippitelineen, nitojan ja rei´ittäjän, sekä Canonin pinkkikuorisen taskulaskimen. Laskinta ei ekaluokalla vielä sentään tarvita, mutta kun se nyt sattui sävysävyyn muiden tarvikkeiden kanssa osumaan, niin ompahan valmiina sitten kun sitä joskus tarvitaan. 🙂

Pinkki roskis löytyi myös Prismasta – se on oikeasti tavallinen 1,70€ hintainen ämpäri, josta irroitin mustan kantokahvan. Roskapussit ovat tietysti pinkkejä nekin, ruusuntuoksuisia kaiken kukkuraksi… 🙂

Shopkins-figuurit ovat uusin “the juttu” ja niitä varten piti hyllylle järjestää ihan oma tilansa. Olemme niitä kesän aikana keräilleet ja sovimme että jos kiinnostus näihin pieniin otuksiin säilyy syksyyn asti, ostan tytölle hänen toivomansa Shopkins-pussikanasetin BR-lelukaupasta. 🙂

Tyttö sai valita mieleisensä koulurepun ja etsimme tätä vaalean violettia Känkeniä kissojen ja koirien kanssa pitkin Helsinkiä. Neidin innostus Känkeniin on tarttunut vitosluokan aloittavalta serkkutytöltä, joka on “aina niin cool”. 🙂

Tyttö on hujahtanut kesäloman aikana pituutta ja sen myötä vaatekoko kasvoi numerolla. Paljon oli kaapissa pieneksi jääneitä paitoja ja housuja viime keväältä, jotka pakkasimme lelukassin ohella Marskin Muksuille. Uusia vaatteita olemme ostaneet mm. Stockmannilta, Cubus Kids -myymälästä Kampista, sekä Forum-kauppakeskuksessa sijaitsevasta Seppälästä (josta nuo ihanat henkareissa roikkuvat raitapaidat).

Meillä intoillaan kovasti koulun alkamista ja lasketaan melkeinpä jo tunteja torstaihin. 🙂 Vaatteet on valittu valmiiksi ja reppukin pakattu… parasta on tietysti eskarista tutut kaverit, joita kovasti on ikävöity. ♥ Näin se elämä vaan viuhuu eteenpäin, lapsen kehityksestä ja kasvusta sen parhaiten huomaa.

Ihanaa alkanutta uutta viikkoa kaikille!

 

22 kommenttia “Koulutie alkaa – Ekaluokkalaisen huoneessa

 1. Muistan, kun oma tyttäreni aloitti koulun viimevuonna. oli se jännää. Nyt hän menee jo tokalle. onneksi täällä vuosaaressa koulutiensä aloittajat voivat olla rauhallisin mielin, kun poliisit ja vapaaehtoiset valvovat muutamia päiviä teitä, että pienet voivat turvallisin mielin kävellä kouluun, varsinkin, jos sattuu olemaan tie ylitettävänä, kuten meillä viimevuonna. Menetkö saattamaan tytön kouluun ensimmäisenä päivänä? Itse vein lapseni kouluun ne ensimmäiset viisi päivää. Hyvää koulunaloitusta tyttärellesi. ?

  1. Pitju: On kyllä jännä vaihe tämä koulutien aloitus, mammaa jänskättää enemmän kuin tyttöä itseään ja nuo tienylitykset jne tietysti vaikuttavat myös asiaan. Jonkin verran ollaan kesän aikana opeteltu kulkemista ja ihan hyvin tyttö onneksi osaa katsoa ympärilleen ennen kuin astuu suojatielle. Ainut murhe on lähinnä se että muistaako neiti varmasti keskittyä siihen kulkemiseen ja katselemiseen tarpeeksi, ettei huomio vaan mene muille maille kuten puhelimen tuijottamiseen…

   Itse vien tytön kouluun ainakin pari ensimmäistä viikkoa, katsotaan sitten siitä eteenpäin kuinka alkaa koulumatka luonnistua. 🙂

 2. Ihanalta näyttää.
  Mistä noi valkoiset lokerikkot on ostettu mitkä ovat seinällä? Vaikuttaa todella käteviltä.
  Jenny

 3. Reppu on Kånken ei Känken . Ei ehkä paras valinta ohuiden olkainten vuoksi koska kirjat painavat.

  1. Suomineito: kiitokset korjauksesta. 🙂 Reppu on tytölle todella tärkeä ja juuri tuo oli saatava. Tuntuu kuulemma hyvältä nuo olkaimet kun testattiin painavan kirjakuorman kanssa. 🙂

   1. Kånkenin olkaimiin saa kyllä tarvittaessa ostettua pehmusteet lisävarusteena. Meillä päädyttiin samaan reppuun tulevan eskarilaisen kanssa, on erittäin hyvä ja laadukas reppu 🙂

    1. Noora: Tuo on tosi hyvä juttu, erillisten pehmusteiden ostamista harkitaan jos näyttää siltä että reppu tuntuu epämukavalta. 🙂 Kånkenissa on paljon hyviä puolia… sen lisäksi että se on tämän hetken “the thing”. 🙂 Minkä väriseen Kånkeniin päädyitte? Värivalikoimaa on vaikka kuinka ja meillä oli varavaihtoehtona marjapuuron punainen (ei se hailakka pinkki vaan pehmeästi viininpunertava) jos ei tätä vaalean liilaa olisi löytynyt. 🙂

     1. Meidän tyttö halusi yllättäen koivun vihreän Kånkenin, vaikka normaalisti lempiväri on pinkki 🙂 Ihan kiva väri sekin ja vähän vaihtelua ettei ihan kaikki ole pinkkiä 😀

     2. Noora: oijoi, se koivunvihreä on aivan ihana! <3 Itsekin tykkäsin siitä kovasti. Meilläkin pinkki jäi kokonaan pois laskuista, vaikka pinkki muilta osin onkin tytön lemppari.

 4. Tsemppiä koulutielle! Oma tytär aloittaa yläasteen ja samaa jännitystä ei enää ole kuin silloin ekalle mentäessä. Mutta uusi koulu tietysti vähän jännittää. Kånkeniin saa lisäpehmusteet olkaimiin, jos reppu tuntuu liian painavasta. On kuitenkin hyvä reppu ja suosittu. ?

  1. Minna: Kiitokset, tsemppiä varmasti tarvitaankin kun torstaina meidän tiet koululla eroavat ja tyttö joutuu ihan itsekseen pärjäämään uudessa koulussa uusien ihmisten kanssa. 🙂 Rohkea tuo neiti onneksi on, joten pienellä jännityksellä selvinnee. 🙂 Lisäpehmuisteita tarjottiin reppua ostettaessa mutta jätin ne toistaiseksi pois kun tyttö kovasti vannoi repun tuntuvan toooosi hyvältä. 😀 Ostetaan sitten jos tuntuu että reppu alkaa painamaan pahasti. Ekaluokalla onneksi on melko kevyet kantamukset, kun kirjojakaan ei montaa ole. Tykkään itsekin tuosta repusta ja olen kuullut siitä pelkästään hyvää. 🙂 Serkkutyttö on jo kolme vuotta Kånkenillä kulkenut ja on hänenkin mielestään maailman paras reppu (vaikka ergonomisesti parempiakin tietysti löytyy). 🙂

 5. Hei, onpa kaunis huone! Onko työpöytäkokonaisuus Stringin? Mistä/mitä kautta olette sen hankkineet?

  1. Outi: Pöytä-hyllystö-kokonaisuus on Stringin. Olen ostanut osia osissa, useimmiten joko Stockmannilta tai Finnish Design Shopilta aina silloin kun niistä on ollut kampanja-alennus tai muunlainen voimassa oleva alekoodi. Pöytäkokonaisuuden ostin yhdellä kertaa, siihen kuului kaksi sivulaitaa, hyllyt ja pöytälevy, ja sellainen setti löytyy itseasiassa etuhintaan Stockmannilta juuri nyt täältä http://bit.ly/2uzAjtx

   samanlaisesta tarjouksesta aikoinaan ostin tytöllekin omansa, settinä tuo maksaa aavistuksen vähemmän kuin irto-osina ja nyt siitä saa vielä extra-alennuksen 🙂 Ihan mahtava kaluste, jota voi halutessaan kasvattaa pala kerrallaan… eikä tarvitse koskaan olla huolissaan siitä että sen valmistus lopettettaisi. 😀

 6. Onnea ja varjelusta teidän ekaluokkalaisen koulutielle! Oma kuopukseni aloittaa myös ekaluokan, mutta hän on ollut todella ahdistunut viimeisen viikon koulun alkamisesta. Itkeskelee ja kaipaa syliä, heräilee illan ja yön aikana useasti. En oikein ymmärrä mistä moinen. Toki on varmasti ikäkysymyskin. Tyttö osaa lukea, kirjoittaa, laskea, on sosiaalinen ja paljon tuttuja eskari- ym kavereita tulee luokalle. Täällä saatiin vihdoin valmiiksi uusi, terve hirsikoulu, joten kuopus pääsee aloittamaan koulutaipaleensa siinä ja esikoinen, joka on koko kouluaikansa eli 3v ollut evakossa, pääsee vihdoin koko alakoulun kanssa saman katon alle. Toivon, että ahdistus kuopuksella loppuu, kun koulu huomenna vihdoin alkaa. Ensi yö pelottaa, että nukkuukohan lainkaan. Turvallista koulumatkaa ja koulunalkua kaikille pienille koululaisille!

  1. MariaO: Kiitos sinulle kauniista sanoistasi ja paljon iloa ja onnea myös sinun pienelle ekaluokkalaiselle! <3 <3

   Meillä koulu on aika pieni ja uusia ekaluokkalaisia on "vain" 50, joista muutama on tuttu jo eskarista. Ilman kavereiden tukea meilläkin jännitettäisi varmasti enemmän, nyt tyttö odottaa innoissaan uudenlaista arkea ja kavereiden tapaamista pitkän kesäloman jälkeen.

   Lapset pääsevät nopeasti jaloilleen ja sopeutuvat uusiin tilanteisiin niin paljon paremmin kuin me aikuiset. <3 Toivottavasti teilläkin jännitys vaihtuu suureksi iloksi ja kaikki perhosia vatsaan aiheuttaneet jännitystekijät lentää liihottavat ulos mielestä. <3 Ihana että vanhempi lapsista pääsee viimein kunnon kouluun ja pois evakosta.

   Paljon tsemppiä ja jaksamista teille kaikille jännään viikkoon! <3

   1. Kiitos! <3 Näin toivon minäkin ja kas, ihmeen helposti ja itkemättä typy tänään nukahti! Onhan tämä jännää aikaa!:)

    1. MariaO: Jännät ajat on, meillä kouluun marssitaan huomenna ja saa nähdä miten meillä illalla tulee uni silmään. 🙂

 7. Miiaaaaaa, jokohan olisi aika laittaa puuttuvat listapätkät? 😉 Onnea ja menestystä tytön koulutielle! <3

  1. AJ: en ole saanut aikaiseksi. 🙂 Lista on valmiina verkkovarastossa mutta jiirisaha ja käyttökokemus puuttuu, mikä nostaa kynnystä alkaa tuumasta toimeen. 😀 Kiitokset, välitän terveisesi tytölle! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *