Väriä seinälle – Tikkurilan maalikone & syksyiset sävyt

Testailin Tikkurilan maalikoneen avulla miltä syksyiset sävyt näyttäisivät olohuoneen seinällä ja kovasti tekisi mieli tarttua maalipensseliin ja -telaan. Aavistuksen luumuinen tummanharmaa (sävy X502) olisi järkevä valinta, sillä sitä jaksaisin katsella vähintäänkin vuoden päivät. Jokin tuossa tämän sesongin tummanvihreässä minua nyt kuitenkin vetää puoleensa aivan liikaa… Annan teidän arvioida asian puolestani tällä kertaa ja toivoisin että jakaisitte kommenttiboksiin mielipiteenne siitä kumpi olisi kauniimpi ja / tai tunnelmallisempi. 🙂

Tikkurilan maalikone virtuaalinen sisustussuunnittelu maalisävyn valintaan
Tikkurilan maalikone virtuaalinen sisustussuunnittelu maalisävyn valintaan

Tikkurila Kätkö X502

Ensimmäisenä tämä tummanharmaa sävy nimeltä Kätkö (X502), joka vivahtaa himppasen luumuun. Pikimustaakin kokeilin, mutta se oli isolla pinnalla liian kovan näköinen kaikkea valkoista vasten. Tuo pehmeämpi ja täyteläisempi tummanharmaa  toisi huoneeseen tunnelmaa ja mukavana jatkumona ikään kuin sujahtaisi myös tuonne parvekkeen puolelle yhdistäen sisä- ja ulkotilat toisiinsa.

Tikkurilan maalikone virtuaalinen sisustussuunnittelu maalisävyn valintaan
Tikkurilan maalikone virtuaalinen sisustussuunnittelu maalisävyn valintaan

Tikkurila Vuono M442

Sitten olisi tämä ristiriitainen havumetsänvihreä jonka Tikkurila on kastanut Vuonoksi. Keväisenvihreä peikonlehti ei tosin sovi tämän seinän kanssa ollenkaan yhteen ja pöydälle olisi hankittava tummanvihreää viherkasvustoa.

Loppuvuosi menisi kuitenkin ongelmitta, sillä voisin havuista rakennella sommitelmia tuohon pöydälle (samaan tapaan kuin viime syksynä sähkötakan ympärille). Tässä postauksen kirjoittamisen aikana juuri nyt tajusin, että niin kaunis ja houkutteleva kuin tuo vihreä nyt onkin, ei se kestä vuodenajan vaihteluita minun kodissani… harmi.

Tikkurilan maalikone virtuaalinen sisustussuunnittelu maalisävyn valintaan

Kokeile eri maalisävyjä virtuaalisesti

Käykäähän tekin leikkimässä tämän Tikkurilan maalimanipulaattorin kanssa, helposti saa parikin tuntia kulutettua kun oikein vauhtiin pääsee. 🙂 Minäkin kokeilin seinälle kaikenlaisia värejä, kuten sähäkkää pinkkiä tai auringonlaskun oranssia. Vinkki vitosena, kun olet tehnyt päätöksesi uudesta seinän väristä niin pidä maalikoneesta tallentamaasi kuvaa jonkin aikaa esim tietokoneen taustakuvana ennen kuin suuntaat maalikaupoille. Olen huomannut että viikonkin katsomisen jälkeen saattaa mielipide vaihtua… 🙂

Kivaa iltaa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

40 kommenttia “Väriä seinälle – Tikkurilan maalikone & syksyiset sävyt

  1. Pitju: Tummanharmaa olisi turvallisempi valinta ja kestäisi aikaa ja mielialan muutoksia pitempään. 🙂 Vihreä houkuttelee kyllä myös mutten tiedä onko tämä houkutus vain tilapäistä vai pitkäkestoisempaa. 😀

 1. Me valittiin just tällä maalikoneella värit meidän olkkarin seinän kuvioon. Oli ihan loistava!

  Tuonne sun olkkariin kyllä sopis toi vihree aika kivasti.

  1. Johanna: Tuo maalikone on ihan paras, miten me on joskus pärjätty ilman sitä. 🙂 Vihreä houkuttelisi kyllä kovasti…

 2. Olen ehkä tylsä, mutta en maalaisi kyseistä seinää, koska jo muokatun kuvan perusteella seinä kaatuu päälle ja hukuttaa kaiken muun valkoisen eli katse kiinnittyy vain seinään. Ehkä voisit maalata jonkun toisen seinän?
  Jaksan aina ihastella teidän kotia ja joka päivä innolla odotan uutta postausta. Jään siis innolla odottamaan mihin päädyt ?

  1. Noora: Seiniä ei oikein muita ole, kaikki muut seinät ovat makuuhuoneen päätyä luukuunottamatta rikkonaisia (sisältäen ikkunoita, ovia ja aukkoja). Joissakin asioissa tämä koti on kyllä haastava tapaus, paljon on tietysti hyvääkin mutta tehoste- / tunnelmaseinää ajatellen on aika mahdottomuus yrittää tänne sovittaa sellaista. 🙂

  1. Mia: Se on kaunis ja kestäisi aikaa varmasti paremmin kuin tuo vihreä. 🙂

 3. Pitäisin seinän entisellään. Huone pienenee liikaa.

  Totesit, että jos päädyt vihreään väriin, peikonlehti ei enää sovi huoneeseen. Jos yhdistelee vain saman sävyisiä sisustuselementtejä, sisustuksesta tulee mielestäni tylsä. Liian ”opetellun” näköinen.

  Katselepas vaikka pinterestistä vinkkejä, mitä kaikkea vihreään seinään voi yhdistellä. Sieltä löytyy taitavaa käden jälkeä. Esimerkkejä: ,

  1. Samaa mieltä. Nimenomaan peikonlehti sopii tuon vihreän seinän kanssa. Hyvät linkit laitettu! Sisustuksesta tulee mielenkiintoinen ja tyylikäs juuri eri sävyjen ansioista ja silloin silmä jaksaa katsoa sitä pidempään eikä kyllästyminen tule vuodessa. Sama homma esim.hiusten kanssa. Jos hiuksiin laittaa paksuja palkkiraitoja niin kyllästyminen väriin tulee nopeasti. Jos hiuksiin laittaa paljon kapeita raitoja niin silmä löytää hiuksista kokoajan jotain uutta ja siksi tällaista väriä kärsii katsoa pidempäänkin. Tätä ohjetta kannattaisi soveltaa myös sisustuksessa.

   Ääneni annan joko vihreälle seinälle tai sitten valkoiselle.

   1. Minna: valkoinen seinä jää nyt toistaiseksi ja palaan tähän väriasiaan uudelleen marraskuussa. 🙂

  2. anna: Kyseessä ei ole se etteikö voi yhdistää muita kuin saman sävyisiä esineitä. Ongelma on enemmänkin tuo kahden saman värin eri sävyn yhdistäminen noin räikeällä erotuksella. Toinen on selvästi syysväri ja toinen kirkkaasti keväinen. Vaaleanvihreä sopii kyllä tummanvihreän kanssa mutta ne on oltava samasta sävymaailmasta kotoisin. Vihreään sopii monet kauniit värit ja sävyt, ja pidän kyllä väreistä todella paljon erikseen omina elementeinään, mutta runsaiden värien ystävä en ole. Vaalea puu, valkoinen, harmaa, musta ja vihreä sopivat täydellisesti toisiinsa ja ne kelpuuttaisin samaan tilaan omassakin kodissani. Paitsi että lattia ei ole vaaleaa puuta (vielä) ja vaaleat puulajikkeet riitelevät kellertävän tammiparketin kanssa yhtä pahasti kuin keväinen peikonlehti havuisen vihreän kanssa. 🙂

  1. mari: Tuollainen muokattu kuva harvemmin näyttää ihan aidolta muutenkaan, mm valaistus kuvassa on täysin vääränlainen ja jos kuvassa olisi oikeasti ollut tuollainen seinä, olisi kuvan tunnelma erilainen. Itse uskon että vihreän tai tummanharmaan seinän voi hyvin yhdistää runsaaseen valkoiseen, ilman että siitä saa sellaista tunnetta että seinä kippaa niskaan. 🙂

 4. Minä en maalaisi seinää vaan jättäisin sen ennalleen. Seinällä oleva kaunis lamppu katoaa noin tummiin väreihin ja huone pienenee. Sisusta mieluummin tekstiileillä, jos väriä kaipaat.

  1. Tiina: Tuo lampun hukkuminen seinälle on kieltämättä täysin totta, se tulee parhaiten esiin vaaleasta seinäpinnasta ja se koko olemus häviää jos seinä on tummempi… tätä sietääkin miettiä hetken aikaa, ennen kuin teen päätöksiä suuntaan tai toiseen. Tekstiilit olisi helppo keino ja juuri teinkin postauksen jossa lisäsin parvekkeelle tummanvihreät tyynyt ja havukasveja. Saa nähdä miten ajattelen niistä kuukauden kuluttua, joko olen kyllästynyt vai vieläkö tykkään yhtä paljon kun nyt. 🙂

 5. Teidän koti niin ihanan valoisa ja avara, kun ei ole liikaa tavaroita. Ei missään tapauksessa kumpaakaan väriä seinään, vaan näin on loistava. Luen päivittäin blogiasi, saan niin hyvän mielen ja paljon ideoita myös omaan kotiini!

  1. Pirkko: Kiitokset sinulle Pirkko! <3 <3 Ihana kuulla näin kivaa palautetta! <3

   Tunnelmallista iltaa!

 6. En kyllä maalaisi minäkään vaan pitäisin vaaleana, koska tosiaan huone kapenee kamalasti vaikka tuo vihreä sävy aivan ihana onkin! <3 Voisikohan sitä sävyä käyttää jossain pienemmässä asiassa maalaamalla sen 🙂

  1. Nina: kokeilen pienesti vihreää ja teen lopulliset päätökset maalin väristä vasta marraskuussa. Saa nähdä olenko ehtinyt kyllästymään jo siihen mennessä. 🙂

 7. Hei Miia
  Noista kahdesta valitsisin tumman seinävärin. Aina voi kokeilla ja palata takaisin valkoiseen jos ei miellytäkään. Kokeneena maalarina seinän maalaus sujuu sinulta suitsait. Tosin tuo kaunis lamppu vähän hukkuu tummaan väriin. Toisaalta saman sävyisyys voisi olla kivakin ja seinään kohdistettu valoefekti huikea. Tuollaiset kokeiluohjelmat ovat todella hyviä ja tosiaan, jos valitsemaansa vaihtoehtoa viikonkin katselee ruudussa, mieli voi muuttua tai keksii jotain vielä parempaa.
  Kivaa loppukesää!

  1. Raili: se maalaamisessa on hyvä että aina voi palata takaisin valkoiseen jos alkaa tökkimään. 🙂 Fiilistelen harmaan ja vihreän sävyjä marraskuuhun asti, jolloin teen lopullisen päätöksen maalin sävystä. Jotakin sävyä kaipaan ja nyt kun lattia vaihdetaan niin vaihtoehtojakin on paaaljon enemmän. 🙂

 8. Tummempi harmaa, ehdottomasti. Sopii todella hyvin sun muuten niin valkoiseen ja raikkaaseen sisustukseen. Olisi aivan ihana kokonaisuus!

  1. Leena: tummanharmaa tekee kieltämättä tilasta tunnelmallisen, tykkään kovasti itsekin. <3

  1. Katja: makuuhuoneessa haluan säilyttää valkoisuuden, siellä harvemmin muutenkaan päiväsaikaan oleskelen joten enemmän iloa väreistä olisi olohuoneessa. Tartun maalisutiin vasta marraskuussa joten minulla on aikaa tässä onneksi tehdä pienempiä kokeiluja ennen sitä. 🙂

 9. Minä sanoisin että tuo harmaa ja nyt on paljon tulossa tummanpuhuvaa sisustusta niin yksityiskohtia kuin isoja pintojakin. Ei tee minun mielestäni mitenkään pienen tai tunkkaisen näköistä, koska asunto on kuitenkin niin valoisa, luonnonvaloa tulee hyvin

 10. En maalaisi kummallakaan. Mielestäni synkentää ja tekee tilasta tunkkaisen. Kontrasti on myös mielestäni liian suuri kun muu sisustus on niin vaalea. Huonekaluista jonkun tai maton pitäisi toistaa sävymaailmaa jotenkin. Jos siis välttämättä haluat maalata ? Mutta mietin tuota makkaria. Eikö se voisi olla toisaalta kiva kohde tummalle väriseinälle? Sitä lämpöä ja toistoa saisi sinne paremnin kun tila on kalustukseltaan pienempi ja tummemmilla petivaatteilla saa pesämäistä tunnelmaa sekä värin toistoa. Itse haaveilen edelleen aivan tummansinisestä makkarin seinästä.

 11. Näistä kahdesta vihreä ehdottomasti! Sanoisin, että tuo harmaa alkaa olla ”niin last season”. Itselläni vihreä oli monet vuodet kokonaan pannassa, mutta viime kevään jälkeen yksi suosikkivärini pienin ripauksin sisustuksessa. Viimeisin ostos kastehelmen smaragdin vihreät juomalasit. Tykkään!

 12. Huomaan olevani tässä asiassa muutosvastarintainen. ? Kotisi on valkoisena niin kaunis! ☺️

  Jos noista kahdesta pitäisi valita, niin omaan silmääni harmaa näyttää paremmalta. Mutta ainahan tuohon vaikuttaa kokonaisuus.

  Vaatekaappisi tehostevärinä on punainen. Miten se sopisi seinälle? Se ainakin ilmentäisi jo pitkään käytössä ollutta väriskaalaasi. ?

  Tsemppiä pohdintaan! Ainahan seinän voi onneksi uudelleenmaalata. Tumman saaminen valkoiseksi vaatinee kuitenkin ekstrakerroksen maalia.

 13. Minä tykkään vihreästä enemmän.Veikkaan,että kyllästyt nopeasti,joten paras ehkä vain näin:)

 14. Hei
  En ole itse kovin halukas maalaamaan seiniä. Mielestäni liian hankalaa. Helpompi lisätä väriä sohvatyynyin tai muilla tekstiileillä. Mutta jos maalata haluat, en kuitenkaan maalaisi noin tummalla värillä. Kaunis harmaa löytyy mm Muoti mielessä Annen kotoa ruokailutilan seinästä. Kontrasti ei ole aivan niin suuri kodin muuhun valkoisuuteen verrattuna!

 15. Meillä on nyt vuoden verran ollut olkkarin tehosteseinänä Vuono. Rakastan sitä! Se on kuin tehty valkoista korostamaan. Kaikki kehuvat seinää, koska se on niin kaunis. Se on syvä, herkullinen ja luonnollinen vihreä. Suosittelen! Ps. Meillä on paljon harmaata, mutta kyllä vaan se tuo vihreä on SE juttu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *