Halloween-herkkuja K-Market Aurinkolahden antimista (sis.reseptit)

Yhteistyössä K-Market Aurinkolahti

Tänään vietetään lasten Halloween-juhlia ja buffapöytä on katettu koreaksi lähikauppa K-Market Aurinkolahden antimilla. Menu on teeman mukaisesti kammottavan herkullinen, tarjolla on mm. hämähäkki-muffineja sekä limakakkua…

Kyläpaikassa porukalla valmistetut Halloween-herkut on helppo tehdä ja lapsetkin pääsivät mukaan leipomaan. Lasten luovuutta kannattaa hyödyntää varsinkin koristelussa, meidän minimimmi-kolmikolta tuli idea ötökkäboolinkin valmistukseen, jonka piti alunperin olla tylsästi tavallinen ja vähemmän ötökkäinen. 🙂

ÖTÖKKÄBOOLI

Ainekset

 • 4dl omenatäysmehua
 • 4dl Mehukatti päärynämehutiivistettä
 • 1,5L kivennäisvettä (maustamaton tai omppu, ihan kuinka haluaa)
 • jääpaloja
 • limaisia hedelmäkarkkeja

Laita limaiset hedelmäkarkit (ötökänmuotoiset) boolimaljan pohjalle. Lisää päälle jäät. Kaada omenamehu, mehutiiviste sekä kivennäisvesi karkkien ja jäiden joukkoon. Koristele maljan sisä- ja ulkoreunat limaisilla ötökkäkarkeilla. Kauho laseihin ja nauti kylmänä.

Koko idea lasten Halloween-juhlien järjestämiseen syntyi kauppareissun yhteydessä, kun huomasin telineen täydeltä Halloween-rekvisiittaa. K-Market Aurinkolahden valikoimasta löytyi aivan kaikki mitä Halloween-bileisiin tarvitaan: hämähäkinseitti-pöytäliina, seinätarra, kurpitsalyhty, muoviset ötökät, kertisastiat, pelottavat naamarit sekä tietysti herkkuainekset, joilla suun saa makiaksi… ja siitä se ajatus sitten lentoon lähti. 🙂

Näillä eväillä tuli kyllä sellainen ähky ettei tosikaan. Oma lempparini Pelottavat Porkkanamuffinit kannattaa ehdottomasti kokeilla, koristeilla tai ilman, ja vaikkei aikaa isojen juhlien järjestämiseen olisikaan. Tuo resepti on suorastaan taivaallinen ja omista leipomuksistani tuli valehtelematta parhaat porkkanamuffinit / -kakut joita olen koskaan maistanut. 😀 Tässä reseptipankki leikkimielisiin Halloween-bileisiin, olkaahan hyvät!

HÄMÄHÄKKI-MUFFINIT

Ainekset (12kpl)

 • 100 g Pirkka tummasuklaata
 • 150 g Pirkka leivontamargariinia tai voita
 • 1 1/2 dl sokeria
 • 2 kananmunaa
 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 3/4 dl kaakaojauhetta (tummaa)
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 1 tl vanilliinisokeria
 • 2 dl maitoa
 • n. 90 g (12 kpl) pakastettuja mansikoita

Kuorrutus

 • 100 g Pirkka tummasuklaata
 • 1/2 rs (à 180 g) maustamatonta tuorejuustoa

Koristeeksi

 • suklaaströsseleitä
 • lakritsirullia tai -mattoja ohueksi leikattuna (jalat)
 • englanninlakritsia tai muita makeisia (silmät)

Valmistus

Rouhi taikinaa varten puolet suklaasta ja jaa loppu 50g suklaata 12 isompaan palaan. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Lisää lopuksi karkeaksi rouhittu suklaa.

Jaa taikina muffinivuokiin tasaisesti. Paina jokaisen muffinin keskelle yksi jäinen mansikka ja suklaapala. Paista muffineja uunin keskitasolla 200C° 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata kuorrutusta varten suklaa mikroaaltouunissa. Vatkaa tuorejuusto sulaneen suklaan joukkoon sähkövatkaimella ja levitä lastalla kuppikakkujen pinnalle.

Ripottele koristeeksi suklaaströsseleitä. Leikkaa lakritsirullista/matoista hämähäkeille jalat. Puolita englanninlakritseista pyöreät lakritsit ja asettele silmiksi.

LIMALEIVOSKAKKU

Pohja

 • 400 g Oreo-keksejä (tai Domino-keksejä)
 • 100 g Valio voita

Täyte

 • 6 liivatelehteä
 • 4 prk (à 200 g) Valion maustettua appelsiinirahkaa
 • 1 1/2 dl sokeria
 • 1 prk  (3,3 dl) kuohukermaa
 • 1/2 dl appelsiinitäysmehua
 • 3/4 dl sitruunamehua, tuorepuristettua

Päälle

 • 4 rkl vettä
 • 2 1/2 rkl sitruunamehua, tuorepuristettua
 • 1 1/2 rkl sokeria
 • 1  liivatelehti
 • vihreää elintarvikeväriä (tai keltaista ja sinistä sekoitettuna)
 • makeisia

Valmistusohje

Murenna keksit monitoimikoneessa tai käsin kulhossa. Lisää joukkoon sulatettu voi. Laita noin 26cm kokoisen irtipohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele seos tasaisesti vuoan pohjalle.

Laita täytteen liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Yhdistä rahka ja sokeri. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Kiehauta appelsiini-sitruunamehuseos mikrossa tai kattilassa. Sulata valutetut liivatelehdet mehuseoksen joukkoon. Lisää mehu-liivateseos rahkan joukkoon samalla sekoittaen. Lisää kermavaahto ja sekoita tasaiseksi. Levitä täyte keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Limakiille ja koristelu

Laita liivate likoamaan runsaaseen kylmään veteen, väh. 5 min. Kiehauta vesi, sitruunamehu ja sokeri kattilassa. Kun sokeri on sulanut, siirrä kattila sivuun ja sulata joukkoon valutettu liivate. Värjää seos vihreäksi elintarvikevärillä. Anna jäähtyä ja siirrä hetkeksi jääkaappiin.

Kaada jäähtynyt, mutta vielä juokseva limakiille vuokaan kakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia.

Kun limakiille on hyytynyt, leikkaa terävällä veitsellä kakun reunat irti vuoasta, irroita kehys ja nosta tarjolle. Koristele limaisilla hedelmäkarkeilla fiiliksen mukaan.

PELOTTAVAT PORKKANAMUFFINIT

Valmistusaineet

 • 2 munaa
 • 2 dl fariinisokeria
 • 1 1/2 tl vaniljasokeria
 • 1 1/2 dl Valio Oivariini -juoksevaa
 • 300 g porkkanoita raastettuna
 • 2-3 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
 • 4 dl  (260g) vehnäjauhoja
 • 2 tl leivinjauhetta
 • 1 rkl kanelia
 • 1/4 tl kardemumma

Kuorrutus

 • 1 prk (200g) Valio Viola appelsiinituorejuusto
 • 0,2 dl kuohukermaa
 • 4dl tomusokeria
 • raastettua luomu-sitruunankuorta

Valmistusohje

Vatkaa munat, fariini- ja vaniljasokeri sekä Oivariini kevyesti kulhossa. Lisää porkkana- ja inkivääriraasteet. Lisää jauho-leivinjauhe-kaneli-kardemummaseos. Sekoita tasaiseksi. Annostele taikina muffinsivuokiin. Kypsennä uunin keskitasolla 200C°  noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetken.

Kuorruta jäähtyneet muffinit appelsiinirahkalla ja ripota kuorrutteen pinnalle sitruunankuoriraastetta. Koristele haluamallasi tavalla.

KALLOKÄÄRETORTTUKAKKU

Valmistusaineet

 • 4 munaa
 • 1 1/2 dl sokeria
 • 4 rkl  (0,6 dl) vehnäjauhoja
 • 2 rkl  (0,3 dl) perunajauhoja
 • 3 rkl  (0,45 dl) kaakaojauhetta
 • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

 • 1/2 dl Valio appelsiinitäysmehua

Täyte

 • 1 dl appelsiinimarmeladia
 • 1/2 prk  (1 dl) kuohukermaa
 • 1 rkl kaakaojauhetta
 • 1  rasia  (200 g) Valio Viola appelsiinituorejuustoa
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 1/3  dl sokeria
 • 1 tl vaniljasokeria

Pinnalle

 • 0,2 dl kuohukermaa
 • elintarvikeväriä
 • pääkallokarkkeja

Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri (jos munat ovat pieniä, käytä niitä 5 kpl). Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi. Sekoita varoen nuolijalla. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunin keskiosassa 200 C° n. 10 min.

Kumoa kypsä torttupohja sokerilla ripotellulle leivinpaperille. Kostuta jäähtynyt pohja appelsiinitäysmehulla. Levitä pohjalle marmeladi. Vatkaa kerma ja kaakaojauhe vaahdoksi. Notkista tuorejuusto sekoittamalla. Lisää se ja mausteet kermavaahtoon. Levitä seos ja kääri torttu rullalle leivinpaperin avulla. Jätä saumakohta alle.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja värjää se, oranssi kermavaahto syntyy keltaisella ja punaisella elintarvikevärillä. Leikkaa kääretortturulla kahtia ja laita palat vieretysten tarjoilualustan päälle. Kuoruta tortut kermavaahdolla ja koristele pääkallokarkein.

Kauhuteeman pakollinen on Araknofobia-elokuvan inspiroima popparikulho, jonka joukossa hämähäkkejä. Selkäpiissä menee oikein kylmät väreet tuosta kyseisestä elokuvakohtauksesta, jossa pariskunta katselee elokuvaa sohvalla ja popsii poppareita… kunnes koura tarttuu kipossa poppareiden joukossa lymyilevään hämähäkkiin ja pistää sen suuhun, hrrr sentään miten karmiva ajatus. 😀

K-Market Aurinkolahden kauppiaspariskunta on kivasti huomioinut lähestyvän Halloweeninkin ja kiitos heidän, voi tälläiset teemajuhlat järjestää helpolla tavalla lähikaupan valikoimaa hyödyntäen ilman ryntäilyä kauppakeskuksissa. Lisäinfoa löydät heidän Facebook-sivuiltaan täältä: facebook.com/k-market-aurinkolahti.

Kivaa torstainjatkoa kaikille!

6 kommenttia “Halloween-herkkuja K-Market Aurinkolahden antimista (sis.reseptit)

  1. Sussiluu: tuli kyllä tosi hyvät ja peljäyttävät tarjoilut, lapsetkin oli ihan innoissaan, meistä aikuisista hämähäkkikammoisista puhumattakaan. 😀 Ihan huikea kauppa tuo Aurinkolahden Koo. Sieltä löytyy melkein kaikkea, vaikka on kooltaan verrattain pieni. Methodin siivousaineitakin on kokonainen hyllypääty täynnä. ❤

 1. Aivan ihania leivonnaisia olet tehnyt! Näistä olisi saanut loistavia ideoita meidän pojan synttäreille mitkä olivat eilen. Varsinkin nuo hämähäkki muffinit ja se kakku Wau! Ensi vuonna täytyy muistaa nämä reseptit. Terveisin kauppiaan rouva Leena ?

  1. Leena: ja hyviäkin olivat, hämähäkkimuffinseja on tehtävä uudestaan ensi viikonlopun herkuksi ilman koristuksia, mansikkayllätys muffinin sisällä oli täydellinen raikastus suklaan kylkeen. 🙂

   Myöhäiset synttärionnittelut pojalle! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *