4 x vaaterekki – Avoin säilytysratkaisu

Uuden lattian mahdollistama vapaus sisustaa juuri niin kuin haluan on huumaava – voin valita kotiini jatkossa myös vaaleita puunsävyjä, joita aikaisemmin olen joutunut välttelemään tammiparketin tummumisesta ja oranssisuudesta johtuvien värierojen vuoksi. Mielessä on pyörinyt monenlaisia ajatuksia erityisesti vaatteiden säilyttämisen suhteen ja olen tullut siihen tulokseen että avoin vaaterekki sen olla pitää! Lisäksi haluan lisätä muutaman puunsävyisen yksityiskohdan valkoisen joukkoon tuomaan pehmeyttä ja skandinaavista hygge-fiilistä, erityisesti makuuhuoneeseen…

Vaaterekki ideoita eteiseen Omakotivalkoinen sisustusvinkit

4 erilaista vaaterekkiä eteiseen

Uusia kalusteita ei montaa tarvita ja akuutein tarve on kehitellä jonkinlainen vaatesäilytyssysteemi makuuhuoneeseen. Monenlaisia variaatioita olen paperille piirtänyt ja perinteisten kaappien ja laatikostojen sijaan haluan rauhan tyyssijaani aka makuuhuoneeseeni avonaisen vaaterekin. Tässä neljä finalistia risuine ja ruusuineen, joiden joukosta teen lopullisen valintani…

Vaaterekki ideoita eteiseen Omakotivalkoinen sisustusvinkit

Domo Design vaatetanko

Domo Designin teräsputkesta ja säädettävistä vaijereista rakennettu vaatetanko edustaa minimalistista osastoa. Tämä on keikkunut mielessäni jo pitkään ja tykkään sen yksinkertaisuudesta – tästä ei vaatetanko enää pelkistetymmäksi muutu. 🙂

Vaaterekki ideoita eteiseen Omakotivalkoinen sisustusvinkit

Annaleena Rail Rektangel vaaterekki

Annaleenan Rail Rektange on himppasen näyttävämpi kuin äskeinen Domo. Tykästyin siihen että tanko asennetaan suoraan kattokoukkuihin kiinni eikä se pääse heilumaan puolelta toiselle kuten vaijerikiinnitteiset vaaterekit. Pieni miinus on annettava kuitenkin tuosta vaaterekin korkeudesta. En tiedä miten matalat huoneet suunnittelijan kotimaassa Ruotsissa yleisesti ottaen on, mutta meidän kattoon tuota ei voi kiinnittää tuollaisenaan – joutuisin kurottelemaan varpaisillani ylettääkseni ottamaan henkarin vaatetangolta. Vaijereilla siis olisi tämäkin laitettava kiinni…

Vaaterekki ideoita eteiseen Omakotivalkoinen sisustusvinkit

Serax Oona vaaterekki

Kaupat pullistelevat omilla jaloillaan seisovia vaaterekkejä, eikä valinnanvaikeudelta voi täysin välttyä vaikka kuinka olisi kriteerit ja toiveet selvillä. On ikonista Hay Looppia, ja kotimaista BEdesign Lumetta, Normann Copenhagenia parissakin eri variaatiossa sekä lukemattomia muita potentiaalisia vaihtoehtoja. 

Seraxin Oona -vaaterekki on suhteellisen tuore bongaus noin kuukauden takaa ja jokin tässä kaksitasoisessa ja kolmiulotteisessa vaaterekissä minua niin paljon kiehtoo, että sisällytin sen finaalinelikkoon. Siro, perusmallistosta poikkevan erilainen runko sopisi makuuhuoneeseen todella kauniisti, eikä tarvitsisi edes porailla uusia reikiä vastamaalattuihin pintoihin – jostain ihmeen syystä seinien tai katon rei´ittäminen ei viikon remppaamisen jälkeen tunnu kauhean mukavalta ajatukselta 😀

Vaaterekki ideoita eteiseen Omakotivalkoinen sisustusvinkit
Vaaterekki ideoita eteiseen Omakotivalkoinen sisustusvinkit

Would Töjbox vaaterekki

Eniten minua tällä hetkellä ihastuttaa tämä massiivipuinen ja täysin ruuviton Made by Michaelin Woudille suunnittelema jokerivaihtoehto – Töjbox-vaaterekki. Naulakko on suunniteltu äärimmäisellä tarkkuudella ja sen koko rakenne perustuu puuosien yhteensopivuuteen, jotka tukevat toisiaan. Sen lisäksi että naulakon kasaaminen on kuin Lego Dubloja rakentelisi, ei sitä tarvitse kiinnittää ruuveilla seinäänkään. Sen painopiste on toteutettu niin että koko komeus nojaa tukevasti seinää vasten.

Olen kyllä niin niin niin iloinen, viimeinkin voin katsella myös puunsävyisiä huonekaluja enkä ole pelkästään valkoisten mööpelien varassa. Uusi sänky on valkoinen ja sängyn lisäksi makuuhuoneeseen ei muita kalusteita tulekaan kuin vaaterekkihässäkkäni. Entiseen String-hyllynurkkaan ajattelin laittaa lattiaruukussa olevan viherkasvin ja tunnelman viimeistelyn hoitaa valaistus. Saattaa ehkä kuulostaa näin teksin muodossa vähän pliisulta, mutta odottakaapas kun saan kaiken valmiiksi ja pääsen näyttämään teille lopputuloksen.

Lattiarempan osalta ollaan virallisesti loppusuoralla, lattialistoja nimittäin asennetaan parhaillaan ja sitten se on ohi! Huomenna onkin luvassa melko muhkea postaus kunnon kuvamateriaalin saattelemana, jossa kerron teille miksi vaihdoin Nordic Bamboon valkoisen Kuuran luonnonsävyiseen Kaislaan, ja miksi ylipäätään halusin lattialleni juuri bambua… 🙂

Mukavaa alkanutta uutta viikkoa kaikille!

Kuvat: Domo Design, Annaleena.se, Serax, Woud


Seuraa myös Instagramissa 

8 kommenttia “4 x vaaterekki – Avoin säilytysratkaisu

 1. Minusta tuo Domo on kaunein . Alin sopisi eniten eteiseen , on jotenkin naulakkomainen .
  Itse en halua makkariin vaatteita avosäilytykseen koska se saa levottoman ilmapiirin . Meillä on makkarassa vain sänky ja yöpöydän virkaa toimittavat Artekin jakkarat .

  1. Suomineito: Domon tanko on kiva, ja myös tuo Woudin puinen malli. 🙂

   Meillä ei oikein muualle saa vaatteita säilöön fiksusti, sen takia makkariin kehittelen avosysteemini. 🙂 Olisipa erillinen pukeutumishuone, se olisi unelma! <3

 2. Todella kauniita vaihtoehtoja kaikki! Itse valitsisin jommankumman kahdesta alimmasta. Ihana nähdä kuvia sitten uudesta sisustuksesta. Inspiroidun kovasti minimaalisesta tyylistäsi ja kesällä vahvasti alkanut tavaran vähentäminen jatkuu täälläkin yhä.

  1. Tipsu: Täällä on sellainen raivaus ollut käynnissä etten varmaan sitten ensimmäisen vuonna 2008 suosrittamani ”roinanräjäytyksen” jälkeen ole moista tehnytkään. 🙂 Uuden lattian myötä koko sisustusmaailma on avoin ja sen seurauksena menee paljon uusiksi, sohvakin. 😀 😀 Kumpa olisi vuorokaudessa enemmän tunteja niin pääsisi kaupoillekin, iskin silmäni yhteen tiettyyn siroon sohvaan jonka ryntään ostamaan heti kun saan nämä akuuteimmat asiat pois alta. 🙂

 3. Hei ! Älä nyt hermostu tästä mutta pitikö lattian olla vaaleampi/lähempänä valkoista ? Mulla jäi sellainen kuva teksteistäsi,mutta ihan mahdollista että olen ymmärtänyt väärin ?☺ Tsemppiä remonttiin loppumetreille.Onko selkäsi miten kestänyt remontin ja oletko malttanut lepuuttaa ja hoitaa selkääsi?

  1. Pilvi: Alunperäinen ideani oli valkoinen lattia ja laitoinkin Nordic Bamboolle tilauksen sisään valkoisesta Kuura-lattiasta. Tulin kuitekin katumapäälle ja sain onneksi vaihdettua Kuuran tähän kauniiseen Kaislaan. <3

   Selkä on oikutellut välillä enemmän ja välillä vähemmän, joinakin hetkinä kipukohtaus on ollut niin kova että hengittääkään ei ole voinut. Suomalaisella sisulla ja vanhemmiltani perityllä rautaisuudella olen purrut hammasta ja jatkanut hommia vaikka vedet vuotaa silmistä. Hermosärky on suoraan sanonko mistä kotoisin, siihen ei oikein mikään auta ja liikkumattakaan ei voi olla kun sekään ei ole hyväksi. Kaikki sattuu aina silloin tällöin mutta pakko se on vaan elää tämän kanssa ja tehdä parhaansa – kun se sisu ei anna periksi. 😀 😀

 4. Tuo Töjbox-vaaterekki on finalisteista käytännöllisimmän oloinen. Hyllylle voi laittaa niitä vaatteita, joita ei voi roikottaa.

  Mihin muuten meinaat jatkossa säilöä kenkäsi?

  1. Hippu-76: Se juuri houkuttaakin tuossa Töjboxissa, saisin alusvaatteet koriin /laatikkoon ja ehkä parit kengätkin sinne ylähyllyyn. 🙂 Tein rankan kenkäkarsinnankin ja Kon Marin ”does this spark joy” sijaan kyselin itseltäni surenko jos en enää omista tätä ja voila, aika nopeasti oli puolet kaikesta pussitettuna ja oven suussa lähdössä kiertoon. 😀 Kengät tulevat joko bokseihin tai eteiseen (bokseissa tai ilman, en vielä tiedä)… paljon on vielä avoimia asioita joita ratkon tässä sitä mukaa kun saan purettua tavarat paikoilleen. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *