Miksi valitsin Nordic Bamboo -bambulattian

Kaupallinen yhteistyö: Nordic Bamboo

Uusi bambulattiani on nyt asennettuna ja koti hohtaa uutuuttaan kuin uudiskohde. Tässä postauksessa kerron teille miksi valitsin juuri Nordic Bamboon ja luonnollisen Kaisla -bambulattian, tule mukaan lukukierrokselle tutustumaan valintakriteerieni saloihin! 🙂

Nordic Bamboo Miksi valitsin ekologisen bambulattian - Sisustusremontti Omakotivalkoinen
Nordic Bamboo Miksi valitsin ekologisen bambulattian - Sisustusremontti Omakotivalkoinen

Yllätyksellinen valinta

Moni odotti minulta valkoista lattiavalintaa ja yllättyi kun lattia paljastuikin valkoisen sijaan olevan ehtaa puuta – lämmintä, aitoa ja kotoisaa. Rakastan valkoista yli kaiken, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Alkuperäisenä ajatuksenani olikin Nordic Bamboon valkoiseksi sävytetty kaunis Kuura, jonka ympärille lähdin visioimaan kodin koko sisustusta.

Tilauksen teon jälkeen alkoi pitkä odotus, jonka aikana aloin miettimään asioita ”oman boksini ulkopuolelta” – onko valkoinen lattia sittenkään oikea valinta, tuleeko kodista liian kolkko, kylmä tai keskeneräisen näköinen? Instagramissa julkaistut minimalistiset ja vitivalkoiset sisustuskuvat näyttävät kieltämättä upealta, mutta millainen on todellisuus oikeilla silmillä paikanpäällä katseltuna Suomen neljä erilaista vuodenaikaa huomioiden…

Nordic Bamboo Miksi valitsin ekologisen bambulattian - Sisustusremontti Omakotivalkoinen
Nordic Bamboo Miksi valitsin ekologisen bambulattian - Sisustusremontti Omakotivalkoinen

Mietintöjä valkoisesta sisustuksesta

Valkoinen lattia toimii vanhassa puutalossa täydellisesti, kuten myös hieman runsaammassa sisustustyylissä, jossa kontrasti syntyy kalusteilla ja sisustustarvikkeilla. Myös värilliset seinät (esim keltainen seinä, valkoinen lattia ♥) ja retrovivahteet sopivat valkoisen lattian kanssa mielestäni todella kauniisti yhteen. Ja vitivalkoinen kylpyhuone laattalattioineen, se saa puntin minullakin vipattamaan… mutta miten onkaan asian laita jos sisustuksessa noudatetaan ”vähemmän on enemmän” -periaatetta, panostetaan mielummin laatuun kuin määrään ja haetaan sisustuksen osalta jopa hieman askeettista lopputulosta.

Näyttääkö kokonaan lattiasta kattoon valkoisuutta hohtava koti olevan vähäisen kalustemäärän kanssa puoliksi tyhjä tai puoliksi täynnä, riippuen tietysti siitä miten päin asiaa haluaa tarkastella. 🙂

Nordic Bamboo Miksi valitsin ekologisen bambulattian - Sisustusremontti Omakotivalkoinen

Valkoinen vaihtuu naturelliin sävyyn

Näitä asioita puntaroin huolella ja perinpohjaisesti, päätyen lopulta siihen että kysyin Nordic Bamboon Jukka-Pekalta voisiko tilaustani vielä muuttaa ja vaihtaa valkoisen Kuuran kauniiseen luonnolliseen Kaislaan. Tämä onnekseni onnistui ja olen siitä ikuisesti kiitollinen – lattian asennuksen aikana vahvistui tunne että tein täysin oikean päätöksen.

Sitten päästääkin minua itseäni eniten kutkuttavaan aiheeseen, eli siihen miksi kaikista maailman materiaalivaihtoehdoista halusin kotiini juuri bambulattian. Siihen on monta syytä, joista ehkä tärkein on sen lujuusominaisuus. Bambu on materiaalina moninkertaisesti kovempaa ja kestävämpää kuin Suomen kestävämmäksi puulajiksi ristitty tammi. Bambulattiaa ei kotikäytössä saa hajalle millään, ei edes isokokoiset koirat saa siihen naarmuja aikaan kynsillään.  

Alla olevalta videolta näette mitä Nordic Bamboo -lattialle käy jos sitä moukaroi varasalla ja raaputtaa naulalla:

Erittäin luja ja kestävä bambulattia

Sen lisäksi että bambulattia kestää naarmuuntumattomana lähes mitä tahansa, on se luonnostaan myös antibakteerinen, antistaattinen sekä ääntä eristävä. Kerrostalossa eritoten on hyötyä siitä ettei kodin äänet eikä varsinkaan askellus kuulu alakertaan. Uskon että alakerran naapurini on tästä oikein hyvillään.

Bambulattian hyvät puolet eivät tähän vielä loppuneet. Kaiken edellä mainitun lisäksi se suodattaa UV-säteilyä ja sietää auringon vaikutuksia paljon paremmin kuin muut lattioissa käytettävät puulajit. Nordic Bamboon Kaislan kanssa ei tarvitse pelätä lattian kellastumista, tai tummumista hyvin pitkiin aikoihin.

14mm paksun massiivibambuisen lattian elinikä on todennäköisesti pitempi kuin omani, näin vitsikkäästi ilmaistuna, sillä sen voi huoltokäsitellä ja hioa lukemattomat kerrat. Bambu lisäksi ikääntyy paljon hitaammin ja kauniimmin kuin pohjoisen omat puulajit tammi, mänty ja koivu, joten bambulattian osalta ei seuraavaan kymmeneen vuoteen ainakaan ole odotettavissa juuri minkäänlaista ulkoista muutosta – toisin kuin tammiparketin kanssa joka muuttui auringon vaikutuksesta keltaisen kautta oranssiksi jo 7 vuodessa.

Nordic Bamboo Miksi valitsin ekologisen bambulattian - Sisustusremontti Omakotivalkoinen

Lemmikkiystävällinen valinta

Muita valintaani vaikuttavia tekijöitä on mm. se että haaveilemme uudesta koirasta (tai jopa kahdesta) ja etsimme aktiivisesti pörröistä sydämensulattajaa. Tämä pitää luonnollisesti huomioida lattiavalinnassa myös, vaikkei karvaiset tassut juuri tällä hetkellä kodin lattioilla olekaan tallustelemassa.

Lisäksi koen tärkeänä sen että lattia on huoltovapaa. Laadukkaita materiaaleja ja kulutuksenkestävyyttä on oppinut keittiöremontin myötä arvostamaan ihan erilaisella tavalla, ja haluan että pinnat pysyvät hyvässä kunnossa mahdollisimman vähällä vaivalla. Bambulattia on täydellinen valinta sellaiselle joka kaipaa arkeensa helppoutta – bambu kun kestää kosteuttakin todella hyvin ollakseen elävää materiaalia ja näin ollen se ei eteisen kurakengistäkään säiky. 🙂

Nordic Bamboo Miksi valitsin ekologisen bambulattian - Sisustusremontti Omakotivalkoinen

Ekologinen lattiamateriaali

Nordic Bamboo -bambulattia on eettinen valinta, sillä materiaalina käytetty bambu on peräisin Forest Stewardship Council (FSC) -järjestön, johon kuuluvat mm. WWF sekä Greenpeace,  tarkasti valvomasta ja vastuullisesti hoidetusta bambumetsästä Kiinasta.

Lisäksi bambun kasvuvauhti on todella nopea, saavuttaen sadonkorjuuiän jo noin viidessä vuodessa. Monella muulla lattiamateriaaliksi soveltuvalla puulajikkeella kuten tammella, täysikokoiseksi kasvaminen kestää useita kymmeniä vuosia. Ominaisuuksiensa ansiosta bambu on äärimmäisen kyvykäs luontokappale – nopeasti uusiutuva, vahva, hyvin kosteutta sietävä ja kauniskin. ♥

Nordic Bamboo Miksi valitsin ekologisen bambulattian - Sisustusremontti Omakotivalkoinen

Huomenna alkaa tavaroiden ja kalusteiden paikalleen laittaminen, enkä malta odottaa lopputulosta. 🙂 Huomenna siis jatketaan samalla teemalla, sillä erotuksella että tuo olohuoneessa nököttävä tavaravuori on asettunut nätisti paikoilleen. 🙂

Kivaa illan jatkoa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

26 kommenttia “Miksi valitsin Nordic Bamboo -bambulattian

 1. Myönnän hieman yllättyneeni ensin valinnastasi, odotin minäkin valkoisempaa uutta lattiaa sinulle. Mutta onhan tuo bambulattia nyt ihan älyttömän kaunis. Huippuvalinta!

  1. Inka: Eikö olekin kaunis?!? Ihanan pehmeän sävyinen ja harmoninen, tykkään todella todella kovasti. <3

 2. Nuo huomaamattomat jalkalistat ovat kivat. ?

  Mihin lopulta päädyit väliovien kanssa? Menivätkö vaihtoon?

  1. Hippu-76: Pienet ja sirot, ovat mattolistoja nimeltään, korkeus vain 1,5cm. 🙂

   Väliovet menevät vaihtoon, raksajätteen joukkoon kannettiin kaikki muut vanhat väliovet paitsi wc-ovi jota tarvitaan odotusaikanakin. Uudet ovet tulevat hieman jälkijunassa kun tämä lattiaremppa aikuistui sen verran paljon. 🙂 hyvin silti selvitään ilman makkareiden ovia tarvittavat pari viikkoa. 🙂

 3. Tämä oli kyllä mielenkiintoinen valinta, en malta odottaa että näen lopputuloksen kun kaikki tavarat on paikoillaan! 🙂

  1. Jenppa: En taida tänään saada kaikkea valmiiksi, työpäivä venähti ja pääsin vasta hetki sitten taklaamaan olohuoneen tavaravuorta. Yritän saada kaiken iltaan mennessä paikoilleen mutta selkä kiukkuaa sen verran pahasti että toimintakyky ja -vauhti on normaalia hitaampaa. 😀

 4. Kiinnostava materiaalina tämä bambu! Aiotko muuten tehdä vielä asunnosta ennen ja jälkee postausta, kun remontti on valmis? 🙂

  1. Johanna: Teen ennen ja jälkeen -postauksen, itseäkin kiinnostaa nähdä kuvavertauksen muodossa miten suuri ero vanhalla ja uudella lattialla on. 😀

 5. On kyllä kauniin sävyinen lattia! Olisi kiva nähdä vierekkäin ennen ja jälkeen kuvat lattioista. En osaa oikein hahmottaa sitä sävyeroa 🙂

  1. Teisu: ennen ja jälkeen postaus tulossa heti kun saan kalusteet paikoilleen ja kodin kuntoon. 🙂 jännä nähdä itsekin kuvien kautta miten iso vaikutus pelkästään jo kodin valoisuuteen on tällä uudella lattialla. 🙂

 6. Täytyy kyllä myöntää, että vaikka aluksi kovasti ihmettelin lattian sävyvalintaa ja pidin sitä jopa virheliikkeenä, niin onhan tuo upea!! Hyvän valinnan teit. Hieno!

  1. Susanna: Eikös olekin. 🙂 Olen niin tyytyväinen että tein vaihdoksen ja äärimmäisen kiitollinen Jukka-Pekalle että vaihdos onnistui vaikka valkoinen Kuura oli jo tilattuna. 🙂

 7. No on kyllä nätti lattia, ja taatusti kodikkaampi kuin se valkoinen… mitä luulin harmaaksi. Nyt huomaan eronkin vanhaan lattiaan verrattuna, kun näen isona pintana. Nyt huomaan, että tuo olis niin ihanaa, kun ei olisi kynnyksiä ollenkaan…
  Hei, nythän mä hokasin. Sä et laitakaan väriseinää minnekään? Mä luulin, että tyttärenkin raitaseinä saa uuden pinnan, kun jossain kuvassa oli teipit 😀

  1. Minna: Ero lattian sävyssä on todella iso ja kunhan kohta pääsen teille kuvaamaan huoneita ilman tavaravuoria niin näette miten massiivinen muutos on tapahtunut kodin koko olemuksessa. 🙂

 8. Upealta näyttää! <3 voi kunpa meidänkin kodin lattia rempattaisiin mahdollisimman lähellä tulevaisuudessa…

  Asiasta kukkaruukkuun, milloin aiot tehdä jotain tuolle kylppärin katolle? Meillä käsiteltiin kylppärin katto samalla vahalla kuin sauna ja siitä tuli upea. Teillä se väri varmaan olisi valkoinen! 😀

  1. Aj: lattia on niin iso osa koko kotia ja sen tunnelmaa ettei sitä näkemättä osaa hahmottaakaan millainen mullistus jo pelkästään valon määrään vaihdoksella on. Ennenkin oli valoisaa valkoisuudesta johtuen mutta nyt se on tuplaantunut, vaikkei uusi lattiani ole valkoinen. 🙂

   Kylppärin koko katto revitään pois ja rakennetaan tilalle uusi. Paljon nopeampaa on purkaa ja rakentaa uutta kuin alkaa verhoilemaan puupaneelia uusiksi ja tekemään sähkövetoja valaistusta varten. 🙂

 9. On upean näköinen!
  Hyvä valinta, parempi ehdottomasti, kuin se valkoinen. Järkevä valinta kaikenkaikkiaan.
  Sinulla on silmää!
  Millaiset ovet on tulossa?
  Ihana koti teillä!

  1. Essi: kiitokset! 🙂 Olen itsekin äärimmäisen tyytyväinen että tein vaihdoksen lattian värin suhteen, tämä luonnollinen Kaisla on täydellinen ja hyvin hyvin pitkäikäisenä kestää myös sisustustrendien vaihtelun tulevina vuosikymmeninä. 🙂

  2. Essi: väliovet ovat muodoltaan modernimmat, ei enää perinteisiä peiliovia, jotka olivat toki ihan kivat. 🙂

 10. Onko valkoisten listojen seinäraot massattu / listat vielä maalattu uudelleen yläosasta asennuksen jälkeen? Meillä on listaremppa edessä, ja yksi tekijä ehdotti listarakojen hävittämistä massalla. Meidän mielestä luonnollinen kiinnitystapa pelkillä ruuveilla ja nauloilla olisi paras ja huomioi paremmin sen, että materiaalit elää ja myöhemmin tehtävät remontit.

  1. Kysymys: listojen ja seinien väleihin ilmestyneet pienet raot on peitetty ja täytetty valkoisella akryylimassalla, erillistä maalausta ei ole tehty koska listat ovat valmiiksi oikean sävyiset sekä seinien että akryylimassan kanssa. 🙂 Meillä listat on liimattu suoraan seinään, listat ovat niin pienet ettei niitä ruuveilla olisi voinut asentaa. Enkä halua että ruuvien tai listanaulojen kohdat näkyvät, joten ne olisi pitänyt joka tapauksessa maalata / peittää akryylillä joka vaikuttaa irti saamiseen. Näin on hyvä, ja koska lista on hyvin pieni (korkeus vain 1,5cm) oli liimaaminen ainoa järkevä ratkaisu. 🙂

 11. Tosi kaunis lattia. Varmaan oikea valinta. Valkoinen lattia valkoisten kiintokalusteiden ja valkoisten huonekalujen kanssa olisi ehkä ollut jo suorastaan sairaalamaista, varsinkin enemmän minimalistisella sisustustyylillä. Kiva nähdä, miltä näyttää, kun saat kalusteet paikoilleen.

  1. Tuuli: valkoinen lattia on kaunis mutta sillä on omat rajoituksensa ja vaatimuksensa sisustukselta. En usko että tyyli jota kotiini olen rakentamassa olisi päässyt oikeuksiinsa valkoisen lattian kanssa. näin on hyvä, ja Kaisla myös kestää sisustustrendien vaihtelutkin paremmin sillä bambulattian ikä mitataan useissa kymmenissä vuosissa. 🙂

  1. Elina: todella tyytyväinen lattiaan olen. Bambulattia on täyttä tavaraa ja sen alla on askellusta eristävä alusmatto, kokonaisuutena parempi äänieristys kuin meidän vanha parkettilattia joka oli pelkkä pintaviilu ja rakenteellisesti haperompaa. Ainoastaan massiivipuulankku pääsee samalle tasolle bambulattian kanssa tiiviydessä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *