Lastenhuoneen uusi sisustus – Muurame Jungmanni parvisänky & kalustekokonaisuus

Yhteistyössä Muurame Oy

Ekaluokkalaiseni huone koki mehevän muodonmuutoksen viime viikolla vanhojen kalusteiden vaihtuessa uusiin. Samalla tytön haave parvisängystä toteutui Muuramen Jungmannin muodossa…

Muuramen Mup-kaapisto on Jungmanni-parvisängyn kanssa saman korkuinen ja hyödynsin siihen makuuhuoneessani vaatekaappina sekä ruokailutilan seinustalla astiakaappina olleen Muurame-kokonaisuuden osat. Uutta tässä isossa säilytyskokoonpanossa on vain yksi MakroMup-laatikosto sekä korkeammat sokkelit – vanhat olivat korkeudeltaan 5cm ja nämä uudet 12cm.

Tyttö ihastui Muuramen LH1101 -mallikuvan lastenhuonekokonaisuuteen (kuva TÄÄLLÄ) niin paljon, että halusi sängyn turvalaitojen ja -päätyjen ympärille kiinnitettyihin Puskuri-pehmusteisiin samaa Marimekon vihreää Bottna-kangasta… ja kyllä onkin kaunis tuo huoneen värimaailma! ♥ Bojesenin puueläimet ja verhossa roikkuva aappanenkin sopivat kokonaisuuteen ja saavat aikaan vekkulin viidakkomaisen fiiliksen. 🙂

Mup-kaapisto pitää sisällään sekä vaatteet että lelut ja yksi kätevimmistä jutuista on tämä uusi ulosvedettävä vaatetanko. Kaapin korkeus on täydellinen kouluikäiselle lapselle, joka jo itse huolehtii pukeutumisestaan ja siitä että puhtaat pyykit löytävät tiensä äidin korista kaappiin. 🙂

Sängyn alle jäi pieni piilo- ja leikkipaikka, jossa lapsi voi touhuta rauhassa. Tikkaiden takana on hyllylevy, jonka korkeuden voi säätää penkistä pöydäksi oman tarpeen mukaan. Meillä se toimii lukunurkkauksen penkkinä ja ompelen sinne pari istuintyynyä vihreästa Bottna-kankaasta kunhan kerkiän.

Penkkiä vastapäätä olevaan sängynpäätyyn laitoin kaksi kokonaisuudesta yli jäänyttä Mup-kaappiani, joissa on sisällä mm. kirjoja sekä lautapelejä. Säilytystila on totisesti nyt maksimoitu! 🙂

Rakastan Muurame-kalusteiden pelkistettyjä muotoja ja suunnittelija Pirkko Stenrosin visiota ajattomasta kalustesarjasta. Muuramen kalusteista huokuu samanlainen klassisuus ja ajattomuus kuin Artekin tuotteista – eikä se ole edes ihme, sillä Stenroos on ollut Artekilla sisustussuunnittelijana 1950-luvun alkupuolella. Ei ole sellaista kotia tai tilaa, jonne ei Muuramen kalusteita saisi kauniisti istumaan – oli vuosi tai vuosikymmen sitten menneisyydessä tai tulevaisuudessa.

Muuramen verkkokauppa on ottanut ison harppauksen eteenpäin ja nyt sieltä voi kätevästi ostaa kokonaisia kalustuksia, yksittäisiä kalusteita sekä pienempiä lisä- tai varaosia omien tarpeiden mukaan. Valkoisten klassikoiden lisäksi saatavana on juhlavuoden kunniaksi mm. ultramariinin sinisiä sekä tammisia kalusteita. Inspiraatiota ja lisätietoa kaikesta edellä mainitusta löydät:

→ muurame.com

Ihanaa iltaa kaikille!

Ps. Tytön koulupöydästä tulossa oma postauksensa kunhan saamme pari pientä sisustusjuttua paikoilleen. 🙂

13 kommenttia “Lastenhuoneen uusi sisustus – Muurame Jungmanni parvisänky & kalustekokonaisuus

  1. Simpukka: en tiedä onko neiti varsinaisesti ihastunut mustavalkoisiin vaatteisiin mutta käyttää niitä ihan mielellään. On hänellä muunkin väristä vaatetta, tänään esim meni kouluun Zaran joulukuosin legginseissä joissa on harmaata, punaista, vihreää ja hopeaa. 🙂 Paljettikuvioiset “kääntökuvapaidat” ovat myös kovasti hänen mieleen, niissä kaikki mahdolliset sateenkaaren värit paljettien muodossa. 😀

 1. Hassua,miten huone näyttää pienemmältä,kuin ennen,vaikka luulisi parven tuovan lisätilaa.Onko kalusteet suurempia?

  1. Nanna: Kameran linssi oli sellainen ettei huoneen mitta antanut enempää ottaa askelia taaemmas. 🙂 Kuvat vääristävät siltä osin huoneen kokoa. Mikään iso huone tuo ei ole, mutta sen toinen puoli jäi postauksesta kokonaan kuvaamatta. Sänky on saman kokoinen ja kaapit 10cm syvemmät kuin String, mutta korkeus tietysti saa kokonaisuuden näyttämään massiivisemmalta. 🙂

 2. Hauskan näköinen kangas! Kumpi teillä hoitaa sängyn petaamisen, onko sinulla kirjekuorilakanoita tms? Meillä oli lapsuudenkodissa kerrossänky ja yläsänky oli todella rasittava pedata, kun maasta ei ylettynyt laidan yli, sängyssä petaaminen on hankala tehdä siististi enkä tiedä taipuisinko aikuisiällä enää siihen reunojen päällä seisoskeluun… vaikka ajatus ylimääräisestä lattiatilasta on kyllä houkutteleva.

  1. Jenni: Tyttö petaa itse sänkynsä ja päiväpeitosta olemme parven myötä luopuneet kokonaan. Lakana on kuminauhamallia, sen saa helpoiten laitettua sänkyyn. Minä hoidan lakanan vaihdot ja lakanan laittamisen, tyttö päivittäisen peiton suoristamisen ja tyynyjen asettelun. Sängyssä ei enää hengailla päivällä turhan päiten, joten senkään takia ei päiväpeittoa liiemmin tarvita. 🙂

 3. Ihan kivalta näyttää, mutta olen myös hämmentynyt.

  Miksi luovuit string-hyllyistä? Aikaisemmista postauksistasi ymmärsin, että pidit niistä kovasti. Samoin kehuit kovasti myös tytön aikaisempaa sänkyä. Mikä sai sinut vaihtamaan nämä “ikuisiksi” mainostamasi tuotteet näin pian uusiin?

  1. Anna: Minä pidän Stringeistä kovasti mutta huone on tytön ja hänen toiveensa oli saada parvisänky. Lupasin sen aikoinaan hänelle että kun on koululainen niin voimme harkita sellaista ja se hetki oli sopivasti nyt rempan jälkeen. 🙂 Stringit ovat kyllä tallessa, niitä en ole kirppistellyt mihinkään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *