Valolista – Kylmää & lämmintä epäsuoraa valoa

Kaupallinen yhteistyö: Epäsuoravalo Oy

Valolistan maalaamisen lisäksi päätin tasoittaa olohuoneen seinään jääneet pienet epätasaisuudet, jotka alaspäin laskeutuva valo toi esiin. Tässä meni pari päivää, mutta nyt kaikki on valmista ja sain pakattua maalivehkeeni lopullisesti pois. Valolistan kirkkauden- ja värilämpötilan säätö on mahtava toiminnallisuus, enkä enää meinaa muistaakaan miten hämyisää meillä oli ennen valolistan asennusta… ♥

Epäsuoravalo - Valolista seinälle luo tunnelmaa olohuoneeseen
Epäsuoravalo - Valolista seinälle luo tunnelmaa olohuoneeseen

Portaaton värilämpötilan ja kirkkauden säätö

Valon kirkkaus ja lämpötila säätyvät portaattomasti valolistan mukana tulleella kaukosäätimellä. Sävyn voi valita halutun tunnelman mukaan – iltaisin tykkään valaista kodin lämpimän keltaisella rauhoittavalla ja rentouttavalla valolla ja muutoin suosin puhtaanvalkoista valoa.

Aurinkoa ei pahemmin ole taivaalla näkynyt, joten en ole vielä päässyt testaamaan miten hyvin valokuvauksen apuna toimii ns. käänteinen valo, jolla saan auringonlaskun aiheuttaman oranssin kajon taitettua neutraalimmaksi kylmän sinertäväksi säädetyn valolistan avulla. Tätä odotan erityisellä innolla, sillä olen kuullut monen käyttävän tätä taktiikkaa sisustuskuvien kuvaamisessa. 🙂

Epäsuoravalo - Valolista seinälle luo tunnelmaa olohuoneeseen
Epäsuoravalo - Valolista seinälle luo tunnelmaa olohuoneeseen
Epäsuoravalo - Valolista seinälle luo tunnelmaa olohuoneeseen
Epäsuoravalo - Valolista seinälle luo tunnelmaa olohuoneeseen

Valolistan asennus

Linjakas valolista integroituu todella kauniisti seinälle ja se näyttää hyvältä myös valojen ollessa pois päältä. Valolistan asennus on helppo hoitaa itsekin alla olevien ohjeiden avustuksella:

Huomioi ennen asennusta:

– Varmista että asennuskohteen pohja on liiman valmistajan vaatimusten ja ohjeiden mukainen. Varmista että liima on sopivaa EPS-profiilille ja rakenteille. Käytä joustavia ja nopeasti kiinnittyviä High tack -liimoja kuten:

 • SOUDAL – FIX ALL HIGH TACK 290ml
 • KIILTOFIX RAPID
 • WÜRTH LIIMA+TIIVISTEMASSA
 • BISON POLYMAX High Tack

– Maalauksessa on käytettävä vain vesiohenteisia maaleja.

– Piirrä seinään ohjauslinja valolistoille tai käytä laseria osoittamaan asennuslinja. Suositeltu pudotusetäisyys katosta on 10-20cm valolistan yläkohtaan.

– Leikkaamiseen suosittelemme sirkkeliä tiheähampaisella terällä. Isoimmat valolistat vaativat 300mm terän jiiriin sahattaessa.

Epäsuoravalo - Valolista seinälle luo tunnelmaa olohuoneeseen
Epäsuoravalo - Valolista seinälle asennusohjeet
Epäsuoravalo - Valolista seinälle asennusohjeet
Epäsuoravalo - Valolista seinälle asennusohjeet
Epäsuoravalo - Valolista seinälle asennusohjeet
Epäsuoravalo - Valolista seinälle luo tunnelmaa olohuoneeseen

Valolista luo tunnelmaa ja rajaa kodin eri toimintoja

Valolistojen avulla kodin pimeät nurkat muuttuvat kauniin kotoisiksi ja niiden toiminalliset edut korostuvat mm. portaikkoissa ja pienissä tiloissa, joissa tunnelmallisuutta on vaikea tilanpuutteen vuoksi muulla tavoin saada aikaiseksi. Myös suuret ja korkeat huoneet kaipaavat epäsuoraa valoa ja valolistojen avulla on nopea ja helppo toteuttaa haluttu tunnelma.

Valolistoilla voidaan myös rajata kodin toiminallisia tiloja – yksiöstä tulee visuaalisesti kuin kaksio, kun makuunurkkauksen eriyttää muusta huoneesta esim pystysuoraan lattiasta kattoon asennettujen valolistojen avulla.

Epäsuoravalo Oy:n väki jälleenmyyjineen auttaa mielellään ideoimaan ja suunnittelemaan jokaiseen tarpeeseen sopivan kokonaisuuden. Kysy rohkeasti lisää → epäsuoravalo.fi/yhteystiedot

Tunnelmallista iltaa kaikille!

Lue myös: ➤ Epäsuoravalo – Valolistan asennus


Seuraa myös Instagramissa 

12 kommenttia “Valolista – Kylmää & lämmintä epäsuoraa valoa

 1. Maalasitko koko seinän uudestaan vai pelkästään tasoitetut kohdat? Pitäisi nimittäin tehdä sama työ itsekin ?

  1. Katja: Maalasin koko seinän, sen verran reilusti piti pakkelia pistää pintaan että pääsin helpommalla kun telasin koko seinäpinnan valolistasta alaspäin. 🙂

  1. Ellu: Suosittelen suurella lämmöllä, niin mullistava vaikutus valolistalla ihan kaikkeen – ihan jo siivoaminenkin on helpompaa kun ei tarvitse hämärässä tihrustaa pölypalloita, tunnelmasta nyt puhumattakaan. 🙂

  1. Sussi: Kuvaa tulossa heti kun saan kotia valmiimmaksi, askel kerrallaan mennään ja vähän joudutaan odottelemaan vielä. Ensi keskiviikkona saapuu sänky ja siitä se kivi lähteekin sitten pyörimään kunnolla eteenpäin. 🙂

  1. Anski: Hyvin keskeneräiseltä näyttää vielä, mutta jouluksi on tavoite saada kaikki valmiiksi ja sitä kohden mennään ja kovaa. 😀 Ensi viikolla saapuu sänky ja yöpöytä, ja toivon kovasti että myös väliovet saapuvat ennen joulunpyhiä. 🙂

 2. Hauska nähdä miten näitä parina viime vuonna alkanut enemmän rantautumaan Suomenkin koteihin. Egyptissä nämä olleet melkeinpä vakiovaruste jo yli 10 vuoden ajan kun kotia laitetaan.
  Etenkin Suomen pimeydessä kaikki valojutut ovat enemmän kuin tervetulleita ?

  1. Emppu: Suomen pimeydessä valoa tarvitaan ja itsekin olen vasta viime vuosina herännyt tajuamaan miten paljon kodin koko viihtyvyys riippuu juurikin valaistuksesta. 🙂 Monissa asioissa me suomalaiset tulemme jälkijunassa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Terveisin entinen talvimyyrä, jonka ei enää tarvitse tuskailla pimeyden kanssa. 😀 😀

 3. Onpa upea!vähän tulee julkitilamainen fiilis,mutta kun saat tavarat paikoilleen,taidetta seinille,niin wau!!

  1. Nanna: vaikutelma johtunee keskeneräisestä sisustuksesta, kuumeisesti juuri vatvon ostanko Söderhamn-sarjan divaaniosan vai keksinkö jonkin muun yhdistävän tekijän tuon sohvan ja pöydän välille. 🙂 Jouluksi on tavoite saada valmista, saa nähdä miten tässä käy. 😀 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *