Toivepostaus – Lattia ennen ja jälkeen (parketti vs bambu)

Moni teistä on toivonut vertailupostausta uuden bambulattian ja vanhan tammiparketin välillä. Sävyero on selkeä ja lattian vaikutus kodin yleisilmeeseen on isompi kuin mitä aluksi osasin edes ajatella. Kaikista suurin ero on kuitenkin siinä miltä lattia jalan alla tuntuu: vanha tehdaslakattu tammiparketti oli kiiltävä ja liukas luikero, ja toi mieleeni koulun liikuntasalien lattiat. Uusi upea Nordic bamboo -bambulattia on tuntumaltaan mattainen ja pehmeän samettinen, muistuttaen enemmänkin massiivipuista sileäksi hiottua lautalattiaa.

Bambulattia kokemuksia - Kuvat ennen ja jälkeen
Bambulattia kokemuksia - Kuvat ennen ja jälkeen
Bambulattia kokemuksia - Kuvat ennen ja jälkeen

Nordic Bamboo Kaisla -bambulattia on ylittänyt kaikki odotukseni moninkertaisesti – se ei naarmuunnu kenkien mukana sisään kulkeutuvista kivistä, eikä säikähdä eteisen lattialle sulaneista loskalammikoista. Lisäksi lattia tuntuu lämpimältä ihoa vasten ja sen päällä voi juoksennella märilläkin jaloilla pelkäämättä liukastumista.

Lue lisää bambulattiasta aikaisemmista postauksistani täältä → omakotivalkoinen.casablogit.fi/nordicbamboo

Tämä viikko on ollut kiirettä sekä kivoja juttuja täynnä ja innolla kerronkin teille että ensi vuoden alusta alkaen pääsette seuraamaan blogissani suurta rakennus- ja sisustusprojektia, jossa minulla on ilo ja kunnia olla mukana. 🙂 Oman kotini sisustusjuttujen lisäksi luvassa on siis kaikenlaista muutakin mielenkiintoista.

Huomenna tulossa juttua uudesta sängystäni ja sen valmistusprosessista – tulkaahan katsomaan mitä tuleman pitää!

Kivaa perjantai-iltaa kaikille!  


Seuraa myös Instagramissa 

19 kommenttia “Toivepostaus – Lattia ennen ja jälkeen (parketti vs bambu)

 1. En olisi koskaan uskonut että sanon näin mutta tuo vanha lattia oli kauniimpi. Tämä uusi on sävyltään kellertävä vihertävään suuntaan eikä mielestäni sovi valkoisten kalusteiden kanssa vaikka sinänsä lattiassa ei ole vikaa.

  Voi ei, toivottavasti blogisi painottuu edelleen suurimmaksi osaksi tähän omaa kotiisi<3 Isommat rakennushankkeet kun eivät juuri kiinnosta. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  1. Sussi: Voi ei, en voi uskoa että kukaan ajattelisi noin. 🙁 Tuo vanha lattiahan oli aivan hirveä, oranssi ja kiiltävä muovisen näköinen ja jonkin verran sen on kommentoitu näyttävän muovimatolta kiiltävyydestään johtuen. Bambulattia ei viherrä kyllä mistään kohtaa, ei vaikka kuinka sitä katselisin ja edes silloinkaan kun valolistan valonsävy on säädetty sinertäväksi.

   Blogini painottuu jatkossakin omaan kotiini, mutta sen ohella jaan teille hyvin mielenkiintoista sisältöä omakotitalon rakentamisesta ja sisustamisesta jossa minulla on omat hyppyseni myös mukana pelissä. 🙂 Ensi vuodesta tulee hyvin mielenkiintoinen vuosi, sen lupaan! 🙂

   Ihanaa viikonloppua sinulle myös! <3

   1. JH: makuja on monia ja niin pitää ollakin! 🙂 Kodikkuus on subjektiivinen käsite ja jokaisella meistä on omat mieltymykset ja omanlaiset tarpeet, joiden kesken kompromisseja sitten tehdään – sekä sisustuksessa että elämässä noin muutenkin. 🙂

 2. Uusi lattia näyttää kauniilta! Jotenkin se on niin puhtaan näköinen verrattuna entiseen. Vanha lattia näyttää tosi tunkkaiselta.
  Ihanaa joulun odotusta!

  1. Marja K: Täysin samaa mieltä, tuo tunkkainen kuvaa todella osuvasti vanhan lattian olemusta. 🙂 Varsinkin olohuoneessa se näytti aina ihan oranssilta ja vähän tummemmalta kuin muissa huoneissa. Tosi vaikea oli edes löytää kuvia missä vanha lattia olisi näkynyt kun aina sen verhoilin valkoisen maton alle ja yritin kuvata niin ettei se irvistele kuvissa rumana. 😀 😀 Enää ei tarvitse piilotella mitään, niin vapauttava olo kerrassaan ja tälläiselle kotikuvaajalle myös pelastus kun kuvia ei tarvitse enää rajailla. 😀

 3. Oletko vähentänyt kalusteita vai johtuuko uudesta lattiasta, aivan kuin tila olisi vähintäänkin tuplaantunut. Onnea uudesta hienosta lattista.

  1. Tuula: Uusi sohva on pienempi kuin vanha, mutta muutoin kaikki mööpelit ovat samoja. 🙂 Tuo lattia ja eteisen peilien pois ottaminen saivat aikaan sen että koti näyttää isommalta ja avarammalta. 🙂

 4. Onhan uusi lattia kaunis!Kuvissa muutos kyllä näyttää yllättävän pieneltä.Luonnossa varmaan toisin!

  1. Nanna: Minusta ero kuvissakin on suuri, varsinkin olohuoneessa ero on kuin yöllä ja päivällä. 🙂 Ja livenä ero on massiivinen, kirjaimellisesti, ei uskoisi että kyseessä on sama koti kun ulko-ovesta sisään astuu. 😀

 5. Uusi lattia on kaunis. Meillä oli aikoinaan tuollainen ”konjakin” värinen tammiparketti, jota ei enää hiomalla olisi saanut kauniiksi. Vaihdettiin valkomattalakatuksi. Paras muutos ikinä. Voin hyvin kuvitella, miten onnellinen olet. Valkoinen bambu olisi ollut liian valkoinen, hyvä ettet valinnut sitä. Luen mielelläni talonrakennusjuttuja. Kivaa vaihtelua.
  Hyvää viikonloppua?.

  1. Raili: Konjakin väriseksi tummunut lattia tekee kodista yllätävän synkän, sen eron huomaa kunnola vasta kun vaihtaa lattian vaaleammaksi. 🙂 Lattian uusiminen on yksi parhaista päätöksistäni ikinä, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. 😀

 6. Vau, ihana muutos, uusi lattia on todella raikkaampi ja valoisampi. Tai kotisi on noita uuden lattian myötä 🙂 Ja vieläkin ihailen myös noita valolistoja!

  1. Hanna: Raikkaampi todellakin, ihana kuvatakin kotona vaikka valoa onkin ollut tosi huonosti kun päivät ovat niin pimeitä ja pilvisiä. 🙂

 7. Nukkuuko sun lapsi patjalla lattialla?

  Lattia oli ennenkin ihan kiva. Ei ulkonäöllisesti kovinkaan paljon muuttanut asuntoa tuo uusi yhteistyölattia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *