Nukkuville mittatilaussänky osa 2: Sängyn kokoaminen

Kaupallinen yhteistyö: Nukkuville

Nukkuvillen Tuukan valmistama mittatilaussänky saapui eilen ja katsokaa miten upealta se näyttää! Sänky on mieletön luomus, juuri sellainen kuin haaveissani sen kuvittelinkin. Se on muodoltaan minimalistisen yksinkertainen, rakenteeltaan vankka ja jyhkeä, viimeistelyltään paperinvalkoinen sekä mattaisen kaunis. En löydä edes sanoja kuvailemaan tätä fiilistä, josta parhaiten kertonee ehkä se, etten eilen meinannut malttaa mennä nukkumaan ollenkaan ja istuin lähes tunnin makuuhuoneen ovensuussa ihailemassa tätä makuuhuoneen uutta näkymää. ♥

Nukkuville mittatilaussänky ja kokoaminen - Unelmien futonsänky Omakotivalkoinen
Nukkuville mittatilaussänky ja kokoaminen - Unelmien futonsänky Omakotivalkoinen

Erityisen tukevat pystyrimat

Sänky koostuu kahdesta pitkästä sivusta, kahdesta päädystä sekä neljästä innovatiivisesta tukikehikosta, joiden päälle pohjarimat painetaan. Tuukka oli huomioinut myös sen, että imurin suulakkeen pitää mahtua kulkemaan neljän tukipuun ja itse sänkyrungon väleissä. Itse en olisi tätä nimittäin osannut lainkaan ajatella. Todellisen ammattilaisen tunnistaakin siitä, että hän osaa pyytämättä ottaa huomioon myös kalusteen käytettävyyden.

En ole ennen nähnyt pystysuuntaista sälepohjaa ja siitä juttelimmekin Tuukan kanssa kokoamisen yhteydessä. Kyseinen asettelutapa tekee sängystä todella tukevan ja nopeuttaa myös kokoamista, kun ei tarvitse kapeampien vaakasäleiden kanssa painiskella.

Nukkuville mittatilaussänky ja kokoaminen - Unelmien futonsänky Omakotivalkoinen
Nukkuville mittatilaussänky ja kokoaminen - Unelmien futonsänky Omakotivalkoinen

Puhtaanvalkoinen kalustemaali

Sängyn maalipintaa on myös pakko ylistää – se on yhtä sileä ja tasainen kuin huonekalujen liimatut viilupinnat. Koostin teille lyhyen videon sängyn eri kokoamisvaiheista, katso ja hämmästy miten nerokkaasti Tuukka on sänkyni loihtinut!

Nukkuville mittatilaussängyn kokoaminen - Unelmien futonsänky Omakotivalkoinen
Nukkuville mittatilaussängyn kokoaminen - Unelmien futonsänky Omakotivalkoinen

Mittatilaussänky – Uniikki vuode on järkiratkaisu

Mittatilaussängyn teettäminen on järkiratkaisu monenlaisiin tilanteisiin, joista omani on hyvä esimerkki. Omien mittojen ja toiveiden mukaisesti aidosta puusta valmistettu sänky kestää aikaa ja kulutusta. Mittatilaussänky on monesti jopa ainoa fiksu valinta jos makuutila on yhtään kimurantimpi muodoltaan tai kooltaan. Ja tietenkin myös silloin jos haluat sellaisen sängyn, jollaista ei jokaisella ole tai jota ei kaupasta saa.

 * * *

Arvostan hyvin suuresti Tuukkaa ja hänen kädentaitojaan, ja toivonkin että postaukseni kirvottaisi teidät harkitsemaan seuraavan sänkyostoksen kohdalla Nukkuvilleä ja mittatilaustyönä rakennettavaa sänkyä, tai vaihtoehtoisesti runkopatjan ympärille sopivaa sänkykehikkoa.

Itse en voisi tyytyväisempi olla ja liityn mukaan Nukkuvillen suureen suosittelijakuoroon – ota rohkeasti yhteyttä ja kysy tarjous omasta unelmasängystäsi: nukkuville.fi

Kivaa torstaita kaikille!

Lue myös: Kokemuksia Nukkuville mittatilaussängystä


Seuraa myös Instagramissa 

26 kommenttia “Nukkuville mittatilaussänky osa 2: Sängyn kokoaminen

 1. Onnea! Varmasti oli ihanaa päästä nukkumaan remontoituun makuuhuoneeseen ja upouuteen sänkyyn. Makuuhuone sänkyineen näyttää ihanalta! 😀 Yllättävää on, että puusepän käyttö voi tulla jopa edullisemmaksi kuin huonolaatuisempien valmiskalusteiden ostaminen. Itse aikoinaan teetin puisen vaatekaapin kun sopivaa ei kaupasta löytynyt.

  Patja näyttää poikkeuksellisen korkealta. Onko kyseessä normaali patja vai runkopatja?

  1. Hippu-76: Oli kyllä unelmien täyttymys, aamulla meinasin nukkua pommiin kun en ollut kuullut kellon herättävän. 😀

   Puusepän valmistama sänky ei oikeasti ole kallista, vastaava sänky (joka minulla inspiraationa tälle Nukkuvillen valmistamalle) huonommista materiaaleista olisi maksanut kaupassa uutena saman verran eikä se olisi ollut edes täydellinen (väärä valkoisen sävy, viilua jne.).

   Patja on 25cm korkea joustinpatja, ihan keskiverto taitaa olla. 🙂

    1. Hippu-76: oli niin hyvät unet! ? ihanaa ja tunnelmallista joulua sinulle Hippuseni! ??

 2. No vau! Tykkään kyllä ihan kympillä 🙂 Todella hyvännäköinen, ja tuo pöytätaso kruunaa komeuden.

  1. Minna: Olen ihan taivaissa tuosta sängystä, enkä pelkästään siksi että pääsin pitkästä aikaa kunnon sänkyyn nukkumaan. 😀 Se on juuri sellainen kuin halusinkin ja pystysuuntaiset säleet tekevät sängystä todella tukevan ja hyvän selälleni (jossa lannerangan kuluma ja siitä johtuvaa hermosärkyä).

    1. Nanna: Säleet ovat aavistuksen matalammat kuin reunat joten patja ”uppoaa” juuri sen verran reunojen alapuolelle että patja ei hievahdakaan paikoiltaan. 🙂

 3. Wau!!! Ihan mielettömän hieno. Elä roihuta uutta sänkyä kynttilän liekillä 😀
  Leppoisaa joulun odotusta <3

  1. Soili: En roihuta. 😀 Hetken aikaa vaan pidin kynttilää palamassa mutta en hetkeksikään jättänyt valvomatta. 🙂 Tunnelmallista joulun odotusta sinulle myös! <3

 4. Kaunis kokonaisuus ja tuo yöpöytä sopii kyllä hienosti tuohon. Ite käyttänyt paljonkin puuseppiä huonekalujen valmistamiseen. Saa sellaisen kun haluaa ja omiin mittoihin mitä ei välttämättä kaupasta saa 🙂

 5. Kauniilta näyttää, mutta mitens aiot siivota lattian sängyn alta? Täytyykö patja ja säleet aina poistaa, kun haluaa imuroida?

  1. Asta: Patjan alle ei paljoakaan pölyä keräänny ja puolivuosittain ajattelin siirtää patjan pois (ja samalla kääntää sen toisin päin ettei tule painautumia) ja nostaa yhden säleen pois jotta saan imurin varren sängyn alle liikkumaan. 🙂 Vanhan sängyn altakaan ei päässyt imuroimaan, koska suutin ei kunnolla mahtunut sen alle. Oma vaivansa oli sen kanssakin, mutta tässä ongelma on paljon pienempi koska säleet on painettu paikoilleen puutappeihin eikä niissä ole ruuveja joita pitäisi availla ja sulkea. 🙂

 6. Kaunis sänky. Miten löysit tämän puumestarin? Miksi teidän sängyssänne pohjasäleet ovat väärinpäin? Eikös se ole ergonomisesti vähän hankalaa? Vai onko päällä siis runkopatja?

  1. Sussi: ihan Googlen kautta löysin, hänen nettisivut tekivät vaikutuksen ja tykästyin siihen että hän on erikoistunut juurikin sänkyjen valmistamiseen. 🙂

   Pystysuuntaiset säleet ovat itseasiassa ergonomisemmat, patja ei samalla tavalla taivu kuopalle kuin vaakasäleiden kanssa. On selälle parempi ja hyvä myös silloin kun on kaksi eri painoista nukkujaa. 🙂

 7. Todella tyylikäs, minimalistinen ja ennenkaikkea kotimainen sänky. Tämä on varmasti sänky joka kestää loppuelämän ja hivelee silmää päivittäin. Napakymppi! Iloista joulumieltä ja iso kiitos, tuot ihanasti uusia visioita omaakin sisustukseeni!

  1. Pirkko: Kiitos kauniita kommentistasi! ? Tuo sänky on napakymppi, hyvin ajaton mutta silti moderni. ❤

 8. Onpa upean tyylikäs. Ei mitään turhaa, kaunis ja yksinkertainen. Hyvää joulunodotusta sinulle ja kauniita unia.

 9. Aivan upea sänky! Erityisesti tässä jutussa lämmittää sydäntä arvostus käsityötä kohtaan. ❤ t. koruseppä

  1. Mai: sänky on upea ja Tuukan taidot aivan vertaansa vailla! ❤ Yritän keskittää hankintani pienempiin yrityksiin ja tukea sillä tavoin yrittäjyyttä Suomessa. ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *