Asupostaus – Dr Martens klassikkobootsit

Kaupallinen yhteistyö: House of Brandon

Synttärini lähestyvät ja hyödynsin yhteistyökumppaniltani House of Brandonilta saamani lahjakortin Dr. Martensin klassikkobootseihin. Näitä kenkiä kuolasin ja manguin äidiltani 90-luvulla ollessani teini-ikäinen, mutta kitinästäni huolimatta en näitä katu-uskottavia ikimuodikkaita maihareita omakseni saanut… Nyt kun ysäri on muodissa, muistuivat mieleeni nämä dancetähti Alexiankin jalassa aina nähdyt klassikot ja aivan kohta koittava 35-vuoden merkkipaaluni on hyvä syy hankkia katu-uskottavuutta, vai mitä?!? 🙂

Dr. Martens Mono Black Smooth klassikkomaiharit - Asupostaus
Dr. Martens Mono Black Smooth klassikkomaiharit - Asupostaus
Dr. Martens Mono Black Smooth klassikkomaiharit - Asupostaus

Dr. Martens Mono Black Smooth -kenkiin päädyin niiden yksinkertaistetun mallin vuoksi – kaikki ylimääräinen kilke on karsittu pois ja jäljellä on vain sileää pikimustaa nahkaa, mustaa metallia ja mustat napakkaa tekoa olevat kengännauhat. Parhaimmillaan nämä klassikot ovat sopivasti kulutettuina ja minulla onkin luvassa kova työ saada aikaiseksi näihin uutukaisiin kenkiini elonmerkkejä.

Lesti on mielestäni keskivertoa, ei liian leveä muttei missään nimessä myöskään kapea. Jalassa kenkä tuntuu aluksi hieman omituiselta, johtuen paksusta nahasta ja siitä ettei se ole varsinkaan varren kohdalta vielä pehmennyt.

Dr. Martens Mono Black Smooth klassikkomaiharit - Asupostaus
Dr. Martens Mono Black Smooth klassikkomaiharit - Asupostaus

Naisellinen ja formaali polvimittainen villakangastakki näyttää hyvältä maihareiden kanssa ja pitää kokonaisuuden balanssissa. Vaikka keski-ikää kohti tässä kovasti matkataankin, haluan asukokonaisuuksissani olevan trendikkyyttä ilman liian räikeää nuorekkuutta. On kieltämättä vaikea olla tälläisessä väliinputoajan iässä, kun ei ole enää ulkoisesti nuori (sisäisesti olen aina 25v 😀 ), vaikka tykkäänkin monista nuorille suunnatuista trendijutuista. 🙂

Dr. Martens Mono Black Smooth klassikkomaiharit - Asupostaus

En tiedä oletteko jo huomanneet, mutta House of Brandonin valikoimaan on ilmestynyt nyt myös lastenvaatteet! Valikoimassa on toistaiseksi vain muutama merkki, kuten Name It, Levi´s Kids, Creamie sekä Esprit, mutta kasvua on luvassa kun kesää kohden matkataan. 🙂 Tutustu lastenmallistoon täällä:

→ houseofbrandon/lapset

Haluan vinkata myös voimassa olevasta alennuskoodista – hyödynnä alekoodia SALE20 ja saat -20% lisäalennuksen kaikista jo alennetuista tuotteista, myös kosmetiikasta. Koodi voimassa 29.1.2018 asti!

→ houseofbrandon/tammiale    

Leppoisaa lauantaita kaikille!18 kommenttia “Asupostaus – Dr Martens klassikkobootsit

 1. Ei oo totta…jo kolmas blogi perjälkeen jossa ko. kengät tulee vastaan. Eikä omalla listalla edes kovin montaa blogia ole joita seuraan… ?

  1. Laura: Apua, olen niin huonosti lukenut viime aikoina blogeja etten ole yhtään perillä siitä mitä muualla on tapahtunut. 😀 Ei ollut tarkoitus spämmätä Tohtori Martenseja sinun silmillesi. 😀 Mutta ovathan nämä aika coolit… ja nyt myös huippumuodikkaat kun Hollywoodin gaalassakin oli joku vieras ollut maihareilla… ja muistaakseni myös Eva Wahlstöm jossakin urheilijoiden gaalassa ihan vastikään. 🙂

 2. Wautsi miten hienot kengät ja tuo takki on i h a n a (hihi) <3 <3
  Sie oot niin freshhi eikä kyllä ikinä uskoisi että täytät jo 35, ei sitten millään. Oot sellainen ikuinen nuori kyllä aina. 🙂
  Ihanaa viikonloppua <3

  1. Soili: Kiitokset ihanainen! <3 Kropan mielestä olen vähintääkin 65v, sen verran on kuluneita niveliä, luksaatio-ongelmaa ja muuta kremppaa. 😀 Mutta sielultani pyrin pysymään aina ikinuorena. 🙂

  1. Ulla: Ole hyvä! 🙂 Itsekin hyödynsin alea ja ostin miehelle kasan vaatteita, takin ja neuleita. 🙂

 3. Pidän kengistäsi. Ajattomat, vahvaa nahkaa – järkevät – kestävät pikkuloskat, pitkäikäiset hyvällä huoltamisella…
  Aikaa myöden nahkakenkä muotoituu “toiseksi” ihoksi omaan jalkaan, joten muotoutunee luottojalkineeksi.

  1. mari: Jokunen hetki menee että kenkä muotoutuu, eilisen tallustelun jäljiltä nilkoista on nahat ihan makkaralla ja on pakko sen vuoksi pitää muutama välipäivä kun sattuu niin vietävästi. 😀 Mutta sitten kun nahka on vähän pehmennyt niin uskon näistä tulevan syys- ja kevätkausien luottopopot. 🙂

   1. Vinkkiosastoa, pue kenkiin ylimääriset sukan varret (joistain reikäsukistasi, ennen poisheittämistä). Kostuta ne vedellä (suihkepullolla) muotoilua kasvavasta kohdasta, ennenkuin puet kengät jalkaan. Kosteus nopeuttaa jalkaan muotoutumista. Siksi siis vain varsi, kun kerrot nilkoista nahan menevän ruttuun.
    Myös kenkä/valjasrasvaa voi laittaa täsmäkohtaan, kengän sisällä (silloin tosin sotkee sukat muutaman ekan kerran).
    Anna toki omien jalkojen tokeentua ekasta käytöstä ensin.
    Jos hiertää, tujauta sukan sisään kunnolla talkkia.

    Uusia ratsastussaappaita, tanssikenkiä ja bootseja muokattu noin pitkään 😉

    1. mari: Mahtava vinkki tuo pelkkä varsiniksi, heti otan käyttöön kunhan nilkat tokenee viime kerran hankauksista. 🙂 Minulla ollut pääasiassa Capezion tanssikenkiä, joissa varret yleensä pehmeät. Ne ovat aina olleet jalassa todella hyvät, ainoastaan ensimmäisellä käyttökerralla on pikkuvarvas saattanut hankautua lievälle rakolle, muttei tuotakaan tapahtunut kuin kilpatanssimallin korollisessa nahkakengässä. 🙂

   2. Hei!
    Ostin myös samat kengät syksyllä ja minulla meni myös nahat rullalle, auuuuuttttssss.
    Tämän jälkeen olen uskaltanut pitää kenkiä kerran jalassa.
    Täytyy nyt vaan alkaa kävellä niillä, jotta pehmenisivät.

    1. Sari: Tuo hankaaminen on niin kivuliasta jos tulee kunnon ihorikko, pahinta on käydä suihkussa kun pelkkä vesikin kirveltää niin että kyyneleet valuu silmistä. 😀 Kosteat sukat tai jos hankaa vain nilkan kohdalta niin sukanvarret kenkien sisään ja tallustelemaan kotioloihin. 🙂 Itse en ole vielä pystynyt aloittamaan tuota prosessia kun nahat meni niin pahasti puhki viime kerrasta. Sen siitä saa kun käyttää sneaker-mallisia täysin varrettomia sukkia kovaa nahkaa olevissa saappaissa, tyhmyydestä sakotetaan. 😀 😀

 4. Tiesittekö, että Martens tekee nykyään myös vegaanisia maihareita? Mielestäni ihan mainio juttu!

 5. Minulla oli nuorempana aina maiharit jalassa, koska olivat todella hyvät kävellä. Minusta niitä voi käyttää oikeastaan kaikenikäiset. Olen harkinnut hankkivani itselleni vielä ne, vaikka olen yli 40 v.
  Tyttäreni on myös niistä innostunut, ja hänellä onkin monta eri paria(eri värejä). Dr Martensin valkoiset maiharit ostin hänelle useampi vuosi sitten synttärilahjaksi. Muutaman todella kivuliaan käyttökerran jälkeen ovat jääneet kaappiin. Ai hitsi, että ne ovat jäykkää nahkaa. Harmittaa, että niin kalliit kengät ovat jääneet käyttämättä. En tiedä, että millä ihmeellä noita saisi pehmeämmäksi ilman kivuliaita käyttökertoja. Oisko jotain nahanpehmennyssuihketta olemassa? Pitää ihan googlettaa nyt, kun muistin taas asian.

  1. Minna: Dr. Martensit ovat todella napakkaa nahkaa ja sen vuoksi ne ovat lähes ikuiset kunhan saa ne sisäänajettua ensin. Pehmentäviä suihkeita ei pahemmin taida olla, korkkareiden kanssa sama ongelma ratkeaa kun laittaa sukan kosteana jalkaan ja tallustelee menemään pari tuntia – kenkä muotoutuu nopeammin jalan muotoiseksi. Sama niksi voisi toimia näidenkin kanssa, eli varrellinen paksu sukka märkänä jalkaan ja jalka kenkään. Muuten ei kai muu auta kuin purra hammasta ja kotona kulkea kengillä niin paljon kuin pystyy. Samanlainen projekti menossa itselläkin varren kanssa, minulla on nilkkaluut niin ulkonevat että varsi hankaa nilkasta nahat auki, auts. 😀 😀

 6. Dr Martensin Pascal Virginia -mallin varsi on pehmeämpää nahkaa, joten tuollaista kivuliasta sisäänajovaihetta ei tarvita!

  1. Pirkko: kiitokset vinkistä! 🙂 Nuo Martensit annoin eteenpäin kun en kerta kaikkiaan saanut niitä pidettyä ilman kipua. Ei auttanut mikään sukka tai ideaalisidekään nilkkojen ympärillä. Tosi harmi. Uudella omistajalla on vähän erimuotoinen nilkka ja hänellä kengät olivat parin tunnin sisällä kävelyn jälkeen hyvän tuntuiset, tosin varsi lienee edelleen aika kovahko mutta häntä se ei kuulemani mukaan satu kuin vain kyykkyyn mennessä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *