#vielähengissä

K-kaupasta löytyi sementistä valmistettuja mustia sekä valkoisia hashtag-suojaruukkuja enkä voinut mitenkään vastustaa tuota valkoista #vielähengissä -ruukkua… 🙂

Vielä hengissä kukkaruukku - Vihersisustus
Vielä hengissä kukkaruukku - Vihersisustus
Vielä hengissä kukkaruukku - Vihersisustus

Ruukkuja on kahta väriä ja kokoa, omani on kokovaihtoehdoista pienempi. Ruukkujen sisäpinta on käsitelty jonkinlaisella suojavahalla, mutta varuiksi laitoin kasvin oman muoviruukun ympärille hedelmäpussin kosteuseristykseksi. Sementtisen ruukun pohjassa on valmiiksi pienet pehmustetarrat, jottei se pääse naarmuttamaan pöytä- ja tasopintoja.

Vielä hengissä kukkaruukku - Vihersisustus

Hashtageja on montaa sorttia – #vielähengissä, #jokukasvi, #kukkapurkissa, #muistakastella, ja näiden lisäksi bongasin toiselta osastolta vielä viidennenkin hashtag-mallin, jota harmikseni en muista ulkoa. Olisin ostanut mieluusti myös #jokukasvi -suojaruukun, mikäli valkoista versiota olisi ollut jäljellä… sehän on kuin minulle suunniteltu, kun en koskaan meinaa muistaa kasvieni lajikkeita. 😀

Vielä hengissä kukkaruukku - Vihersisustus

Tänään illalla tulossa vielä toinen postaus, jonka aiheena kuvassakin näkyvä kaappi… Olen tehnyt pieniä kokeiluja täällä kotona, erityisesti olohuoneen puolella, mutta niistä lisää illemmalla.

Aurinkoista keskiviikkoa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

16 kommenttia “#vielähengissä

 1. Moikka! Sementti on vain yksi betonin raaka-aineista, joten ruukut ovat betoniruukkuja ja valmistettu betonista. Betonia valmistettaessa sementtiin (jauhetta) lisätään vettä, kiviainesta ja mahdollisesti vielä betonimassan tai valmiin betonituotteen ominaisuuksiin vaikuttavia lisäaineita. Sementin valmistajia Suomessa on tasan yksi.
  Aika moni ei tiedä sementti ja betoni sanojen eroa, eron voi rinnastaa siihen, miten jauhot ja leipä eroavat toisistaan.
  Terveiset Finnsementin sementtitehtaalta 🙂

  1. Anne: kiitokset kommentistasi, sisälsi uutta tietoa minullekin, tiesin sentään sementin olevan betonin raaka-aine (suvun miehet kaikki raksalla :D). 🙂

   Tuo sementti oli ilmoitettu tuotetiedoissa valmistusaineeksi, joten siksi merkattu myös postaukseen, jottei tule epähuomiossa annettua ns. väärää informaatiota. Luulen kyllä että ruukku ei ole perusbetonia, on kevyempi ja tuntumalta erilainen kuin aikaisemmat betoniset ruukkuni, lieneekö kiviaineksen tilalla jotakin muuta ja sekoitussuhde on jollakin tavalla erilainen koska materiaaliksi nimetty sementti betonin sijaan… Ruukut ovat sen verran edullisia etten tiedä ovatko kotimaista alkuperää, todennäköisesti ovat ulkomailla tuotettuja.

  1. AJ: Minusta nuo ovat ihan mahtavia, varsinkin tuo ”vielähengissä”. 😀 Minun kasvienhoitoni kun on vähän poikkeuksellista ja kirvoittaa monesti kipakkaa palautettakin täällä blogissa. 😀

 2. Hei! Kiitos kivasta blogista, tänne on aina kiva tulla kurkkaamaan mitä uutta olet keksinyt ?
  En yleensä kommentoi mutta nyt täytyy hieman, muovipussi kasvin ympärillä herättää kauhistusta viherpeukalon sydämessä! Kasvit tykkää kun ruukussa on riittävästi tilaa ja ilma kiertää, ylimääräisen kosteuden pitää päästä pois. Reiällinen hengittävä ruukku on hyvä, aluslautanen tai suojaruukku suojana. #pitkäänhengissä!

  1. Meeri: Kiva kuulla että tykkäät käydä kylässä. 🙂

   Pussi on siis muoviruukun puoliväliin asti vain, jolloin suojaa pohjan. Pohja ei enempää ilmaa saisi ilman pussiakaan kun ruukku on pohjastaan umpinainen. Pelkään vaan että ilman pussia vesi valuu pohjasta läpi kuten kävi edelliselle betoniruukullenikin. En ole siis vuorannut sitä mitenkään umpeen sillä tavoin että juuret kuolevat hapenpuutteeseen. 🙂

   Aluslautanen on aina hyvä valinta, mutten pidä sen ulkonäöstä. Tulee mummulafiilis mieleen ja ihan siis oman pään sisäinen mielleyhtymä tuo, josta pitäisi kyllä päästä eroon jo. 😀

 3. Nää vois olla ihan tyylikkäitä jos olisi vaivauduttu miettimään fontiksi jotain vähän tyylikkäämpää. 🙂 Mulle kelpaisi tässä tapauksessa myös tuo #vielähengissä…. 😀 Tosin siinäkin todennäköisesti melko pian roikkuisi joku kuollut kasvi, haha.

  1. Nina: Fontti olisi voinut kieltämättä olla kauniimpi tai edes jollain tapaa modernimpi. 🙂 Kuolleen kasvin kanssa sopisi aika hyvin tuo ”muistakastella”, kertoisi kivasti kaikille että hups jotain taisi unohtua. 😀 😀

 4. Näitä ruukkuja yrittänyt metsästää täällä Turun suunnalla ja ei vaan ole osunut kohdalle!! Niin haluaisin myös tällaisen…

  1. Päivi: Hobbyhallissa oli googlen perusteella samoja ruukkuja myynnissä, jotka tosin kahden kappaleissa (iso ja pieni) myydään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *