Kristina Dam Grid vaaterekki

Eilispäivä oli yhtä juoksua enkä ehtinyt lupaamaani postausta teille eilen kynäilemään. Tämä asia korjaantuu nyt ja esittelyssä siis ruotsalaisen Kristina Damin Grid-vaaterekki*. Samalla kun mietin ja suunnittelin oman makuuhuoneeni vaatesäilytyskalustetta, etsiskelin myös tytön mekoille ja pitkille neuleille valkoista vaaterekkiä, joka olisi maksimissaan 80cm leveä ja mahdollisimman turvallinen sekä jämäkkä. Ruotsalaisen Kristina Damin teräksinen Grid-vaatenaulakko vastasi kaikin puolin vaatimuksia ja sellaisen sitten tilasin… 🙂

Valkoinen Grid-vaaterekki Design Kristina Dam - Skandinaavinen sisustusvinkki
Valkoinen Grid-vaaterekki Design Kristina Dam - Skandinaavinen sisustusvinkki

Teräksinen ja vankkatekoinen vaaterekki

Verkkokaupasta ostamisen huonona puolena on se ettei tuotetta pääse näkemään tai kokemaan omin silmin ja käsin. Ostopäätös pohjautuukin pelkästään tuotteesta saatavana oleviin tietoihin, jotka monilta osin voivat olla puutteellisia. Itseäni kiinnostaa huonekaluostoksissa aina eniten tuotteen jämäkkyys ja paino, onko kaluste tukeva, voiko siihen nojata jne. Toinen erityisen kiinnostava seikka on valkoisen värin sävy, joita on lukuisia sinivalkoisesta vaaleankeltaiseen.

Tämä kyseinen Grid -vaaterekki* oli todella onnistunut ostos – teräksinen rekki on tukevampi kuin ulkomuotonsa perusteella voisi kuvitella, se ei keiku eikä huoju, ja sen valkoinen sävy on kaunis paperinvalkoinen vivahtamatta sen enempää siniseen kuin kermansävyynkään. Valkoiseksi maalatut teräksesta valmistetut tuotteet ovat harmittavan usein kermaisen valkoisia ja olin varautunut maalaamaan tämän itse, mutta onneksi ei tarvitse moiseen hommaan ryhtyä. 🙂

Valkoinen Grid-vaaterekki Design Kristina Dam - Skandinaavinen sisustusvinkki
Valkoinen Grid-vaaterekki Design Kristina Dam - Skandinaavinen sisustusvinkki
Valkoinen Grid-vaaterekki Design Kristina Dam - Skandinaavinen sisustusvinkki

Vaatteiden säilytys naulakossa

Rekillä on leveyttä tasan 80cm, syvyyttä sopivat 40cm ja korkeutta 160cm. Alaosan ritilähyllylle mahtuu useampi kenkäpari ja säilytysboksi. Mukana tuli neljä mustaa säätöjalkaa, joiden avulla rekin saa tasapainoitettua epätasaisellekin lattialle. Itse jätin säätöjalat laittamatta ja korvasin ne valkoisilla huopatassuilla.

Ainoa miinus on tuotetietoissa harhaanjohtavasti mainittu hattuhylly, jota tässä rekissä ei siis ole. Rekin yläosa koostuu pelkästä kehikosta, jonka keskellä on tanko henkareita varten. Näin ollen rekin päällä ei voi säilyttää kuin korkeintaan napakasta materiaalista valmistettua lierihattua, joka ympärysmitaltaan on sellainen että se ylettää lepäämään rekin reunojen päällä.

Valkoinen Grid-vaaterekki Design Kristina Dam - Skandinaavinen sisustusvinkki
Valkoinen Grid-vaaterekki Design Kristina Dam - Skandinaavinen sisustusvinkki

Skandinaavinen design

Tosi kivasti sopii tämä Grid makuuhuoneeseeni, korkeuskin on vieressä olevan seinäpeilin kanssa sopivalla tasolla. ♥ Tytön huoneessa sen oikea paikka kuitenkin on ja neidin mekot mahtuvat nyt nätisti roikkumaan henkarille laatikostoon myttäämisen sijaan. Eteisessäkään se ei Tree-seinänaulakon tilalla olisi yhtään hassumpi – täyden kympin tuote joka pysyy huojumatta paikoillaan, muttei ole niin painava ettei sitä jaksaisi omin voimin nostaa ja kantaa sinne minne sen haluaa. 🙂

Valkoinen Grid-vaaterekki Design Kristina Dam - Skandinaavinen sisustusvinkki
Valkoinen Grid-vaaterekki Design Kristina Dam - Skandinaavinen sisustusvinkki

Kivaa torstaita kaikille!

*sisältää kaupallisen linkin


Mainos alkaa

Mainos päättyy

16 kommenttia “Kristina Dam Grid vaaterekki

  1. t: Teen toimistotyötä jonka lisäksi saan lisätuloa bloggaamisesta. Viime aikojen hankinnat olen tehnyt säästöilläni, tosin remppa-sisustusbudjettini on aivan kohta nollissa. 😀

 1. Mistä tuo neidin ihana turkoosi mekko on hankittu? Muutenkin lastenvaatehankinnat postauksena kiinnostaisi!(:

  1. Josiida: Se on Lindexistä vuodelta 2016, oli ensin tytön serkulla käytössä ja siirtyi sieltä meille kun ensimmäinen omistaja kasvoi siitä ulos. 🙂

  1. Nanna: Näin uskon, voisinpa melkein kokeilla sitä ja kuvata teille miltä se eteiskalusteena näyttäisi. 🙂

 2. Kaunista ja niin sinun tyylistäsi.
  Eikö tuollaisessa ratkaisussa pölyynny vaatteet tosi helposti? Tuntuisi, että niitä pitäisi alvariinsa olla puistelemassa.

  1. Ulla: Ei ole vaatteet pölyyntyneet mielestäni sen kummemmin, ovat käytössä mekkoa ja ohutta trenssiä lukuunottamatta säännöllisesti lähes viikottain, joten vaatteet ovat koko ajan kierrossa. 🙂

 3. Eikö tällainen säilytystarve pidemmille vaatteille tullut mieleen, kun Muuramea hankittiin muutama viikko sitten? Sama oman vaateratkaisusi kanssa. Oksarekki piti ostaa ja nyt sitten alusvaatteet olohuoneessa. Eteisen säilytysratkaisu ei myöskään ole toimiva, koska kengät on olohuoneessa. Ihmettelen kyllä todella tätä ns. sisustamista, jossa tavaroita hankitaan ja kuitenkin kaikki on hyvin epäkäytännöllistä. Ei yhtään mietitä tarvetta ja kokonaisuutta. Puhuit punaisen langan löytymisestä mutta minusta se on kyllä kaikkea muuta kuin löytynyt.

  1. Nina: Muuramen kaapit ovat kylläkin vanhat ja halusin nimenomaan hyödyntää ne tässä tytön huoneen kalustekokonaisuudessa uusien ostamisen sijaan. Oksarekki ei liity tytön huoneen säilytyskalusteisiin miltään osin, se on vain ja ainoastaan minun vaatteilleni ja sängyn jälkeen seuraavaksi tärkein osa makuuhuonetta. En halua enää tehdä kompromisseja ja Oksarekki on yksi niistä asioista joita olen vuosia halunnut, tuunaamani kepin tilalle halusin kestävämmän tangon ilman ylimääräisiä kilkkeitä ja sen olen saanut. 🙂

 4. En itse ole ihastunut vaatteiden pitämiseen näkyvillä, tankoon ja vaatteisiin tulee pölyä. Laittaisin liukuovelliset mittatilauskaapit lattiasta kattoon, ja sinne saisi myös laatikostoja tangon lisäksi. Sopivalla ovivalinnalla niistä saa myös hyvin japanilaishenkiset. Parillisella määrällä ovia (2 tai 4) saa myös avattua enemmän kuin kolmanneksen leveydestä kerrallaan. Niitä todennäköisesti saisi myös eteiseesi sopivilla mitoilla.

  1. Minna: Makuuhuone on sen verran pieni että iso vaatekaappi saa huoneen ihan tukkoon. Siellä oli aikoinaan kaappi juurikin tuossa tangon kohdalla, leveyttä sillä oli 150cm. Isoa kaappia en enää halua, eikä minulla olisi vaatteitakaan niin paljoa että saisin sitä puolilleenkaan. Ikean Paxia olen katsellut ja suunnitelmiakin siitä pariin otteeseen tehnyt, mutta noup, ei ole minun juttuni enää sellainen. 🙂

   1. Menen itse sisustuksessa toiminnallisuus edellä mutta olen valmis maksamaan itseäni miellyttävästä designistä. itse edelleen haluaisin sen verran säilytystilaa makuuhuoneeseen, että sinne saisi kaikki vaatteet, lakanat ja ne kengät jotka eivät eteiseen sovi.

    1. Minna: Toiminnallisuus kärsii ainoastaan noiden muutamien piensten vaatekappaleiden osalta, jotka ovat olohuoneen puolella laatikostossa. Alusvaatteet ja urheiluvaatteet lähinnä kaipaisivat säilytystä, mutta niitäkin on sen verran vähän että olisi turhaa hankkia isoa vaatekaappia sen vuoksi. Kenkiäkään ei paljoa ole ja ne on tarkoitus muutenkin siirtää eteisen puolelle kenkäkaappiin, mahtuvat hyvin pieneenkin tilaan. 🙂

 5. Mahtavaa, että löysin blogisi. Meillä alkamassa suht iso remppa ja etsiskelen kaikkea inspiroivaa, joita voi esitellä sisustussuunnittelijalle, kun hyvä sellainen löytyy. Jään innolla seurailemaan. Ja tämä Grid- vaaterekki – aivan ihana! ❤️

  1. Sanna: tsemppiä remppaan! ❤ Meillä valmistui iso remontti joulun kieppeillä ja se oli aika haastavaa aikaa kun elettiin täällä remontin keskellä. Vaihdoimme lattian, listat, ovet ja maalasin kaikki seinät. Kyllä kannatti, vaikka ylläreitäkin muutama tuli vastaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *