Papu-kvinoa bowl – Maistuvaa superfoodia

Leppoisaa sunnuntaita kaikille! Loppuviikko viuhahti meillä miniloman merkeissä ja lähtökiireessä jätetyt sotkut kävelivät kirjaimellisesti tänään vastaan kotiin tullessa – hyh sentään. 😀 Viimeisen tunnin olen siivonnut ja nyt ollaan jo voiton puolella. Pyykit pitää vielä ripustaa kuivumaan ja sen jälkeen heittäydyn sohvalle katselemaan Netflixistä Lucifer-sarjan uusimman kauden käänteitä. Päivän postausaiheena on siivousten sijaan papu-kvinoa bowl -resepti, joka on yksi meidän arkiruokalemppareista.

papu-kvinoa bowl superfood resepti valmistuu vartissa Omakotivalkoinen

Papu-kvinoa bowl

4 annosta

Ainekset:

 • 2dl kvinoa (raakapaino)
 • 4dl vettä
 • 1/2 kasvisliemikuutio tai kasvisfondue
 • 1prk kidneypapuja suolaliemessä (380g / 230g)
 • 250g tuoreita härkäpapuja
 • 1rs babypinaattia
 • 1rs kirsikkatomaatteja
 • 1pkt feta (esim Filos)

1. Huuhtele kvinoa huolellisesti ja keitä kypsäksi ohjeen mukaan puolikkaan kasvisliemikuution kera noin 15 min.

2. Irroita härkäpavut palkojen sisältä ja lisää kvinoan joukkoon kiehumaan viimeiseksi 5 minuutiksi.

3. Huuhdo kidneypavut kylmällä vedellä ja jätä valumaan siivilään hetkeksi. Puolita sillä aikaa saksanpähkinät ja kirsikkatomaatit, lohko feta suupaloiksi.

4. Laita valutetut kidneypavut, pinaatinlehdet, feta, saksanpähkinät ja kirsikkatomaatit suureen kulhoon. Kaada kvinoa-härkäpapuseos joukkoon ja sekoita.

5. Annostele lautasille ja hotkaise heti!

VINKKI: Pirskottele halutessasi päälle vinegrettiä (valmista tai itsetehtyä).

papu-kvinoa bowl superfood resepti valmistuu vartissa Omakotivalkoinen

Kasvispainotteinen ruokavalio

Meillä syödään kasvispainotteisesti ja yritän ympätä annokseen aina tasapuolisesti proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvaa, sekä tietysti vitamiineja. Babypinaatti on erinomainen raudanlähde ja pavuista saa vuorostaan proteiinia. Tomaateista tykätään tytön kanssa muuten vaan ja ainakin kuutena päivänä viikosta lautaselta löytyy tomaattia jossakin muodossa – lohkoina, viipaleina tai kastikkeena. 🙂

Saksanpähkinöitä sisältävä papu-kvinoa bowl on hyvä sekoitus erilaisia superfoodeiksi miellettäviä raaka-aineita ja ruoka valmistuukin melko vaivattomasti reilussa vartissa. Kvinoalla on lapsiystävällisen kiva suutuntuma ja se täyttää mukavasti myös vatsaa. Saksanpähkinä viimeistään tekee kylläiseksi ja vaihtelua saa kokeilemalla sen sijasta muita pähkinälajikkeita. Pistaasipähkinä on ainut, joka ei mielestäni toiminut muiden makujen kanssa yhteen.

Itse en käytä kastikkeita tai vinegrettea tässä bowlissa ollenkaan, sillä tykkään että raaka-aineet maistuvat ”itseltään”. Jos kastike kuitenkin on must have, suosittelen kevyttä vinegretteä. Vegeversion reseptistä saa tiputtamalla fetan pois ja ripottelemalla sen tilalle vaikkapa kuivattuja puolukoita, jotka ovat pinaatin ja kvinoan kanssa ihana yhdistelmä.

papu-kvinoa bowl superfood resepti valmistuu vartissa Omakotivalkoinen

Ihanaa iltaa kaikille & huomiseen!

Lue myös: ➤ Vitamiinipommi – Mansikka-mustikka vispipuuro


Seuraa myös Instagramissa 

Mainos alkaa

">
Mainos päättyy

6 kommenttia “Papu-kvinoa bowl – Maistuvaa superfoodia

 1. Aivan upea blogi. Osaisimpa itsekkin kirjoittaa yhtä värikkäästi ja sulavasti. Pyrin kehittymään jatkuvasti ja olisikin mukavaa, jos kävisit katsomassa minun blogiani ja antaisin kultaakin arvokkaampia vinkkejä.
  Ps. Oli muuten todella hyvää ruokaa! Suosittelen lämpimästi kokeilemaan Kvinoa bowlia

  1. Johannes: Kiitokset palautteestasi ja kiva että kokeilit papu-kvinoa bowlia. 🙂 Valmistuu nopeasti ja on tervellistä sekä hyvää. 😀 Käyn piipahtamassa blogissasi, kiitokset kutsusta ja vinkistä! 🙂

  1. MiraP: ne on Serax Base by Piet Boon -mallistoa. Valmistus on jo lopetettu mutta joitakin malliston astioita saa vielä ainakin Carlsonilta ja Stockalta sekä joistakin nettikaupoista kuten Royal Designista. Ulkopinta näissä on mattainen ja tuntuu käden ihoa vasten ihanan ”samettiselta”, sisäpinnassa on lasitus. Voi pestä koneessa, ei haalistu eikä naarmuunnu. 🙂 Täällä vielä postaus niistä:
   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2019/12/04/minimalistinen-puhtaanvalkoinen-astiasto/

 2. Sivuhuomiona vaan, että ainakaan normipinaatissa ei ole rautaa kuin 1,3mg/100g, eli ellei baby pinaatti paljon siitä eroa, niin ei ole kummoinen raudanlähde. Pinaatin rautaisuus on vanhasta väärinkäsityksestä elämään jäänyt uskomus ? Pinaatissa on vieläpä runsaasti kalsiumia, joka taas estää raudan imeytymistä.

  1. Laura: raudan määrän tiesin mutta kalsiumista en. Meillä lääkäri vielä suositteli että nimenomaan babypinaattia (puhtauden takia parempi kuin tavispinaatti) olisi hyvä syödä jotta saadaan tytön rauta-arvot ylös. Täytyykin tutkia asiaa tarkemmin. Maitoa, rahkoja ja jogurtteja vältellään syömästä samaan aikaan rautapitoisten aineiden kanssa (ruisleivälle ei myöskään juustoa) ja tankataan C-vitamiinia mehuna jos aamupalaksi esim leipää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *