Konmarin inspiroimaa – Laatikosto makuuhuoneeseen

Juttelin toissapäivänä ystäväni kanssa Marie Kondon konmari-viikkausmetodista ja siitä miten kätevästi vaatehuoltokin toimii jos vaatteet ovat kaapin hyllyille viikattujen pinojen sijaan rullattuina laatikostossa. Inspiroiduin keskustelustamme kovasti ja päädyin nyt sitten kuitenkin kokeilemaan Muuramen Mup-laatikostoa vaaterekin alle, vaikka tähän asti olen tahtonut pitää lattian vapaana kalusteista. Kannatti todellakin kokeilla, sillä aikaisempi hiomista kaivannut kalustesuunnitelmani (postaus TÄÄLLÄ) sai kokeilun myötä lopullisen sinettinsä…

Laatikostot jäävät näille sijoilleen pysyvästi ja vaatetangon päälle seinälle tulee kaksi klaffiovilla varustettua Muuramen Mup-kaappimoduulia rinnakkain. Seinäkaapilla on korkeutta 27,5cm, leveyttä 156cm ja syvyyttä 39cm, leveys- ja syvyysmitat ovat alla olevan Mup-laatikoston kanssa samat. Tämä syvempi Mup-kaappimalli ratkaisee alkuperäisen ideani mukaisessa Ikoni-kaapissa ilmenneen mittaongelman, jossa Ikoni oli syvyydeltään liian pieni ja vaatetanko siksi liian lähellä seinää – 39cm syvässä Mupissa ongelmaa ei ole ja henkarit mahtuvat hyvin roikkumaan seinäkaapin alle.

Vaatetangon vaijerit lyhennetään ja tanko kiinnitetään suoraan seinäkaappien pohjaan. Tangon tuleva korkeus on 10cm matalammalla kuin missä se kuvissa nyt roikkuu.

Seinäkaappien suhteen minulla on parikin erilaista sisustusideaa – joko laitan sen päälle kasvin (kenties kultaköynnökseni) ja mahdollisesti jotakin muuta kaunista tavaraa, tai sitten asennan kaapin päälle led-valaistuksen, jolla saan lisätunnelmaa huoneeseen. Tämä täsmentyy vasta sitten kun kaappi aikanaan ehtii seinälle asti… 🙂

Samalla kun tuossa huseerasin, keksin tavan hyödyntää pitkään jemmassa olleen Chanelin paperikassin, jota en ole raaskinut heittää roskikseen. 🙂 Lykkäsin sen sisälle viherkasvin ruukkuineen päivineen ja näin se toimii nättinä kääreenä tylsän tavalliselle kukkapurkille. Jos sinunkin nurkissasi pyörii tarpeettomia mutta kauniita paperikasseja, nappaa idea matkaan ja testaa!

Jos satut kummastelemaan miksi tangolla roikkuu niin monta raitapaitaa, voin paljastaa että meneillään on pienimuotoinen ihmiskoe, joka liittyy mm. Rovion Peter Vesterbackan sekä omenatuotteiden isän Steve Jobsin univormun omaiseen pukeutumistyyliin. Tästä lupaan kertoa teille maaliskuun puolella lisää… 🙂

Tämän kalustemuutoksen myötä &traditionin ihana Milk-valaisinkin löysi viimein paikkansa, se kun on remontista lähtien seikkaillut pitkin kotia ankkuroitumatta minnekään. Kivasti tuo extratunnelmaa makuuhuoneeseen ja sopii kooltaankin tuonne vaatteiden alle – eikä näytä liian pieneltä kirpulta kuten usein on ollut ongelmana. ♥︎

Laatikoiden sisältö on toistaiseksi vinksin vonksin, en ole ehtinyt niihin vielä paneutumaan. Alalaatikoihin luultavimmin sovittelen kenkiä ja laukkuja, ylimpiin vaatteita jotka eivät roiku orrella.

Se tunne on suorastaan mahtava kun saa jotakin konkreettista sisustusrintamalla aikaan ja tietää tasan tarkkaan sen mitä tuleman pitää… nyt enää Mup-klaffikaappeja vaille valmista ja voila! 🙂

Kivaa tiistaita kaikille!

22 kommenttia “Konmarin inspiroimaa – Laatikosto makuuhuoneeseen

 1. Hyvältä näyttää nyt ?. Miten sitten sopii laatikoston päälle nuo tavarat, kun tanko alempana? Entä pidemmät henkarivaatteet?

  1. Leena: ihan hyvin pitäisi kaiken mahtua tasolla olemaan jatkossakin. Valaisimen toki siirrän keskemmälle, vähän lyhyempien puseroiden alle. 🙂

 2. Mielestäni nyt tuo kokonaisuus näyttää kivan ilmavalta ja yksinkertaiselta, mutta myös toimivalta. Mietin kuitenkin, että nyt kun lattiapinta ei jää tyhjäksi aiemman suunnitelmasi mukaan, niin mahdolliset yläkaapit yhdistettynä sekä laatikostoon että vaatetankoon vie kokonaisuudesta ehkä ilmavuuden ja vetää seinän “tukkoon”. Tai sittenhän sen tietenkin vasta näkee, miten kokonaisuus toimii, kun yläkaapit pääsevät paikoillensa. 🙂

  1. Suvi: uskon että kokonaisuus tulee toimimaan hyvin, tuossa kohtaa huonetta on korkeampi tuo huonekorkeuskin (jännä madallus makuuhuoneen katossa), joten se auttaa tuossa ilmavuuden säilymisessä. 🙂 innolla odotan miltä lopputulos tulee näyttämään. 🙂

  1. Sari: tuplamup-laatikosto maksaa reilut 400€ kpl ja yläkaapeille hintaa yhteensä reipas 600€. 🙂

 3. Ihan pakko tulla kommentoimaan että mielestäni tämä makuuhuoneen vaatesäilytys näyttää nyt todella hyvältä! Todella ilmavan ja raikkaan oloinen. En siis lisäisi yläpuolelle kaapistoa, sillä tunnelmasta tulee heti raskaampi. Nyt on mielestäni todella bueno. Lipaston taso on kiva kun siihen saa esille asusteita ja muuta. Itseäni houkuttaisi kokeilla miltä näyttäisi pallovalot viritettynä rekkiin, esim. toiseen vaijeriin tms 🙂 Harkitse vielä yläkaappeja, sillä nyt tulos on mielestäni upea!

  1. Nanna: Ihana kuulla että tykkäät tästä kokeilusta! 🙂 Tuo alalaatikosto tekee kieltämättä huoneesta kotoisamman, ainoa asia mikä tuossa on huonommin on se ettei laatikoston ja seinän väliin nurkkaan mahtu imurin suutin eikä liiemmin myöskään moppi – joudun siis kädellä kyykkäämään ja pyyhkimään pölyt käsivaralta. 😀

 4. Jotenkin epämiellyttävä ajatus, että kenkiä säilytettäisiin makuuhuoneessa. Liekö tuo ihan hygieenistäkään…

  1. S: Aika monet säilyttävät kenkiä makuuhuoneessa sillä makkareissa on useimmiten ne kodin ainoat vaatekaapit ja sinne ne kengätkin on mahdutettava. Harvalla on eteisessä niin paljon tilaa että sinne mahtuisi koko perheen kaikki kengät vuodenajoista riippumatta. Minä putsaan kengät kun laitan ne tuonne laatikostoon, en koskaan säilö kuraisia tai muulla tavoin hiekkaantuneita popojani laatikoissa tai kaappeissakaan. Rapsin kengät eteisessä puhtaiksi ja pyyhkäisen liinalla / talouspaperilla kuivaneet roiskeet ja irtoavat hiekat pois. Näin kengät myös pysyvät kunnossa paremmin, varsinkin aito nahka. 🙂

 5. Miksi et vain laita jtn muuramen vaatekaappia tuohon?ovat kauniita ja yksinkertaisia….selkeämpi,kuin näkyvissä olevat vaatteet:)

  1. Nanna: En halua tavallista vaatekaappia, se on niin massiivinen että koko huone menee tukkoon. Lisäksi tykkään kovasti siitä että osa vaatteista on avoimessa rekissä, vaatteet itsessään toimivat minulla “sisustuselementtinä” ja näin säästyn siltä että joutuisin tuomaan persoonaa ja kotoisuutta huoneeseen piensisustuksella jne. 🙂

 6. Näyttääpä hyvältä! Toimiva, ilmava ja kaunis.
  Mielestäni kokonaisuus ei edes kaipaa niitä yläkaappeja.

  1. Kamelianna: Kiva kuulla että sinäkin tykkäät tästä testauksestani. 🙂 Eikös olekin makuuhuoneessa kiva ja kotoisampi tunnelma alakaapin kanssa verrattuna paljaaseen lattiaan rekin alla. 🙂

 7. Harmi ettet pitänytkään siitä japaniskandi-tyylisestä ilmavasta vaatesäilytyksestä. Japanilaisuus on kyllä vähin äänin kadonnut kokonaan.

  1. Milla: Pidän kyllä ja kovasti pidänkin. 🙂 Eikä ole japanilaisuus kadonnut minnekään… odotapas kun saan valmista niin huomaat mitä tarkoitan. 🙂

 8. Hei Miia,

  Kaunista! Pidän tyylistäsi, vaikka oma sisustukseni on hiukan ” romanttisempi”. Blogistasi saa hyviä ideoita. Mistä olet hankkinut tuon hienon vaaterekin? Meillä on etsinnässä jotain saman kaltaista.

  Aurinkoista päivää! 🙂

  1. Sanna: Kiitokset kivasta kommentistasi! 🙂

   Vaatetanko on Domo Designin ja ostin sen Room21-verkkokaupasta. 🙂

   Aurinkoista alkanutta viikkoa!

 9. Kylläpä näyttää hyvältä ja varmasti on toimiva säilytystilana kun laskostaa vaatteet KonMarin neuvomalla tavalla! Suvin tapaan hieman pohdin, että viekö suunniteltu yläkaappi kokonaisuutta oikeaan suuntaan. Onko sinulla sille tarvetta, vai ostatko sen sisustuksellisen ilmeen takia?

  Olethan huomioinut, että kiinnitettäessä vaatetanko yläkaappien pohjaan, tangolla roikkuvat vaatteet lisäävät yläkaappien seinäkiinnitykseen kohdistuvaa rasitusta?

  Mikä tuo kähärälehtinen kasvi on? Se näyttää todella sympaattiselta tässä ympäristössä. Hausta idea kierrättää paperikassi suojaruukkuna. 🙂

  1. Hippu-76: Minun mielestäni tämä vie juuri oikeaan suuntaan, olen luottavaisin mielin tästä visiostani ja odotan innolla kun aikanaan pääsen näkemään valmiin tuloksen ja kaapit paikoillaan. 🙂

   Kiinnitän Muuramen kaapit seinälle L-raudoilla, jotka kestävät painoa yli 100kg.

   Käkkäräkasvi on raunioinen, todella kestävä ja helppohoitoinen kasvi. <3

 10. Tuleeko mekoille ja pidemmille vaatteille jokin muu säilytysratkaisu? Nythän ne eivät pysty tuossa roikkumaan kai?

  1. Anski: Pitempiä vaatteita ei montaa ole, omistan enää vain yhden mekon (ja pyrin pitämään määrän tuossa myös jatkossa), kaksi pitempää neuletta ja takit. Pitkät vaatteet (3kpl) viikkaan laatikostoon ja talvitakit vien kesäksi varastoon säilöön pukupusseissa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *