Säilytysidea vaatteille – Domo-Vaatetanko & Ikoni-seinähylly

Kuukauden päivät olen mietiskellyt makuuhuoneen vaatesysteemiä ja sitä miten ratkaisen mm. alus- ja urheiluvaatteiden säilyttämisen. Domo-vaaterekki on kaikessa yksinkertaisuudessaan ihanan kevyt ja ilmava, enkä halua sen alle lipastoa tai kaappia sekalaisten vaatekappaleiden takia. Olohuoneen laatikostokaan, jossa nyt näitä ns. pikkuvaatteita säilön, ei pitemmän päälle ole toimiva ratkaisu. Mielessä onkin ollut monenlaisia ideoita, joista yksi on ylitse muiden…

mydubio.com    |    stylizimo.com

Vaatetangon päälle kiinnitettävä hylly miellyttää silmääni ja yllä olevien inspiskuvien pohjalta visioin pelkistetymmän ja pölyltä suojatumman klaffiovellisen version, jossa Domo Designin teräksinen M-kokoinen 140cm vaatetanko ripustettaisiin katon sijasta seinälle kiinnitetyn Muurame Ikoni -hyllyn pohjaan.

Alla oleva mallikuva antaa hieman osviittaa siitä miltä kokonaisuus näyttäisi, sillä erotuksella että jättäisin ylemmän hyllykerroksen kokonaan pois. Omaan kokonaisuuteeni tulisikin vain kaksi vierekkäin kiinnitettyä 78cm leveää umpinaisella klaffiovella varustettua Ikoni-seinähyllyä.

Klaffiovien taakse saisin näppärästi kaikki alus- ja urheiluvaatteeni sekä satunnaiset muut sekalaiset vaatteet, kuten sukat, sukkahousut ja legginsit. Hyllyn päälle voisi laittaa esimerkiksi viherkasvin ja parit kengät…

Ostin Ikean aleosastolta kaksi valkoista säilytyslaatikkoa, joita toistaiseksi hyödynnän kenkien kausisäilytyksessä, kunnes keksin eteiseen ritiläpenkin alle tai tilalle jonkinlaisen kenkäkaapin / -laatikoston.

Sellaisia suunnitelmia on mielessä makuuhuoneen osalta ja kunhan tämän olen ratkonut, siirryn  olohuoneen puolelle sisustelemaan. 🙂

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

*kuvat mydubio.com, stylizimo.com, muurame.com, sisältää kaupallisen linkin

6 kommenttia “Säilytysidea vaatteille – Domo-Vaatetanko & Ikoni-seinähylly

  1. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta! Tykkään myös yksinkertaisuudesta ja selkeälinjaisuudesta. 🙂 Mietin vaan sitä, että tuleeko vaatetanko liian seinään kiinni, kun hylly on vaan 26 cm syvä?

    1. Suvi: Mietin samaa itsekin ja jos hyllyn alareunan ja tangon väliin jää riittävästi tilaa niin se ei haittaa vaikka henkari tulee hyllyn yli. Samalla tavalla on myös postauksen inspiskuvassa, toki edestä kuvattuna sitä eroa ei hyllylevyn ja vaatteiden välillä huomaa kovin hyvin. Muuramella on toki myös 39cm syvä hylly, johon saa klaffioven, täytyykin varuiksi mittailla uudemman kerran kumpi olisi parempi. 🙂

  2. Ihanan näköinen tuo mallikuva. Mutta nythän tuosta tangosta katoaa se hengettömyys ja ilmavuus mitä juuri tuolla tangolla hait. Eikö se ollut vielä todella hintava siihen nähden että se nyt on vain..noh..tanko. Ja nyt siitä häviää se koko juju. Harmittaako kun ostit ensin tuon tangon? Äh..olisit miettinyt tarkempaan tuota säilytysasiaa ennenkuin hassasit rahasi.

    1. Minna: Tangolla oli himppasen hintaa kieltämättä, ollakseen siis vain tanko. 🙂 Toki siinä on tuo vaijerihässäkkä mietitty ja toteutettu huolella niin että se on ns. hengetön. Maksoin summan mielelläni. 🙂 Ilmavuus jollakin tapaa ehkä kärsii, mutta tärkeintä on se että lattiapinta pysyy tyhjänä. On paljon tilavamman tuntuinen koko huone ja helpompi siivota, kun ei ole lipastoja/ kaappeja tiellä. 🙂

      En koe hassanneeni rahojani, pidän ostosta hyvänä ja muokattavana, jonka vuoksi tangon alunperinkin ostin. 🙂 Kuten jo aikaisemmissa aihetta käsittelevissä postauksissani mainitsin, en ollut vielä ratkonut alus- ja urheiluvaatteiden säilytystä ja se onkin työn alla parhaillaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *