Lehtijuttuni sisustusbloggaamisesta

Toimittaja Milja Kungas käväisi meillä kylässä maaliskuussa valokuvaaja Sami Kuusivirran kanssa haastattelemassa minua sisustuksesta ja bloggaamisesta kertovaan lehtiartikkeliin. Artikkeli julkaistiin maaliskuun lopulla useissa lehdissä, kuten Etelä-Suomen Sanomissa, Keskisuomalaisessa, Karjalaisessa, Savon Sanomissa sekä Kaakon Viestinnän lehdissä. Lehtijuttu löytyy digitaalisena myös kaikkien edellä mainittujen lehtien verkkosivuilta (esim TÄÄLTÄ), mutta valitettavasti ne taitavat kaikki olla tilaajatunnusten takana piilossa. Tässä kuitenkin lupaamani pieni referointi siitä, mitä kaikkea juttu pitää sisällään…

Näin Milja Kungas kirjoittaa:

Blogi syntyi heinäkuussa 2011, kun Salmen tytär oli vuoden ikäinen.

– Kotona lapsen kanssa pesänrakennusvietti kasvoi, ja ajankohta blogille tuntui sopivalta. Hyvä ystäväni (Irina) aloitti blogikirjoittamisen samaan aikaan. Muistan vielä, miltä tuntui saada ensimmäinen kommentti, joka ei ollut kaverin kirjoittama.

Oma koti valkoinen valittiin viime vuonna Suomen suosituimmaksi sisustusblogiksi. Salmi näkee suosiolle muutamia syitä:

– Olen aktiivinen ja ahkera bloggaaja eli kirjoitan useamman postauksen viikossa. Olen kirjoituksissani aito ja avoin. Lukijat ovat sanoneet, että olen samastuttava ja helposti lähestyttävä.

Miia Salmi saa vastata monenlaisiin lukijakysymyksiin siivous- ja sisustusnikseistä laihdutusvinkkeihin saakka. Hän on blogissaan kertonut, että on pudottanut 25 kiloa painostaan.

– Syön kasvispainotteista ruokaa ja kiinnitän huomiota terveelliseen ruokavalioon.

Aluksi blogi keskittyi puhtaasti sisustamiseen. Sittemmin Miia Salmi on alkanut kirjoittaa myös esimerkiksi terveydestä, liikunnasta ja ravitsemuksesta ja avannut omaa elämäänsä entistä enemmän.

Sisustaminen on kiinnostanut Salmea teini-ikäisestä saakka. Nuorena hän suunnitteli itselleen japanilaisen makuuhuoneen, jonka värit olivat musta, valkoinen ja punainen. Matalan sängyn jokaisessa kulmassa oli riisipaperivalaisin. Ensimmäiseen omaan kotiinsa Salmi muutti 19-vuotiaana.

– Silloisen kotini värit olivat pyökki ja sininen. Kaikki oli sinistä; valaisimet, matot, astiat…

Nykyinen koti, 80 neliön kolmio Helsingissä, on valkoinen, pelkistetty ja minimalistinen. Ensimmäisenä silmiin osuu valoisuus, joka ulottuu lähes kaikkialle asunnossa. Ainoat tummat tilat ovat sauna ja parveke. Väriä tuovat viherkasvit.

– En pidä tilpehööristä ja tavarapaljoudesta. Minulle on tärkeää, että arki pysyy hallinnassa, ja jokaiselle tavaralle on paikkansa. Tykkään hirveästi viherkasveista, ne tuovat kodikkuutta. Ilman niitä tämä koti näyttäisi keskeneräiseltä.

Salmi korostaa, että bloggaamisessa kiehtovat verkostoituminen ja samanhenkisten ihmisten kanssa puhuminen. Bloggaaminen ei tapahdu pelkästään virtuaalimaailmassa. Salmella on paljon vakituisia lukijoita, joita tapaa joskus kasvotusten. Hän on ystävystynytkin joidenkin lukijoiden kanssa…

 * * *

Alla vielä pari lisävinkkiäni keväiseen sisustukseen:

  • Likaiset ikkunat vaikuttavat epäsuotuisasti koko kodin valaistukseen. Jos ei ole aikaa tai mielenkiintoa ikkunoiden pesulle, pyyhi edes ikkunoiden sisäpinta kirkkaaksi. Sama koskee parvekelaseja, mikäli sinulla sellaiset on. Itse pyyhin ikkunoita Kiilto Airin tuoksuttomalla lasinpesuaineella aina silloin tällöin kun huomaan että ne ovat pölyiset tai täynnä tyttöni sormenjälkiä.
  • Kukat tekevät ison vaikutuksen ja pienikin leikkokimppu ruokapöydällä saa aikaan keväisen fiiliksen.
  • Sisusta hedelmillä – laita iso kulho keittiöön ja täytä se raikkailla kausihedelmillä. Tämä yksistään tuo visuaalista iloa ja väriä huoneeseen, puhumattakaan siitä miten hyvää hedelmät tekevät sisäisesti kun niillä herkuttelee. 🙂

Lupsakkaa lauantaita kaikille!

2 kommenttia “Lehtijuttuni sisustusbloggaamisesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *