Lomamietteitä & kesäkuulumisia

Tytön koulu on tältä erää ohi ja meillä ollaan lomamoodissa! Ekaluokkalainen on nyt tokaluokkalainen ja ensimmäisen kouluvuoden loppua juhlistettiin megaisojen jätkiannoksien merkeissä auringosta ja ihanasta kesätuulesta nauttien…

Lomamietteitä ja koululaisen kesälomakuulumiset
Lomamietteitä ja koululaisen kesälomakuulumiset
Lomamietteitä ja koululaisen kesälomakuulumiset

Olemme tytön kanssa yhdessä suunnitelleet kivoja kesäpuuhia, joita toteutamme sään ja fiilisten mukaan ilman kelloja ja kalentereita. Tänään teki mieli lähteä lintsille riekkumaan ja ensi viikolla olisi ajatuksena lähteä Suomenlinnaan piknikille serkkujen ja fikkareiden kanssa, koska täytyyhän sitä mennä myös pimeisiin tunneleihin seikkailemaan. 🙂 Kymmenen viikon kesäloma on onneksi sen verran pitkä, että ehtii yhtä jos toistakin touhuilemaan… varsinkin jos säät jatkuvat samanlaisina kuin tähän asti.

Lomamietteitä ja koululaisen kesälomakuulumiset
Lomamietteitä ja koululaisen kesälomakuulumiset
Lomamietteitä ja koululaisen kesälomakuulumiset
Lomamietteitä ja koululaisen kesälomakuulumiset

Korkeasaari jää meiltä tänä kesänä väliin, sillä tyttö siellä ehti koulun puolesta piipahtamaan jo keväällä. Heureka ja sen tulevaisuuden tekniikkaan keskittyvä näyttely sen sijaan kiinnostaisi kovasti sekä minua että tyttöä, vaikkei se sisätilojensa puolesta kesätekemistä varsinaisesti olekaan… tyttö on innostunut roboteista ja kävimme monesti kurkkimassa Aleksanterinkadun Elisa Kulman ikkunasta sisälle nähdäksemme valkoisen Pepper-robotin, jollainen Heurekassakin mahdollisesti on pyörimässä. 😀

Heurekan lisäksi suunnittelemme reissua Särkänniemeen, jonka toteutuminen tosin on toistaiseksi avoin. Siskon kanssa juttelimme Yyterin hiekkasärkistä, jonne myös olisi ihana lähteä seikkailemaan mikäli meidän aikataulut antavat siihen mahdollisuuden. Sitten olisi vielä reissu Tuurin kyläkauppaan ja Tykkimäellekin, mutta niitäkään ei ole vielä kiveen kirjoitettu.

Lomamietteitä ja koululaisen kesälomakuulumiset
Lomamietteitä ja koululaisen kesälomakuulumiset

Laittakaahan kotimaan kivat kesävinkit ja -ideat jakoon – missä kaikkialla lasten kanssa voisi käydä kesäloman aikana? 🙂

 * * *

Kedollinen kukkia!

Saavillinen saunahetkiä!

Hyppysellinen hauskuutta!

Litra laulua!

Aimo annos aurinkoa!

Suven suloisuutta! 

Rentoa sunnuntai-illan jatkoa kaikille!


12 kommenttia “Lomamietteitä & kesäkuulumisia

 1. Parasta meidän kesässä on meri ja saariston rengastie.itse mökkeilemme meren rannalla.Suomen saaristo on maailman kaunein paikka❤️Netistä löytyy rengastielle vaikka mitä.Suosittelen!!

  1. Nanna: Mökkeily olisi ihanaa, mutta autottomana on vaikea itsenäisesti suunnitella mökkiviikonloppua. Meidän aikataulut menevät osittain hieman ristiin perheen ja kavereiden kesken – yksi parinkunta on parhaillaan lomalla ja mökkeilemässä Tahkolla, mutta ovatkin taas jo sitten töissä takaisin kun meillä olisi mahdollisuus lähteä reissuun. 😀 Saaristomaisemia ei voita mikään! <3

   1. Suinkaan en tarkoita vain mökkeilyä,Rengastieltä löytyy kaikkea kivaa ja kaunista,ihan vaikka päiväretkeksi.

    1. Nanna: Päiväretki olisi ajallisesti parempi, ja miksei yhden yön yöpyminenkin. Kokonaista viikonloppua on vaikea järjestää kun lomat menee niin pahasti ristiin meillä kaikilla (ja minulla ei varsinaista lomaa nyt tänä kesänä olekaan, teen lyhyempää viikkoa). Täytyykin googlailla lisää aiheesta. 🙂

 2. Heureka on mukava paikka.Olin viime kesänä lastenlapsieni kanssa siellä ja vaikka olen eläkkeellä jo niin meni koko pv.Minullekin riitti koko pvksi tekemistä.Ainoa miinus ahdas kahvila.Onneksi oli vähän omia eväitä.Mukavaa tulla Lounais-Suomesta Turusta.?

  1. pampula: heureka on mahtava paikka! 🙂 Kiitos kun vinkkasit omista eväistä, täytyy varautua itsekin omilla eväillä. 🙂 Terkkuja Aurinkoiseen Turkuun, kaunis kaupunki jossa olisi ihana tulla piipahtamaan kesällä! <3

  1. Minna L: Viime kesänä käytiin ja sopivasti osui soutuharjoituksetkin yksiin meidän visiitin kanssa, saatiin katsella kun naiset pisti kunnolla menemään kirkkoveneellä. 🙂

 3. En tiedä onko liian pitkä matka tai miten yhteydet toimii mutta Loviisasta lähtee vesibussi tms kivalle linnakesaarelle.

  1. Minna L: Kiitokset vinkistä, Loviisa ei ole liian pitkällä jos vaan saan siskon innostumaan ajatuksesta. 🙂 🙂

 4. Kivoilta kuulostaa teidän suunnitelmat 🙂 Meillä hieman samankaltaisia suunnitelmia 8-vuotiaan tyttären kanssa:
  * Perinteinen laivareissu Turku-Tukholma-Turku, tytön ykkösvalinta matkakohteena 🙂 itseäni kiinnostaa helppous, kaikki samankaton alla. Hyvä ruoka, spa, myymälät, lapsille suunnattua tekemistä, ja ehkä jopa tasokas hytti.
  * Tuurin kyläkauppa, siellä on myös ilmainen miljoonativoli alle 12-vuotialle 🙂 Siellä pelkästään kuluu koko päivä! Keskisellä on myös kiva hotelli kyläkaupalla.
  * Yyterin hiekkaranta, unohtamatta Porissa sijaitsevaa Kirjurinluotoa. Siellä on upea pellehermannin leikkipuisto. Alue on sen verran suuri, että siellä menee koko päivä. Alueella on myös uimaranta. Niin ja Porissa on asuntomessut tänä kesänä ?
  * Viikonloppu hotellissa pääkaupunki seudulla. Clarionissa on aivan upea ulkouima-allas hotellin ylimmässä kerroksessa! Olemme Satakunnasta, joten pelkästään Helsinki on tyttärelle elämys raitiovaunuineen ja Linnanmäkineen yms.

  1. Aamuaurinko: Ihania suunnitelmia teilläkin! <3 Tuuriin olisi mahtava päästä käymään, siellä en ole koskaan ollut ja nähtävää ja koettavaa olisi varmasti paljon. 🙂 Tuo Porin Kirjurinluoto täytyy laittaa omallekin listalle, jos vaikka samaan syssyyn saisi kaiken mahtumaan messujen kanssa. 🙂

   Kiitokset siulle hyvistä vinkeitä ja aurinkoista kesää! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *