DIY-vaatekaappi & Muurame Mup – Wall-On-Clothes

Kaupallinen yhteistyö: Muurame Oy

Kirjoittelin teille keväällä vaatteiden säilytyksestä ja visioin mielessäni Muuramen Mup-sarjan seinänkaapin osaksi säilytyskokonaisuutta. Nyt tämä visioni on tullut todeksi, kun eilen illalla uurastimme apulaiseni kanssa saadaksemme kaksi jykevää klaffiovellista Iso-Makro Mup -kaappia kiinni makuuhuoneen puoliksi paikallaan valettuun tiiliseinään… eikä muuten ollut mikään kevyt iltajumppa se! 🙂

Muurame Mup seinäkaappi - DIY vaatekaappi Omakotivalkoinen
Muurame Mup seinäkaappi - DIY vaatekaappi Omakotivalkoinen
Muurame Mup seinäkaappi - DIY vaatekaappi Omakotivalkoinen

Tälläinen upeus siitä sitten tuli – aivan tismalleen suunnitelmani mukainen viimeistäkin piirtoa ja ruuvia myöten. ♥ Muuramen seinähylly koostuu kahdesta Iso-Makro Mup -avokaapista, kahdesta ylöspäin aukeavasta MakroMup/Ikoni -ovesta pumppumekanismeineen sekä seinäkiinnityssarjasta, jonka avulla painavat kaapit saatiin kuin saatiinkin lopulta kiinni seinälle, vaikka hikeä vähän pukkasikin pintaan. 🙂

Muurame Mup seinäkaappi - DIY vaatekaappi Omakotivalkoinen
Muurame Mup seinäkaappi - DIY vaatekaappi Omakotivalkoinen

Ovet avautuvat äänettömästi ja kevyesti hissimäisen pumppumekaniikan ansiosta. Riittää että nostaa oven puoliväliin ja siitä se itsensä sitten hilaa ylös saakka – todella kätevää! Kaappien korkeus on mitoitettu oman pituuteni mukaan niin, että yletän kaapeissa oleviin tavaroihin ja saan napattua auki olevasta ovesta kiinni sulkeakseni sen. Seinäkaappien alareuna on 155cm korkeudessa ja mahduin melkein suorassa seisomaan niiden alle… 🙂

Muurame Mup seinäkaappi - DIY vaatekaappi Omakotivalkoinen
Muurame Mup seinäkaappi - DIY vaatekaappi Omakotivalkoinen

Wall-On-Clothes -lempinimen (koska walk-in-closetista ei voida puhua) saanut projektini kruunaantui Domo-vaatetangon kiinnitykseen ja vaatekauppamaiseen loppusilaukseen. 🙂 Minulla ei ollut tarpeeksi pientä poranterää, joten ratkaisin reikäasian ruuvaamalla vaatetangon ripustusvaijerin läpivientireiän meisselin ja kapean ruuvin avulla. Näin kalusteen pohjalevyyn tuli siistit pienet reiät, jotka myöhemmin vielä naamioin valkoisella kalustemaalilla täysin näkymättömäksi. Vaatetangon vaijereita en raaskinut vielä leikata poikki, vaan jätin ne täyspitkiksi ja kieputin pieniksi sykeröiksi kaapin sisälle – jos vaikka joskus tulevaisuudessa tulee mieliteko ripustaa tanko jonnekin korkeammalle. 🙂

Muurame Mup seinäkaappi - DIY vaatekaappi Omakotivalkoinen
Muurame Mup seinäkaappi - DIY vaatekaappi Omakotivalkoinen
Muurame Mup seinäkaappi - DIY vaatekaappi Omakotivalkoinen

Mitäs pidätte? 🙂 Itse olen aivan hullaannuksissani ja olen monesti jo tänään kipaissut makuuhuoneen ovelle ihan vaan ihastelemaan tätä näkyä – one more dream come true! ♥

Tutustu lisää Muuramen tarjoamiin mahdollisuuksiin täällä:

→muurame.com

Aurinkoista viikonloppua kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

15 kommenttia “DIY-vaatekaappi & Muurame Mup – Wall-On-Clothes

 1. Kylläpä on tyylikäs. Ei ole yhtään liian massiivinen tai tukkoinen. Tykkään todella paljon. ❤️

  1. Pitju: Tuli tosi hieno, tykkään tosi paljon itsekin ja ihana kuulla että sinäkin sytyit tälle toteutukselle. <3

  1. Hanna: Pidän todellakin, paras ratkaisu tähän mennessä ikinä. 🙂 Ja odottakaas kun näette miltä seinä näyttää nyt kun eilen illalla virittelin seinähyllyn päälle tunnelmavalon… tyttöäni lainatakseni: OMG miten hieno! 🙂 🙂

 2. Wall-on-clothes… Ei kyllä oikein välity haluamasi viesti. Tarkoittaa seinä vaatteissa, seinä puettuna vaatteisiin. Mieluummin ”On-wall-clothes” tai ”On-wall-closet”, seinällä olevat vaatteet/kaappi.

  Vieraan kielen sanaleikit on syytä jättää väliin, jos kieltä ei kunnolla osaa.

  1. Ninnu: Oikeaoppinen termi olisi clothes on the wall, mutta minusta tuo on hauskempi ilmaisu toisin päin käännettynä. 😀 Walk-in-closetkaan ei kielellisesti ole oikein, mutta väliäkös sillä – yleistyipä kuitenkin. 😀 Toivottavasti joku joskus keksii hyvän lempinimen tälläiselle seinämalliselle myymälätyyppiselle avonaulakolle, vaaterekki (clothes rack) kun merkitsee hieman muuta.

   Älä ole niin vakavana, on lauantai, aurinko paistaa ja maailmaan mahtuu sanoja ja niiden yhdistelmiä yllin kyllin kielestä ja sanojasta riippumatta. 😀 Pointti lienee tulleen kuitenkin ihan selväksi. Aurinkoa päivääsi ja lempeän kesätuulen tuiverruksia! <3

 3. Asun Amerikassa enkä ole kuullut ”wall on clothes” tai ”clothes on the wall” -nimityksestä vaikka siis työskentelen jo viidettä vuotta sisustussuunnittelijana täällä. Oikein sanottuna ”wall mounted garment rack”, joka on nimenomaan nimitys tälle ja tällä nimityksellä myydään täysin samanlaisia yhdistelmiä kuin myös sinulla tässä vaikka eri merkkisiä kuin Muurame. Ilmeisesti olet etsinyt googlella jonka hakusana-yhdistelmät ovat vain sana-yhdistelmiä. Et ole ainoa joka tekee huonoja englanninkielisiä käännöksiä, suomalaiset tekevät kaikki samoja virheitä peruskoulun ja lukion englannin tiedoilla. Eikä se haittaa kun sivustosi ei selkeästikään ole suunnattu englanninkieliselle yleisölle. Google myös toimii eritavalla hakusanojen suhteen Suomessa kuin esim. englanninkielisissä maissa eli se ennakoi kielivirheet.

  1. Sussi: Kiitokset kattavasta kommentistasi. Tällä lempinimellä en hakenut minkäänlaista oikeaoppisuutta eikä minun tietääkseni tuolle vaatesysteemini kaltaiselle avoratkaisulle (joka suoraan seinällä) ole olemassa yleistynyttä termiä. Walk in closetkaan ei ole kirjakielisesti oikea tapa kuvata vaatehuonetta, mutta se on yleistynyt puhekielen kautta ja on nykyisin virallinen termi.

   En ole etsinyt googlesta tms yhtään mitään vaan kehittelin tuon ihan omasta päästäni. 😀 Elämän ei tarvitse aina olla niin jäykkää enkä itse halua viilailla pilkkuja paikoilleen. Minulla on käytössäni englanninkielinen google ja sen sanon että oikeinkirjoitus ei tosiaankaan mene edes googlella aina nappiin, kuten ei myöskään paikallisten oma äidinkieli sikäläisiltä (syntyperäinen oma äidinkieli englanti).

   Aurinkoista sunnuntaita! <3

 4. Voisitko tehdä tarkemman esittelyn tämänhetkisestä vaatetilanteestasi? Olisi kiva tietää, onko määriin tullut muutoksia. Olet kuitenkin ilmeisesti aktiivinen liikkuja, joten olisi kiva tietää kaipaatko esim. useampaa urheilutoppia tms. 🙂 Itse olen huomannut, että pärjään hyvin kahdella juoksutrikooparilla, mutta yläosa ja urheiluliivejä tarvitsen useammat. Ei tarvitse stressata, ehtiikö pyykätä seuraavan päivän treenejä varten.

  1. Emma: Voin tehdä tottakai. 🙂 Määrä on aikalailla vakio, suuria muutokia ei ole tapahtunut kumpaankaan suuntaan. Urheiluliivejä omistan kahdet ja niillä olen hyvin pärjäillyt. Toiset niistä ovat tosin vähän kulahtaneet eivätkä tue enää niin hyvin kuin uutena, joten katselen parhaillaan niille korvaajaa. 🙂

 5. Kysyisin, että mitä materiaalia sinun seinäsi on? Meillä seinä, joka ei ole kantava on gyprocia ja en saa hyllyjä ja kaappeja siinä pysymään.

  1. Pitju: tuo makuuhuoneen seinä on alaosasta betonielementtiä ja puolivälistä ylöspäin paikallaan valettua betonia ja tiiltä. Cyprocilla ei pysy näin painava kaappi millään, ei välttämättä edes tukikoolaukseen kiinni Ruuvattuna. Pitää siis olla kantava seinä jos haluaa suoraan seinälle kiinnittää. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *