Kirppiskiertue: Hietsumarket Helsinki

Olen käynyt Hietsun kesätorikirppiksellä joka kesä viimeiset 20 vuotta, mutten ollut kuullutkaan että torin laidalla sijaitsee myös ympärivuorokautisesti auki oleva itsepalvelukirppis Hietsumarket – Näin sitä oppii joskus uutta omastakin kotikaupungistaan! 🙂

Hietsumarket on toiminut Hietalahdenrannassa jo vuodesta 2005 alkaen ja odotukset olivat luonnollisesti aika korkealla ihan jo siksikin, että itsepalvelukirppiksien suurin asiakasryhmä on usein lähialueen asukkaat tavaroineen. Valmiiksi olin jo varautunut tekemään hienoja löytöjä ja toiveissa oli löytää vanhaa Arabiaa kummitytölle ja muita designin helmiä itselle. 🙂

Kirppikselle kuljetaan katutasolta punaista mattoa pitkin kellarikerrokseen, jonka ovensuussa oli heti iso kirjahylly vastaanottamatta kirppistelijöitä. Kirjakokoelmasta ei löytynyt mitään mieluista, joten matka jatkui sisälle varsinaiseen kirppistilaan…

Ensimmäisenä kiinnitin huomioni sotkuisuuteen, tavarat olivat hujan hajan enkä viitsinyt paljoakaan niitä kosketella ettei hyllyjen sisältö lennähdä syliini. Fiilikseni ovat ristiriitaiset enkä oikein tiedä mitä tästä teille sanoisin, koska kirppisten arvostelu on aina vaikeampaa kuin tavallisten kauppojen ja palvelujen – kirppiksien kun ei kuulukaan olla koskaan tiptop eikä valikoimasta voi ikinä olla takeita. Olin silti kieltämättä vähän pettynyt, sillä ennakko-odotukseni olivat tällä kertaa liian korkealla ja toivonkin että minulla oli vain huonoa tuuria ajankohdan ja valikoiman suhteen. Tässä kuitenkin muutama kuva antamaan osviittaa Hietsumarketista ja postauksen lopusta löytyy positiivistakin juttua – tein tosi hyvän löydön nimittäin. 🙂

Hietsumarketista löytyy myös ihan uutta tavaraa edullisin hinnoin. Mieleeni tuli entisajan Puupenni (ken muistaa tämän?) ja kodin käyttötavaroiden lisäksi myydään myös leluja, pesuaineita, työkaluja, remonttitarvikkeita sekä kaikenlaisia varaosia. Täältä voi tehdä hyviä löytöjä mm. kodin siivoukseen ja säilytykseen. 🙂

Ja sitten päästäänkin siihen parhaaseen asiaan, eli kirppishaukan tämän kertaisiin ostoksiin. 🙂 Löysin korillisen kangastennareita ja ostin yhdet mustat varrettomat 5,50€ maksaneet kanvaasikengät itselleni kesäkäyttöön. Nämä ovat melko varmasti kiinakamaa ja koot eivät tosiaankaan täsmää numerointia. Minun 35-kokoiseen jalkaani mahtui nippa nappa koon 37 tennari, joten sovittamatta ei näitä kannata kenellekään ostaa. Kengät pääsivät heti jalkaani (vanhojen hiertäessä kesähelteen takia) ja ovat osoittautuneet tosi hyviksi kengiksi. Kangas on jopa napakampaa kuin Henkkamaukan vastaavissa kympin popoissa, joten ei yhtään hullumpi investointi. 🙂

Mustat tennarit ja Marimekon mustavalkoraidallinen puuvillamekko – siinä hellekesän asuresepti! 🙂

Leppoisaa sunnuntaita kaikille!


Lue myös muut Kirppiskiertue-postaussarjan osat täältä:

omakotivalkoinen/kirppiskiertue

14 kommenttia “Kirppiskiertue: Hietsumarket Helsinki

 1. Mulla oli myös samasta syystä kovat odotukset kyseisestä paikasta, mutta pettymys oli suuri enkä oo toista vieraillu kirpparilla.

  Nämä kirppis vinkit on ihan huippuja. Olen jo monesti lähtenyt heti käymään suosittelemallasi kirpparilla. Tuusulasta tuli mun lemppari ja oon tehny sieltä hyviä löytöjä. Riihimäelle pitää vielä päästä.

  1. Heidi: oli kieltämättä pettymys, mutta hyvät tennarit onneksi löytyi. 🙂

   Seuraavaksi on tulossa Hyvinkään kirppareita, joita viikonloppuna kierrettiin. Erityisesti Tingi Tongi on visiitin arvoinen, melkein satasen köyhdyin kun tein niin hyviä löytöjä. 😀

  1. D: en tarvitse enempää sandaaleja kuin yhdet jo omistamani. En tykkää kun hiekka menee varpaisiin ja siksi sandaalit eivät ole päivittäisessä käytössä. Kankaiset tennarit ovat minulle paremmat, niillä voi huoletta mennä minne huvittaa pelkäämättä että käärme tai punkki iskee heti kimppuun. 😀

  1. Hhh: Kovasti sitä yritän tehdä, mutta sadetta ei juurikaan ole taivaalta irtoillut eikä reppu ole pahemmin päässyt selkäänkään nyt kesän aikana. 😀 Huh hellettä! 😀

 2. Nämä kirpparipostaukset on niin parhaita ja usein zoomailen ottamiasi kuvia mielenkiinnolla. Noi punaisella(tai muilla kirkkailla väreillä) merkityt hinnat karkoittaa mut. Miksikö? Ne näyttää halvoilta ja tulee tunne, että tuotteet on vain halpaa rihkamaa.

  1. Ninnu: huomenna julkaisen kirppispostauksen Hyvinkäältä, ihan mahtavan paikan löysin joka melkein Femma-torin arvoinen. 😊 Löytyi kaikkea kivaa ja edullisesti. Huomaa kyllä että hinnat tipahtaa oikealle kirppistasolle kun menee kehä kolmosen ulkopuolelle. Littlest PET Shopin iso huvipuisto maksoi vaan 29€ 😂

   1. Odotan mielenkiinnolla postaustasi! 😊 Oletko jo käynyt Jokelan Flaksikirppiksellä? Itse olen paikasta vaan kuullut ja seuraan heidän fb-sivuaan.
    Kirppareilla kiertely on aikamoista tuuripeliä, mutta onneksi niitä löytöjäkin tulee vastaan melko tasaisena virtana.

    1. Ninnu: en ole siellä vielä käynyt, täytyykin lisätä listalle ensiviikkoa varten. 🙂 Kiitos vinkistä! 😘

     1. Ole hyvä! 😍 Facebookin sivun perusteella saattaisin sieltä jotain löytöjä tehdäkin. 🙂
      Harmi vain, että nuo Jokelan antiikkimarkkinat jäi taas väliin! Huomasin ilmoituksen niistä vasta tänään yhdeltä ja matkoihin menisi julkisilla liikaa aikaa… No, jos ensi vuonna sitten. 😊

     2. Ninnu: kirppis vaikuttaa tosi kivalta, ensi viikolla yritän ehtiä siellä piipahtamaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *