Sarjasuosikit syksyyn 2018

Syksy on jo ovella ja kuuman kesän jälkeen on ihana kääriytyä viltin alle katselemaan huippusarjoja ja tempautua mukaan niiden tarinoihin. Neljä tuoretta suosikkisarjaani ovat jokainen ansainneet neljästä viiteen tähteä ja lupaan että aika lentää siivillä niiden parissa. 🙂

 * * *

The Forest – Metsä

Netflixin ranskalaisessa La Foret -sarjassa (suom. Metsä) teinityttö katoaa kylästään läheltä Ardennien metsää. Paikallinen poliisi ja huolestunut yliluonnollisia kykyjä omaava opettaja alkavat selvittää salaisuuksien vyyhteä, jossa mikään ei ole sitä miltä aluksi vaikuttaa.

Olen englanninkielisten ohjelmien ystävä ja hyvin harvoin innostun katselemaan muun kielisiä sarjoja. Ranskalainen jännäri vaikutti trailerinsa perusteella kuitenkin niin mielenkiintoiselta, että päätin katsoa ensimmäisen jakson… ja sitten toisen ja kolmannen ja neljännekin. Erittäin mielenkiintoinen tarinankerronta ja vaikka joukkoon mahtui muutamia kliseitäkin, oli tämä ehdottomasti yksi mukaansatempaavimmista sarjatuotannoista pitkiin aikoihin.

Tähdet: ★★★★


Secrets & Lies

Sarjan pääosassa on Juliette Lewisin esittämä omalaatuinen rikostutkija Andrea Cornell. Ensimmäisellä kaudella Ryan Phillippen näyttelemää Ben Crawfordia, kaikin puolin kuuliaista perheenisää, epäillään viisivuotiaan naapurinpojan raa´asta murhasta. Toisella kaudella Cornell tutkii perheensä pääomasijoitusyhtiön johtohahmoa Eric Warneria (Michael Ealy), jonka vaimo Kate löytyy kuolleena kadulta, oletettavasti pilvenpiirtäjän katolta hypänneenä.

Ensimmäinen kausi oli mielestäni parempi ja piti otteessaan viimeiseen henkäykseensä asti. Sarjan edetessä tulin epäilleeksi melkeinpä jokaista, jopa tutkivaa poliisia itseäänkin pikkupojan surmasta, ja olin aivan häkellyksissäni siitä kuka lopulta olikaan kaiken takana. Todella loistavasti rakennettu sarja, jossa hyödynnettiin amerikkalaisten rikossarjojen kliseitä taitavasti itseään vastaan. Sarjan molemmat kaudet on nähtävillä Viaplayssa.

Tähdet: ★★★★


13 reasons why

Kiusaamiskokemukseen vahvasti linkittyvä 13 reasons why (suom. 13 syytä) on päässyt lööppeihin useasti, sillä sarja sohaisee monia kipeitä aiheita nuorten itsemurha-ajatusten taustalla. Sarja on hyvin erikoinen kokonaisuus ja ehkä juuri sen vuoksi ahmin jaksoja silmät ristissä yön pikkutunneille asti. Jokainen uusi jakso toi mukanaan liudan uusia kysymyksiä – mitä Hannah Bakerille oikein tapahtui ennen kuolemaansa???

Netflixin tuottama sarja on samaistuttava jopa tälläiselle yli kolmekymppiselle, varsinkin jos taustalla on omakohtaista kokemusta kiusaamisesta, yksinäisyydestä ja siitä ettei tule kuulluksi. 13 syytä on kirpaiseva ja alakuloinen tarina siitä miten jokainen kokee asiat omalla tavallaan – itselle hauska sivallus voi toiselle olla se viimeinen niitti.

Tähdet: ★★★★★


Big Little Lies

Big Little Lies perustuu Liane Moriartyn romaaniin ja sen on luonut ja käsikirjoittanut David E. Kelley. Sarja vilisee huipputason näyttelijöitä ja pääosissa nähdään mm. Reese WitherspoonNicole KidmanShailene WoodleyAlexander SkarsgårdZoë Kravitz ja Laura Dern.

Yksi sarjan juonikuvioista käsittelee Nicole Kidmanin näyttelemän Celesten ja tämän aviomiehen Alexander Skarsgårdin esittämän Perryn myrskyisää suhdetta. Ulospäin täydelliseltä näyttävä parisuhde paljastuu sarjan edetessä kieroutuneeksi peliksi, jossa henkistä ja fyysistä väkivaltaa käytetään häikäilemättömästi hyväksi.

Muina juonikuvioina ovat mm. yksinhuoltajaäidin kamppailu omien salaisuuksiensa kanssa, uusperheen kipupisteet, sekä menestyneen ja suositun businessnaisen vallankäyttö sekä siitä osittain johtuva yksinäisyys.

HBO Nordicilla pyörivä sarja on saanut kiitosta kriitikoilta ympäri maailman ja pokkasi ansaitusti myös neljä Golden Globe -pystiä. Voittokulku jatkunee ensi keväänä ilmestyvän kakkoskauden merkeissä.

Tähdet: ★★★★★

 * * *

Muita loistosarjoja ovat mm. rikosjännäri Rig45, jonka näyttelijäkaartissa nähdään myös suomalainen Ona Kamu, sekä teinijännäri Riverdale, johon odottelen parhaillaan uusia jaksoja. Myös Luciferista (ihana Tom Ellis!) tykkään kovasti ja riemuitsen että Netflix päätti puhaltaa sarjalle jatkoa, vaikka sen alkuperäinen tuotantoyhtiö pistikin pillit pussiin ja pois.

Laittakaahan tekin kommenttiboksiin sarjavinkkejä, erityisesti rikos-, jännäri- ja yliluonnollisuus-kategorioista.

Ihanaa iltaa kaikille!


MAINOS

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *