Habitare 2018 – Parhaat messutärpit osa 2

Yhteistyössä Habitare 2018

Eilinen Habitare 2018 -tärppipostaukseni saa heti jatkoa ja tässä lisää minua suuresti inspiroineita messupisteitä ja tuoteuutuuksia!

Casa Stockmann

Kerkesin Casa Stockmannin messupisteelle kuvaamaan juuri ennen kuin väkimassa vyöryi paikalle. 🙂 Esillelaitto oli mielestäni todella houkutteleva ja onnistunut, ja tykkään kovasti tämän vuoden metsäisestä luontoteemasta. Syksyn trendikkäin väriyhdistelmä on mustan, pellavabeigen ja syvänkeltaisen sekoitus, lisämausteenaan muita luonnosta löytyviä sävyjä, kuten harmaata ja vihreää. Yhteisenä tekijänä on luonnollisuus sekä väreissä että materiaaleissa, ja Casa Stockmannin messupiste huokuukin metsäistä pehmeyttä ja syksyistä tunnelmaa. ♥


Papurino

Hämeenlinnalainen Papurino on kolmen intohimoisen yrittäjän muotoilutalo ja yksi messujen mielenkiintoisimmista uutuuksista. Koivuvanerista valmistetut kaupunkifiguurit ovat hyvin näyttäviä, sillä korttelit on leikattu vaneriin aukoiksi, jolloin taustaseinä näkyy läpi. Kokoja ja kaupunkeja on lukuisia ja messuilla voit esittää myös oman toiveesi kaupungin tai kaupunginosan lisäämisestä valikoimaan.

Käykääpä katsomassa miten kauniita kaupunkifiguureja heiltä löytyykään: → papurino.com


Think Today

Think Todayn uusiomateriaalista valmistetut tuotteet ovat sekä eettisiä että funktionaalisia. Messujen uutuus on Herb Saver -imuliina, jonka avulla yrtit pysyvät hengissä niin pitkään kuin haluaa. Ihastuin myös tuohon seinälle kiinnitettyyn lehti- / halkotelineeseen, johon oli asetettu puulevy hyllytasoksi.


Piironki

Piirongin messupisteeltä löytyi vaikka mitä kivaa – roikkuvat amppelit ovat yksi lemppareistani ja tekstiileistäkin löytyi monta ihanaa juttua sisustukseen ja kylpyhuoneeseen.


Hanna Särökaari

Habitaren Talentshopissa iskin silmäni helsinkiläisen muotoilija ja sisustusarkkitehti Hanna Särökaaren Verso-ruukkutelineeseen ja kyselinkin häneltä heti olisiko Versoa saatavana mustan ohella myös valkoisena… ja kyllä vain valkoinenkin voisi olla mahdollista valmistaa. 🙂

Hanna Särökaaren tyyliä kuvataan pelkistetyksi, käytännölliseksi ja ajattomaksi. Hänen suunnittelemansa kasviaiheiset Kerä-amppeli ja Oksa-kranssi löysivät valmistajan kotimaiselta GranDesign Finlandilta aikaisempien vuosien Habitare Protoshopin avulla. Nyt sormet ristissä toivon että Verso yltäisi samanlaiseen menestykseen ja kohta sitä saisi sekä valkoisena että kenties harmaanakin. Käykääpä messuille menijät katsomassa Talentshopissa miltä tuo Verso livenä näyttää! ♥


Muurame

Muuramen messupiste oli ensimmäisenä vastassa kun portaita alas messuhalliin astelimme. Muuramen Slimmi-sarjan kalusteet ovat ihanan keveitä ja siroja, käykääpä katsomassa tuota sängynpäätyäkin miten kauniisti se kaareutuu – kalusteiden jykevä koko on viistolinjan avulla saatu näyttämään hyvin ohuelta. Myös teräksinen Viiva-jalkasarja on lähemmän tutustumisen arvoinen. Harkitsen juuri pitäisikö keventää olohuoneen Muurame-laatikostojen ilmettä ja vaihtaa sokkelit tuollaisiksi Viivoiksi… ♥


Lumoan

Kesällä 2011 perustettu kotimainen Lumoan aloitti korujen valmistuksella ja sittemmin tuotevalikoima on kasvanut kattamaan myös lasten- ja aikuisten vaatteet. Lumoan edustaa ns. slow fashionia ja vaatteeiden värit sekä kuosit ovatkin ajattomia ja iättömiä. Laadukkaista materiaaleista valmistetut vaatteet on kaavoitettu aidon ihmisvartalon mukaan ja Lumoan-vaatemallistosta löytyy nyt myös pluskokoja.


MAYN

Bongasin jo viime viikonlopun Design Marketista Mayn uutuustuotteen – teräskoreihin sopivan valkoisen puukannen. Puukannen avulla isosta korista saa kauniin käyttöesineen mm. keittiöön ja kylpyhuoneeseen, jossa säilytystarve ja sisustuksellisuus yhdistyvät. Mayn´n tuotesuunnittelusta vastaava Laura oli ajatellut lisätasoa pääasiallisesti kattauksen ja tarjoilun kannalta, mutta itse näkisin korin tasoineen kylpyhuoneessa – koriin saa vaikkapa rullattuja pyyhkeitä ja pari korkeampaa shampoopulloa, tason päälle vuorostaan muuta kauneuskosmetiikkaa ja pienen kasvin tunnelmaa tuomaan. ♥


Vielä jäi monta mielenkiintoista messupistettä esittelemättä, mutta blogin sivulatautumiseen vaikuttavan kuvamäärän takia on pakko supistaa postaus tähän. 🙂

Habitare antoi minulle tänä vuonna enemmän kuin aikaisempina vuosina, minkä ajattelin olevan mahdotonta. Koin inspiroituvani vähän kaikesta ja tein monta yksittäistä tuotelöytöä, kuten Hanna Särökarin Verson, Mayn puukannen, Muuramen Viisto-jalat, Muubs´n puujakkaran ja Piirongin amppelin.

 * * *

Vielä on monta päivää aikaa lähteä Habitareen hakemaan inspiraatiota oman kodin rakentamiseen, remontoimiseen ja sisustamiseen! Habitare avoinna tänään ja huomenna perjantaina klo 10-19, viikonloppuna la ja su klo 10-18.

Inspiroivaa syyspäivää kaikille!


Lue myös: → Habitare 2018 – Messutärpit osa 1

2 kommenttia “Habitare 2018 – Parhaat messutärpit osa 2

  1. Ihanaa inspiraatiota! 🙂

    Ja sitten ihan asiasta toiseen. Muistan kun joskus aikanaan tätä kysyin ja kysympä taas, että voisikohan Casa-blogeissa saada mitenkään tuota kommenttilaskuria toimimaan? Olisi kiva jos jo etusivua selaamalla voisi nähdä onko johonkin postaukseen tullut kommentteja 🙂

    1. Lisa: tuossa oli sellainen ongelma että se näyttää luvut ihan väärin ja siksi se on kytketty pois päältä. Laitan kyselyä eteenpäin meidän tekniikalle josko se olisi mahdollista yrittää laittaa toimintaan takaisin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *