PUPU – Salaattia suurella sydämellä

Kävin koluamassa Kalasatamaan avautuneen kaupunkikeskus REDIn tarjonnan ja ilokseni huomasin että salaattiravintola Pupu on laajentanut reviiriään ja avannut uuden ravintolan keskuksen 2.kerrokseen. Olen pitkään halunnut maistaa Pupun herkullisen näköisiä tuoreista raaka-aineista valmistettuja salaattiannoksia ja tänään sitten istahdin Pupun pöytään nauttimaan Caesar Plus -salaattia ja siemenleipää… 🙂

Pupu salaatti ravintola puhtaat raaka-aineet
Pupu salaatti ravintola puhtaat raaka-aineet

Täysin käsityönä itse tehtyä

”Suomalainen ruoka on maailman puhtainta – oman maamme raaka-aineet ovat keittiömestarin unelma” – Petri Hotti, PUPU

Pupu valmistaa kaiken itse salaattikastikkeita myöten. He pesevät, pilkkovat, paahtavat ja paistavat kaikki salaattiannosten ainekset omassa keittiössään ja kokoavat salaatit tilauksesta tuoreista raaka-aineista. Täsmällisen käsityön tuloksena on syntynyt herkullinen salaattivalikoima, joiden maku- ja ravintoainekokonaisuudet ovat hyvinvoinnin kannalta huipputasolla. Pupu suosii luomua ja valitsee kotimaiset vihanneksensa tunnetuilta lähituottajilta. Salaattivalikoima painottuu kasvipohjaisiin annoksiin, joka on pienen hiilijalanjäljen ruokaa.

Pupu salaatti ravintola puhtaat raaka-aineet
Pupu salaatti ravintola puhtaat raaka-aineet

Puhtaat ja raikkaat raaka-aineet

Caesar-salaatti on yksi ikisuosikeistani ja halusin ensimmäisenä kokeilla Pupun versiota tästä klassikosta. Caesar Plus -salaatti sisältää roomansalaattia, lehtikaalia, paahdettua kananrintaa, kirsikkatomaattia, parmesaanikeksiä, parmesaanilastuja, keitettyä kananmunaa ja pehmeää Caesar-kastiketta.

Massiivisen kokoisen salaatin joukossa ollut kana oli täydellisen pehmeää ja caesar-kastiketta oli juuri sopivasti salaatin määrän nähden, joista Pupu ansaitsee välittömästi kiitettävän arvosanan. Kananmunaa en ole aikaisemmin Caesar-salaatin joukossa syönyt ja se vaikuttikin alkuun jännältä lisukkeelta, mutta kyllähän se mukavasti sopi muiden ainesten makua täydentämään. Myös parmesaanikeksi oli uusi tuttavuus ja mielenkiintoisella tavalla rapsakka tapaus… Salaatille annan 9/10 pistettä ja ensi kerralla taidan pyytää salaattini ilman parmesaanikeksejä, jolloin pisteet nousevat täyteen kymppiin. 🙂

Pupu salaatti ravintola puhtaat raaka-aineet
Pupu salaatti ravintola puhtaat raaka-aineet

Pupu – Vain paras on tarpeeksi hyvä

Pupuja löytyy tällä hetkellä valitettavasti vain Helsingistä, mutta toivon (kuten moni muukin) että ravintolaketjun laajentuminen kattaisi aikanaan koko Suomen. Jos satut liikkumaan tai lomailemaan Helsingissä, kannattaa ehdottomasti käydä nauttimassa täyttävä ja tuore salaattiannos Pupussa. Pupuja löytyy REDIn lisäksi City Centeristä, Helsingin keskustan Stockmannilta, elokuvateatteri Tennispalatsista, sekä Kampista ja Kalliosta. Lisätietoja löydät osoitteesta → pupu.fi

Käykäähän fiilistelemässä myös Pupun ihania kattauskuvia Instagramista → instagram.com/pupucuisine

Lupsakkaa lauantai-iltaa kaikille!

Kuvat 1,2,3,5,6: Pupu.fi


Seuraa myös Instagramissa 

4 kommenttia “PUPU – Salaattia suurella sydämellä

 1. Siis nami!!Rakastan salaatteja,käytän kanaa,fetaa,juustoja,oliiveja jne.Itse kasvatan tomaatteja,salaatteja,sipuleja ym.Kylkeen lämmintä patonkia tms.Voisin elää vain salaateilla.Tuolla käytävä:)

  1. Nanna: salaatti kaikissa eri muodoissaan on minunkin lempparini ja voisin syödä salaattia joka päivä. 🙂 Tytön takia on syötävä muutakin joten salaatti ei riitä, mutta neiti kun aikanaan muuttaa omilleen niin ryhdyn salaattilinjalle. ???

   1. Koskaan en ole miettinyt terveellisyyttä,vaikka onneksi sitäkin on:)Tykkään vaan hirmuisesti vihanneksista ja juureksista
    Mieheni ja poikani kasvaneet pupuiksi myös:)Punaista lihaa,ei juurikaan syödä,inhottaa jänteet yms.ja tietty eettinen puoli.Syödään todella paljon kalaa.
    Mies kalastaa kuhaa ja ahventa,sekä kaupasta ostetaan merilohta.
    Savukala meidän herkkua.savustetaan ”savumökissä”,omalla pihalla.

    1. Nanna: nuorena kala ei maistunut ollenkaan, mutta olen oppinut tykkäämään siitä näin vanhempana. ? Savustettu lohi on ihan parasta ja viikottain syön salaattia, jossa on lohta ja avokadoa. Kesän salaattipravuurissani on myös uusia perunoita, oijoi nyt tuli kesän kaipuu ja vesi kielelle! ?

     Olin kasvissyöjä 14-18 vuotiaana ja se kävi aikalailla vahingossa kun huomasin etten ole syönyt lihaa moniin viikkoihin. Mitään eettistä valintaa siinä ei ollut taustalla, mutta liha ei vaan maistunut missään muodossa ja aikansa kun on ilman niin ei tehnyt mieli edes maistaa lihaa sisältäviä ruokia. Sittemmin otin käyttöön maitotuotteet ja pikku hiljaa myös kanan, lihan ja kalankin. Rakkaus salaatteihin ja kasviksiin on säilynyt noilta vegevuosilta asti. ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *