Raidalliset lakanat – Familon Viivasto Percale

Kaupallinen yhteistyö: Familon

Familon Viivasto -pussilakanassa on kuosiinkudottu graafinen mustavalkoinen kuvio, joka on samaan aikaan näyttävä sekä hillitty… Sain Familonilta testiin tämän ihanan rapsakan perkaalipuuvillaisen Viivasto-pussilakanasetin ja pari yötä niissä nukuttuani tulin siihen tulokseen etten muita raitalakanoita halua. ♥

Familon Viivasto Percale perkaalipuuvilla lakanat valkoinen raidallinen
Familon Viivasto Percale perkaalipuuvilla lakanat valkoinen raidallinen
Familon Viivasto Percale perkaalipuuvilla lakanat valkoinen raidallinen

Safronointikäsitelty puuvillaperkaali

Viivasto-sarjan pussilakana ja tyynyliinat kutistuvat sanforointikäsittelyn ansiosta erittäin vähän ja pitävät muotonsa pesusta toiseen. Sanforointi eli Sanfor-käsittely on kankaan viimeistysmenetelmä, jossa kangasta kutistetaan mekaanisesti sellaisiin mittoihin, että pesu ei aiheuta enää merkittäviä mittamuutoksia kankaan loimen eikä kuteen suunnassa. Kuosiinkudotut perkaalipussilakanat ovat käytössä erityisen kestäviä ja muistuttavat ylellisen tuntuisia mankeloituja ja ”rapeita” hotellilakanoita.

Puuvillaperkaali on kudottu palttinasidoksella tiiviisti erittäin ohuista tiukkakierteisistä langoista ja lankaluku eli langantiheys (TC) on 200 lankaa neliötuumalla. Ryhdikäs 100 % puuvillasta valmistettu perkaali on hengittävä ja hyvin kosteutta haihduttava luonnonmateriaali. Se ei laskeudu ihonmyötäisesti, vaan jättää ilmaa peiton ja ihon väliin luoden perkaalille ominaisen ihanan viileyden tunteen. Viivasto Familon Ultra -lakanoiden materiaalit ovat parasta mahdollista laatua ja niiden tyyli luo makuuhuoneeseen skandinaavisen selkeän ja raikkaan ilmeen.

Viivaston kuvio muodostuu kudontavaiheessa suoraan kankaan rakenteeseen, eli kuviota ei ole jälkikäteen painettu kankaaseen.

Familon Viivasto Percale perkaalipuuvilla lakanat valkoinen raidallinen
Familon Viivasto Percale perkaalipuuvilla lakanat valkoinen raidallinen
Familon Viivasto Percale perkaalipuuvilla lakanat valkoinen raidallinen

Upea uutuus – Familon Viivasto

Familon perkaalipuuvillaiset Ultra-malliston lakanat ovat todella laadukkaita ja ostoslistalleni meni Viivaston myötä kokovalkoinenkin pussilakanasetti, joka vuosi sitten lanseerattiin. Sain tuolloin testiin yhden hengen peittokoon pussilakanasetit (lue hotellilakanavertailuni TÄÄLTÄ) ja harmittelin silloin tuplakoon puuttumista. Nyt Familonin valikoimasta löytyy valkoinen lakanasetti myös tuplapeitolle ja sellainen on saatava nuhjaantuneen vanhan pussilakana tilalle heti ensitilassa! 🙂

Lue lisää Familonin Viivastosta ja muista syksyn suosikeista täältä:

→ familon.fi/viivasto

Kivaa alkanutta uutta viikkoa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

10 kommenttia “Raidalliset lakanat – Familon Viivasto Percale

 1. Huone näyttää kaikesta sisustelusta huolimatta kolkolta. Kuvataide tekisi tällekkin tilalle ihmeitä.

  1. Kalle: tässä ei kyllä edes ole muuta sisustelua kuin kasvi sängyn reunalla. Toisella seinällä (ei näy kuvissa) on avoin vaaterekki joka toimii ”sisustuksena” sen mitä tarvitsee. Makuuhuone on rauhoittumiseen tarkoitettu ja olen riisunut sieltä tarkoituksella kaiken ylimääräisen pois. Näin ollen en myöskään halua taidetta seinille, taiteeksi riittää ihana metsämaisema joka aukeaa kahdesta isosta ikkunasta kahdelta eri seinältä (plus se avoin vaaterekki). Yksi ”tyhjä” seinä on pelkkää plussaa. 🙂 Ja tämä siis oma mielipiteeni, taide muutoin on hyvinkin kannatava investointi ja esim olohuoneeseen enemmän kuin toivottu elementti.

 2. Hei Miia,
  Teet yhteistyötä JYSK:n kanssa, joten tuli mieleeni kysyä oletko testannut heidän perkaalipuuvillaisia pussilakanoita ? Minulla on kokemusta yhdestä, Sense, luomupuuvillaperkaali -jonka sain kesällä huippuhalpaan hintaan. Se oli ensimmäinen perkaalisettini ikinä ja tykkäsin kovasti ! Kuumana kesänä en muita halunnut käyttääkään. Ja ainakin tällä lyhyellä kokemuksella haluan perkaalisettejä meille lisää. Hinta vaan on aika arvokas…siksi mietin onko suurta laatueroa satasen vs 30 euron setissä ? Kiva jos viitsit joskus pähkäillä tättä hinta-laatusuhdetta myös.
  Vielä kiitän erittäin inspiroivasta blogista. On laittanut tämän mamman raivaamaan kaappeja…ja urakka jatkuu !

  1. Minimalistimama: Sense-sarjan lakanoista ei ole omakohtaista kokemusta, mutta pyyhkeistä on. Yleensä hintaero korreloi laatutason kanssa kun perkaalipuuvillasta puhutaan ja Familonin perkaali on äärimmäisen laadukas. Vertauksena sanoisin että se on laadukkaampi kuin Casa Stockmannin perkale, eli ei rypisty yhtään niin helposti kuin edullisempi casa. Viivastosta on mainittiva vielä sekin että kuvio on ommeltu kankaaseen kahdella eri värin langalla, eikä painettu kuten kuviot yleensä. Tämäkin vaikuttaa pitkässä juoksussa lakanoiden hyväkuntoisuuteen – siinä missä painokuvio pikkuhiljaa haalistuu käytössä ja pesussa, ei tuo Viivasto ole moksiskaan.
   Jyskiä en osaa sijoittaa mihinkään lohkoon, koska kokemus puuttuu, mutta arvioisin SENSE-pyyhkeiden laadun perusteella että Jysk ei yllä Familonin tasolle, eikä ehkä ihan casa stockmanninkaan.

 3. Hei! Mihin sun makkarin matto on kadonnut? Se teki kuitenkin ison eron makuuhuonekuviin, kun sulla on muuten niin minimalistinen sisustus siellä.

  1. Hanna: pahoittelut että vastaan näin monen päivän jälkeen. Kommenttisi oli joutunut roskapostisuodatuksena roskakoriin.

   Meilläkin tehty elokuun- ja syyskuun lopussa kahdesti myrkytys sokeritoukkien takia enkä ole pitänyt mattoja lattialla kohta 6 viikkoon. Vielä pari viikkoa pitää himmailla ja sitten voin taas palata normaaliin arkeen. 🙂

 4. Percale/perkaali on pelastus hellekesällä. 🙂

  Asiasta toiseen.
  Pähkäilin ostanko Lungi-nimisen trikoo-pussilakanan, kun huomasin Finlaysonin verkkokaupassa oli 70%:n ale. Oli niin hyvä tarjous että ostin, vaikka en tiennyt tarkalleen minkälainen trikoo on. Kyllä kannatti ostaa! Trikoo-kangas oli pehmeä ja miellyttävän tuntuinen iholle, löysä kangas/materiaali ja lämmin. Ei tätä voi käyttää kesällä. Saa nähdä miten talvella, vähän epäilen ei oikein riitä lämpö. Mutta aivan loistava syksylle ja keväälle. 🙂

  1. Picou: Perkaali on parhautta! <3 Joskus ajattelin että pellava on ykkösjuttu mutta kyllä perkaali veti pitemmän korren. 🙂

  1. Picou: 🙂 🙂 Minä tykkään perkaalipuuvillan viimeydestä kesäisin. Pellava jotenkin tarrautuu kiinni ihoon, ja varsinkin jos yhtään hikoilee. Tyynyliinassa pellava on hyvä, kun se johtaa kuumuutta pois mutta peitossa pellava on sellainen iilimato. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *