MUJI Helsinki – Minimalismin keidas Suomeen!

Totta se on – Japanilainen MUJI tulee Suomeen pysyvästi ja alkaa rakentaa myymäläketjua tänne pohjolan perukoille heti ensi vuoden alussa! 🙂 Sitä ennen saamme kuitenkin nauttia MUJI:n pop up -myymälästä Helsingin Kampissa kun pop up -kauppa avaa ovensa huomenna maanantaina 29.10. ja on avoinna aina 20.1.2019 asti Kampin kauppakeskuksen 4. kerroksessa. 🙂

Muji Helsinki minimalistinen lifestyle

MUJI tulee viimein Suomeen!

Japanilainen kodin tavaroihin ja erilaisiin organisointituotteisiin keskittynyt MUJI perustaa ”alueellisen pääkonttorin” ja tytäryhtiön Muji Finland Oy:n Suomeen, mikä viittaa siihen että saamme kokonaisen myymäläverkoston tänne pohjolaan.

Suunnitelman mukaan Muji Finland Oy:n pääkonttori perustetaan helmikuussa 2019 ja lippulaivana toimiva ensimmäinen liike MUJI Helsinki on tarkoitus avata pääkaupunkiimme marraskuussa 2019.

Muji Helsinki minimalistinen lifestyle

Suomi ❤︎ MUJI

Japanin markkinoille suunnatussa tiedotteessaan Tokion pörssissäkin noteerattu yhtiö kertoo yksityiskohtaisesti Suomesta, sen vauraudesta ja kehitystasosta.

Kun Habitare kutsui Mujin messujensa ’International Friend’ -vieraaksi 2017, avasimme Helsinkiin pop-up storen. Tuntien suuren kysynnän alueella, olemme päättäneet astua tälle houkuttelevalle markkinalle”, Muji tiedottaa.

Muji Helsinki minimalistinen lifestyle

Vastalause kulutusyhteiskunnalle

Vuonna 1980 perustetun MUJIn filosofiana on tarjota tavallisille ihmisille yksinkertaisia, kestäviä ja kohtuuhintaisia, mutta laadukkaita tuotteita ekologisia arvoja unohtamatta. MUJI syntyi vastalauseena kulutusyhteiskunnalle ja brändilähtöisyydelle. Yrityksen anonyymiyden filosofiaan kuuluu, ettei tuotteiden suunnittelijoita nosteta esiin. MUJIn japaninkielinen nimi ”Mujirushi Ryōhin” tarkoittaa brändäämättömiä laatutuotteita.

Muji Helsinki Habitare

What is MUJI? -näyttely

MUJI pop up -kauppa vierailee Suomessa nyt jo kolmatta kertaa. MUJI tarjoaa pop up -kaupassaan muun muassa sisustustuotteita, astioita, kirjoja, vaatteita ja kodin tavaroita.

Lisäksi liikkeessä on esillä What is MUJI? -näyttely, joka esittelee ketjun ikonisimpia tuotteita avaten konseptia muotoilun taustalla. Osa näyttelyn klassikkotuotteista on myynnissä pop upissa.

Muji Helsinki habitare

Olen niin innoissani tästä uutisesta, sillä rakastan MUJI:n minimalistista ja käytännönläheistä tyyliä, joka perustuu puhtaasti tarpeisiin ja arjen sujuvoittamiseen.

MUJI Helsinki pop up -kaupan avajaiset siis huomenna maanantaina kauppakeskus Kampissa osoitteessa Urho Kekkosen katu 1 (4. krs). Kaupassa käy vain korttimaksu. Liike on avoinna ma–pe klo 9–21, la klo 9–19 ja su klo 12–18.

Aurinkoista sunnuntaita kaikille! 

Lue myös: ➤ MUJI x Habitare 2017


Seuraa myös Instagramissa 

6 kommenttia “MUJI Helsinki – Minimalismin keidas Suomeen!

  1. Ei liity tähän postaukseen, vaan tuli nyt inspiskuvia katsellessa vastaan…

    Näyttää varsin tutulta tuo yksi kuva 🙂 Suositteletko ko. mattoa lapsi/koiraperheeseen ruokapöydän alle?

    1. Hanna: No johan taas. 🙁 On se kumma kun ei nuo brittiläiset millään halua noudattaa tekijänoikeuslakeja, tämä on jo lähes kahdeskymmenes kerta kun löydän omia kuvia käytettävän vastaavanlaisilta nettikauppa-sivuilta ilman lupaa. Laitoin tälle homearamalle viestiä että mikäli haluavat käyttää kuvaani niin asiasta pitää erikseen sopia. Todella hävytöntä napata netistä kuvia verkkokauppaan. 🙁

      Pappelinan matto on todella hyvä, minulla niitä useampia ja vanhin jo vuodelta 2012 ja sekin on pesun jälkeen kuin upouusi. KOiriakin meillä oli ennen kaksin kappalein ja hyvin ovat selvinneet sekä pikkulapsivuosista että koirien kuratassuista. Pappelina on paras matto mitä tiedän ja ainoa jota edes hatkitsisin ruokapöydän alle. 🙂 Mutta älä vaan tuolta tilaa, en haluaisi tukea tuollaista verkkokauppaa joka rikkoo tekijänoikeuslakeja ja pikaisella silmäilyllä on ryövännyt kuvia myös parista ruotsalaisesta blogista. 🙁 Pappelinaa löytyy mm. Finnish design shopilta ja Stockmanniltakin, sekä Royal Designista ja Scandinavian Design Centeristä, joilla suomalainen sivuliike asiakaspalveluineen. 🙂

      1. Joo ei missään nimessä tuolta, ylipäätään aina mielummin kotimaisesta liikkeestä 🙂

        Vielä tähän varsinaiseen postaukseen… Vihdoin! Ja pop-up liikekin kerrankin oikeaan aikaan auki, marraskuussa tulossa käymään pääkaupunkiseudulla, kivaa päästä pitkästä aikaa MUJI:n tuotteisiin käsiksi. Toivottavasti avaisivat myöhemmin liikkeen myös tänne länsirannikolle.

        1. Hanna: Juuri näin! 🙂

          Kävin aamupäivällä Mujilla ja apuva sentään miten paljon kaikkea ihanaa siellä oli. Ehdottomasti kannattaa käydä piipahtamassa, on vielä hyvässä paikassakin keskustan ytimessä. 🙂

  2. Edelliseen viitaten; veljelläni on akkujen ja taskulammpujen ym. verkkokauppa, johon hän ottaa itse tuotekuvat. Erään kerran hän löysi erään toisen verkkokaupan kuvista omansa. Hän lähetti verkkokaupalle ison laskun kuvansa käyttämisestä. Maksoivat:)
    Vesileima omissa kuvissa olisi hyvä. Silloin ainakin kuvan alkuperä selviäisi, muttei tietenkään estä varastamista.
    Todella ikävää tuollainen!

    1. Maria: Totta, itse en vesileimaa kuviini halua sillä aina jotakin jää sen alle peittoon. Ihmisten olisi hyvä ymmärtää että mitään kuvia ei luvatta saa ”lainailla” ja itse olen todella tarkka tämän asian kanssa. Minulla on lupa-asiat kunnossa ja pääsy yritysten kuvapankkeihin, josta niin ikään luvallisesti kuvia käyttööni ”lainaan”. Ilman lupaa en todellakaan menisi kenenkään kuvia käyttämään ja samaa vaadin myös omien kuvien kanssa muilta.

      Kyseinen yritys vastasi minulle ihan pokkana että heidän normaali käytäntönsä on etsiskellä kivoja kuvia netistä ja ottaa niitä käyttöönsä. Kysyvät kuulemma yleensä ihan lupaa mutta hupsista keikkaa kun tällä kertaa eivät olleet sitä tajunneet tehdä jaadijaadijaa. Poistivat kuvan onneksi, sillä eivät ole halukkaita maksamaan kuvien käytöstä. Suututtaa tuollainen luvaton lainaaminen kun olisivat parhaimmassa tapauksessa ystävällisellä käytöksellä ennakkoon kysymällä saattaneet jopa saada kuvan käyttöoikeuden minulta. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *