UUSIX-verstas Goes Itis – Ihana joululahjapuoti

Kauppakeskus Itikseen avautui tänään Helsingin kaupungin ylläpitämä Uusix pop up -kauppa, jonka valikoima koostuu kokonaisuudessaan Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveystoimen kuntouttavan työtoimintayksikön valmistamista käsitöistä –  kalusteista villasukkiin ja keittiötarvikkeista kauniisiin koruihin. Suloisia tuotteita pullollaan oleva pikkukauppa putkahti eteeni ohikulkumatkalla ihan sattumalta juuri tänään avajaispäivänä ja ihastuin ikihyviksi! ♥

Uusix versas käsityö lahjapuoti

Uusix versas käsityö lahjapuoti

Uusix versas käsityö lahjapuoti

Uusix versas käsityö lahjapuoti

Uusix versas käsityö lahjapuoti

Uusix (viralliselta nimeltään Uusix-verstaat) on Helsingin kaupungin Sosiaali- ja terveystoimen ensivaiheen kuntouttavan työtoiminnan arviointityöpaikka, jonka tarkoitus on tukea elämänhallintaa ja edistää asiakkaiden paluuta työmarkkinoille. 

Uusixilla on kaksi toimipaikkaa, joissa työskentelee useita satoja kuntouttavan työtoiminnan asiakkaita. Uusix mahdollistaa myös oman osaamisen päivittämistä perinteisillä käsityöpajoilla, kuten Puu & Pinta, Metalli, Fillari, Kädentaito, Koru, Keramiikka, Painotex, Kutomo ja Ompelimo.

Uusix-verstaan tuotteita ostamalla annat tukesi hyvälle asialle! Katsokaa nyt miten kauniita nämä joulupuodissa esillä olevat tuotteet ovat – käsin kosketellessa sen tuntee ja näkee miten tarkasti jokainen pannulappu ja pussukka on ommeltu ja miten sileäksi puulastatkin on hiottu ja viimeistelty! ♥

Uusix versas käsityö lahjapuoti

Uusix versas käsityö lahjapuoti

Uusix versas käsityö lahjapuoti

Uusix versas käsityö lahjapuoti

Uusix versas käsityö lahjapuoti

Uusix-toiminnan perustana on eettisyys ja kestävän kehityksen periaatteet. Oleellinen osa Uusixin toimintamallia on kierrätysmateriaalien hyödyntäminen uusien tuotteiden valmistuksessa. Lahjoituksena saatuja kierrätysmateriaaleja pyritään hyödyntämään mahdollisimman monipuolisesti ja kekseliäästi, ja monet kaatopaikalle tuomitut tavarat ja materiaalit ovatkin saaneet uuden elämän Uusix-tuotteina.

Uusix versas käsityö lahjapuoti

Uusix versas käsityö lahjapuoti

Uusix versas käsityö lahjapuoti

Uusix versas käsityö lahjapuoti

Uusix versas käsityö lahjapuoti

Uusix versas käsityö lahjapuoti

Uusix-verstaan jouluisen pop up -myymälän löydät Kauppakeskus Itiksestä Eastonin yhdyskäytävältä. Myynnissä monenlaista ihanaa kotiin, itselle ja lahjaksi Uusixin kierrätysdesign-valikoimasta. Aleosastolla myös löytöjä edellisten sesonkien valikoimista. Lisätietoja löydät Uusix-verstaan sivuilta → TÄÄLTÄ!

Kauppa avoinna 16.11.-16.12.2018. tiistaista perjantaihin klo 10-18, lauantaina klo 11-17  ja sunnuntaisin klo 11-17 (sunnuntain aukiolot 2.12., 9.12. ja 16.12.) Maanantaisin myymälä on suljettu. Käykäähän tutustumaan tuotteisiin, joilla jokaisella on tarina!

Iloista viikonloppua kaikille & huomiseen!

4 kommenttia “UUSIX-verstas Goes Itis – Ihana joululahjapuoti

  1. Oi voi, itse en oikein osaa innostua kuntouttavalla työtoiminnalla ilmaiseksi teetetyistä tuotteista. Vaikka kauniita tuotteita ovatkin!. Kuntouttavasta työtoiminnasta voi olla joillekin ihmisille paljon hyötyä ja iloa. Kuitenkin siihen päätyy lain vastaisesti todella paljon ihmisiä, joilla ei ole tarvetta kuntoutua, vaan joiden ainoa vaikeus elämässä on työttömyys. Kunnat säästävät tällä tavalla. Jos työtön ei suostu kuntouttavaan työtoimintaan, vaan tietää olevansa täysin työkykyinen, viedään häneltä työttömyyskorvaus ja jopa toimeentulotukea alennetaan. En tiedä tästä kyseisestä puljusta, onko sen “työntekijät” vapaaehtoisesti hommissa ja mikä Helsingin kaupungin linja on näissä kuntouttavan työtoiminnan asioissa, mutta yleisesti kuntouttavalla työtoiminnalla on omissa korvissani nagatiivinen kaiku.

    1. Sem: minulla on yksi tuttava kuntouttavassa työtoiminnassa ja hänelle se on ollut tosi hyvä ratkaisu. Olen ymmärtänyt että kyseisessä Uusix-verstaassa on enimmäkseen sellaisia ihmisiä töissä, jotka eivät pysty tekemään perinteiseksi totuttua suorituskeskeistä 8-16 työtä. Muutaman kanssa olen jutellutkin ja itse ovat olleet sitä mieltä että tuo Uusix-verstaan toiminta heidän kokemanaan on hyvä asia. Sen enempää en osaa ottaa asiaan kantaan, oma mielikuvani on että Uusix-verstas on hyvällä asialla ja minusta juurikin käsillä tekeminen on monelle jopa terapeuttista jos on vähänkään jännitystiloja esimerkiksi sosiaalisen kanssakäymisen kanssa (josta toinen uusixilla työskentelevä mainitsi omaksi kuntouttavaksi syykseen). ❤️

  2. Oi, siellä noita ihania pöllötuotteita taas on! Mulla on tuollainen kahvimuki ja valkoinen kannettava pöllöpussukka/kassi. Täytyy ehdottomasti käydä piipahtamassa tuolla, on lähempänä kuin Kyläsaaren Uusix. Kyläsaaressa on siis Uusix-kauppa, joka on avoinna ympäri vuoden. 🙂

    1. Irina: pöllö-pannulapun sinulta sainkin ja se on ihana! Jäin haikailemaan pöllöpussukan perään jossa vihreä vetoketju. ❤️ Tuo Itiksen Uusix on auki 16.12. Asti, kannattaa käydä! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *