Tee-se-itse herkkukori – Lahja yllätysvieraalle jolla on jo kaikkea!

Mitä ostaa lahjaksi aikuiselle, jolla on jo kaikkea? Entäs jos tämä tärkeä ja rakas tyyppi vielä kaiken kukkuraksi ilmoittaa tulevansa kylään extempore, etkä ole osannut varautua asiaan? 🙂

DIY herkkukori joululahja ihmiselle jolla on kaikkea

Tälläinen tilanne tuli eteeni eilen illalla ja hirveässä hädässä mietin mitä ihmettä keksisin antaa lahjaksi. Suurin osa kaupoistakin oli mennyt jo kiinni (koska lauantai) ja aikatauluun ei muutenkaan sopinut lähteä kiertelemään kauemmas kauppakeskuksiin. Lähimarketin tarjontaan oli turvauduttava ja kaunis joulukukka olisi ollut helppo lahja, mutta lahjansaaja ei kukista välitä, joten vaihtoehdot kävivät vähiin.

Mitään turhaa en halua kenellekään lahjaksi antaa edes jouluna ja päätinkin koota hänelle pienen herkkukorin lähikaupan antimista, sillä kokeilevaisena kotikokkina hän löytää varmasti käyttöä herkuille. 🙂

Herkkulahjaan kokosin kaupan kivoimpia tuotteita, kuten Blossa-glögiä, Dijon-sinappia, Filos-oliiveja, aitoa italialaista pastaa, Mackaysin älyttömän hyvää lemon curd -sitruunatahnaa ja Donokan suklaata, joiden kääreissä on ihania mietelauseita ja tervehdyksiä.

DIY herkkukori joululahja ihmiselle jolla on kaikkea

Punoskoreja ei lähikaupassa myyty, joten herkut piti kääriä johonkin muuhun. Ruokalahjojen korit ovat mielestäni muutenkin vähän kaksipiippuinen juttu – herkkulahjat syödään mutta kori jää nurkkiin pyörimään ja kaiken kokoiset punoskorit olivatkin kesän kirppiskiertueella hyvin yleinen näky paikkakunnasta riippumatta. Herkut kannattaakin korin sijasta paketoida joko sellofaaniin tai jos sitä ei kaupasta löydy niin paistopussi ajaa saman asian.

Tähän lahjaan tarvitsin ison paistopussin ja 45x55cm kinkkupussi oli onneksi riittävän suuri. Lasipurkkeihin pakatut herkut ja Blossa-glögi painoivat niin paljon, että leikkasin pahvilaatikosta soikion muotoisen palan ja käärin sen ympärille valkoista lahjapaperia saadakseni pussin pohjalle jämäkän alustan.

DIY herkkukori joululahja ihmiselle jolla on kaikkea

Tavallisesta ruokakaupastakin voi siis löytää kivoja joululahjoja, varsinkin jos yllätysvieraat ilmoittavat tulostaan viime tipassa eikä muunlaiseen shoppailuun ole mahdollista syöksähtää muiden joulukiireiden takia. Rakenna siis lahjaksi herkkukori ja sano joulustressille heipat! 🙂

Leppoisaa aatonaattoa kaikille!

4 kommenttia “Tee-se-itse herkkukori – Lahja yllätysvieraalle jolla on jo kaikkea!

  1. Anneli: Löysin kauppakuitin. 🙂 Eli kokonaisuudessaan lahja maksoi reilut 30€ ja erittely löytyy alta:
   – Look kinkkupussi -pakkaus 2,65€
   – Blossa glögi 4,35€
   – Presidentti gold label kahvi 6,85€
   – Mackays Lemon curd -sitrustahna 3,59€
   – Filos Deluxe oliivit 3,29€
   – Suklaalevyt 2,99€ / kpl
   – La Molisana maccheroni -pasta 2,89€
   – Dijon-sinappi 2,65€
   Yhteensä 32,25€

   Isommasta ruokakaupasta ostettuna tuotteet saa hieman halvemmalla, esim Dijon sinappi on Prismassa edullisempi kuin pienessä lähikaupassa. Isommassa kaupassa on myös enemmän valikoimaa, mutta pikkukaupastakin voi tehdä hyviä löytöjä kuten esim aito italialainen pasta ja tuo Mackays Lemon curd osoittavat. 🙂

 1. Hyvä ajatus tuo kinkkupussiin pakkaaminen. Tuota sinappia vain miettisin hetken. Varmasti jos tietää toisen niin on tosi hyvä. Mutta jouluna voi tulla monta koria ja usein niissä valmiissa on sinappia. Esim meille tuli 8 koria sinappeineen ja se on paljon se. En toki valita saamastani lahjasta.

  1. Riikkaliisa: ihan totta, sinappi on aina jokaisessa herkkukorissa mukana muodossa tai toisessa. 🙂 Tämä kyseinen lahjansaaja onneksi rakastaa sinappia ja pieni purkillinen dijonia menikin heillä jo joulupöydässään – tuli siis onneksi tarpeeseen eikä varastoon tällä kertaa. ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *