Minimalistiset kotitoimistotarvikkeet

Sain viime vuoden aikana siirrettyä lähes kaiken asioinnin sähköiseen muotoon – laskut tulevat suoraan verkkopankkiin ja muut tärkeät postit sähköpostiin. Kaikki asiointi on jollakin tapaa sähköistä ja dokumentit on helppo tallentaa suoraan pilvipalveluun (kuten iCloud tai Dropbox) talteen mahdollisia tulevaisuuden tarpeita varten. Isot penaalit, paperikansiot ja vihkopinot ovat historiaa ja tarpeelliset toimistotarvikkeet mahtuvatkin nykyisin yhden kämmenen päälle…

Minimalistin kotitoimistotarvikkeet penaali muistikirja kynät

Minimalistin kotitoimistotarvikkeet penaali muistikirja kynät

Minimalistin kotitoimistotarvikkeet penaali muistikirja kynät

Löysin tilpehöörikauppa Tigerista kauan aikaa sitten minikokoisen mustan nahkapenaalin ja sen sisälle mahtuvat kaikki neljä kynää, jotka omistan. Lyijykynän lisäksi minulla on kolme kuulakärkikynää, joista kaksi toimii myös kosketusnäyttökynänä puhelimelle ja tabletille. Penaali kulkee kätevästi mukana tietokoneen suojapussissa, kuten myös kaksi muistikirjaani joihin merkkaan to-do-listojani.

Minimalistin kotitoimistotarvikkeet penaali muistikirja kynät

Minimalistin kotitoimistotarvikkeet penaali muistikirja kynät

Pikkuruisen penaalin ja muistikirjojen lisäksi minulla on ainoastaan yksi pieni haitarikansiollinen tärkeitä papereita, jotka löytyvät skannattuina dokumentteina myös tallennuspilvestäni. Paperit on arkistoitu mustan haitarikansion nimikoituihin lokeroihin, mutten kyllä muista koska olisin viimeksi tarvinnut kansiosta mitään…

Minimalistin kotitoimistotarvikkeet penaali muistikirja kynätMinimalistin kotitoimistotarvikkeet penaali muistikirja kynät

Pilvipalvelun ansiosta kaikki tarpeellinen on aina käden ulottuvilla riippumatta siitä olenko kotona vai reissussa. Kaikenlaisiin palveluihin kirjautuminenkin käy missä ja milloin tahansa, ja ainoa pakollisuus on toimiva nettiyhteys. Kirjoittelen monesti muistiinpanoja, to-do-tehtävälistoja sekä postaus- ja sisustusideoita paperille, sillä koen että se auttaa minua muistamaan paremmin, mutta kasvavassa määrin olen alkanut näpyttelemään nekin suoraan puhelimen muistioon, joka on luettavissa suoraan myös tietokoneelta ja tabletiltakin. Luulen että näiden nykyisten muistikirjojeni täytyttyä kokeilen olla hetken aikaa kokonaan ilman paperia ja ihmiskokeilla totaalipaperitonta elämää (ei koske kirjoja eikä lehtiä). 🙂

Tälläistä iltaturinaa tällä kertaa… leppoisaa illanjatkoa kaikille & huomiseen!

10 kommenttia “Minimalistiset kotitoimistotarvikkeet

  1. Pia: Pikavinkkinä voit kokeilla pakata kaikki muut kynät ja tilpehöörit laatikkoon ja pois paitsi pari parasta kynää ja vihkoa. Katsot miten pärjäilet vähemmällä arsenaalilla ja jos et ole vaikkapa juhannukseen mennessä tarvinnut mitään pois pakattuja tarvikkeita, voit laittaa koko boksin kiertoon. 🙂

 1. Löytyispä tuollaisia pieniä penaaleita vielä jostakin. Itsekin tarvitsisin, koska kyniä ei ole itsellänikään paljon.

  1. Pitju: Tigerissa en ole aikoihin näitä nähnyt, toivottavasti tulisi lisää. Akateemisessä Kirjakaupassa oli tuossa kesällä ennen koulun alkua tälläisiä parin kynän paksuisia penaaleja, joten sieltä saattaisi löytyä. 🙂

  1. Tea: Muistelisin että ostin sen Tigerista aikoinaan. 🙂 Myös suomalaisessa kirjakaupassa oli jokunen kuukausi sitten hieman vastaavanlainen A5-kokoinen haitarisalkku, mutta oli kuviollinen. Tigerista tosiaan kannattaa katsoa ensimmäisenä, voisin uskoa että kuuluu ihan normivalikoimaan heillä. 🙂

  1. Katarina: Tigerista muistaakseni sen ostin, olen 99,9% varma että sieltä sen bongasin. 😀 Se on ollut minulla jo jokusen vuoden ja muisti pätkii. 😀 Myös Suomalaisessa Kirjakaupassa on ollut vastaavan kaltainen haitarikansio värikkäänä, joten sieltä saattaisi löytyä muitakin värejä ja malleja. Sitten on nämä Saiturinpörssit ja vastaavat joista myös löytää välillä kaikkea kivaa, myös Kärkkäiseltä voisi löytyä ja Adlibriksestä. 🙂

 2. Hassu sattuma, että tulin eilen karsineeksi juuri toimistotarvikkeita. Kyniä olisi varmaan voinut karsia vieläkin rankemmalla kädellä, mutta varmuuden varoiksi säästin esimerkiksi yliviivaustusseja. En kyllä muista, milloin olisin niitä viimeksi käyttänyt. Postauksesta inspiroituneena täytynee harkita asia vielä uudelleen. 🙂

  Muutaman kotona olevan kynän lisäksi pidän siitä, että käsilaukussa kulkee kuulakärki- ja lyijytäytekynä. Niitä kun tuppaa tarvitsemaan yllättävissä paikoissa. Kotona touhutessa koen helpommaksi ottaa kynän laatikosta kuin kaivaa sitä käsilaukusta. Eikä ole myöskään vaaraa siitä, että unohtaisi palauttaa kynän laukkuun.

  Papereiden karsimisen suhteen edessä on vielä pitkä tie, vaikka viime talvena otinkin roiman harppauksen eteenpäin.

  1. Hippu-76: Minulla oli myös useampi paketti yliviivaustusseja aikanaan ja säästin niitä pitkään, kunnes sitten päätin laittaa ne pois. Testasin vieläkö toimivat ja nehän olivat muumioituneet ja kuivaneet, sisko sellaisia tarvitse mutta eipä ollut mitään annettavaksi. Nyt kun tyttö on jo iso niin hänelle voisi antaa kaikenlaiset kynät käytettäväksi taiteiluissa ja piirtämisessä, silloin oli aivan vauva vielä.

   minulla kulkee tuo penaali kätevästi mukana muistikirjan kanssa kun on niin pieni, toivottavasti sellaisia tulisi lisää Tigeriin niin kaikki muutkin halukkaat voisi hankkia omakseen samanlaisen. Papereiden kanssa menee hermo jos toinenkin, se on tosi pitkä tie ja vei minultakin monta vuotta että sain kaiken läpikäytyä ja skannattua sähköiseen muotoon. Hirveä sotkukin siitä aina tulee joten lähetän sinulle paljon energiaa ja tsemppiä paperipinojen kesyttämiseen! <3 <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *