Vuosikatsaus vaatekaappiin – Capsule Wardrobe 365

Vuoden vaihtumisen myötä on taas aika tehdä vuosikatsaus vaatekaappiin ja samalla kirjoittelen tässä itsellenikin muistiin mitä päivityksiä ja täydennyksiä capsule wardrobe eli kapselipuvustoni tarvitsee…

Minimalistinen vaatekaappi capsule wardrobe asukokonaisuudet
Minimalistinen vaatekaappi capsule wardrobe asukokonaisuudet

Ostin syksyllä 2017 luonnonmukaista tencel-sekoitetta olevan mustavalkoisen raidallisen t-paidan Lindexiltä* ja tämä kyseinen paita on ehdottomasti paras paitani ikinä! Ostelin niitä myöhemmin vielä muutaman lisää ja jos pitäisi yksi lempivaate valita niin se olisi juurikin tämä täydellinen t-paita!

Raidat ovat prikulleen oikean paksuiset ja tasapainossa – ei liian etäällä eikä liian tiheät. Myös kaula-aukko ja hihansuu ovat täydellisesti mitoitetut, ei liian kireät muttei väljätkään.

Toivon sormet ristissä että kevät toisi tämän paidan takaisin valikoimaan ja jos niin käy, hyökkään viivana ostamaan pari raidallista, mustaa ja valkoista t-paitaa. Monissa muissa väreissä tätä paitaa on saatavana jo nyt, ne löydät täältä → Lindex.com/uutuudet*

Minimalistinen vaatekaappi capsule wardrobe asukokonaisuudet
Minimalistinen vaatekaappi capsule wardrobe asukokonaisuudet

Syksyllä ostin Gina Tricotista napakan viskoosisekoitteisen neulepoolon* ja totesin myös sen olevan laadultaan ihmeen hyvä ollakseen ketjuliikkeen ns. “halpispaita”. Ribbineulos joustaa mukavasti ja pitää poolon ryhdikkäänä ilman kyynärpään pussittamista. Neulepoolo ei ole nyppääntynyt pesussa ollenkaan ja joka pesukerran jälkeen se on edelleen kuin upouusi.

Pari viikkoa ensimmäisen poolo-ostokseni jälkeen menin hakemaan näitä lisää, mutta muutkin olivat olleet samalla asialla sillä jäljellä PK-seudun Gina Tricot -myymälöissä oli vain yksi harmaa ja yksi musta omassa koossani. Ne kävin sitten ostamassa ja odottelen josko saisivat lisäerän myyntiin…

Minimalistinen vaatekaappi capsule wardrobe asukokonaisuudet
Minimalistinen vaatekaappi capsule wardrobe asukokonaisuudet

Ohuesta ja pehmoisesta viskoositrikoosta valmistettu Lindexin raidallinen “puolipoolo-kauluksellinen” pusero* on sekin hintaansa huomattavasti laadukkaampi ja vaikka hentoista pesunukkaa reilun vuoden aktiivisen käytön jälkeen löytyykin, on tämä silti vielä kelpokunnossa. Luulen että kesään mennessä tämä raitapaita on jo sen verran kulahtanut, että on aika sanoa sille heipat. En kuitenkaan usko että ostan tätä mallia enää uudelleen, vaikka se Lindexin perusvalikoimaan näyttäisi kuuluvan (myös mustana ja harmaana).

Minimalistinen vaatekaappi capsule wardrobe asukokonaisuudet

Vaatetangon alapuolella laatikostossa on kaikki housut, polvimittaiset tunikat ja -neuleet, treenivaatteet, oloasut, takit, asusteet, alusvaatteet ja sukat. Korkeavyötäröisiä mustia farkuja omistan kolmet ja niistä teille kirjoittelinkin juuri ennen vuodenvaihtumista → TÄÄLLÄ.

Pitkiä (poolokauluksellisia) neulemekkoja on samat kaksi, joista toinen on useampi vuosi sitten ostettu Lindexiltä ja toisen sain viime vuonna synttärilahjaksi. Treenitrikoita on tällä hetkellä vain yhdet ja toistaiseksi olen hyvin pärjännyt, mutta pesusyklin takia ajattelin hankkia toiset tässä piakkoin. Treenitoppeja ja -paitoja on tarpeeksi koko vuodelle, eikä salilenkkareitakaan tarvitse uusia.

Marimekon mustavalkoisen A-linjaisen mekon* annoin eteenpäin, se ei loppupeleissä ollutkaan ihan oman tyyliseni. Se oli ehkä hieman liian lyhyt mekoksi ja hulmuavan helman takia en ollut sinut sen kanssa. Avonaisena “takkina” käytin sitä topin päällä muutamia kertoja mutta lopulta päätin antaa periksi ja todeta että hyvä idea sen takana meni hutiin. Kyseisestä Marimekon mekosta löytyy asupostaus → TÄÄLTÄ.

Minimalistinen vaatekaappi capsule wardrobe asukokonaisuudet

Laukkuja on viime katsauksen jälkeen ilmaantunut kaksi, joista toinen oli pakko-ostos kesken kaupunkireissun. Ostin kuvassa näkyvän Vagabond Madrid -laukun itselleni synttärilahjaksi 2017 (postaus → TÄÄLLÄ) ja viime kesän viikonloppulomalla siitä ratkesi vetoketju. Kaupungin hulina ja avoimena retkottava laukku eivät ole hyvä yhdistelmä ja ehdin juuri ennen sulkemisaikaa juoksemaan Vagabondin myymälään ostamaan uuden laukun hajonneen tilalle. Tästä en olekaan teille tainnut postausta kirjoittaa, mutta kyseessä siis samankaltainen minimalistinen musta nahkalaukku kuin tämä Madrid-mallikin*.

Minimalistinen vaatekaappi capsule wardrobe asukokonaisuudet

Jalo ajatus oli korjata tämä vanha laukkuni pikimmiten, mutta kuten kuvasta huomaatte en ole vieläkään saanut sitä aikaiseksi. 😀 Suutarille korjaukseen aion sen viedä heti ensi viikolla ja pidän sen varalaukkuna nykyisen uudemman arkilaukkuni rinnalla vuorotellen niiden välillä, joilloin kummankin laukun käyttöikä pitenee.

Lisäksi tein puolitahallisen heräteostoksen ja ostin vyölaukun – kyllä, luit oikein – vyölaukun! 🙂 Netistä bongasin tämän ihanan  vyölaukun ja se jäi kummittelemaan mieleeni vaikka päätin etten sitä tarvitse enkä osta. Asioidessani Vagabondin liikkeessä kenkäostoksilla, ostin samaan syssyyn sitten kuitenkin myös sen vyölaukunkin* ja ai että miten siitä tykkään! Aivan ihana, sirolinjainen, musta, nahkainen, minimalistinen ja pieni vyölaukku, jota voi käyttää vyötärön lisäksi myös messenger-laukun tapaan yliolan kiepautettuna. Voin ottaa teille kuvat seuraavan asupostauksen yhteydessä mikäli kiinnostusta riittää. Huikatkaa kommenttiboksiin, jos haluatte nähdä vyölaukkuni tositoimissa. 🙂

Minimalistinen vaatekaappi capsule wardrobe asukokonaisuudet

Meikit majailevat edelleen samassa vanhassa Marimekon Tasku-pussukassa, joka on vuosien aikana venynyt ja mukautunut sisältöönsä. Ihanan pehmeäksi patinoitunut nahkapussukka on monesti toiminut myös iltalaukkuna juhlavammassa asukokonaisuudessa. Sopii siis arkeen ja juhlaan ja on aina käytössä 365 päivänä vuodesta. 🙂

Minimalistinen vaatekaappi capsule wardrobe asukokonaisuudet

Kengissä on käynyt kunnon kato ja omistan enää vain nämä kuvassa näkyvät kenkulit. Kenkien vähentymisen taustalla on monilta osin luonnollinen poistuma – kumisaappaat hajosi jo pari vuotta sitten, viimeiset pyöreäkärkiset ballerinani kävelin kesällä puhki ja Dr. Martensin saappaat hiersivät nilkasta niin pahasti että annoin ne eteenpäin ihmiselle jolla erilainen nilkan luusto kuin minulla. Juoksulenkkarien pohja halkesi päkiän kohdalta enkä ole uusia vielä ehtinyt miettimään tai sovittelemaan, sillä siististi sisätiloissa suoritettava salitreeni riittää nyt toistaiseksi. 🙂

Yhdet kapeakärkiset nilkkurit lahjoitin eteenpäin, sillä niitä en koskaan halunnut jalkaani laittaa – parempi oli antaa jonkun muun käyttää niitä kun ne vielä olivat erinomaisessa kunnossa.

Minimalistinen vaatekaappi capsule wardrobe asukokonaisuudet

Puhtaiden pyykkien kori on arjen luksusta ja juttelin viime viikolla tuttavan kanssa siitä miten hän ei sellaista halua! Olin aivan ihmeissäni, mutta hän tosiaan on sitä mieltä että käsissä voi kantaa vaatteet kaappeihin pinoissa ja sillä sipulit! 🙂

Minusta taas on ihana viikata kuivat pyykit suoraan pesukoneen päällä leppeeseen ja nostaa laakeaan koriin, jossa toisella puolella on tytön pino ja toisella minun. Alusvaatteet laitan korin päällimäiseksi ja viikkaan ne vasta suoraan laatikkoon laitettaessa. Koriin myös mahtuu enemmän vaatetta kerralla eikä tarvitse jälkikäteen poimia matkanvarrelle tipahtaneita sukkia lattialta.

Näin meitä on moneen junaan ja erilaisuus on juuri se asia mikä tekee elämästä mielenkiintoista, oli nimittäin loistava keskustelutuokio ja kyllä sitä itsekin hetken aikaa tuli miettineeksi että tarvitsenko tosiaan puhtaiden pyykkien koria vai olenko omien tapojeni vanki – päätin olla mukavuudenhaluinen vanki. 😀

Minimalistinen vaatekaappi capsule wardrobe asukokonaisuudet
Minimalistinen vaatekaappi capsule wardrobe asukokonaisuudet

Palataan vielä hetkeksi takaisin asiaan! 🙂 Alusvaatteissa ei suuria muutoksia tapahtu oikeastaan koskaan. Vaihtuvuutta on tasaisesti, mutta pakko sanoa että Calvin Kleinin alusvaatteisiin (postaus → TÄÄLLÄ) siirtymisen jälkeen olen voinut harventaa uusimissykliä – kun ennen piti ostaa uusia alushousuja vanhojen virttyneiden tilalle vähintään kolmesti vuodessa, riittää nykyisin kaksi vaihtorumbaa puolen vuoden välein.

Sukkia sen sijaan joutuu ostamaan ja päivittämään useammin ja viikkailun lomassa huomasin että taas oli kaksi sukkaparia kulunut päkiän kohdalta puhki. En tiedä johtuuko sukkien nopeampi puhkikuluminen tästä liukumattomasta bambulattiasta vai minun tavastani pyörähdellä piruetteja kääntyessäni (en siis oikeasti piruetteja pyöri mutta käännyn ilmeisestikin päkiän varassa liukuen), vaiko molemmista… jatkan analysointia ja palaan asiaan kun keksin vastauksen sukkadilemmaan. 😀

Minimalistinen vaatekaappi capsule wardrobe asukokonaisuudet

Eteisessä on parhaillaan kaksi talvitakkia ja loput ovat laatikossa odottamassa ilmojen lämpenemistä. Tiger of Swedenin trenssi, tanskalaisen Rainsin sadetakki ja ohuempi villakangastakki ovat siirtyneet laatikkoon huilaamaan ja naulakosta löytyy paksumpi villakangastakki ja untuvatakki. Ainut viime vuonna tapahtunut takkivaihdos on välikausikelien ulkoilutakki, vanha ja haalistunut lähti kiertoon ja tilalle ostin Didriksonin polvimittaisen takin*. En muista nyt yhtään olenko tästäkään teille postaillut, mutta tulen lisäämään linkin mikäli löydän postauksen arkistoni kätköistä jostakin. 🙂

Minimalistinen vaatekaappi capsule wardrobe asukokonaisuudet

Ostoslistalleni kirjasin laukun korjaamisen ja treenitrikoiden sekä sukkien ostamisen. Muita nice to have -ostoksia olisi uudet juoksulenkkarit ja kumpparit, sekä toppahousut joiden ostamisen siirrän suoraan ensi syksylle.

365-kapselipuvustoni toimii edelleen hyvin ja takkeja, neuleita, asusteita ja kenkiä lukuunottamatta jokainen vaatekappale sopii jokaiseen vuodenaikaan. Säilytystila on edelleen passeli ja vaikken ole laskenut vaatteideni lukumäärää, näen silmämääräisesti että sadan kappaleen hujakoilla jotakuinkin edelleen ollaan, kuten aikaisempinakin vuosina. 🙂

Kivaa viikonloppua kaikille!

*sisältää kaupallisen linkin

19 kommenttia “Vuosikatsaus vaatekaappiin – Capsule Wardrobe 365

 1. Minullakin on T-paitana tuommoinen raidallinen. Ostin sen Lindexiltä. Varmaankin sama. Se on todella hyvä. Itselläni on vaan yksi kpl . Mä haluaisin tuollaisen puolipoolo-paidan, kun pitkää poolokaulusta en voi pitää, koska kurkkua alkaa kuristaa.? oiskohan noita puolipooloja vielä Lindexsillä??

  1. Pitju: Tuo raidallinen t-paita on ihan mahtava! <3 Puolipooloja on mustana ja harmaana, raidallisena en ole nähnyt hetkeen. Myös punaisena löytyi mutta siitä taisi viimeiset kappaleet olla alerekissä jos en väärin katsonut.

 2. Unohtui kysyä, että onko sulla vielä cubuksen raitapaitoja? Ne on kanssa ollut hyvin vahvoja ja pitänyt kuosinsa, vaikka käytön merkkejä ainakin minun paidassa jo löytyy, kuitenkin pystyn vielä niitä käyttämään.

  1. Pitju: Ei ole enää kuin yksi ja se on salipaitana koska on nukkainen. Cubukset pysyvät ihmeen pitkään hyvässä kunnossa ja kun narulle ripustaessa venytteli saumat suoraksi niin mallikin pysyi hyvänä. Ainoa huono puoli on tuo kankaan nukkaantuminen, joka saa aikaan epäsiistin olemuksen vaikkei kauas nukkaantuminen onneksi näykään. 😀

 3. Mä RAKASTAN näitä sun inventaariopostauksia – eritoten vaatteiden osalta. Saan aina mielettömösti inspistä oman varaston läpikäymiseen. Kiitoksia tästä ja blogistasi muutoinkin. Ihanaa uutta vuotta sinulle ja tytöllesi!

  1. MiraP: Ihana olet! <3 Kiitos kivasta kommentistasi ja palautteesta. 🙂 Iloista ja ihanaa alkanutta uutta vuotta 2019! <3

 4. Eikö sulla ole sitä nättiä sinisävyistä kirpparimekkoa tai Marimekon pitkää tasaraitaa enää? Entä se viininpunainen neule, mitä harkitsit muissakin sävyissä?

  1. Mari: Ei ole enää sinistä kirppismekkoa, ostin sen heräteostoksena ja tiesin jo silloin etten sitä montaa kertaa varmastikaan tule käyttämään. 😀 Ihana oli päästä pitkästä aikaa tuunaamaan omia vaatteita, en ole tainnut teinivuosien jälkeen juurikaan sitä harrastaa… näin muistelen. Mekko päätyi takaisin sinne mistä tulikin eli kirppikselle. 🙂

   Marimekon nilkkamittainen mekko / yöpaita on edelleen käytössä, sen lyhyemmän raitamekon laitoin kiertoon kun totesin ettei se oikein toiminut minulla. Helma oli liian lyhyt ja avonaisena “jakkuna” en sitä montaakaan kertaa käyttänyt. 🙂 Viinipunainen neule lötkähti pesussa, siitä tuli Paavo pesusieni eli lyhyt ja leveä. Eipä se kyllä maksanutkaan paljoa, joten osasin odottaa ettei se kestä pitkään hyvänä. Muita en ehtinyt ostamaan ja tuo viinipunainen huumakin rauhoittui kuten neulepaitapostauksessa arvelinkin. 🙂

  1. Päivi: En ole pitänyt kirjaa vaatemenoista… odotahan kun laskeskelen vähän…

   Alusvaatteisiin menee vuodessa muutama satanen, sukkiin ehkä 40-50€. Pakollisia vaateostoksia on aika vähän eikä tälle vuodelle ole tiedossa oikeastaan muuta kuin ne juoksulenkkarit, toiset treenihousut ja ensi talveksi ehkä ne toppahousut.

   Viime vuonna ostin kolmet farkut, joten tänä vuonna en luultavimminkaan joudu ostamaan housuja, näin toivon. Talvitakista pitää ompelimossa korjauttaa vetoketju, mutta takki itsessään on siis jo kuudetta talvea käytössä ja varmasti myös tulevankin talven. Takkitilanne on muutenkin hyvä ja kaikki hyväkuntoisia tuota vetoketjuvikaista lukuunottamatta, joten uusia ei ole ostoslistalla.

   Kesäksi ostan ainakin yhdet ballerinat, joten siihen kuluu luultavasti 50-100€ riippuen monetko ostan ja mitä merkkiä. Laukkuja en tarvitse, asusteita on ne samat vanhat jotka edelleen riittävät (yksi vyö, yksi huivi, yksi pipo, yhdet hanskat).

   Mitähän tähän sanoisi, 500-1000 euron välillä varmasti liikutaan vuoden vaate- ja kenkäkustannuksissa vuodesta riippuen jos ei takkeja tarvitse ostella – niihin nimittäin panostan ja jos takin ostan niin saa lisätä toisen samanlaisen summan vuoden vaatekuluihin. 🙂

   Laukut eivät minulla koskaan ole kalliita ollut, sadan euron paikkeilla per laukku, ja niitä on tarpeeksi useammankin vuoden tarpeisiin ellei ne hajoa (toivottavasti ei). 🙂 Koruja en harrasta myöskään, minulla on lahjaksi saadut kaulakoru ja rannekoru, sekä kaksi kelloa, eli neljä koruiksi laskettavaa asustetta. En usko että ostan tänä vuonna koruja, ainakaan ei tarvetta sellaiselle juuri nyt ole näkyvissä. 🙂

 5. Olen vasta äskettäin löytänyt blogisi – löytyisiköhän täältä mistään luetteloa koko kapselisi vaatteista? Saisi vähän käsityksen siitä, että minkä kokoisella kapselilla ilmeisesti hyvin tulet toimeen?

  1. Pirkko: Tervetuloa blogiin seurailemaan! Kiva että olet löytänyt tänne. Nykyisestä kapselista ei ole päivitettyä listaa, mutta vanhempia listoja löytyy mm. alapuolen postauslinkin takaa:

   Minimalistin vaatekaapissa:
   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2015/08/17/french-wardrobe-yksinkertaisen-tyylikas-pukeutumismetodi/

   Viime vuonna tein ihmiskokeen ja kokeilin selviytyä 30 päivää hyvin pienellä vaatevarastolla, siitä voit lukea lisää alta. 🙂
   30 päivän vaatehaaste:
   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2018/03/25/30-paivan-vaatehaaste-raitapaita-pillifarkut/

   ja täältä löytyy vielä videokin, jossa teen suursiivouksen vaatekaappiin ja kertoilen mitä kaikkea omistan ja mistä luovun ja miksi:
   https://omakotivalkoinen.casablogit.fi/2017/08/31/videopostaus-vaatekaapin-raivaus-suursiivous-osa-3/

   Voin tehdä postauksen siitä mitä kaikkea vaatekaapista löytyy juuri tällä hetkellä jos haluat. 🙂 Voisin yhdistää postaukseen muutamia asukuvia erilaista vaateyhdistelmistä niin saisi paremman kuvan siitä miten vaatteita voi muokata erilaisiin menoihin työpalavereista kotona rötväilyyn. 🙂

 6. Hei!

  Olisi aivan ihana postaus, jos luetteloisit kaikki vaatteesi ja erityisesti siihen liitettynä asukuvia eri vaihtoehdoista!
  Missä muuten on Hunterin nilkkurimittaiset kumisaappaasi? Eivätkö kestäneet käytössä? Tätä pähkäilen, koska harkitsen itse Hunterin kumisaappaita. Ostaisin itselleni pitkät, mutta jos eivät sitten kestä?!
  Tällä hetkellä Suomesta en löydä Le Chameaun saappaita, jotka olisivat ehdoton ykkössuosikkini, nyyh!
  Ihanaa alkanutta vuotta 2019!!

  1. Kirsi: Laitan tämän toteutukseen. 🙂 Hunterin kumppareita ei enää ole ja varsinkin varrellisissa kumisaappaissa varsi tosiaan taipuu nilkan kohdalta kyykkyyn mennessä ja sen takia menee helposti halki. Minulla oli vuorelliset ihanat Hunterin kumpparit jokusia vuosia takaperin ja ne oli lempparikenkäni. Eivät olleet perinteisen kumisaappaan näköiset ja käytin niitä syksystä kevääseen lähes päivittäin. Kaksi vuotta ne kestivät ja sitten oli nilkat halki. 🙁 Olen kuullut että Nokian saappaat kestäisivät paremmin rasitusta, mutta omaa kokemusta aktiivisesta käytöstä minulla ei ole muista kuin Huntereista joten en osaa ottaa kantaa asiaan. 🙂

   Ihanaa alkanutta vuotta 2019!<3

 7. Tässä oman jatkuvan kapseloinnin ja vaateuurastuksen aikana eksyn aina tänne sun blogiin 😀 Nyt mua pisti silmään se, että sun koko käyttövaatevarasto on uusiutunut vuodesta 2015, eli kaikki ylä- ja alaosat ovat vaihtuneet. Mua jotenkin itseä kiinnostaisi enemmänkin se, että mun vaatteet kestäisi ainakin sen 5-vuotta käytössä, ilman että vaatevarastoa tarvii olla kokonaisuudessaan uusimassa parin vuoden välein. En tiedä onko se nykyajan laadulla mahdoton ajatus, mutta toisaalta esim. mun lempi villatakki on nyt kolmatta vuotta käytössä eikä siinä ole kuin yksi pieni reikä joka pitäisi parsia, muuten se on kuin uusi. Farkut ainakin ehdottomasti pitäisi kestää sen 5-vuotta, sen verran tuskallista niiden sovittaminen ja hyvän parin löytäminen on 😀 yhdet farkut mulla onkin jotka on nyt olleet varmaan sen verran käytössä, ja vielä varmaan vuoden tai kaksi menevät. Mutta joo, mitä sä ajattelet asiasta? Onko sulle tärkeää vaatteen pitkäikäisyys vai käytätkö halpamuotia jonka elinkaari on lyhyempi ja näin ollen koko vaatekaappi uusiutuu vähintään parin vuoden aikana kokonaan? Kivaa päivää 🙂

  1. Jenni: minulla on muutama vanhempi vaate, mutta totta on että ns. tavanomaiset arkivaatteet ovat uusiutuneet ja siihen syynä on juurikin laatu. Olisi todellakin hienoa että vaatteet kestäisivät aktiivista käyttöä ja pesua pitempään ja siksi olen ostanut muutamia arvokkaampiakin ja paljon kehuttua vaatteita. Tiger of Swedenin neuleen ostin muutama vuosi takaperin ja ajattelin sen kestävän hyvänä ja siistinä vähintään 5 vuotta, mutta ikävä kyllä niin ei käynyt. Saman totesin myös t-paidassa, joka oli ”parempaa merkkiä ja laatua”, maksoin siitä 60 euroa, ja pettymys oli suuri kun t-paita oli keskivertoa ja kesti vain sen mitä halvemmatkin ketjukauppojen paidat.

   Zaran pikkumusta mekko on nyt 6 vuotta vanha ja juhlavampi puseroni saman ikäinen. Juhlatoppi myös. Lisäksi minulla on yli 10 vuotta vanhat nahkalapaset. Kaulahuivi on nelisen vuotta ollut, pipon sain synttärilahjaksi 2,5 vuotta sitten. Muutamia muitakin hieman vanhempia vaatteita omistan, mutta etenkin paidat ovat sellaisia joissa käyttö ikävä kyllä näkyy viimeistään vuoden kohdalla. Takeissa olen onnistunut löytämään aitoa laatua ja niitä ei olekaan syytä uusia. Untuvatakkini on ollut käytössä vuodesta 2012 ja muut takkini jo useamman vuoden. Näistä olen todella tyytyväinen ja toivoisin että myös puseropuolella löytäisin jotakin vastaavaa. 🙂 En halua ostella uusia vaatteita kovinkaan usein ja mielelläni käyttäisin vaatteitani pitempäänkin kuin vuoden tai kaksi. Kaikenlaisia vinkkejä otetaan vastaan etenkin paitapuolelta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *