Kaunis keltainen & neutraali skandinaavinen väripaletti

Skandinaavinen sisustustyyli tunnetaan parhaiten neutraalista väripaletista, mustasta, valkoisesta ja vaaleista puunsävyistä, ja yksi sen ominaisuuksista on ylitse muiden – siihen voi yhdistellä kaikkia värikartan sävyjä pastelleista kirkkaisiin perusväreihin. Sisustuksen päävärityksen ollessa harmoninen, voi väriä ripotella hyvinkin reippaalla kädellä sinne tänne ilman että koti tuntuisi sirkusteltalta. Meidän kotona värinkäyttö on vähäistä koostuen lähinnä kasveista ja kukista, ja sen vuoksi jokainen viherkasvi ja kukan värikäs terälehti pompahtaa intensiivisesti suoraan tajuntaan. 🙂

Skandinaavinen sisustus olohuone mustavalkoinen keltaiset ruusut omakotivalkoinen

Skandinaavinen sisustus olohuone mustavalkoinen keltaiset ruusut omakotivalkoinen

Ruokaostosten yhteydessä nappasin mukaani vuoden ensimmäisen “perjantaipuskan” ja valkoisten tulppaanien sijaan valitsinkin kirkkaankeltaisia Reilun kaupan ruusuja. Mustavalkoisen, vihreän ja keltaisen yhdistelmä on keväisen raikas ja sitä on ilo katsella. Olohuoneen sohvanurkka onkin tänään ollut lempipaikkani ja hymyilyttää joka kerta kun tietokoneen ruudulta nostan katseeni kukkakimppuun. ♥

Skandinaavinen sisustus olohuone mustavalkoinen keltaiset ruusut omakotivalkoinen

Skandinaavinen sisustus olohuone mustavalkoinen keltaiset ruusut omakotivalkoinen

Skandinaavinen sisustus olohuone mustavalkoinen keltaiset ruusut omakotivalkoinen

Rakastan valkoista sisustusta, jossa kontrastina on pieni määrä mustaa, mutta myös värejä kuten keltaista, punaista ja vihreää. Joskus olen pinkillä tuulella, toisinaan sinisellä, ja onhan meillä nähty myös oranssia, violettia ja turkoosiakin… Värejä voi kokeilla fiksusti, villisti ja vapaasti juurikin kukkakimpuissa ja kynttilöissä, ilman että tarvitsee murehtia kyllästymisestä tai virheostoksista joita molempia olen ihan riittävästi ehtinyt elämässäni tekemään. 🙂

Jos jokin tietty väri miellyttää kerta toisensa jälkeen yhtä paljon tai jopa enemmän, voi tätä väriä lisätä kotiin pienillä sisustuksellisilla yksityiskohdilla kuten koristetyynyllä, torkkupeitolla, verhoilla tai vaikkapa kehystetyllä printtijulisteella.

Ihanaa torstain jatkoa kaikille & huomiseen!

4 kommenttia “Kaunis keltainen & neutraali skandinaavinen väripaletti

 1. Keltainen ja musta sopivat erinomaisesti yhteen. Jos laitat täysin keltaisen mekon päälle ja siihen asusteeksi musta vyö, niin ei paremman näköinen voi ollakaan . Mustia kenkiä ei ole syytä unohtaa. Sama se on myös sisustuksessa. Oletko repinyt vihreät lehdet pois ruusuista? Tuo on aika jännän näköinen. ???

  1. Pitju: Totta puhut! Myös mustat farkut ja keltainen toppi (plus musta jakku tai muu neuletakki) on todella kivannäköinen asuyhdistelmä.

   Ruusuista otin vihreät lehdet pois, ei olisi kukat mahtuneet muuten maljakkoon. 🙂

 2. Minusta lehdet kuuluvat ruusuihin – riivittyinä näyttävät surkeilta. Tuo maljakko voi olla kuinka in tahansa, mutta on väärä valinta tuolle kimpulle.

  1. Nina: Kiitos mielipiteestäsi. Olen itse eri mieltä ja minusta ruusut ovat kauniimpia ilman lehtiä, kuin epäsiististi litistyneiden ja repaleisten lehtien kanssa, jollaisia ne näissä markettien edullisissa valmiskimpuissa yleensä aina ovat. Kukkakaupan isoista laaturuusuista en tietenkään lehtiä pois ottaisi, koska ne ovat upeita.

   Minulla on kaksi Marimekon kukkamaljakkoa (plus pieni minimaljakko jota ei lasketa) enkä aio ostaa eri kukkalajikkeille erikseen täydellisesti sopivia maljakoita. Isommassa Urna-maljakossa on tällä hetkellä peikonlehtiä juurtumassa, ne eivät tähän pienempään Mingiin olisi mahtuneet, ja minusta tämä Ming on todella kivan näköinen maljakko ruusuille. Näillä mennään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *