Minimalistin meikkipostaus 2019

Minulta on toivottu päivitystä vanhaan meikkiaiheiseen postaukseeni ja tänään kirjoittelenkin teille mitä meikkejä omistan ja miten niitä käytän. Vuosien varrella olen testaillut muutamia uusiakin meikkejä eri merkeiltä, mutta luottotuotteissa Dior on edelleen ehdoton suosikkini. Kaikki meikkini mahtuvat Marimekon Tasku-pussukkaan*, joka on kauniisti patinoitunut ja pehmennyt käytössä…

Omakotivalkoinen Minimalistin meikkipussi meikit
Omakotivalkoinen Minimalistin meikkipussi meikit

Lapsuuden meikkimuistot

Kiinnostus meikkaamiseen syntyi jo hyvin nuorena ja siskon meikkipussista kävin salaa lainaamassa hänen meikkejään. Siihen aikaan sellainen merkki kuin Anytime oli nuorten suosiossa ja muistan vieläkin miten mahtavaa oli tehdä ensimmäiset ikiomat meikkiostokset Anttilan kosmetiikkaosastolta. Olin niin ylpeä vaaleansinisiin muovikuoriin pakatuista Anytime-puuterista ja huulipunasta. 🙂

Myöhemmin päädyin opiskelemaan meikkaaja-maskeeraajaksi ja alan töitä tein kampaajaopintojeni ohella. Sittemmin työelämä vei eri suuntaan ja tietotaidon päivittäminen jäi vähemmälle. Enää en ole kovinkaan aktiivisesti seurannut meikkimaailman trendejä tai innovaatioitakaan ja kiinnostus on siirtynyt meikkaamisesta ihonhoitoon.

Omakotivalkoinen Minimalistin meikkipussi meikit

Ihonhoito on nro 1

Kauneudenhoidossa panostan ensisijaisesti ihon hyvinvointiin ja hoitotuotteisiin, kuten seerumeihin ja kosteuttaviin naamioihin. Meikin alle levitän aina Sensai Cellular Performance Day Cream -päivävoidetta*, jonka UV-suoja SPF 25 torjuu ihon ikääntymisen merkkejä aiheuttavia tekijöitä. Voide on hennosti helmiäishohtoinen ja tuo luontaista kuulautta, tasoittaen myös ihon pieniä värivirheitä ja epätasaisuuksia. Voide ei ole kuitenkaan meikkivoide tai edes bb-voide, vaan hyvin kevyt ja hienojakoinen kosteusvoide, jonka helmiäishohde saa ihon hehkumaan nuorekkaana ja raikkaana. ♥

Omakotivalkoinen Minimalistin meikkipussi meikit

Meikkipohja

Meikkipohjani koostuu Sensai-kosteusvoiteen päälle levitettävistä kolmesta vakiotuotteesta, joista teille olen aikaisemminkin blogissani kirjoitellut. Hienojakoinen ja kevyt Diorskin Nude Air Compact Powder -puuteri* (sävyssä 020 Light Beige) riittää tasoittamaan ihon pienet virheet ja tekee ihosta kevyesti mattaisen. Aikaisemmin käytin hieman peittävämpää meikkipuuteria samasta sarjasta, mutta sen valmistus lopetettiin jo aikaa sitten. Diorskin Nude Air Sun Powder -aurinkopuuteria* käytän kasvojen kehystämiseen ja varjostusten tekemiseen, ja helmiäishohtoista Nude Air Luminizer -korostuspuuteria* sipaisen poskipäille ja kulmien alle luonnollista valoa ja heleyttä tuomaan.

Jokaisella puuterilla on oma kabuki-sutinsa, jotka on helppo erottaa väristä, tummin suti tummimpaan puuteriin ja vaalein vaaleimpaan. Jokainen Diorin puuteri on pakattu kauniiseen ja kestävään peilirasiaan ja puuterien mukana tulleet suditkin mahtuvat näppärästi Marimekon meikkipussiin.

Käytössäni on tällä hetkellä myös Chanelin meikkipuuteri* (musta rasia), johon en ole tyytyväinen ja siksi en sitä kovin usein halua käyttää. Meikkipuuteri on asteen liian tumma ja vivahtaa vähän oranssiin iholle levitettynä, mutta yritän käyttää sen silti pois jottei menisi hukkaan.

Omakotivalkoinen Minimalistin meikkipussi meikit

Silmämeikki

Silmä- ja kulmameikki hoituu kahdella Diorin paletilla, jotka ostin useampi vuosi sitten. Backstage Pros Eye Reviver Illuminating Neutrals Eye Pallette* luomiväripaletilla teen silmämeikin ja luomivärien tummimmalla sävyllä useimmiten myös rajauksetkin.

Luomiväripaletti on suunniteltu erityisesti naturelliin meikkaamiseen ja sävyjen kiiltoaste sopii kauniisti hieman vanhemmallekin iholle. Vaalein sävy toimii kirkastajana kulmaluulla sekä silmän sisänurkassa, häivyttäen varjoja luontevasti ja luonnollisesti. Toisiksi vaalein luomiväri on hyvä pohjasävy silmämeikille ja tummemmilla sävyillä voi luoda haluamansa kontrastin luonnollisesta luomivarjostuksesta näyttävään smokey eye -juhlameikkiin. Paletin mukana tulevat siveltimet ovat täyttä kuraa, joten niiden varaan ei kannata onnistunutta silmämeikkiä jättää. Itseltäni löytyy silmämeikkiä varten Make Up Storen luonnonkarvaa oleva parin sentin paksuinen puolinapakka sivellin, jolla hoituu sekä levitys että häivytys.

Backstage Pros All in-Brow 3D Long-Wear Brow Contour Kit* -kulmapaletin sävyistä vaaleampi ruskea on enemmän käytetty ja tummempaa sävyä käytän lähinnä kulmakarvojen häntäpäiden korostamiseen. Liian tummat kulmakarvat saavat minut näyttämään vihaiselta ja mitä vanhemmaksi tulen, sen luonnollisempaa meikkiä suosin.

Kulmapaletin värivaha (nro 3. Fixing Wax) ei toimi toivotulla tavalla. Sen vuoksi fiksaankin kulmakarvani mielummin silmämeikkipaletin mustanruskealla rajauksiin tarkoitetulla vahalla minimittaista ripsariharjaa apuna käyttäen. Kevyen vahauksen jälkeen peitän karvojen lomasta pilkottamaan jääneet ihoalueet kulmavärillä.

Palettien lisäksi minulla on Diorshow Brow Styler -kulmakynä* ja Diorshow Iconic-ripsiväri*, sekä vedenkestävä rajauskynä, jota todella harvoin käytän enkä edes tiedä miksi sen ylipäätään menin ostamaan. 🙂

Omakotivalkoinen Minimalistin meikkipussi meikit

Huulimeikki

Monia huulipunia kokeilleena olen eniten tykännyt Diorin Rouge-huulipunan* koostumuksesta ja kestävyydestä. Huulipuna tekee huulista täyteläiset ja kosteutetut, ja mukava koostumus tekee levittämisestä miellyttävää. Satiinisen mattainen lopputulos maksimoi huulille lankeavan valon määrän, hoitavuus, väri ja kiilto on täydellisessä tasapainossa.

Täydellinen punaisen sävy on upea paloauton-punainen, joka Diorilla on nro 999 – kaunis ja klassinen peruspunainen joka ei vivahda pinkkiin, oranssiin eikä ruskeaan. Ostin syksyllä jo kolmannen Dior Rouge 999 -huulipunan ja tästä on tullut meikkipussini vakiovaruste saman sävyisen Dior Contour Pen Lipliner -huultenrajauskynän* kanssa.

Omakotivalkoinen Minimalistin meikkipussi meikit

Jokainen tuote Chanelin meikkipuuteria ja Diorin rajauskynää lukuunottamatta on aktiivisessa käytössä. Parasta asiassa on se, että tuotteet on mahdollista yrittää käyttää loppuun ennen kuin ne pilaantuvat. Luomi- ja kulmavärit, sekä aurinko- ja hohdepuuterit ovat säilyneet hyvänä jo useamman vuoden ja uusin ne vasta sitten jos huomaan niiden vanhenneen. Nude Air -puuterin, ripsivärin ja punaisen huulipunan kiertosykli on automaattinen ja ostan aina uuden kun vanha loppuu. Toivon hartaasti ettei näiden luottotuotteideni koostumusta muuteta tai valmistusta lopeteta, kuten edelliselle lempipuuterilleni kävi. 🙂

Ihanaa lauantai-iltaa kaikille!

*sisältää kaupallisen linkin


Seuraa myös Instagramissa 

15 kommenttia “Minimalistin meikkipostaus 2019

 1. Todella kiva postaus! Voisitko jossain vaiheessa jatkaa kuukauden shoppailut -postausten tekemistä? :–)

  1. Emilia: Kiitokset! 🙂 Voin harkita tuon kuukauden shoppailut -postausarjan elvyttämistä, olisi kieltämättä mielenkiintoista itsekin alkaa seuraamaan vähän tarkemmin mitä ostan. Vakavaan harkintaan laitan siis toiveesi ja voi olla että helmikuun alussa koostan ensimmäisen postauksen tammikuusta. 🙂

 2. Tyylikäs meikkivalikoima sulla. Jäin miettimään kannattaako Suomessa käyttää ympäri vuoden suojakertoimellista voidetta.

  1. Nina: Kevättalvi on Suomessa UV-säteilyn puolesta pahimpia, joten ehdottomasti kannattaa käyttää aurinkosuojaa ympäri vuoden aina. 🙂

   1. Hei. Kosmetologina voin kertoa että syy miksi aurinkosuojaa ei ole automaattisesti jokaisessa voiteessa on se että aurinkosuojakerroin on myös rasite iholle. Tästä johtuen mm.suomessa ei suojakertoimellista voidetta ole syytä käyttää ympäri vuoden. Tästä löytyy paljon lisätietoa myös netistä!

    1. Minna: Kiitokset kommentistasi. Tälläiseen informaatioon en itse ole törmännyt ja täytyy ehdottomasti etsiä aiheesta lisätietoa. Tiedän ainoastaan sen että aurinkosuoja muuttaa punaviolettisäteilun infrapunasäteilyksi eli lämmöksi, ja jos vertaa näiden vaikutuksia niin infrapuna on huomattavasti pienempi paha kuin auringon punaviolettisäteily. Tutustun aiheeseen ehdottomasti. 🙂

 3. Paljon olet saanut pussukkaan mahtumaan.Itselläni sama pussi, jonka taidan nyt ottaa meikkipussikäyttöön ja karsia omat meikit niin että mitään ulimääräistä ei säilytellä.

  1. Johanna: Alkuun oli vähän tiukkaa ja sutien karvat saattoivat jäädä vetoketjun väliin jos en huolella meikkejä asetellut. Nyt pussukka on jo mukautunut meikkien mukaiseksi ja sinne mahtuisi muutama muukin meikki lisäksi. 🙂

   Käytän tuota Taskua myös iltalaukkuna, joten kaksi tärkeää tehtävää se täyttää eikä ole tarvinnut erikseen ostaa juhlaan sopivaa pikkulaukkua (jota hyvin harvoin tarvitaan). 🙂

 4. Niin, kevättalvella kyllä tarpeen käyttää suojakerrointa, mutta onko tosiaan tarpeellista esim. marras-joulukuussa?

  1. Nina: Minä käytän marras-joulukuussakin mutta minkäänlaista pakkoa ei tietenkään ole. 🙂 Tuo Sensain voide on paljon muutakin kuin vain spf 25, aurinkosuoja siinä on silkkaa plussaa muiden ominaisuuksien ohella. Varsinaisia aurinkorasvoja en käytä koskaan, vaan suojaan ihoni fiksulla pukeutumisella ja kasvot sekä kämmenselät sitten tällä Sensain päivävoiteella (kesäisin).

 5. Hei Miia!
  Huomasin että meillä on sama ripsari-suosikki, tuo Diorshow Iconic, mutta onko tätä vielä ihan normaalisti saatavilla? Etsin viimeksi Sokokselta, jossa myyjä totesi tuotteen valmistuksen loppuneen, ja ostinkin tilalle toisen, joka ei kyllä ole omaan käyttöön ollenkaan niin hyväksi osoittautunut. Tiedätkö, mistä voisin tätä Iconicia vielä löytää, sillä se vain on niin hyvä!
  Kiitos jo etukäteen avusta ja mukavista postauksista! 🙂

  1. Maia: Ainakin Kicsissä myydään edelleen tätä ripsaria (postauksessa myös linkki suoraan tuotteeseen), sieltä viimeksi itsekin ostin ja nyt myös Kicksin verkkokauppaan on ilmestynyt myyntiin Diorin tuotteet. 🙂

    1. Maia: Sinne siis! 🙂 Kicksissä on muutenkin todella laaja valikoima Diorin tuotteita, joten sieltä kannattaa katsoa ensimmäisenä jos jotakin kyseisen merkin tuotetta etsii. Tuota Iconic-ripsaria en itsekään onnistunut muualta löytämään, mutta ainakaan Kicksin henkilökunta ei ollut tietoinen että sen valmistus olisi lopetettu ja heillä se kuuluu ihan perusvalikoimaan. 🙂 Täytyy käydä kysymässä asiasta uudelleen ja varuiksi ostaa pari ripsaria valmiiksi kaappiin odottamaan mikäli se todella tiputetaan pois Diorin valikoimasta… toivottavasti kuitenkaan näin ei käy. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *