Kasvit kylpyhuoneessa

Tänään kurkkaillaan kylpyhuoneeseen ja höpötellään arkisemmista asioista, kuten moppaamisesta, led-valaisimista ja viherkasveista… 🙂

Viherkasvit kylpyhuoneessa valkoinen koti

Viherkasvit kylpyhuoneessa valkoinen koti

Ikivanha ja ärsyttävästi tuikkimaan alkanut kattovalaisin vaihdettiin taloyhtiön toimesta uuteen tehokkaaseen ja kooltaankin puolta suurempaan Airamin led-plafondiin, joka valaisee koko kylpyhuoneen. Nyt näkee jopa peilikuvansa ja olenkin siirtynyt meikkaamaan ruokapöydän äärestä kylppärin puolelle. 🙂

Viherkasvit kylpyhuoneessa valkoinen koti

Palmu viihtyy ikkunattomassa kylpyhuoneessa paremmin kuin kodin muissa huoneissa, johtuen luultavasti suihkukäyntien aikaansaamasta vesihöyrystä. Olohuoneessa siitä olisi enemmän iloa, mutta minkäs teet – tärkeintä on että kasvi viihtyy.

Viherkasvit kylpyhuoneessa valkoinen koti

Shampoo ja hoitoaine löytyvät Mujin läpinäkyvistä pumppupulloista ja pakko on kehua pullojen laatua: pumppumekaniikka toimii edelleen moitteetta ja annostelee pesuainetta juuri sopivan määrän. Monissa muissa pumppupulloissa on pumppu hajonnut ennen pitkään, yleensä alle vuodessa, mutta Mujin pullot sen kuin porskuttavat eteenpäin uudenveroisena viikosta ja kuukaudesta toiseen.

Iso yläpeukku siis näille, ja kun Mujin Helsingin myymälä aikanaan avautuu niin suosittelen kipaisemaan pumppupullo-ostoksilla, mikäli kaipailet vastaavanlaisia pulloja saippuoille ja tiskiaineelle.

Viherkasvit kylpyhuoneessa valkoinen koti

Siivousmoppia käytän useamman kerran viikossa pikasiivouksessa ja siksi ripustan sen useimmiten roikkumaan kylpyhuoneen seinäkoukkuun. Staattisen pölyliinan kanssa se on erityisen näppärä siivousväline ja monesti saatan mopata eteisen ja keittiön lattiat kuivamoppauksella puhtaaksi imuroinnin sijaan.

Viherkasvit kylpyhuoneessa valkoinen koti

Viherkasvit kylpyhuoneessa valkoinen koti

Tässä vielä tämä ikävä ylläri eli laattahalkeama pesukoneen takana sijaitsevassa seinässä, josta teille kylpyhuoneen remonttipäivityksessä kerroin. Laatat ovat halki katosta lattiaan ja odottelen edelleen että isännöitsijä ilmoittaa mitä asialle tehdään. Siihen asti remppaprojekti seisoo, sillä en halua ottaa henkilökohtaista vastuuta halkeilun syystä mikäli se sattuisi toistumaan remontin jälkeen.

Huomenna vietetään ystävänpäivää ja blogissa pärähtää käyntiin arvonta, jonka palkintona on jotakin herkkää, kaunista ja kotimaista! ♥

Kivaa iltaa kaikille & huomiseen!


Omakotivalkoinen uutiskirje

4 kommenttia “Kasvit kylpyhuoneessa

  1. Nanna: Ei ole ikkunaa eikä luonnonvaloa ollenkaan, sitä ihmettelenkin että miten voivat pimeässä viihtyä. 🙂

   En siis tiedä miksi viihtyvät, mutta siellä on ainakin palmun todella hyvä asustaa ja olohuoneessa se alkaa joka kerta mököttämään. Lehdet alkavat kellastua ja roikkua alaspäin. Kylpyhuoneessa kasvi voi todella hyvin ja kasvattaa uusia versoja minkä kerkiää. 😀

   Olen myös onnistunut pelastamaan monta kasvia sillä että olen vienyt ne kylppäriin. Ilmeisesti suihkuista tuleva vesihöyry on niille elvyttävä ja tykkäävät enemmän vesihöyrystä kuin valosta. 🙂

    1. Nanna: Sanos muuta, on todellakin kummallista. Ehkä tämä palmu on yksilönä enemmän yöolento, pohjolan palmu. 😀 😀 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *