Uusi minimalistinen eteisnaulakko & DIY-idea!

Olen kyllästynyt eteisen kalustukseen ja käytin monta tuntia aikaa erilaisten vaihtoehtojen etsimiseen perinteisestä vaatekaapista kaikenlaisiin hattuhyllyratkaisuihin. Vuosikaudet naulakkona toiminut Swedesen Tree* on edelleen ilo silmälle ja sen ajattelinkin siirtää eteisestä tytön huoneeseen, missä se vaaleanpunaisella seinällä korostuu kauniisti. ♥

DIY minimalistinen eteisnaulakko omakotivalkoinen epoq Integra Bylassen Frame Rail

Korkeaa kaappia en keittiöön yhdistyvän eteisen kanssa halua ja seinäkiinnitteistä max 40cm syvää ja 150-160cm korkeaa vaihtoehtoa en löytänyt huonekaluosastoilta enkä keittiövalmistajiltakaan. Mitoitus pitää kaapilla nimittäin olla sellainen että pitkät takkini mahtuvat henkarissa roikkumaan ja syvyyttä aivan maksimissaan 40cm, jotta kaappi ei tuki ikkunasta tulevaa valoa varjollaan. Hetken harkitsin että olisin tuunannut kaapille rungon itse puutavarasta ja ostanut ovet valmiina, ja tämä olikin ykkösvaihtoehtona ennen kuin keksin vielä paremman ratkaisun. 🙂

Alla muutama kiva naulakkovaihtoehto, jotka bongasin. AnnaLeena Designin katosta ripustettava teräksinen Rail Rectangle -vaaterekki* kävi harkinnassa, kuten myös Essem Designin tyylikäs Minimalisten-naulakko* sekä 70-lukua muistuttava Nostalgi-naulakko / hattuhylly*. Etenkin Rail Rectangle kiehtoi, mutta mitat olivat väärät – kapeampi rekki on vain 45cm leveä ja isompi vurostaan 100cm – meidän eteiseen optimaalisin olisi ollut 70-80cm.

HouseDoctor Rack naulakko metallinen

Essem Design Nostalgi naulakko

AnnaLeena Rail Rectangle vaaterekki metallinen

Maze NoHat naulakko

Essem Design Maze naulakot

Hattuhyllyjä ja eteiskalusteita on tarjolla aivan valtavasti, mutta mikään valmisvaihtoehto ei saanut aikaan sitä “tässä se nyt on” -tunnetta, jota nykyisin vaadin itseltäni ennen sisustustavaroiden tai kalusteiden ostamista… ennen kuin silmiini osui designtuotteeksi melko edullinen By Lassen Frame Trail -vaatetanko*! ♥ Hauskaa sinänsä että kyseinen vaatetanko välittömän oh la laa -reaktion minussa aiheutti, sillä tanko on äärimmäisen pelkistetty ja kaiken lisäksi sitä saa vain mustana, mikä ei minua haittaa sillä maalilla sen saa valkoiseksi. 🙂

DIY minimalistinen eteisnaulakko omakotivalkoinen epoq Integra Bylassen Frame Rail

DIY-ideani on siis yllä olevan kuvamuokkauksen mukainen – Oman Epoq-keittiöni kanssa samaa sarjaa olevan 40x70cm kokoisen vaakasuuntaisen Integra-seinäkaapin pohjaan kiinnitän valkoiseksi spraymaalatun By Lassen´n Frame Trail -tangon ja kaappi kiinnitetään seinälle niin, että sen yläreuna on samalla tasolla viereisen ovenkarmin kanssa. Näin saan jatkossa pipot ja huivit ylöspäin avautuvan kippioven taakse piiloon ja henkariin ripustettujen takkien alle jää sopivasti ilmatilaa. Samalla saan häivytettyä hieman tuota rumaa ovipuhelinta, jota ei ikävä kyllä voi vaihtaa uudempaan malliin teknisistä syistä. Artekin ritiläpenkki vaihtuu muutoksen myötä jakkaraan, jonka laitan seinäkaapin alle takkien toiselle puolen.

Tämmöisiä ideoita ja ajatuksia olen pyöritellyt mielessäni tällä viikolla kylpyhuoneen valaistusratkaisujen, lattialaattojen ja mikrosementin ohella. 🙂

Iloista torstaita kaikille!

Kuvat: Essem Design, House Doctor, AnnaLeena Design, By Lassen, Maze, Epoq, BEdesign. *Sisältää kaupallisen linkin

10 kommenttia “Uusi minimalistinen eteisnaulakko & DIY-idea!

 1. Onko sulla Stringejä vielä tallessa? Näyttäisi meinaan Stringeista koostettu kokonaisuus tuossa aika kivalta ?

  1. Nanna: ei ole enää itselläni, ne annoin miehelle työpisteeksi pöytälevyn kera. Hän tuskin haluaa tilalle miettiä muuta ratkaisua joten en pyydä niitä takaisin. 🙂

 2. Kuinka pitkä olitkaan? Noin aseteltuna kippioven reuna on suunnilleen kahdessa metrissä silloin kun se on auki. Sen sulkeminen ainakin minulle 164-senttisenä tulisi olemaan hankalaa kun juuri ja juuri yltäisin siihen enkä haluaisi joutua käyttämään jakkaraa yltääkseni sulkea sen.

  1. Minna: 158cm olen ja vertasin korkeutta makuuhuoneen seinäkaapin kanssa. Eteisessä kaappi on hieman korkeammalla, mutta silti näen kaapin sisälle ihan hyvin. Tyttö ei sen sijaan kaappiin yletä mutta hänen pipot ja lapaset menevät useimmiten joka kerta kylpyhuoneeseen kuivumaan ja sieltä sitten seuraavana aamuna takaisin käyttöön joten sillä ei ole niin väliä ainakaan vielä. Tyttö tosin on jo yli 140cm joten aika äkkiä kirii minut pituudessa kiinni, taitaa tulla tytöstä äiskäänsä pitempi. 🙂

   1. Sen kippioven sulkeminen on aito ongelma, jos sen reuna avoinna ollessaan on liian korkealla. Olen jossain taistellut sellaisen oven kanssa ja todennut ettei minun kotiini sellaista tule ainakaan kovin korkealle.

    1. Minna: Kippiovi ei ole liian korkealla, yletän oikein hyvin sulkemaan sen ilman varvistelua. 🙂

  1. Mari: tulee huomenna, tuo eilinen postaus poltteli niin kovasti että olis pakko saada idea ulos tuoreeltaan. 🙂 Huomenna luvassa toivepostausta siis. 🙂

 3. Syksyn tullen on ihana alkaa sisustamaan taas. Itse aloitin eilen työt, sain lomalla pestyä ikkunat, matot, siivottua kaapit ja vietyä turhaa tavaraa kierrätykseen ja ulkona toki puutöitä. Nyt on ihana aloittaa arki puhtaasta kodista ja keskittyä muutaman sisustushaaveen toteuttamiseen.

  1. Marine: Tuo on niin ihana tunne kun saa aloittaa arjen ikään kuin puhtaalta pöydältä! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *