Uusi suunta sisustukselle – Tavaroiden läpikäynti & kierrätys

Oman kodin sisustus saa loppuvuoden aikana kokonaan uudenlaisen tyylin ja tulevan lasiseinän myötä kodin koko yleisilme saa kertakeikalla kunnon raikastuksen. Monelle teistä on varmasti tuttu juttu se että sisustamisessa ja remontoinnissa yksi asia johtaa toiseen, toinen kolmanteen, ja kohta onkin koko tupa mullin mallin vaikka ihan pieni remppa vaan piti tehdä 🙂

Ruokapöytä olohuoneessa sisustusidea omakotivalkoinen

Kaikille vanhoille huonekaluille ja tavaroille ei jatkossa enää löydy tilaa ja kolmen istuttava Söderhamn-sohva oli ensimmäinen uuteen kotiin lähtenyt kaluste. Olohuoneen pöydän osalta en ole tehnyt vielä lopullista päätöstä, mutta näin alustavasti näyttäisi siltä että sillekään ei jatkossa enää paikkaa ole, vaikka siitä en mielelläni haluaisikaan erota. Ruokapöytä menee myös vaihtoon, mutta vanhat tuolit säilytän toistaiseksi sillä budjettini ei näillä näkymin anna myöten mieleisteni tuolien hankintaan.

Pienemmän tavaran osalta olen käynyt laatikoita, nyssyköitä sekä pussukoita läpi, ja kerännyt eteisen ovensuuhun muutamia sellaisia sisustustavaroita, kirjoja ja keittiötarvikkeita, joita en ole useisiin kuukausiin tarvinnut tai käyttänyt, tai joiden koen antaneen minulle jo kaiken. Myös vaatteet kävin läpi rankalla kädellä tytön kanssa huoneita vaihtaessamme, sillä uuteen makuuhuoneeseeni ei ole tulossa enää laatikostoa / vaatekaappia.

Illan viimeisinä tunteina olen hakenut sisustusinspiraatiota Youtubessa julkaistuista minimalismi-aiheisista videoista ja löytänyt selkeän suunnan sille mitä oman kodin sisustukselta tavoittelen – pehmeyttä, avaruutta, valoisuutta ja selkeyttä.

Limenvihreä ruusukimppu Omakotivalkoinen

Valaistus on asia josta en aio tinkiä ja uusi makuuhuone tulee saamaan eloa ja tunnelmaa valolistan muodossa. Valolistan lisäksi huoneeseen on tulossa vain sänky ja lattiavalaisimet, sekä kauniit uudet matot sängyn molemmin puolin. ♥ Makuuhuoneeni on jatkossa pyhitetty vain ja ainoastaan levolle ja haluan fokusoida kaiken muun aktiviteetin olohuone-keittiö-akselille. Myös vaatteet säilytän jatkossa olohuoneen puolella, joka itseasiassa on varsin kätevää pyykkihuollonkin kannalta, kun ei tarvitse ravata kodin eri puolilla pyykkikasojen kanssa. 🙂

Jalallinen kukkaruukku valkoinen vihersisustus omakotivalkoinen

Instagramin puolella kyselin tänään mielipiteitä perinteisen vanhan ajan blogikirppiksen puolesta sekä vastaan ja 857 vastanneesta 89% antoi yläpeukun blogikirppikselle. 🙂 Sellaista en olekaan vuosikausiin järjestänyt ja enemmistön toiveesta olisi näillä näkymin nyt sitten blogikirppistä luvassa sunnuntaina. 😀 Vielä ehdit antamaan oman äänesi Instagram Storiesissa täällä → instagram.com/oma_koti_valkoinen

Huomenna luvassa juttua maailman suloisimmasta sisustustyynystä, joten olehan kuulolla! Ihanaa iltaa kaikille! ♥

6 kommenttia “Uusi suunta sisustukselle – Tavaroiden läpikäynti & kierrätys

 1. Aiemman postauksen mukaan sinulla on nyt viisi lähes identtistä ribbipooloa, jotka kaikki (ne viime syksynä ostetutkin) ovat edelleen hyvässä kunnossa. Oletko nämäkin käynyt nyt jo läpi rankalla kädellä, vai ovatko kaikki viisi puseroa tarpeellisia?

  1. Anna: On yhteensä viisi pooloa, 2 harmaata viime syksyltä, 2 mustaa ja 1 vihreä. 🙂 Ovat jokainen tarpeen, montaa muuta paitaa ei ole joissa pitkät hihat. Pitkähihaisia on poolojen lisäksi kolme, joista kaksi on resuisia mutta toimivat tarvittaessa aluspaitana ja tulevassa rempassa. Sitten on yksi juhlava pusero, joka iankaikkisen vanha ja läpikuultava, mutta sopii siis vain “parempiin tilaisuuksiin”. Neulemekkoja on kaksi, joita sukkahousujen kanssa käytän, ja t-paitoja pari joista yksi on salipaitana. Kaikki vaatteeni ovat tarpeellisia ja pikkumustaa ja juhlapaitaa lukuunottamatta aktiivisessa arkikäytössä. Pyykkiä pesen noin kolmesti viikossa, joista vaatepyykkiä on kaksi koneellista (kolmas lakanoita ja pyyhkeitä). Tummaa pyykiä on enemmän kuin vaaleaa ja vaaleiden vaatteiden pesusykli on noin 1,5 viikkoa että saan koneen täydeksi. Pyykkihuollonkin kannalta muutama tumma lisäpaita on hyvä, harmaat poolot pesen aina vaaleiden kanssa jotta saan koneeseen riittävästi pestävää. 🙂

 2. Oi että odotan, että pääsen näkemään loppu tuloksen! ?

  Ja nyt tavaroita siirrellessä, kasatessa ja lajitellessa toivepostauksena olisi nähdä listaa minimalistisen kodin laatikoiden sisällöistä ja tulevan vaatekaapin sisällöstä tottakai. Kuinka paljon jää jäljelle.

  Ja myös kaikki tulevat säilytysratkaisut kiinnostaa!

  1. Laura: Nyt on koti aika kaoottinen mutta heti kun palikat alkavat asettua kohdilleen niin kerron heti säilytyspuolen jutuista teille kuvien kera. 🙂 Näillä näkymin säilytän vaatteeni olohuoneessa Muuramen laatikostossa, sinne ne ovat jo siirtyneet ja hyvin mahtuvat, yllättävää kyllä. 🙂

 3. Moikka,

  Kysyisin tuosta Söderhamn-sohvasta. Eikös sulla ole nyt kaksi kulmapalaa tuossa? Itse pähkäilen saman kombon kanssa, Ikean sivuilla kun on, että kahta kulmapalaa ei voi yhdistää ? Mietin, että miksei?
  Miten itse oot yhdistäny nuo palat? Onko siinä keskellä kovan tuntuinen se kahden osan väli?
  Näyttää nimittäin ehdottomasti parhaimmalta mun silmään noin, että käsinojat on saman pituiset istuinosan kanssa.
  Kiitos jos jaksat vastailla ?

  1. Tiina: en kyllä ymmärrä miksi ikean sivuilla tuollainen maininta on, ihan samaan tapaan ne voi laittaa vastakkain ja kiinnittää toisiinsa kiristysliittimellä, joka siis laitetaan sohvapalojen liitoskohtaan alapuolella. Kivik-sohvassa tuli automaationa mukana sellainen liitin (ei ruuveja, toimii puristin-taktiikalla), en muista oliko myös tässä Söderholmissa samanlainen mukana…
   minulla palat on irrallaan, eli en ole niitä ruuvannut tai puristimella ”lukinnut” toisiinsa, pysyvät hyvin paikoillaan ilmankin. Rungon läpivienti-reikiä ruuveille ei kulmapalassa ole ja siksi varmaankin tuo maininta laitettu, neliskanttisen runkopohjan kahdella sivulla on selkänojat ja kaksi puolta ovat ilman reikiä. Sohvan istuimessa ei ole sellaista puuta tai tuntumaa joka eroaisi esim kolmen istuttavasta yksiosaisesta rungosta. Hyvin voit siis ostaa ja yhdistää kaksi kulmamoduulia yhteen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *