JELD-WEN – Sisustusremontin viimeistely

Kaupallinen yhteistyö: JELD-WEN Suomi

Tänään jatketaan sisustusremontin parissa ja kurkistetaan Vantaalla sijaitsevan remonttikohteen viimeistelyvaiheisiin. Vuonna 1985 valmistunut koti on uudistettu lattiasta kattoon ja vaihtoon menivät myös kaikki sisäovet sekä ylä- että alakerrassa.

Sisustusremontti Jeld-Wen Unique väliovi moderni linjakas tyyli Omakotivalkoinen

Unique -massiivikehysovet – Jykevää laatua Suomesta

Yhteistyökumppanina sisustusremontissa toimineen JELD-WENin valikoimasta löytyy runsaasti erilaisia ovimalleja. Perinteisten laaka- ja peiliovien lisäksi saatavana on erilaisia lasiovia kehyksillä sekä ilmankin. Remonttikohteeseen valittiin moderni Unique-ovimalli, jonka linjakkuus viimeistelee kauniisti nykypäivän tyyliin ja tarpeisiin remontoidun kodin.

Suomessa valmistettavat Unique -massiivikehysovet ovat massiivipuurakenteisia PEFC™-sertifioituja jykeviä sisäovia, jotka voidaan sävyttää kaikissa NCS S -väreissä sisustukseen sopivaksi. Tyylikäs lasilistaton muotoilu antaa trendikkään ja viimeistellyn ilmeen kodin kaikkiin tiloihin.

Sisustusremontti Jeld-Wen Unique väliovi moderni linjakas tyyli Omakotivalkoinen
Sisustusremontti Jeld-Wen Unique väliovi moderni linjakas tyyli Omakotivalkoinen

JELD-WEN Unique Spa 500 – Kylpylätunnelmaa

Yläkerrasta löytyy avoimen oleskeluaulan lisäksi kaksi makuuhuonetta sekä kylpyhuone, joiden ovet toistavat portaikon suoralinjaisuutta. Kylpyhuoneen oveksi valittiin JELD-WENin roiskevedenkestävä Unique Spa 500 -lasiovi, joka antaa avaruutta kapeaan kylpyhuoneeseen ja tuo säpäkkyyttä yläkerran aulaan. Näyttävä opaalilasiovi päästää valon kauniisti läpi molempiin suuntiin, toimien silti täydellisenä näköesteenä.

JELD-WEN Unique Spa 500 on erityisesti sisustajien toivoma uutuus, joka soveltuu niin kylpyhuoneeseen kuin muihinkin kodin tiloihin. Ovi soveltuu kosteaan tilaan, jos oven ja suihkun välinen etäisyys on vähintään 1,5 metriä, tämä pitää huomioida ovimallia valitessa.

Tutustu JELD-WENin monipuoliseen kylpyhuonemallistoon ➤ jeld-wen.fi/kylpyhuoneen-ovet

Sisustusremontti Jeld-Wen Unique väliovi moderni linjakas tyyli Omakotivalkoinen
Sisustusremontti Jeld-Wen Unique väliovi moderni linjakas tyyli Omakotivalkoinen

Yksityiskohdat kruunaavat lopputuloksen

Makuuhuoneisiin, joita yläkerrasta löytyy kaksi, haluttiin umpiovet ja meidänkin kotoa löytyvä Unique 501 oli eniten asukkaiden mieleen. He olivat ihastelleet kyseistä ovimallia blogini kuvissa monesti ja ovien asennuksen jälkeinen tyytyväisyys sai minullakin hymyn venymään korviin asti. 🙂

Alakerran erillisen wc:n ovimalli on sama Unique 501 kuin yläkerran makuuhuoneissa ja ainoa eroavaisuus on wc-oven pienuus – oviaukolla on nimittäin leveyttä alle 70cm, joka ei enää nykyrakentamisen standardeissa menisi läpi.

Sisustusremontti Jeld-Wen Unique väliovi moderni linjakas tyyli Omakotivalkoinen

Tyylikäs lasiovi toivottaa tervetulleeksi

Alakerran tuulikaappiin valittiin JELD-WEN Unique 507 -lasiovi, jonka kirkas lasi päästää valon kauniisti läpi ja tuo tilantuntua sekä pikkuruiseen tuulikaappiin että pieneen eteisnurkkaukseen. Sisäänkäynnin näköesteettömyys oli kodin lemmikeitä ajatellen asukkaille tärkeää ja ovimallin poikkirimat sitovat kaksi rinnakkaista sisäovea, tuulikaapin Unique 507 ja umpinaisen wc-oven Unique 501, tyylillisesti yhteen.

Sisustusremonttikohteeseen valitun kirkkaan lasin lisäksi Unique 507 -lasiovea on saatavana myös samettisella satiinilasilla, utuisella Chinchilla-lasilla sekä pistekuvioidulla MasterCarre-lasilla.

Sisustusremontti Jeld-Wen Unique väliovi moderni linjakas tyyli Omakotivalkoinen

Ovenkarmien uusiminen ja vaihtosaranat

Vanhempien rakennusten ovenkarmit ja saranat eivät välttämättä ole yhteensopivia nykypäivän sisäovistandardien kanssa. Tässä kohteessa alkuperäinen ajatus oli säilyttää kohtuullisen hyväkuntoiset vanhat ovenkarmit ja vaihtaa vain sisäovet uusiin, mutta se suunnitelma vesittyi rakenteellisiin haasteisiin ja yhteensopivuusongelmiin. Suosittelenkin kaikille hieman vanhemman kodin remontoijille suoraan uusien ovenkarmien hankintaa, sillä pienellä lisäpanostuksella säästää todella paljon aikaa ja vaivaa.

Vaihtoehtona voit hankkia myös vaihtosaranapaketin, jonka avulla saat uuden ovilevyn kiinnitettyä vanhoihin ovenkarmeihin. Vaihtosaranapaketti sisältää symmetriset saranat, vanhan saranajäljen peitelevyt, vastaraudan ja helppolukuiset asennusohjeet.

Uusien ovenkarmien ja ovien asentaminen sujuu JELD-WENin yksityiskohtaisten ohjeiden ja selkeiden neuvojen avulla myös vasta-alkajilta. Tutustu oppaisiin ja asennusohjeisiin täällä: ➤ jeld-wen.fi/asennusohjeet

Sisustusremontti Jeld-Wen Unique väliovi moderni linjakas tyyli Omakotivalkoinen

Ennen ja jälkeen -muutoskuvat

Remonttikohteen ennen ja jälkeen -kuvat ovat kirjaimellisesti kuin yö ja päivä. Vuosien vanhentamat ja koviakin kokeneet tammiovet tekivät ikkunattomasta eteisestä synkän ja ahtaan näköisen. Täydellisen pintaremontin ja JELD-WEN Unique -sisäovien myötä eteiseen saatiin valoisuutta ja avaruutta, ja tunnelma jo ulko-ovesta peremmälle astuessa on viihtyisä ja energinen.

Tuulikaappiin muutama vuosi takaperin vaihdettu harmaa lattialaatta jätettiin ennalleen ja lasioven läpi se yhdistyy kodin muuhun sisustukseen, jossa myös harmaansävyjä joukossa.

Sisustusremontti Jeld-Wen Unique väliovi moderni linjakas tyyli Omakotivalkoinen

Mitä olet mieltä tästä muutoksesta? 🙂 Minusta ja asukkaista etenkin eteisen muutos on keittiön ohella niin järjettömän suuri, ettei uskoisi kyseessä olevan edes sama koti. ♥︎

Tutustu JELD-WENin valikoimaan ja upeaan Unique-ovimallistoon täällä: ➤ jeld-wen.fi/unique

Inspiroivaa päivää kaikille!

12 kommenttia “JELD-WEN – Sisustusremontin viimeistely

  1. Meikku: Eteisestä löytyy avonaulakko sesongin käyttötakeille ja kenkäteline on peilin alla. Käsineet ja pipot on naulakossa myös. Heillä on lämmintä varastointitilaa heti ulko-oven vieressä, jossa säilyttävät harrastusvälineet, moottoripyöräilyvarusteet ja sellaiset vaatteet ja kengät joita käyttävät hyvin harvakseltaan. 🙂

 1. Tuollaiset pienet tuulikaapit ovat monesti ahdistavia kopperoita umpinaisine ovineen, varsinkin jos ulko-ovikin on ikkunaton. Lasiovi, vaalean värityksen ohella, muutti kyllä eteisen ja eritoten tuulikaapin täysin erilaiseksi! Oven avautumissuuntakin taisi vaihtua kätevämmäksi.

  Livenä muutos varmasti vieläkin huomattavampi, kun muutokset näkee ja uudistuneen tunnelman aistii joka puolella😊

  1. Vanilja: Tuo tuulikaappi on todella pieni, ei meinaa mahtua edes kääntymään jos on kauppakassi. Muuten se on kyllä aivan loistava, sinne saa jätettyä kuraiset kengät jne. ja varsinainen eteinen pysyy paljon siistimpänä kun rapa ja hiekka ei varise kuivuessaan lattialle. 🙂

   Tila tuntuu nyt remontin jälkeen paljon suuremmalta ja tuo lasiovi avarsi entisestään sekä tuulikaapin että eteisen. Ensimmäistä kertaa remonttikohdetta katsomassa ollessani melkein säikähdin miten synkkä ja pimeä tuo eteinen oli vaikka kesäaurinko paistoi ulkona. Ihan kuin olisi myyrän koloon tipahtanut. 🙂

 2. Eikö yläkerrassa ole ovien ympärillä listoja? Näyttää aika epäsiistiltä ja viimeistelemättömältä. Ovet itsessään ovat ihan siistit, mutta listattomuus kiinnittää tehokkaammin ainakin minun huomioni.

  1. Alina: Näissä making of -kuvissa yläkerrasta puuttui listat. 😀 Ovat siis ihan paikallaan kyllä ja näette myöhemmin lisämateriaalia tästäkin aiheesta. 🙂

  1. Jonsku: Pimeästä kopperosta valoisaksi sisääntulotilaksi. 🙂 Aivan erilainen tunnelma on kun avaa ulko-oven, paljon avarammalta ja korkeammaltakin eteinen näyttää remontin seurauksena. 🙂

 3. Sisemmän oven lasin idea on päästää ulommasta ovesta tuleva valo läpi. Jos ulommasta ovessa ei ole ikkunaa niin tuo sisemmän oven lasi vain paljastaa tuulikaappiin jätetyt kengät ja muut kamppeet. Lisäksi äärimmäisen epäkäytännöllinen valinta lemmikkikotiin.

  1. Gg: Ei ole heille epäkäytännöllinen ja lemmikkien takia nimenomaan tarpeellinen. Tuulikaappi on pieni pimeä koppi ja lasioven myötä on miellyttävämpi astua ulko-ovesta sisään kun näkee eteensä. Kenkiä ei jätetä tuulikaappiin, se on läpikulkua varten, kengille on oma paikka kenkätelineessä eteisen puolella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *