Eteisen sisustus – Takit piilossa

Eteisen puunmuotoinen seinänaulakko on matkannut uuteen kotiinsa ja visiot eteisen sisustuksesta ovat myöskin muuttuneet sitten viime postauksen. Halusin näyttää teille tämän tilapäisen sisustuskokeiluni, ennen kuin laitan hihat heilumaan ja porakoneen pörisemään eteisen isomman muutosprojektin muodossa.

Eteisen minimalistinen sisustus - Omakotivalkoinen
Eteisen minimalistinen sisustus - Omakotivalkoinen

Raikkaan vihreä kukkakimppu

Ihan ensimmäisenä haluan näyttää teille tämän kauniin valkoisen kukkakimpun, jonka ostin tiistaina kukkakaupasta viherkasvien ohella. Se on edelleen voimissaan ja virkeänä, ja siitä on ollut isosti iloa viime päivinä kun kotosalla ollaan suurin osa ajasta oleiltu nenät tietokoneen ruuduissa etähommia paiskien.

Eteisen minimalistinen sisustus - Omakotivalkoinen
Eteisen minimalistinen sisustus - Omakotivalkoinen

Swedese Libri hyllyt eteisessä

Swedesen Libri-hyllyt* ovat seikkailleet remontin jäljiltä kodin jokaisella seinällä etsien paikkaansa ja juuri nyt ne ovat eteisessä. Ensin ajattelin että tämähän toimii paremmin kuin hyvin ja jatkojalostin sisustusta ostamalla parilla eurolla tarrakiinnitteisen seinäkoukun takkeja varten. Alkuinnostuksen laannuttua tulin kuitenkin siihen lopputulemaan että ei tämä tule toimimaan – liikaa liian pienessä tilassa, vaikka nättiä onkin.

Eteisen minimalistinen sisustus - Omakotivalkoinen
Eteisen minimalistinen sisustus - Omakotivalkoinen

Tarrakiinnitteinen seinäkoukku

Tarrakiinnitteiset seinäkoukut eivät yleensä pysy paikallaan kovin pitkään ja olin valmiiksi varautunut siihen että takki mätkähtää keskellä yötä lattialle. Näin ei ihme kyllä ole vieläkään käynyt, vaikka tarrakoukku on viikon verran jo seinällä ollut. Tällä ei kuitenkaan ole nyt merkitystä, sillä kohta puoliin siirrän tikashyllyt pois eteisestä ja niiden tilalle tulee uusi upea seinänaulakko. 🙂 Se onkin sitten jo toinen tarina, minne hyllyt laitan… niiden on luultavasti nyt aika siirtyä kirppiksen kautta uusiin koteihin.

Eteisen minimalistinen sisustus - Omakotivalkoinen
Eteisen minimalistinen sisustus - Omakotivalkoinen

Huomaamaton paikka takeille

Tarrakoukussa on monta hyvää puolta, joista paras on se että takit ovat katseelta piilossa kaikkialta muualta katsottuna paitsi ulko-ovelta. Olohuoneesta, makuuhuoneesta ja suurimmasta osasta keittiötäkään ei takkeja näe, mikä siistii eteisen yleisilmeen.

Perinteisempi seinänaulakko on kuitenkin pitkässä juoksussa parempi vaihtoehto, villakangastakkia ei kannata koukkuripustuksessa säilyttää kovin kauaa jos mielii takin säilyttävän ryhtinsä mahdollisimman pitkään. Lisäksi haluan kengille jonkinlaisen seinähyllyn tai muun alustan, jolla saan ne ylös lattialta – tämä helpottaa siivoamista ja löysin tähän niin mahtavan ratkaisun että sen myötä koko eteisen kalustus meni uusiksi. 🙂

Eteisen minimalistinen sisustus - Omakotivalkoinen
Eteisen minimalistinen sisustus - Omakotivalkoinen

Tältä meidän eteisessä näyttää juuri nyt ja kunhan posteljooni polkee nettikauppatilaukseni perille niin pääsen laittamaan eteisen uuteen uskoon.

Jos kiinnostuit Swedesen Libri -designhyllystä niin laita viestiä miia(a)omakotivalkoinen.fi. En tiedä raaskinko molemmista luopua, mutta ainakin toinen niistä voisi muuttaa uuteen kotiin kivalla kirppishinnalla. 🙂

Leppoisaa lauantaita kaikille!

Psssst: Nyt kun on aikaa unelmoida niin käykäähän osallistumassa Unelmia puutarhasta -kirjan arvontaan täällä: ➤ unelmia-puutarhasta-kirja-arvonta


Seuraa myös Instagramissa 

11 kommenttia “Eteisen sisustus – Takit piilossa

 1. Kiva idea! Ehkä olisi pari,kolme suurta viherkasvia ryhmässä kauniimpi,kuin pieniä ripoiteltu sinne tänne?Sinulla tilaa on:)

  1. Nanna: Näin voisi olla, ajatuksena oli tehdä tilashyllyistä ns. viherseinä ja kasvien kasvaessa ne peittäisivät hyllyn lähes kokonaan. Enemmän tarvitsisin siinä tapauksessa köynnöstäviä kasveja. 🙂

 2. Voi en malta odottaa, minkälainen uusi ratkaisu eteiseen on tulossa! Itsellä nimittäin myös eteisongelma….

  Tuntuu, että eteistä ei saa ikinä toimivaksi! Me ollaan just muutettu ja uudessa kodissa on pieni kylmäeteinen (eli siellä ei voi takkeja eikä oikein kenkiäkään säilyttää, koska siellä on niin kylmä). Siitä veranta, jossa ah, niin ihanat isot ikkunat joka suuntaan! – mutta ei korkea seinää kuin yhdessä kohdassa n. 40cm leveydellä. Muut seinät siis ikkunaa, eli lattiasta ikkunan alareunaan n. 85cm. Siihen sitten pitäis saada 2 aikuisen ja kahden lapsen ulkovaatteet…

  1. E: meilläkin eteinen aikoinaan jymähti paikalleen, puunaulakko ja ikkunan edessä penkki, ei muuta. Tosi haastava meilläkin tuo nurkkaus, on ovea, ikkunaa ja vinoa seinää. Ikkunan edusta on lisäksi sen verran kapea ettei siihen mahdu juuri mitään.

   Meille tulee seinänaulakko ja sen alle saman sarjan hylly johon laitan kenkiä. Ikkunan eteen ehkä jotain pientä, ritiläpenkki on täydellinen ja peittää patterinkin, mutta jotain keveämpää ja uutta kaipaan kun vuosikaudet on penkki siinä ollut.

   Mahtaisiko sellainen ratkaisu olla toimiva että laittaisitte 40cm leveän ja 60cm syvän korkean kaapin tuohon ainoaan mahdolliseen paikkaan ja kaksi tankoa joista ylempänä aikuisten takit ja alempana lasten takit? Keittiön kaapistomalleista voisi sellaisen rakentaa edullisesti. En tiedä miten tuo seinä asettuu tilaan joten voi olla että valon kannalta kaappi olisi liian syvä.

 3. Mielenkiinnolla odottelen tulevaa postaustasi eteisen vaatesäilytyksestä 🙂 Se on itselläkin vähän ongelmakohta sisustuksessa. Jospa saisin vaikka uusia ideoita 🙂

  1. Maria: Eteiset ovat kyllä hankalia, etenkin pienissä kodeissa ja tälläisissä avoimissa tiloissa kuten meillä. En haluaisi varsinaisesti katsella takkeja, mutta toisaalta haluan että eteinen on eteisen näköinen ja myös toimiva sekä käytännöllinen. Onneksi löysin täydellisen naulakon jolla saan ratkaistua tilanteen. 🙂

   Ehdin viime vuoden puolella ostamaan Skagerakin puisen vaatetangon ja nyt harmittelen että meni rahat hukkaan. Yritän keksiä sille järkevän käytön joko makuuhuoneen seinältä tai toimistosta jonka ehdin yrittäjäkollegoideni kanssa vuokraamaan juuri ennen tätä vallitsevaa tilannetta koronan suhteen. Saa nähdä miten käy, olemme kyllä rempanneet sitä vähän mutta nyt hommat seisoo.

 4. Nättiä ja avaraa, mutta yksi asia pistää silmään, baarituolit ovat aivan liian korkeat… miten noissa voi istua ja syödä samalla? Saisiko jotain kuvaa kun niitä käytetään? Kiitos 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *