Kaunis kattausidea äitienpäivään

Etsiskelen parhaillaan inspiraatiota äitienpäivän kattaukseen, sillä aion laittaa pöydän koreaksi ihan vaan itseäni varten. Pellavaisen pöytäliinan aion mennä ostamaan huomenna apteekki- ja kukkakauppareissun yhteydessä ja samalla katson josko löytäisin myös jotain pientä uutta sisustuskivaa mieltä ja kotia piristämään.

Kattausideat vaaleat sävyt IKEA
Kattausideat vaaleat sävyt IKEA

Ikean sivuilta tiirailin aikaisemmin tänään uutuuksia ja ihastuin näihin kauniisiin kattauskuviin, joissa yhdistellään vaaleita sävyjä ja luonnonmateriaaleja. Hieman rypistynyt ja rennosti aseteltu pellavaliina on juuri sitä mitä nyt kotiini kaipaan ja luulen että päädyn ostamaan sen joko puhtaanvalkoisena tai hiekansävyssä. Bambuiset katelautaset näyttävät alla olevassa kuvassa valkoisten lautasten alla todella kivalta myös vaaleanharmaaseen yhdistettynä ja samaa tunnelmaa tavoittelen.

Kuntokuurini takia en aio leipoa mitään makeaa, vaan katan juhlapöytään jotain kevyehköä ja raikasta. Hapankorppukolmioita ajattelin tehdä, joiden päälle laitan maustamatonta tuorejuustoa ja muita höysteitä, kuten kinkkuleikkelettä ja kurkkua, savulohta ja tilliä, sekä mozzarellaa ja miniluumutomaattia siivutettuina. Kylkeen riittää jokin ruokaisa salaatti, kulhollinen mansikoita ja lasillinen kuplivaa.

Kattausideat vaaleat sävyt IKEA
Kattausideat vaaleat sävyt IKEA

Tänä vuonna ei oman äidin kanssa kyläillä puolin eikä toisin ja se kyllä harmittaa sillä joka vuosi olemme kokoontuneet isolla porukalla äidin kahvipöydän ääreen. Jokavuotinen äitienpäiväperinne ei kuitenkaan kokonaan katkea, sillä tilasin hänelle pienen yllätyksen, joka toimitetaan kotiin kannettuna sunnuntaina. ♥︎

Nyt takaisin kattausinspiraatioita netistä etsimään, kivaa torstaita kaikille!

Kuvat: IKEA Livet Hemma

6 kommenttia “Kaunis kattausidea äitienpäivään

 1. Myös pellavalakanaa voi hyödyntää pöytäliinana jos haluaa pöytäliinan vain satunnaiseen käyttöön 🙂

  1. Marissa: kyllä vaan, ja myös verho soveltuu jos sattuu olemaan ylimääräisenä kaapissa. Tarkka pitää kuitenkin olla ettei tule pysyviä tahroja. Vuosia sitten hyödynsin valkoista pellavaverhoa pöytäliinana ja varomisesta huolimatta onnistuin mustikkapiirakkaa leikatessani pyöräyttämään yhden mustikan pöydälle josta jäi keskelle verhoa ikävä viiru. Sain sen onneksi valkaisuaineella puhtaaksi, oli onni että verho oli valmiiksi valkoinen. 😀

   1. Mustikka lähtee tuoreeltaan aika helposti kuumalla vedellä ja saippuallakin. Istuin joskus mökillä mustikoita poimiessa mättäälle ja tunikan helmaan jäi tahra, joka lähti saunapadassa olleella lähes kiehuvalla vedellä ja käsisaippualla. Sappisaippuaa suosittelen myös, toimii moniin vauvan ruokatahroihin loistavasti.

    1. Jenni: sappisaippua on kyllä supertehokas. Hätävarana myös Universal Stone toimii kunhan on suht nopeasti putsaamassa tahraa. Minulla tahra ehti kuivaa verhoon useamman tunnin ja siihen ei Universal Stone enää auttanut. Ostin jonkun pienen valkoisen pullon valkaisevaa tahranpoistoainetta K-Marketista mutten muista enää merkkiä. Sillä läks. 😀

 2. Eikö ne mansikat oo vielä tuontitavaraa?? Ulkomaiset mansikat ei maistu kyllä yhtään milltään; mieluiummin söisin jotain muuta??

  1. Airiina: ulkomaisia ovat tällä hetkellä, kotimaiset mansikat tulevat kauppoihin vasta juhannusviikon aikaan. Kotimainen marjasato on tähän aikaan vuodesta pakastetta, kasvihuoneviljeltyjä voi jostain ehkä löytää mutta minulle riittää nuo ulkomaisetkin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *