5 pikasiivousvinkkiä yllätysten varalle

Saitko juuri puhelun tai viestin ohikulkumatkalla olevalta anopilta tai ystävältä että kohta olemme ovella? Onko koti kaaoksessa ja stressikäyrä kaakossa? Ei hätää, vartti riittää kun keskityt pikasiivoamisessa ensisijaisesti niihin tiloihin, joissa yllätysvieraasi tulee oleskelemaan. Pienen porukan kesken kyläileminen alkaa olla taas ajankohtaista nyt kun rajoitustoimia on alettu hölläämään. Meille saapui tänään yllätysvieraita kahvittelemaan enkä osannut yhtään varautua moiseen – vartin varoajalla ehdin juuri sopivasti kodin pahimmat sotkupesäkkeet siivoamaan ja kokosin teille vinkit postaukseen vastaavanlaisia tilanteita varten. 🙂

Keväinen juhla sisustus Pentik pelargonia sininen valkoinen vihreä kattaus kahvihetki omakotivalkoinen

5 pikasiivousvinkkiä

1. Lattiat tyhjäksi! Raivaa eteisen, keittiön ja olohuoneen lattioilla lojuvat vaate- ja tavarakasat makuuhuoneeseen tai muuhun ovella suljettavaan tilaan katseelta piiloon. Jos lattioilla on runsaasti leluja ja sekalaista pientä tilpehööriä, hae kylpyhuoneen lattiankuivauslasta avuksi ja lakaise kaikki irtotavara lastalla isoon koriin tai jätesäkkiin*. Korin tai säkin sisällön saat helposti purettua ja lajiteltua paikoilleen vieraan lähdettyä.

*HUOM! Jätesäkkiin unohtunut likapyykki kävelee viikon kuluttua vastaan hajujen kera, joten älä unohda purkaa jemmaasi ajoissa!

wc siivousvinkit ekologinen Befree pesuaine Omakotivalkoinen

2. WC on tärkein! Huolehdi että wc:n allas, hana ja pytty ovat puhtaita. Katso ettei lattialla loju likaista pyykkiä. Pyyhi pytyn päältä pölyt ensimmäisellä käteen osuvalla likaisella paidalla ja nakkaa paita sen jälkeen pyykkikoriin. Pyyhi lopuksi nopeasti yleispesuaine- tai lasinpesusuihkeella ja liinalla / talouspaperilla.

Jos käsisaippuapullo on likainen, pese se hanan alla ja pyyhi kuivaksi – kuivahtaneilla vesiroiskeilla ja vanhalla valuneella saippualla kuorutettu pumppupullo on kyläilijän painajainen. Muista myös vaihtaa puhdas ja raikas käsipyyhe vierasta varten.

3. Kahvihetki keittiössä! Tyhjennä ruokapöytä likaisista astioista, kuivuneista kukista, lehdistä, postista ja muusta tavarasta. Kerää lehdet ja muut tärkeät paperit yhteen nippuun ja sujauta vaikka tuolille piiloon kyläilyhetken ajaksi. Pyyhi ruokapöytä ja sillä siisti – kahvikattauksia ei kannata edes alkaa miettimään, puhdas pöytä on tarpeeksi!

Pikasiivous avokeittiö ja eteinen siistiksi Omakotivalkoinen

4. Likaiset astiat riviin järjesty! Tyhjennä ja täytä astianpesukone niin nopeasti kun pystyt. Voit myöhemmin järjestellä astiat paremmin koneeseen jos tarpeen. Jos sinulla ei ole astianpesukonetta, kerää astiat yhteen ja yritä mahduttaa tiskialtaaseen. Jokainen meistä ymmärtää että arjessa tiskiä tulloo. 🙂 Jos ehdit, pyyhkäise rätillä tasot ja hana puhtaaksi. Kiiltävä hana antaa mielikuvan puhtaasta keittiöstä, vaikka ne tiskit olisikin kasattuna suoraan alla.

5. Vielä vartti! Jos vielä on aikaa jäljellä, imuroi tai lakaise enimmät hiekat ja villakoirat eteisestä, keittiöstä ja ruokapöydän alta. Oikaise maton reunat jos ne ovat rutussa ja pyyhkäise ovien kahvat (tämä hyvä ihan jo hygieniasyistä). Vaikka olisi valoisaakin, laita eteisen, keittiön ja olohuoneen tunnelmavalaistus päälle – eteisen lipaston päälla ja olohuoneen nurkassa valaisevat pöytävalaisimet vievät huomion pois jalkalistojen vieressä vaeltavista villakoirista ja television päälle laskeutuneesta pölykerroksesta.

Sitten vaan kahvit porisemaan ja vieraiden kanssa kuulumisia vaihtamaan. ♥︎

kahvihetki Moccamaster omakotivalkoinen

Kivaa keskiviikkoa kaikille!


Seuraa myös Instagramissa 

2 kommenttia “5 pikasiivousvinkkiä yllätysten varalle

  1. Nämä sinun siivouspostaukset on aivan mahtavia. Inhoan siivoamista mutta näistä tulee ihan siivousfiilis!
    En kyllä usko, että kotonasi on oikeasti ikinä sotkuista 🙂

    1. Marjut: viime päivinä on ollut kyllä melkoinen sekasotku kun en ole jaksanut pahemmin siivoskella edes normaalin arjen jälkiä. 😀 Tulipahan motivaatiota laittaa hippulat vinkumaan ja onneksi tavaraa on sen verran vähän että suht nopeasti saa kodin kuosiin. Keittiön saareke ja nojatuolin selkänoja kerää vaatetta ja tavaraa jos yhtään lintsaa hommista. 😀 Tajusin jokunen aika sitten että pohjimmiltani en ole kovinkaan siisti ihminen, vaikka kaapit tykkään pitää järjestyksessä. Siivoaminen on kyllä joskus tosi kivaa (etenkin kun siivoaa siistiä kotia) mutta tavaramäärän hallinta on omalla kohdallani ongelma – mitä enemmän tavaraa, sen vähemmän motivaatiota yrittää edes pitää järjestystä yllä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *