Nopea kana-caesarsalaatti syntyy näppärästi suoraan lautaselle kypsistä kanan rintafileeviipaleista, puolitetuista kirsikkatomaateista, Grana Padano -juustolastuista ja valmiista caesarkastikkeesta, jotka ladotaan salaattipohjan päälle. Sopivan täyttävä ja raikas ruoka tälläisiin paahteisiin päiviin, kun raskaat ruoat eivät maistu.
Nopea kana-caesarsalaatti
4 annosta, rakenna annokset suoraan lautaselle
Ainekset:
- 1kpl romainesalaattia
- 1/2 kerää (n. 250g) jäävuorisalaattia
- 100g lehtikaalia
- 65g pinaatinlehtiä (babypinaatti)
- 65g rucolaa
- 250g kirsikkatomaatteja
- 100g Grana Padano -juustolastuja (valmiiksi viipaloituja)
- 400g Kanan rintafileetä (valmiiksi kypsää)
- Caesar-kastiketta maun mukaan (esim Stokes tai Saarioinen)
1. Huuhdo ja valuta salaatit, lehtikaali, pinaatti ja rucola. Revi salaatit ja lehtikaali käsin pieneksi ja annostele suoraan lautaselle. Ripottele päälle rucola ja pinaatinlehdet, nypi salaattipeti kevyesti sekaisin kädellä.
2. Irroita paistopisteen valmiiksi kypsennetystä broilerista rintafileet ja leikkaa siivuiksi. Annostele salaattipedin päälle.
3. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja nosta lautaselle. Jos pidät makeammista tomaateista, vaihda kirsikkatomaatit miniluumutomaateiksi.
4. Lisää päälle juustolastut ja annostele caesarkastiketta maun mukaan. Suositukset Stokes-merkkiselle caesarkastikkeelle, on paras valmiskastike jota ikinä olen syönyt!
5. Nauti heti tuoreeltaan ja tarjoa jääkylmän kuplaveden kera.
VINKKI: Jos tykkäät nauttia lasillisen valkkaria salaatin kanssa, suosittelen saksalaista kevyen kirpsakkaa Erlenbacher Kayberg rieslingiä (vuosimalli 2018), joka sopii caesarsalaatin kanssa erinomaisesti yhteen.
Aivan ihana sää on ollut tänään ja iltaa kohden sen kun paranee. Vatsa sopivasti täynnä on mukava istua iltaa omalla parvekkeella auringonlaskusta ja lämmöstä nauttien. Kohta on saunakin lämmin ja ajattelin kruunata illan lasillisella kylmää valkkaria… vielä on kesää jäljellä! 🙂
Aurinkoista lauantai-iltaa kaikille!
Lue myös: Nopea jauhelihakeitto
Seuraa myös somessa