Pitkä pääsiäisviikonloppu

Meidän pääsiäinen on tänä vuonna pelkistetty minimiin ja koristeita ei tytön kanssa laiteltu ollenkaan. Tyttö ei myöskään halunnut maalailla munia, eikä hän tykkää syödä pääsiäissuklaita, joten ainut pääsiäiseen viittaava asia on kauniit tulppaanit ja jääkaapista löytyvä mamman herkkumämmi. 😁

Värikkäät tulppaanit piristävät mieltä

Aamupäivällä käytiin tytön kanssa tekemässä pitkä kävelylenkki läheisen lahden kiertävällä polulla ja nyt hän hengailee tyytyväisenä huoneessaan, kikatellen ja höpötellen ystävänsä kanssa videopuhelun välityksellä omia juttujaan.

Luontopolku maisemakuvat

Tyttö on kasvanut jo niin isoksi, ettei äitin jutut enää samalla tavalla jaksa innostaa kuin vielä muutama vuosi sitten ja niin sen pitää ollakin. Välillä silti kaiholla kaipaan sitä aikaa kun yhdessä maalattiin pääsiäismunia ja tehtiin legolinnoja, käytiin virpomassa ja katseltiin piirrettyjä. Nyt saan maalata munat yksinäni ja legojen sijaan pelailen pasianssia puhelimella sohvalla röhnöttäen. 😁

Pääsiäinen on keltainen. Itsetehtyjä pullia ja muuta mukavaa

On jollain tapaa myös vapauttavaa olla itsekseen ja kieriskellä tylsyydessä. Monta vuotta olen mennyt pää tuhantena jalkana ja tasapainoillut erilaisten ”pakkojen” parissa – pakko tehdä kakkua, pakko koristella kotia, pakko virpoa, pakko kestitä ja kokkailla, pakko siivota ja pakko jaksaa, koska niin täytyy tehdä ollakseen hyvä äiti ja fiksu aikuinen.

Kesäisen raikkaita herkkuja

Tänä pääsiäisenä ei ollut pakkoja ja päätin eilen työpäivän jälkeen, että nyt mennään reippaasti suoraan matalimman aidan alta valmismämmi kainalossa viikonlopun viettoon. Se saa riittää pääsiäisen spesiaaliksi ja muilta osin fiilistellään jo kesäherkkuja. Tänään syöpötellään vähän kevyemmällä menulla ja huomenna koittaa uuden grillin korkkaus mureiden pihvien, maustettujen perunanyyttien ja vegevartaiden merkeissä, nam!

Tulppaanikimppu

Mitä teidän pääsiäiseen kuuluu? Oletteko jaksaneet koristella kotia ja leipoa herkkuja vanhaan tapaan, vai onko meno ollut rauhallisempaa?

8 kommenttia “Pitkä pääsiäisviikonloppu

 1. Täällä on menossa ihanan rento pääsiäinen kotona oman perheen kanssa. Rairuohoa laitoin pojan 1v.eli vielä enemmän omaksi iloksi (haluan tiettyjä perinteitä jotka jatkuu :), ja muutaman uuden pääsiäispupun koristamaan keittiön pöytää. Tulppaanit unohdin ostaa. Torstaina käytiin ostamassa kaappi täyteen ihania herkkuja, on grillattu,syöty uunikalaa ja huomenna hampurilaisia. Viime vuoden tapaan tein sinun ohjeella mangojuustokakun, se on ihanaa. Perinteen siitäkin haluan mutta en ota näistä liikaa paineita.
  Ihanaa pääsiäisen jatkoa sinne.

  1. Marine: teidän pääsiäinen kuulostaa ihanalta. 😍 Mangojuustokakku on superhyvää ja helppo tehdä, tein samalla reseptillä maaliskuussa kiwijuustokakun jossa täytteenä oli sitruunatuorejuustoa ja kiilteenä puristettua kiwimehua ripauksella sokeria ja vihreää elintarvikeväriä. Koristelussa kakun päällä käytin kiwi-siivuja ja mintun lehtiä. 💚

 2. Meillä lapset jo täysi-ikäisiä ja esikoinenkin asuu jo omillaan, joten minimiin on meilläkin pääsiäisvalmistelut menneet. Leivoin ainoastaan mokkapaloja ja tilasin valmiina sitruunatuorejuusto- sekä kinkkuvoileipäkakun. Hyvin riittää neljälle koko pääsiäiseksi. Myös muutaman kinder-munan ostin sekä tipukonvehteja. Koristeina on ihana tulppaanikimppu sekä keltasävyinen valmiskimppu. Ihanaa kun saa vaan olla ja nauttia hyvistä keleistä ulkoillen koiran kanssa. Ihanaa pääsiäisen aikaa myös teidän perheelle💛🌷🐣

  1. Marja K: oih, mokkapalat on herkkua, täytyykin katsoa löytyisikö ainekset kaapista ja tehdä itsekin. Kahvia ja cacao-jauhetta ainakin löytyy. 😋

 3. Onko sinulla uusi olohuoneen pöytä? vai ovatko nämä kuvat vanhoja aiemmin otettuja. Muistelen että myös tikashyllyt olet myynyt jo aiemmin. On ihan OK käyttää vanhoja kuvia, mutta voisihan sen mainita tekstin lopussa!
  Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinulle ja tytölle!

  1. Pia: sisäkuvat poimin kuva-arkistosta joten ovat vanhoja. Kuvat ovat täydentämässä tekstiä kuvituksena, joten en koe että on tarpeen erikseen mainita kuvien aikaleimaa. 🙂 Kyseistä olohuoneen pöytää ei siis enää ole mutta toisenlainen toki on.

 4. Ihanalta kuulostaa teidän pääsiäinen ❤️ Minä olen poikkeuksellisen paljon tänä vuonna koristellut ja laittanut, mutta omasta tahdostani. On ollut intoa koristella, laittaa kaikenlaisia herkkuja jne. Joka vuosi ei todellakaan ole näin ollut.

  Vähän samaa haikeutta täällä. Lapset kasvaa ja yhtäkkiä päivissä on yllättäen sitä omaa aikaa. Ehkä siksikin oli nyt energiaa laittaa pääsiäistä, ja jotenkin halua luoda lapsille pääsiäistunnelmaa niin kauan kuin lapsia vielä ovat. Haikeus ottaa vallan välillä. Olen kyllä pääsääntöisesti nauttinut myös omasta ajasta, ja olen oppinut olemaan tekemättä mitään, sekin on taito 😅

  Hyvää pääsiäistä teille!

  1. Liisa: lapset kasvavat niin nopeasti ja vaikka ensimmäiset vuodet menevät vähän hitaammin ja joskus tuli kaivattua omaakin aikaa, niin esiteini-ikään päästessä viikot ja kuukaudet vaan viuhuvat ohi eikä muuta olekaan kuin omaa aikaa. 😁❤️ Lenkillä tytön kanssa käydään ja joskus hän innostui katsomaan leffoja kanssani, mutta muuten ei äitin kanssa puuhailu kiinnosta kun kaverit vievät voiton. Näin sen toki pitää ollakin, mutta välillä kun istuu yksinään sohvalla miettimässä mitä sitä tekisi, tulee haikeus kun muistelen miten ennen tytön kanssa touhuttiin, mm. rakenneltiin majoja ja piirrettiin paljon. ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *