Uusi tv-huone lasiseinän takana

Lasiseinällä muusta tilasta jaettu huone soveltuu monenlaiseen käyttöön. Eilen illalla sisustuskärpänen pääsi puraisemaan ja pyysin miehen auttamaan pikamuutoksessa, jossa vaihdoin olohuoneen ja makuuhuoneen paikat toisinpäin…

Pienen TV-huoneen sisustus - Uusi olohuone lasiseinän takana Omakotivalkoinen
Pienen TV-huoneen sisustus - Uusi olohuone lasiseinän takana Omakotivalkoinen

Tytön huoneesta nappasin yöpöytänä toimineen laatikoston uudeksi televisiotasoksi tv-huoneeksi ristimääni sympaattiseen soppeen, sillä olohuoneessa oleva tasokokonaisuus on kuin paikalleen valettu ja täydellinen vanhalla paikallaan. Hitusen leveämpi saisi tämä uusi tv-taso olla, mutta tällä mennään mitä entuudestaan käytettävissä on. 🙂

Sohvan osalta en ole lainkaan tyytyväinen ja jos tämä olisi pysyvä järjestely, ostaisin tilalle daybed-tyylisen divaanin, modernin muotoisen Love Seat -minisohvan tai kaksi Woodnotesin K-tuolin kaltaista nojatuolia.

Pienen TV-huoneen sisustus - Uusi olohuone lasiseinän takana Omakotivalkoinen
Pienen TV-huoneen sisustus - Uusi olohuone lasiseinän takana Omakotivalkoinen

Päätin jo lasiseinäremontin valmistuttua jouluna 2019 että jonain päivänä vielä kokeilen miltä huone näyttäisi olohuoneena ja nyt oli sen aika. 🙂 Lopputulos on monella tapaa erittäinkin toimiva ja esimerkiksi akustiikka pienemmässä tilassa on paljon parempi. Myös eteisnäkymä on harmonisempi nyt kun keittiö ja olohuone ovat ulko-ovelta nähtävissä samalla silmäyksellä.

Plussaa on myös se että vanhaan olohuoneeseen siirtyneellä sängyllä on ympärillään kaipaamaansa tilaa enemmän ja se ei herätä niin paljon huomiota keittiöstä katseltaessa.

Pienen TV-huoneen sisustus - Uusi olohuone lasiseinän takana Omakotivalkoinen

En ole tehnyt päätöstä siitä miten pitkään uusi olohuone saa paikallaan olla. Ehkä kyllästyn jo viikossa tai sitten vasta syksymmällä… tai ehkäpä toteankin järjestelyn toimivan, ostan uuden sohvan ja asennan pystyrimat jakamaan keittiön makuuhuoneesta… Kävipä lopulta niin tai näin, on ihanaa pitkästä aikaa fiilistellä muutosta ja koti tuntuu taas hetken aivan uudelta. 🙂

Aurinkoista keskiviikkoa kaikille!

10 kommenttia “Uusi tv-huone lasiseinän takana

 1. Näyttää kivalta! Tällaiset muutokset on parhaita, mihin ei tarvitse kaikkea uusia. Ei ole sitten niin suurta kynnystä palata vanhaan tai kenties kokeilla taas jotain uutta. Sinun ajaton moderni tyyli mahdollistaa tällaisen tosi hyvin.

  Pystyrimojen asennus keittiön ja makuuhuoneen jakamiseksi kuulostaa hyvältä idealta, kiitos taas inspiraatiosta! Innostuin miettimään saisiko meidänkin kotiin jotain kehiteltyä pystyrimoista, toisi kaivattua vaihtelua. Valkoinen yleisilme ja puunväriset pystyrimat voisi olla hieno yhdistelmä.

  Kiitos taas inspiroivasta postauksesta ja ihanaa kesän odotusta ☺️

  1. Liisa: kiitos kommentistasi! 😊 Itselleni on tärkeää että kodin kalusteet sopivat toisiinsa ja niitä voidaan yhdistellä ja sovitella eri tavoin. Yhdisteltävyyden merkitys korostuu etenkin silloin kun kodin tilat ovat yhtenäiset. Vaihtelunhaluisena koen että omassa tapauksessani se on myös taloudellista ja ekologista, että pystyn kodin kalusteiden avulla luomaan monenlaisia kokonaisuuksia ilman että pitäisi joka kerta ostaa uutta. 😊

   Keittiön ja olohuoneen väliin olen suunnitellut pienehkön pystyrimoituksen joka jakaisi tilat toisistaan ilman että valon kulku läpi huoneiston estyy. Se sopisi myös olohuoneen ja keittiön jakajaksi jos palautan makuuhuoneen takaisin lasiseinän taakse.

 2. Tämä on just sitä, mitä itse haluaisin toteuttaa! Kotiin muutosta ilman hankintoja tai muuttamista uuteen asuntoon. Ja samalla mahdollista tehdä perusteellinen siivous, esimerkiksi huonekalujen alta/takaa. Tässä tulee taas mieleen, että “minimalismin” etuja tämäkin. Jos olisi kauheasti kamaa, tuollaiseen siirtoprojektiin voisi tuntua ylivoimaiselta lähteä.
  Siitä tulikin mieleeni, tuliko tuossa muutoksessa eteen karsittavia tavaroita?
  Niin ja ihanaa, jos kodin sisustusvalinnat oli tehty noin, että kaikki sopii keskenään. Tavoitetilani 🙂

  1. Heidi: Minimalistinen sisustus mahdollistaa nopeat muutokset ja se on yksi suurimmista syistä miksi rakastan selkeää ja vähäeleistä sisustustyyliä niin paljon.❤️ Samalla tulee tehneeksi ns. suursiivouksenkin, eikä siltikään aikaa mene kuin pari tuntia koko hommaan.

   Joskus vanhoja postauksia selaillessani hämmästyn siitä että koti tosiaan on sama. Niin paljon erilaisia sisustusratkaisuja on mahtunut lähes 10 vuoden ajalle ettei jokaista edes muista. 😁 Olen saavuttanut oman sisustukseni osalta optimaalisen tilanteen ja koen että sohvaa lukuunottamatta kaikki tavarat ja kalusteet jotka omistan ovat täydellisiä enkä koskaan halua niistä luopua. Joillekin se voi tarkoittaa tylsyyttä mutta itse näen sen vapautena – kun kalusteet sointuvat toisiinsa, voin pyöritellä niitä huoletta kodin eri tiloissa ja lopputulos on joka kerta vähintäänkin mukiinmenevä. 😊

 3. Ihan mieletön!
  Ja komppaan edellisiä kommentoijia sen puolesta, että parasta saada uutta ilmettä kotiin, ilman uuden ostamista!
  Ai että oon kaivannu tälläsiä postauksia sulta! Rakastan nähdä kuvia sun kodista ja ihanaa vaihtelua siihen niin perus kuvioon, jossa makuuhuone pitää olla oma tunkkanen koppinsa!!! Kiitos 😍

  1. Sannik: kiitos sinulle kivasta kommentistasi! ❤️ Lämmittää sydäntä saada positiivista palautetta ja haluan postauksellani kannustaa muitakin ajattelemaan perinteisten boksien ulkopuolelta. On ihanaa saada vaihtelua oman kodin sisustukseen ilman uusia investointeja. On myös tosi opettavaista kun yrittää luoda tiloihin kivan kalustuksen ja tunnelman pelkästään vanhaa hyödyntäen, siinä väkisinkin silmä harjaantuu huomaamaan miten paljon mahdollisuuksia jo muutamallakin kalusteella ja niiden päittäin pyörityksellä onkaan. ❤️

  1. Jonna: metsänvihreä väri on ihana! 💚 Mattona lattiaa vasten ehkä hieman liian dominoiva, mutta torkkupeittona ja sisustustyynyinä täydellinen! 😍

 4. Heippa! Puhut tässä ehkä ostavasi uuden sohvan, mutta mitä tapahtui sohvalle josta postasit 13 lokakuuta 2020
  Kerroit että uusi sohva tulee 8-10 viikon sisällä ja silloin tulee myös uusi matto joka sitoo kokonaisuuden! En halua olla ilkeä, mutta olen niin rehellinen ihminen, että mietin myös sitä arkivinkit postaussarjaa mikä alkoi 5.3 ja siitä on tullut kaksi vinkki postausta, vaikka piti joka viikko näitä vinkkejä tulla! Siis suoraan sanottuna lukijoita suututtaa kun luvataan sitä ja tätä ja niitä ei sitten tule. Ehkä ei kannata postata sellaista, mistä ei ole varma! Tällaiset asiat vaan häiritsee minua ja varmasti muitakin! En halua mitään pahaa tällä, mutta toin nyt vaan esiin lukijan mielipiteen.
  Hyvää viikonlopun jatkoa!

  1. Pia: kiitos kommentistasi ja hyvistä pointeista jotka otit esille.

   Sohvaa ja mattoa koskeva uudistus liittyi yhteen yhteistyökampanjaan joka ensin pahentuneen pandemiatilanteen ja sen jälkeen kauppojen sulku-uhan takia siirrettiin ensin joulukuulta helmikuulle ja sittemmin syksylle 2021. Yhteistyö on edelleen tietojeni mukaan toteutumassa mutta ilmoitin heille etten voi vastaanottaa sohvaa enkä mattoa ennen h-hetkeä, sillä en pysty mitenkään piilottamaan niitä blogijulkaisuista tai somesta niin pitkäksi aikaa. Tämän yhteistyön osalta mikään ei kuitenkaan ole täysin varmaa, johtuen markkinoinnillista rajoitteista enkä tässä vaiheessa osaa sanoa milloin tai miten prosessi pääsee etenemään, sillä se ei ole kiinni pelkästään minusta.

   Mitä vuorostaan tulee tuohon postaussarjaan, sain jonkin verran ikävää palautetta siihen liittyen enkä halua sotkea äitiäni siihen. Postaussarjan ideana oli jakaa äidiltäni oppimiani vinkkejä ja niksejä, mutta erittäin ikävään sävyyn ilmaistut mielipiteet laittoivat sen osalta postaussarjan tauolle ja olen miettinyt miten sen toteuttaisin ilman että äidilläni olisi siinä osuutta. Tämän osalta en ole tehnyt vielä päätöstä jatkosta ja olen pyrkinyt ratkomaan sellaisen lähestymiskulman joka toisi asiat esille omakohtaisesta näkökulmasta.

   Julkinen työ ja vaikuttajana oleminen ovat monella tapaa melko haastava yhtälö silloin kun työn keskiössä on aito oikea elämä. Tätä yhteensovittamisen raadollisuutta ei välttämättä pysty ymmärtämään ilman omakohtaista kokemusta.

   Kiitos että toit asian esille,näihin palaan ehdottomasti blogipostauksen merkeissä myöhemmin! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *