Pöydästä sängyksi 10 sekunnissa – Suomalainen Tablebed valloittaa maailman

Arvostetun Time-lehden vuoden 2021 parhaiden keksintöjen listalle noussut suomalainen designinnovaatio Tablebed niittää huomiota maailmalla ja aivan ansaitusti. Povasin Tablebedille menestystä jo vuoden 2019 Kevätmessuilla järjestetyn lanseerauksen yhteydessä ja Time-lehden kunniamaininta on loistava ponnahduslauta maailman suurille markkinoille.

Tablebed - Pöydästä sängyksi 10 sekunnissa - Sisustusuutiset Omakotivalkoinen
Tablebed - Pöydästä sängyksi 10 sekunnissa - Sisustusuutiset Omakotivalkoinen

Inspiraationa Tiny Homes -konsepti

Tablebed sopii monenlaisiin koteihin pikkiriikkisistä suuriin ja se tarjoaa mahdollisuuden vierasvuoteelle myös keskikokoisiin koteihin sekä kesämökeille, joissa vierashuonetta ei erikseen ole. Pöydän ja sängyn yhdistävän kalusteen syntytarina sai alkunsa Kemiönsaarelta kotoisin olevan Dine Renforsin mietteistä, miten hän saisi kaksionsa neliöt tehokkaammin hyödynnettyä.

Myös YouTubesta tuttu Tiny Homes -konsepti on ollut yksi inspiraation lähteistä. Tiny Homes -konseptissa minikoteihin on tilan rajallisuuden takia jouduttu keksimään mitä erikoisimpia ratkaisuja arjen toiminnallisuuden säilyttämiseksi ja yhdistämällä kodin kaksi tärkeintä ja tilaa vievintä funktiota keskenään, nukkumisen ja ruokailun, sai Renfors maksimoitua kaksionsa neliöt hyötykäyttöön tilaa säästävällä ja tyylikäällä tavalla.

Tablebed - Pöydästä sängyksi 10 sekunnissa - Sisustusuutiset Omakotivalkoinen
Tablebed - Pöydästä sängyksi 10 sekunnissa - Sisustusuutiset Omakotivalkoinen
Tablebed - Pöydästä sängyksi 10 sekunnissa - Sisustusuutiset Omakotivalkoinen

Time-lehden vuoden 2021 parhaiden keksintöjen listalla

Suomalainen Tablebed valittiin Time-lehden vuoden 2021 parhaiden keksintöjen listalle. Viime vuonna listalta löytyi suomalainen Oura-älysormus, jonka suosion kaikki varmasti jo tunnemme.

Meiltä lähtee juuri ensimmäinen kontti Tablebedejä koti USA:ta, joten Time-lehden tunnustus tulee kreivin aikaan. Sydämellinen kiitos valinnan tehneelle raadille, joka näki Tablebedin kekseliäisyyden! Sekä majoitusalalla että yksityishenkilöiden kodeissa muuntojoustavat tilat ja huonekalut ovat tulevaisuuden normi. Tablebedille isoin kasvu tuleekin varmasti jatkossa globaaleista metropoleista kuten New Yorkista, Lontoosta tai Tokiosta”, sanoo Tablebedin toimitusjohtaja Joshua Moorrees. 

Katso vuoden 2021 Time-lehden valitsemat 100 parasta keksintöä täältä : ➤ time.com/best-inventions-2021

Tablebed - Pöydästä sängyksi 10 sekunnissa - Sisustusuutiset Omakotivalkoinen
Tablebed - Pöydästä sängyksi 10 sekunnissa - Sisustusuutiset Omakotivalkoinen

Matka navetan vintiltä maailman metropoleihin

Renfors kertoo, että hän kehitteli isänsä kanssa useita ruokapöydän ja sängyn yhdistäviä prototyyppejä Kemiönsaaressa sijaitsevan lapsuudenkotinsa navetan vintillä. Kun perusperiaatteet alkoivat olla selvät, astui toimintaan mukaan Renforsin lapsuudenystävä Johan Backas. Tuotetta viimeistelemään palkattiin muotoilutoimisto ED Design Oy ja lopulta huonekaluinnovaatio valmistui myyntikuntoon.

Syntyi Tablebed, täysin uudenlainen pöydän ja parivuoteen yhdistävä tilaa säästävä ratkaisu, joka mullistaa tulevaisuuden asumisen ja asumismukavuuden. Tablebed on erinomainen valinta erityisesti pienissä kodeissa, joissa tilanpuutteen vuoksi usein joudutaan supistamaan kodin toiminnallisuuksista.

Tablebedin ansiosta kaksi merkittävintä arjen toimintoa yhdistyvät yhdessä kalusteessa. Tablebedin on etenkin näin etätöiden aikakautena täydellinen valinta, sillä kodista voidaan 10 sekunnissa luoda viihtyisä työympäristö ja visuaalisesti miellyttävä tila.

Tablebed - Pöydästä sängyksi 10 sekunnissa - Sisustusuutiset Omakotivalkoinen

Kuvat: Tablebed © Dominika Montonen-Koivisto

Tablebed – Neliöt tehokäyttöön mistään tinkimättä

Tablebed on loistava esimerkki rohkeasta tavasta ajatella asioita perusnormien ulkopuolelta ja laajentaa kalusteiden käyttötarkoituksia uudenlaisella luovuudella. Asumisen hintalappu on kasvanut suureksi ja erityisesti kaupunkikeskittymissä asumisen kulut voivat helposti olla puolet tuloista tai jopa enemmänkin. Kompaktin kokoinen koti ja pienten neliöiden tehokäyttö on kasvavissa määrin uusi normi ja siinä Tablebed toimii suunnannäyttäjä.

Käy lukemassa Tablebedin koko tarina ja katso millainen pöytäsängyn ensimmäinen prototyyppi oli: ➤ tablebed.com/tarinamme

Ihanaa viikonloppua!

Kuvat: Tablebed


Seuraa myös Instagramissa 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *