UMK 2022 – Kuka edustaa Suomea Euroviisuissa?

Nyt on kaikki UMK 2022 -kisakappaleet julkaistu ja taso on tänä vuonna todella kova. Euroviisuedustaja selviää helmikuussa ja vaikka Rasmukselle on povattu voittoa, en itse olisi lainkaan varma asiasta. Tässä omat ajatukseni UMK 2022 -kappaleista!

UMK 2022 Cyan Kicks Euroviisut

Kuva: Nelli Kenttä / Milla Määttä / Yle

Cyan Kicks – Hurricane

Ensimmäinen ajatukseni oli että tässäpä on loistava uusi tuttavuus, kunnes tajusin että bändin vokalisti Susanna Aleksandra on minulle ennestään tuttu blogimaailmasta ja bändiäkin olen kuullut jo aikaisemmin. 🙂

Cyan Kicksin kisakappale Hurricane oli loistava valinta ensimmäiseksi UMK-julkaisuksi ja rima nousi välittömästi taivaisiin. Hurricanessa yhdistyy monta hittielementtiä ja tykkään siitä miten kertosäe nousee räväkästi esiin säkeistöstä. Rock-soundi ripauksella elektropop-vivahteita toimii täydellisesti ja Cyan Kicks on valmis paketti sekä tekniseltä osaamiseltaan että ulkoisilta avuiltaan.

Mieleeni tulee Paramore ripauksella Courtney Loven ysäriangstia ja olisin äärimmäisen ylpeä jos Cyan Kicks edustaisi Suomea Euroviisuissa. Tällä biisillä ja mahtavalla lavapreesenssillä oltaisi varmasti finaalissa ja mahdollisesti myös parhaan kymmenyksen joukossa.

Hurricane on loistava kappale, eikä edes Cyan Kicksin parhaimmistoa. Kannattaa kipaista katsomassa Youtubesta heidän materiaaliaan, oma suosikkini on Feathers, josta löydät videon alta:

UMK 2022 Bess Euroviisut

Kuva: Nelli Kenttä / Milla Määttä / Yle

Bess – Ram pam pam

Bessin menevä Ram Pam Pam ei alkuun saanut minussa aikaan oikein minkäänlaisia tuntemuksia, mutta kertosäkeen kohdalla huomasin jalkani vipattavan musiikin tahdissa.

Kappale on Suomen mittakaavassa erinomainen ja povaan tälle menestystä kotimaan scenessä sekä radiosoitossa. Euroviisuainesta tässä ei mielestäni kuitenkaan ole tarpeeksi ja kappale todennäköisesti karsiutuisi jo semifinaalissa. Kertosäkeen mukana ulkomaalaisetkin viisukatsojat pystyvät toki jammailemaan ja laulamaan, mutta kokonaisuudessaan biisi jäi minusta kaipaamaan vielä jotakin.

Myös Ram pam pam päätyi soittolistalleni ja kun jossakin vaiheessa ravintolaan taas pääsee jammailemaan niin aion todellakin toivoa dj:ltä Ram pam pamia. 🙂

UMK 2022 The Rasmus Euroviisut

Kuva: Venla Shalin / Milla Määttä / Yle

The Rasmus – Jezebel

Odotukset Rasmuksen kisakappaleesta olivat piipussaan ja odotin kieli pitkällä mitä uutta ja mahtavaa bändi on yhdessä Desmond Childin kanssa kehittänyt. Valitettavasti biisi oli minulle pannukakku ja lässähti lopullisesti kertosäkeen kohdalla. Pieni toivonkipinä oli vielä että C-osiossa kappale ottaa uutta pontta ja räjäyttää tajuntani, mutta ei.

Kovien odotusteni takia olen ehkä turhankin kriittinen, mutta Jezebel on kuin vanhan albumin täytebiisi. Alice Cooperin Poisonia muistuttava sävellajin modulaatio on kappaleessa parasta, mutta rytmiikan osalta olisin toivonut hieman nopeampaa tempoa. Jezebel ikäänkuin junnaa paikallaan ja nopeampi tempo olisi mielestäni tehnyt vaikuttavamman lopputuloksen.

Minut varmasti nyt ristiinnaulitaan tästä hyvästä, mutta itse en haluaisi ennakkosuosikki Rasmusta edustamaan Suomea Euroviisuihin. The Rasmus on softrockin pyhä instituutio ja tällä kisakappaleella ei välttämättä päästäisi edes finaaliin. Siksi olisi mielestäni kaikin puolin parempi ojentaa matkalippu viisuihin jollekin muulle.

UMK 2022 Younghearted Euroviisut

Kuva: Nelli Kenttä / Milla Määttä / Yle

Younghearted – Sun numero

Youngheartedin herkkä ja kaunis Sun numero on mukava miksaus herkkyyttä ja Coldplay-henkistä voimakkuutta. Alkusäkeistö on hieman Sannimainen ja ajattelin että joko taas tätä samaa huttua, viitaten Sannin 2080-luvulla hittibiisiin.

Kertosäe onneksi nostatti Youngheartedin kappaletta ja C-osion Coldplay-tyylinen massiiviseksi kasvanut musiikillinen ilotulitus teki suuren vaikutuksen. Toisen kuuntelukerran jälkeen totesin että minähän tykkään tästä todella paljon, mutta Euroviisupaikkaa en siltikään Youngheartedille antaisi.

UMK 2022 Olivera Euroviisut

Kuva: Nelli Kenttä / Milla Määttä / Yle

Olivera – Thank God I’m an Atheist

Oliveran pehmeä ja lapsekas soundi on omaperäinen, vaikkakin olen aivan varma että olen kuullut lähes identtisen lauluäänen ennenkin. En saa nyt päähäni kuka tai mikä se on ja asia vaivaa niin paljon että otan seuraavaksi Spotify-maratonin omiin soittolistoihini selvittääkseni asian. 🙂 Myös Björk tulee tästä mieleen ja rakastan Oliveran kuiskivaa laulutyyliä.

Thank God I’m an Atheist -kappaleen rohkea sanoma ei välttämättä aukea kaikille ulkomaalaisille kuulijoille. Erilaisuudessaan kappale ja Olivera voisivat silti pärjätä hyvinkin ja Blind Channelin jälkeen olisi ehkä hyväkin lähettää viisuihin aivan toisenlaista näkökulmaa suomalaisesta musiikista.

Thank God I’m an Atheist on UMK 2022 -kisojen villi kortti ja on mielenkiintoista nähdä millainen säväytys kappaleella on livenä.

UMK 2022 Tommi Läntinen Euroviisut

Kuva: Nelli Kenttä / Milla Määttä / Yle

Tommi Läntinen – Elämä kantaa mua

Tommi Läntisen ääni on mahtava ja Elämä kantaa mua kappale voisi olla Bon Jovin biisi. Englanniksi laulettuna kappale olisi ollut tuhat kertaa parempi ja Tommin upea soundi olisi vienyt jalat alta. Veikeä Pikku Myy look kruunaa paketin ja tekee mielenkiintoisen kontrastin.

Tommin muistaisi kaikki ja se olisi ollut etuna myös isoissa viisuissa. Voi vitsit, olisipa Tommi englanniksi vetänyt…

UMK 2022 Isaac Sene Euroviisut

Kuva: Nelli Kenttä / Milla Määttä / Yle

Isaac Sene – Kuuma jäbä

Noh niin, se olisi sitten Isaac Senen arvostelun vuoro… 🙂 Tämä on viisujen musta lammas ja mieleenpainuvin kaikista. Isaac Sene on pohjoisen Prince Antti Tuiskun lanteilla ja Lenny Kravitzin rintamuksella. Kasvoissa olen näkevinäni myös pienen ripauksen formulamestari Hamiltonia ja kyllähän se on pakko mainita myös Pete Parkkosen Kohta sataa -musiikkivideokin tuhmuuksineen. Kappale Kuuma Jäbä on erikoinen sekoitus erilaisia soundeja ja esittelyvideon kanssa nautittuna tulikuuma pakkaus. 🙂 Kuuma jäbän komppi on kuin suoraan Michael Jacksonin The way you make me feel -biisistä ja sähkökitaran ilmestyessä eetteriin olin melkolailla myyty.

Ensin ajattelin että Kuuma jäbä ei riitä Euroviisuihin, mutta parin kuuntelukerran jälkeen olen kääntänyt kelkkani – miksipäs ei. Kuuma jäbä ja Isaac Sene poikkeaa viisuissa tutuksi tulleista ruotsalaisista kansikuvahottiksista ja Enrique Iglesiaksen kaltaisista tanssityttöjen ympäröimistä gigoloista rouheammalla, rokahtavammalla ja rosoisemmalla soundilla ja lookilla. Tästä tulee vahvat Prince-vibat ja se varmasti huomattaisi myös maailmalla. Kaikki riippuu siis liveshowsta ja sen rakenteesta. Toivon että esiintymisen kantava teema olisi Isaac itse ja perinteiset seksikkäät tanssitytöt loistaisivat poissaolollaan.

* * *

Viime vuonna voittajan valinta oli helppoa kuin heinänteko, mutta tänä vuonna homma on haastavampi. UMK 2022 -kisakappaleet ovat kaikki hyviä omalla tavallaan ja suosikiksi nostan luultavasti Cyan Kicksin ja jaettuna kakkosena villit kortit Isaac Sene ja Olivera. Liveshow voi vielä keikauttaa veneen ja odotukset helmikuun lopulla pidettävään kisaan ovat suuret. Mielenkiintoista on nähdä muuttuuko mielipiteeni ja ketä lopulta äänestän kun h-hetki koittaa. 🙂

Kaikki UMK 2022 kisabiisit löydät YouTubesta täältä: ➤ youtube.com/umk22

Kuka on sinun UMK 2022 -suosikkisi?


Mainos alkaa

Mainos päättyy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *