Pienen ihmisen suuret teot – Ajatuksia elämästä

Kaikenlainen hassuttelu keventää mieltä työn ja velvoitteiden täyttämässä arjessa ja olen huomannut etten enää halua seurata iltapäivälehtien uutisia samaan tapaan kuin aikaisemmin. Maailma on täynnä ikäviä asioita, sotaa, luonnonmullistuksia ja huonosti käyttäytyviä ihmisiä, joista uutisoidaan useita kertoja päivässä erilaisissa medioissa. Ajan hermolla pysymisen takia on tietysti jokamiehen ja -naisen velvollisuus pitää itsensä kartalla ajankohtaisista ja tärkeistä asioista, mutta netissä joutuu kohtaamaan paljon myös epätärkeää ja täysin turhaa negatiivista uutisointia kaiken sen tärkeän ja oleellisen ohella.

Ajatuksia elämästä ja apua hädässä oleville - Omakotivalkoinen

Lapsenomainen ilo on katoavaista

Sotien, surujen, ahdistuksen, pelon, harmistuksen ja suuttumuksen vastapainona on hauskat kissavideot, kauniit luontokuvat, pikkulasten sutkautukset ja nauruhermoja kutkuttelevat kotivideot, joita katsellessa ja lukiessa voi pienen hetken tuntea olevansa turvassa omassa kuplassaan.

Lapsenomainen ilo on aikuisten maailmassa katoavaista. Hassuttelua pidetään helposti keskenkasvuisuutena, hölmöytenä ja jopa tyhmyytenä. Itse ajattelen, että aikuiselämään kuuluvan vastuun, vaikeiden asioiden kohtaamisen ja stressin vastapainona on tärkeää muistaa myös pitää hauskaa ja iloita pienistäkin asioista, kuten kissavideoista. Siinä vaiheessa kun kyky iloita katoaa kokonaan, katoaa myös toivo.

Ajatuksia elämästä ja apua hädässä oleville - Omakotivalkoinen

Pienen ihmisen suuret teot

Elämme vaikeita aikoja. Nyt kun koronakurimuksesta alettiin irtautua niin maailma astui vielä syvemmälle kuoppaan. Pelko ja ahneus ohjaavat ihmistä, mutta intuitiivisena reaktiona pintaan nousee lähimmäisen rakkaus ja rohkeus.

Siinä missä maailman kansaa revitään väkisin erilleen, on vastavoimana yhteenkuuluvuus. Tämä tuo toivoa paremmasta huomisesta. Parasta mitä yksittäinen pieni ihminen voi tehdä, on luoda turvaa ja toivoa ympärilleen ja olla osallistumatta vihan kylvämiseen. ❤︎

Ajatuksia elämästä ja apua hädässä oleville - Omakotivalkoinen

Pidä huolta itsestäsi, jotta voit auttaa muita

Tuttavani on tehnyt vuosia avustustyötä Itä-Euroopan alueella hylättyjen ja kaltoinkohdeltujen koirien hyväksi. Tämän työn tärkeyttä ei pidä kriisin keskellä unohtaa ja siksi lahjoitin Humane Sociaty International Europelle, joka auttaa perheitä ja heidän lemmikkejään turvaan. Suru siitä että karvaiset perheenjäsenet on jätettävä jälkeen kourii minua syvältä sydämestä. Omasta kokemuksestani tiedän miten pyyteetöntä karvaisen perheenjäsenen rakkaus on.

Myös SPR Punaiselle Ristille tein lahjoituksen ja lisäksi lahjoitimme tytön kanssa rahan ohella Fidan keräykseen tekstiilejä ja takkeja ihmisten ja eläinten tarpeisiin. Näiden konkreettisten tekojen ohella koen tärkeänä myös sen että huolehdin itsestäni ja lähimmäisistäni näinä maailmaa vavisuttavina ja pelottavina aikoina.

On minun tehtäväni pysyä toimintakykyisenä ja luoda turvaa tytölleni, jonka sukupolven vastuulle tulevaisuutemme jää. Voimavarojen rajallisuus koskee meitä jokaista ja on tärkeää tunnistaa missä menee oman jaksamisen rajat. Myös suomalaisten lasten ja aikuisten terveys ja turvallisuus ovat tärkeitä. Toivon että kun kriisi maailmalla aikanaan hellittää niin muistaisimme ojentaa apua ja tukea myös täällä kotosuomessa sitä tarvitseville. ❤︎

Ajatuksia elämästä ja apua hädässä oleville - Omakotivalkoinen

Auta itsellesi sopivalla tavalla

Apua voi tarjota monella tavalla ja itse luotan humanitäärisen tuen ammattilaisiin, joilla on entuudestaan runsaasti kokemusta organisoidusta toiminnasta hädän keskellä. Pienikin apu on suuri teko, on se sitten rahallinen lahjoitus tai fyysinen käden ojennus esimerkiksi vapaaehtoistyön muodossa.

Suomen Punaisen Ristin kautta tuetaan kansainvälisen Punaisen Ristin hätäapuvetoomusta, jolla vahvistetaan Ukrainan ja lähialueiden Punaisten Ristien valmiutta humanitaariseen apuun paikan päällä Ukrainassa.

Kirkon Ulkomaanapu tukee kumppanijärjestöään Hungarian Interchurch Aidia, joka toimittaa Ukrainaan ruokatarvikkeita, makuupusseja, peittoja ja hygieniatarvikkeita, kuten pesuaineita, saippuaa ja hammastahnaa.

Pelastakaa Lapset ry kerää lahjoituksia tukeakseen lapsia ja lapsiperheitä ja tarjotakseen suojaa sekä hätäapua, kuten ruokaa, vettä, talvivaatteita, peittoja ja hygieniatarvikkeita. Lisäksi Pelastakaa Lapset ry järjestää psykososiaalista tukea lapsille, jotka ovat kokeneet sodan kauhuja.

Myös Unicef toimittaa niin ikään hätäaputarvikkeita. Tämän lisäksi Unicefilla on liikkuvia tiimejä, jotka auttavat kriisin vuoksi traumatisoituneita lapsia perheineen.

Humane Sociaty International Europe on eläinten asialla ja lahjoitusvarojen turvin he antavat eläimille suojaa, ruokaa, lämpöä ja eläinlääkäripalveluja karvoihin katsomatta. ❤︎

Rakkautta ja rauhaa kaikille!6 kommenttia “Pienen ihmisen suuret teot – Ajatuksia elämästä

 1. Olet Miia ihana ihminen! ❤️ Kiitos että toit esille myös eläimet, jotka tarvitsevat yhtälailla apua. Lahjoitin Amnestylle, SPR:lle ja Hesylle ja vein Hesylle myös meidän vierashuoneen uudenveroiset peitot ja tyynyt. Hienosti huomioit myös suomalaisten avun tarpeen. Nyt kun ruuan, bensan ja sähkön hinta kallistuu niin se kolahtaa isoiten pienituloisiin joilla on ollut nytkin jo tiukkaa ja vaikeaa. Mihin kannattaisi lahjoittaa että apu menisi Suomessa vähävaraisille?

  1. Anniina: kiitos sinulle kauniista sanoistasi! 😘 Eläimet ovat minulle tärkeitä ja en voi edes kuvitella millaista on kun joutuu omasta lemmikistä luopumaan tuollaisessa tilanteessa täysin varoittamatta. Kaikkia luonnoneläimiäkin käy sääliksi. Arvostan myös sitä että paikalla on henkistä apua saatavana, koska psyyke on varmasti kovilla. ❤️

   Kotimaassa apua voi antaa esimerkiksi Hopen, kirkon ja Diakonissalaitoksen kautta aikuisille ja lapsille. Minä annoin aikoinaan kaikki tytön vauvanvaatteet ja kalusteet Hopelle silloin kun se oli vasta aloittanut toimintansa. Menivät tarpeeseen kaikki ja olen senkin jälkeen tytön pieniä vaatteita ja leluja lahjoittanut. Diakonissalaitos toimii ilmeisesti vain Helsingissä mutta uskon että muissa kunnissa on vastaava kanava, jonka kautta voi auttaa. ❤️

 2. Hei, ei liity kyllä yhtään tämän postauksen aiheeseen, mutta kun tuli mieleeni niin ajattelin kysäistä.
  Sinun piti vuosi sitten keväällä tapetoida seiniä ja syyskuussa maalata seiniä! Haluatko kertoa, miksi kumpikaan ei toteutunut?

  1. Hilima: tytön huoneessa on tapettia seinällä mutta hän ei halua omaa huonettaan enää blogissa näytettävän. Maalaamaan en ole kotona ryhtynyt ihan omaa laiskuuttani. 😁

  1. Nipsu: Toisten toiveet ovat minulle tärkeitä ja etenkin oman tyttöni. Hän ei enää tykkää siitä että huoneensa esiintyy blogissa, sillä se on hänen oma yksityinen soppensa eikä tahdo tuntemattomien sitä näkevän. Sinne ei äitin sisustusideatkaan enää pääse kylään ja tyttö hoitaa itse oman huoneensa sisustuksen ja siivouksen. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *