Joulukuusen koristeet – Rakas kokoelmani

Nyt kävi kuulkaa niin, että 12-vuotias jouluperinne katkesi vahingossa – vuosittain kasvava joulupallokokoelmamme ei saanut tänä jouluna omaa palloaan, koska unohdin asian kaikessa joulunaluskiireessä ja muistin sen vasta aattoiltana… kääks! 😀

Joulukuusen koristeet - Rakas kokoelmani
Joulukuusen koristeet - Rakas kokoelmani
Joulukuusen koristeet - Rakas kokoelmani

Aikaisempina vuosina olen yksin, tai yhdessä tytön kanssa, ostanut kuuseen joulupallon tai pari, jotka kuvastavat kulunutta vuotta. Kokoelman ensimmäiset joulupallot ostin tytön ollessa aivan vauva ja ne ovat yllä olevan kuvan taka-alalla näkyvät pienin helmin koristellut joulupallot. Sen jälkeen kokoelma on hiljalleen kasvanut joka vuosi ja kuusta koristellessa aina muistelemme mitä minäkin vuotena tapahtui.

Vuosi 2022 on kieltämättä ollut sellainen vuosi, joka ehkä onkin unohtamisen arvoinen. Kenties kohtalo puuttui peliin, jotta tulevaisuudessa kuusta koristellessa ei tarvitsisi muistella vuoden 2022 tapahtumia. ?

Joulukuusen koristeet - Rakas kokoelmani
Joulukuusen koristeet - Rakas kokoelmani
Joulukuusen koristeet - Rakas kokoelmani

Viime vuonna tuli onneksi ostettua parikin erilaista kaunotarta, joten unohdus ei haittaa. Enpä edes tiedä millainen valikoima olisi ollut, oltaisiinko edes löydetty mieluisia joulupalloja. Kuusi lumisine oksineen on niin kaunis, että sitä katselee mieluusti myös hieman harvemmilla koristeilla, eikä haittaa että koristeita on vain rajallinen määrä.

Joulukuusen koristeet - Rakas kokoelmani
Joulukuusen koristeet - Rakas kokoelmani
Joulukuusen koristeet - Rakas kokoelmani

Meidän joulu on mennyt rentoillessa. Olemme käyneet saunassa sekä aattona että joulupäivänä ja makoilleet pyjamissa sohvalla katselemassa elokuvia. Eilen katseltiin tytön kanssa yhdessä Tina Turnerin elämäkerrallinen What´s Love Got To Do With It -elokuva vuodelta 1993 sekä tejano-tähti Selena Quintanillan elämästä ja traagisesta kuolemasta kertova Selena-leffa vuodelta 1997. Tyttö rakastaa elämäkerrallisia ja tositapahtumiin perustuvia elokuvia ja tänään vuorossa on Elvis, jonka itse olen jo kahdesti nähnyt.

Rentouttavaa ja nautinnollista tapaninpäivää kaikille!

Lue myös: ➤ Koskettavat elämäkerralliset elokuvat


Seuraa myös Instagramissa 

4 kommenttia “Joulukuusen koristeet – Rakas kokoelmani

 1. Hei ! Pääsitkö sukulaisten kanssa samaan pöytään jouluaattona ? ?Olis kiva kuulla joulunvietosta,ruuista ym.

  1. Pilvi: päästiin samaan pöytään. ❤️ istahdettiin syömään jo klo 13 aikaan kun yksi seurueen jäsenistä meni iltavuoroon töihin. Näin ehdittiin kaikki näkemään ja olemaan yhdessä. Ruoka oli äitini tekemää, perus kinkut, lohet, laatikot ja rosollit. Kahvi kanssa äiti oli tehnyt kuningatar-juustokakkua, lohipiirakkaa ja joulutorttuja. Me aikuiset ei annettu toisillemme lahjoja mutta lapset saivat sitten senkin edestä. 🙂 Lapsia oli yhteensä neljä. ❤️ ihanan rauhallinen joulu oli meillä, illalla kotona katseltiin leffaa ja herkuteltiin vähän lisää. ?

 2. Aivan valtavan kauniita joulupalloja ❤️

  Ovatko lasisia vai muovisia? Meillä ei kotona ole kuusta, sillä vietämme joulun vanhempieni luona ja koristelemme kuusen siellä. Nostin yhden päivän aikana 5 pudonnutta palloa takaisin kuusen oksille. Lasiset olisivat olleet entisiä… Muovisina noin kauniita kuin sinun joulupallosi en ole kuitenkaan löytänyt.

  Onnen hetkiä vuodelle 2023!

  1. Anni: kimaltavat valkoiset glitterpallot ovat muovia, yksi pallo on styroksia ja loput eli nuo kaikista kauneimmat ovat lasia. ?

   Pallot on pysyneet hyvin kuusen oksilla, ei ole yhtäkään tipahtanut aiempinakaan vuosina. Pujotan narut aika pitkälle oksiin ja kierrän kunnolla ”havuihin” kiinni.

   Ihanaa ja onnellista uutta vuotta 2023! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *